RAP Müzik

Bu aralar Ceza'nın Rapstar'nı dinliyorum.. İlk çıktığı aralarda dinlemiştim ama o zamanlar küçük olduğum için sadece bir şarkısına takılıp kalmış ve diğer şarkılarını keşfedememiştim.. :) Tekrar dinlediğimde Panorama Harem Sabah Bastı Geceyi ve Bu Rap Muharebe'yi çok beğendim.. Tekrar Tekrar Dinliyorum..
Beni kırmak kızıl ırmaktan tek ayak üstünde sekerek geçmek kadar zordur..

Keşke bende böyle söyleyebilseydim... :)

Rap İngilizce yapılmıyor sadece... Bunu gösterdikleri için Orishas'ın önünde saygıyla eğiliyorum.

Müzik yapmaya Havana'da başlayan ve ardından Madrid'e atlayan, Küba'nın yarı tanrısı...

Sırasıyla albümler:

A Lo Cubano (1999)
Emigrante (2002)
El Kilo (2005)
Antidiotico (2007)
Cosito Buena (2008)

Grubu dinlerseniz, İspanyolca'ya ilgi duymaya da başlarsınız. Benden söylemesi...

Erdal, ona bakarsan Tupac'de eskiden East'ciydi.. Eleştirmek istersek herkesin bir falsosunu bulabiliriz rahatça. Lil Wayne için ise yanılıyorsun bana göre. Fifty için birşey diyemem. Geldikleri yeri bilmeyenlere zaten söylenecek tek laf olmaz. Onlar Acun'a katılsınlar...

Abdullah SAYGILI' Alıntı:
Kuvvetmira-2 Gelecek diye duyduk hadi hayırlısı.
kafile 2 gelecek
kuvvetmira grubun adı abdullah nasıl ikincisi gelecek :)
kafile kuvvetmiranın ilk albümüydü herkes vardı şimdi ikincisi çıkacak hazırlıklar başladı. kendine güvenen varsa demoları yollasın.

Selçuk Kahveci' Alıntı:
[quote="Abdullah SAYGILI":1zlsc3cs]Kuvvetmira-2 Gelecek diye duyduk hadi hayırlısı.
kafile 2 gelecek
kuvvetmira grubun adı abdullah nasıl ikincisi gelecek :)
kafile kuvvetmiranın ilk albümüydü herkes vardı şimdi ikincisi çıkacak hazırlıklar başladı. kendine güvenen varsa demoları yollasın.[/quote:1zlsc3cs]

İşte bende Kafile demek istemiştim :)
Kuvvetmira ekibindeki kişilerin karma parçaları vardı Kafile albümünde.
Yanlış hatırlamıyorsam o zamanda mozz & sitem , Zet & Diyet felanda vardı kuvvetmira grubunda. Şimdi son durum ne oldu grupta onu bilmiyorum :)

Kuvvetmira olarak değilde şu anda Melankolia Records'ta sadece Sagopa Kajmer,Kolera ve Abluka Alarm kaldı.

Hazır adı geçmişken ; Mozo ve Sitem Depresif Kafile albümündeki Baytar parçasını internete verdikleri için Kolo'nun çabalarıyla atılmışlardır.Zet ve Raffine'de daha sonra ayrılmışlardır.

Selçuk Kahveci' Alıntı:
[quote="Recep Sarımeşe":29hu5tqk]Kuvvetmira olarak değilde şu anda Melankolia Records'ta sadece Sagopa Kajmer,Kolera ve Abluka Alarm kaldı.
recep grubun adı kuvvetmira olarak devam ediyor. melankolia müzik şirketinin adı.[/quote:29hu5tqk]

Sende haklısın abi :)

Tugay Aktepe' Alıntı:
Erdal, ona bakarsan Tupac'de eskiden East'ciydi.. Eleştirmek istersek herkesin bir falsosunu bulabiliriz rahatça. Lil Wayne için ise yanılıyorsun bana göre. Fifty için birşey diyemem. Geldikleri yeri bilmeyenlere zaten söylenecek tek laf olmaz. Onlar Acun'a katılsınlar...

Eskiden East'ci değildi abicim. Zaten Tupac rape başladığında East-West kavgası yoktu. Tupac Doğu Harlem doğumludur ancak bunu da hiç bir zaman inkar etmemiştir. Zaten East-West savaşı mekan-bölge savaşı değildir, esasında Bad Boy Records - Death Row Records savaşıdır.

Ömer Horzum' Alıntı:
[quote="Selçuk Kahveci":1vmnmcvh]bırakalım yabancı RAP i en güzel TÜRK RAP i

Bir kez dinleseniz eski yabancı rap şarkılarını, hikayeleriyle, sözlerini anlayarak... Bakış açınız değişebilir.[/quote:1vmnmcvh]
eski yabancı rapler güzel özellikle tupac ama yine de TÜRKÇE RAP vazgeçilmez :)

Bende yabancı müzik sevmem ama dinlersem Run DMC gibi Public Enemy gibi ve GrandMaster Flash gibi Old school ustaları dinlerim.

Its Tricky , My Adidas ve Fuck Da Police önerilebilecek parçalarıdır bana göre bu abilerin.

Bir de Planet Rock vardır ki ... Dinleyipte beğenmeyeni dövüyorlar :)

Tupac ise bir efsane zaten ...

Bugün Kelebek'te Gekko G'nin röpörtajı vardı.. "Şuan dinlediğiniz birçok Rap'çi benim hayranımdı. Eskiden beni dinlerlerdi. Benden bu işi öğrenenleri söylersem ağzınız açık kalır." Demiş bu isimleri merak etmedim değil. Kendiside pek mütevazi maşallah. :)