RAP Müzik

Burak Barut' Alıntı:
Ah Tugay Ah, neden bu Türk anayasasında yazılanları okumuyorsun ki...

Bak ben senin için yazayım

Atatürk milliyetçiliği derki ; 'Irk, din, dil ayırımı yapılmaksızın, Türk vatan ve milletinin bölünmez bir bütün olduğu , Türk Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin Türk sayılması gerektiği temel inancına dayanır.'

Lütfen bu tarz işleri müzik sektörüne karıştırmayalım.

Beyaz Şovun gittikçe kalitesinin düştüğünü görmek acı veriyor bana.

Burakcım;

Yazdıklarımın milliyetçilik ile ne gibi bir alakası olduğunu çözemedim.
Onca açıklamayı neden yaptın bir cevabını ver bakalım. :)

* Çekimler 17 şubat, yayın tarihi 27 Şubattır. Yani canlı yayın değil. Sebebi: Beyaz 27 şubat günü yurtdışında bulunacağı için canlı yayın değil.

Sago'nun programı ile ilgili.Yani bu hafta değil 1 hafta sonra yayınlanacakmış :?

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":2nx3dtoa]Programı kaçırmamaya çalışacağım. ;)

Uğur,

Önümüzdeki perşembe günü ATV'de Ece Erken'in gündüz programına Ceza,Ayben,Fuat ve Funky-C katılacak. Bilgin olsun.[/quote:2nx3dtoa]
Teşekkürler. Ama o sıralarda büyük ihtimal okulda olacağımdan izleyemem heralde. Ama daha sonra umarım nette bulabilirim program ile ilgili videolar.

Rapstar programında önemli gelişmeler yaşandı.
Yapımcılar ve jürinin yaptığı toplantıda Ceza yarışmadan ayrılmak istedi.Bunun nedeni olarak da yarışmayı istedikleri formatta sürdürememeleri.Yarışmacıların pop,rock,türkü gibi müzik türleri ile Rap müziği aynı anda kullanmaları Ceza'yı rahatsız etmiş.Yarışmanın başında Ceza'ya hitaben ''Bu yarışma siz nasıl isterseniz öyle olacak'' gibi sözler söylense de halkın tepkisinden ve reytinglerden korkan yapımcılar böyle bir uygulamaya imza atmış.Tabii sözleşme gereği Ceza maalesef yarışmadan ayrılamıyor...Yarışmayı az-çok izleyen arkadaşlarımız Ceza'nın ne kadar isteksiz olduklarını görürler.Ceza bu konuda kendi blogundan açıklama yaptı.
2 seneden beri gelen yoğun Rapstar yarışması taleplerini sürekli reddettiğini fakat artık Türkçe Rap'in biryerlere varabilmesi için bu defa teklife evet dediğini,yarışmanın şu haline bakarak bu kararından pişman olduğunu belirtti.
Ceza'nın yanlışını görmesi çok güzel ama bu yarışmanın yaklaşık 2 ay daha ekranlarda olması,Türkçe Rap'in zedelenmesi bir o kadar üzücü...

Ceza her fırsatta zaten bu memnuniyetsizliğini dile getiriyor ve zaman zaman yayın esnasında bunla ilgili gerginlikler oluyordu. Ceza, bu yarışmayı RAP'i herkese tanıtabilmek için kabul etmiştir. Ancak şu an ki durum RAP'in duruşunu zedeliyor. Ağrı Dağın Eteğinde parçasının üzerine rap yapmak kadar saçma birşey olamaz heralde. Ceza ayrılmak istemekle doğru olanı yapmış ancak malesef sözleşme elini kolunu bağlamış...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Ceza her fırsatta zaten bu memnuniyetsizliğini dile getiriyor ve zaman zaman yayın esnasında bunla ilgili gerginlikler oluyordu. Ceza, bu yarışmayı RAP'i herkese tanıtabilmek için kabul etmiştir. Ancak şu an ki durum RAP'in duruşunu zedeliyor. Ağrı Dağın Eteğinde parçasının üzerine rap yapmak kadar saçma birşey olamaz heralde. Ceza ayrılmak istemekle doğru olanı yapmış ancak malesef sözleşme elini kolunu bağlamış...

Mümin Yavaş' Alıntı:
Bir müzik türü nasıl berbat edilir en güzel örneği.Gerçek rap müziğin tam ne olduğu bilinmeyen ülkemizde rap müziğe atılmış en büyük darbe :oops:

Malesef ki sözlerim hala geçerliliğini sürdürüyor.

Yarışma dün sonlandı. Bu sefer yarışma ilk baştan beri olması gerekene yakın bir şekilde yapıldı. Yarışmacılar kendi parçalarını söylediler. Kendi nakaratlarını okudular ve orkestranın çaldığı müzik yerine beatler vardı.

Dün gece Beyaz Show'un bir kısmını bende izledim. İzlediğim kadarıyla çok keyifli bir program oldu. Maalesef Sagopa'nın sadece 2 şarkısını dinleyebildim çünkü kahrolası uykuma yenildim. :)
Sagopa'nın çok utangaç bir hali vardı her zamanmı öyle acaba konuşurken Beyaz'ın yüzüne bakmıyordu. Kolera çok şekermiş çok sevdim kendisini Sagopa ile birbirlerine çok yakışıyorlar bir ömür boyu mutlu olurlar inşallah. Birde belirtmeden edemeyeceğim Sagopa'ya sürme hiç yakışmıyor sürmese daha iyi olur.

Saadet Unal' Alıntı:
Dün gece Beyaz Show'un bir kısmını bende izledim. İzlediğim kadarıyla çok keyifli bir program oldu. Maalesef Sagopa'nın sadece 2 şarkısını dinleyebildim çünkü kahrolası uykuma yenildim. :)
Sagopa'nın çok utangaç bir hali vardı her zamanmı öyle acaba konuşurken Beyaz'ın yüzüne bakmıyordu. Kolera çok şekermiş çok sevdim kendisini Sagopa ile birbirlerine çok yakışıyorlar bir ömür boyu mutlu olurlar inşallah. Birde belirtmeden edemeyeceğim Sagopa'ya sürme hiç yakışmıyor sürmese daha iyi olur.

Sagopa'yı seveceğini söylemiştim sana daha önce Saadet. :)

Sagopa'nın programda utangaç bir hali yoktu aslında. Bu Ceza'da da böyle oluyor. Bir programa çıktıklarında soru sorulmadığı takdirde fazla konuşmuyorlar. Onların konuşma şekli şarkıları. ;)
Sonuçta 2000'li yılların başında TV programlarından,TV'de boy gösterip reklam yapan herkese şarkılarında sürekli bir göndermede bulunan insanlar bunlar...
Şimdiki halleri Türkçe Rap'in halk tarafından duyulması,benimsenmesi,sevilmesi açısından yapılmış bir hareketin parçası.

mz94tc10og9jyo6ytywc.jpg

Tupac Şimdi de Senarist!

Tupac Amaru Shakur hiphop dünyası için her zaman,her manada çok büyük bir ilgi kaynağı olmuştur. Müzik hayatının yanı sıra "hızlı" özel hayatı da sık sık kendisini gündeme getiren sebeplerden biriydi. Bugün hala daha dünyanın birçok yerinde "Öldü mü?, Yaşıyor mu?" tartışmaları sürerken sık sık yeni albümlerde Tupac'ı dinledik. Ortalığı kasıp kavurduğu dönemlerde sadece albümlerle çıkmadı sevenlerinin karşısına. "Gang Related", "Bullet", "Poetic Justice", "Juice" ve şu an sayamadığım bir çok filmde yer almışlığı da vardır Tupac'ın. Türkiye'de Tupac üzerine çok derin araştırmalar yapmış arkadaşlar var, hatta eskiden Tupac adına çeşitli siteler de mevcuttu, o arkadaşlar varken bana laf düşmeyeceği için ben sadece asıl vermek istediğim habere geliyorum.

Tupac'ın 1995 yılında hapishanedeyken yazdığı "Live 2 Tell" adlı film senaryosu ilerleyen zamanlarda kanlı canlı hale gelebilirmiş. Genel hatlarıyla, bir uyuşturucu çetesi liderinin, belli bir zaman sonra uyuşturucu işinden kendini sıyırmaya çalışmasının anlatıldığı senaryo 2005 yılından beri Hollywood'da çeşitli şirketler arasında el değiştirmekteymiş. Şu anda "Insomnia Productions" ın elinde olan senaryonun tarih her an değişebilir olsa da 2010 yılında çekimine başlanabileceği belirtilmiş. Müzisyen Tupac'ı gördük, şair Tupac'ı gördük, oyuncu Tupac'ı gördük bir de senarist Tupac nasıl oluyor onu görecek gibiyiz.

-alıntı-

Bu yeni bir şey değil. 1 senedir konuşulan bir şey zaten. Ayrıca bu hak artık çoğu materyalinin olduğu gibi annesinin elinde ve eğer hiç bir Hollywood şirketi bunu yapmak istemezse, kendi çekeceğini söyledi annesi. IMDb'de de 4-5 aydır post production zaten.

Bu arada hemen belirtelim. Tupac çok çok iyi bir aktör ve bu benim izleninim değil; daha çok usta aktörlerin, aktrislerin ve yönetmenlerin fikri.

Bu saatte Emre Doğan kardeşimle güzel bir FreeStyle yaptık Msn'de..
Hafiften Diss'leştik. :)

FreeStyle kapışmayı aldığımız kararla ben bitirdim...

FreeStyle rapte bir sanattır,
Diss hakedene müstehaktır,
Tugy - Emraxx burada Türkçe Rap adına,
Dostlukları ebedidir, bitmeyecek asla..

------------------------------------------------------------

Kapışmanın tamamını görmek isteyenler bana başvurabilir. :)

U.L.a.Ş - Farkeder mi?

Keş taklidi yaparken içici olan MC ya da
Rap yorumu zenci sanıp sallar boksırda ...
Ben onlar olamadım, hala slip giyiyorum
Boyuyla övünmeden işlevi verirmiş zevki

Sorun diye anlattığın bu muydu yani?
Ben konsolosluk sorgusuna tabi, "GO HOME YANKEE"
Kaçınız şarkınız yüzünden sorguya çekildi?
Diş gösterme bana, iş yap kolpa zenci

Seninle farkım popülasyon algısında saklı
Sen Polat Alemdar aklı
Yani camları siyah bir jeepte bir ton beyinsiz yanında mafyavari
Biz erkek olmayı Deniz'den öğrendik ve lakin
O halde bile kendin olmak, silahsız, adamsız meydan okumak cihan-ı aleme
Bilginin peşinde, ilginin değil müsadenizle
Yani adam olmak tam da böyle bir şey işte

KİME ÖZENDİN?
NİÇİN BÖYLE OLDUN?
ŞÖHRET OLMAK İÇİN KÖYDEN KAÇAN KIZ GİBİSİN
KULLANILMIŞ AMERİKAN BEZİ HALİ, TAVRI
HA O..SPU OLMUŞ, HA "GANGSTA" FARKEDER Mİ?

Şöhret olmak için köyden kaçan kız gibisin aynı
Bilgisiz ve küstah ve dünyaya yabancı
İki satır sohbetin belini kıran anlar
Seninle konuşmak, yüzeysel olmak demek

Bana değer yargılarından bir şarkı yapsana
Artık değer-sermaye ilişkisi ve meta
Yanındaki adamın tasması gevşemiş gibi
Bu mu yeni arkadaşın?
Eskidi mi önceki?
Seni az zamandır tanıyorum, yani o da uzaktan
Bu kaçıncı "en yakınım" dediğin adam lan
Biz arkadaş dediysek, pardon ama ömür boyu
Klibimde görmesen de, hep yanımda ömür boyu

Ne sandın?
Susunca yutar mı yani şimdi?
Seninki "Top List", bizim ki halk savaşı Tommy
Yolun açık olsun, Rap dediğin buysa eğer
Yok Rapçi değilim, ben halkım, sen elit...

KİME ÖZENDİN?
NİÇİN BÖYLE OLDUN?
ŞÖHRET OLMAK İÇİN KÖYDEN KAÇAN KIZ GİBİSİN
KULLANILMIŞ AMERİKAN BEZİ HALİ, TAVRI
HA O..SPU OLMUŞ, HA "GANGSTA" FARKEDER Mİ?