eğer bu sene şampiyon olamazsak
bir daha olmayalım zaten......
bir daha olmayalım zaten......
Can Kırımlıoğlu' Alıntı:"Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Penny Taylor, Dünya'nın önde gelen basketbolcularından biri olarak kabul edilen Diana Taurasi'de yasaklı madde tespit edilmesi üzerine sonuçların doğruluğuna inanmamış; ardından da Taurasi'nin Fenerbahçe'ye gelmesine katkıda bulunduğunu ve oyuncuda yasaklı maddeye rastlanması nedeniyle kendisini sorumlu tuttuğunu ifade etmiştir.
WNBA'de Phoneix Mercury forması altında uzun yıllar takım arkadaşı olan Diana Taurasi'nin haksızlığa uğradığı inancını taşıyan, kendisinin de bu tür bir haksızlıkla karşılaşacağını düşünen Penny Taylor, basketbol kariyerine Türkiye'de devam etmeme kararı alarak deplasmandaki Botaş maçı kafilesine katılmak istememiştir.
"
Kendinin de ileti yazdığın başlığı görmemen ilginç olsa gerek abi.Sühan Cem' Alıntı:Bu arada bu hafta kızlarımız kimle oynuyor? Neden başlığı açılmamış? (veya açıldıysa neden kimse yazmamış da ben göremiyorum)
Özgür Ayten' Alıntı:Zogota ligde oynayabilecek mi? Bilgilendirir misiniz?
Özgür Ayten' Alıntı:Sene başı 5 almamışlar mıydı bunlar? Anna vajda, penny, taurasi, matovic, horakova. E üstüne bir de Angel Mcgouthny, etti 6. Bildiğim kadfarıyla 6 yabancı transfer hakkı yok mu tkbl için? Zogotanın oynamaması gerekiyor :/
Necati Başaran' Alıntı:Turkiye liginin talimatlari sudur arkadaslar bizzat TBF sitesinden inceledim durumu.
24.2. Basketbol 1. Liginde (Bayanlar) yer alacak yabancı uyruklu sporcu sayısı;
a. Basketbol Bayanlar 1. Ligi kulüpleri kadrolarında aynı anda maksimum 4 sözleşmeli sporcu
bulundurabilirler. Sahaya çıkan kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcu sayısından 1
fazla kişi ile sözleşme yaparak lisans alabilirler.
b. Lisanslı maksimum yabancı uyruklu sporcuya sahip olan kulüpler bu sporcularına ilaveten yeni bir
yabancı uyruklu sporcu lisansı çıkarmak istediklerinde bu sporculardan birinin sözleşmesini feshetmek
(Madde 24.2.c hariç) veya geçici transfer ile başka bir takıma vermek zorundadırlar. Bu durumdaki
sporcuların toplam sayısı bir sezon için 2?yi (iki) aşamaz.
c. Basketbol 1. Ligi kulüpleri, yukarıdaki madde kapsamı dışında, sadece Avrupa Kupası
müsabakalarında oynatmak üzere kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcularıyla da tek
tip sözleşme imzalayarak, Federasyon?a onaylatmak zorundadırlar. Tek tip sözleşme imzalamamış
yabancı uyruklu sporcu bulunan, kulüplerin FIBA ya bildirecekleri oyuncu listesi, Federasyon
tarafından onaylanmaz. Bu sporcuları, ligde oynatmak üzere lisans talep edilmesi durumunda (Madde
24.2.b. şartlarına uygun olarak), bu Yönergenin 7. Maddesindeki şartların yerine getirilmesi
gerekmektedir.
d. Sözleşme imzalama sayısından fazla sözleşme bulundurulması durumunda, Kulüp, disiplin kuruluna sevk edilir.
Turkiye de Fenerbahce spor kulubunun herhangi bir oyuncuyu daha kadrosuna katma hakki falan kalmamistir arkadaslar.Ayrica Fenerbahce nin de diger takimlarda oldugu gibi kadrosunda Turkiye liginde maksimum 5 oyuncu bulundurma,bunlarin 4 uyle maca cikabilme hakki vardir,sene basinda Penny-Horakova-Diana-Matovic-Vajda olmak uzere 5 yabancilari vardi.Bu yonetmeligin ilk maddesi.
Ikinci maddeye gore ise bu 5 liye en fazla 2 tane degisiklik getirilebilir hukmu var.Dee ile yollar ayrildi.Angel getirildi.Simdi de Jakobsene ile sozlesme imzaladilar bu durumda bir oyuncuyu kesinlikle gondermek zorundalar.Bu da doping soru isaretleri tasiyan ve Amerika ya sahte gozyaslariyla kactigi konusulan Penny olacak gibi duruyor.
Cok net goruldugu uzere Turkiye ligi icin Fenerbahce'nin her hangi bir transfer hakki daha bulunmuyor.
Enes Kömürcü' Alıntı:Sühan Cem":1xbvg7sp]Bu arada bu hafta kızlarımız kimle oynuyor? Neden başlığı açılmamış? (veya açıldıysa neden kimse yazmamış da ben göremiyorum) :)[/quote] Kendinin de ileti yazdığın başlığı görmemen ilginç olsa gerek abi. :) [url="http://www.gsbasket.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=9282' Alıntı:viewtopic.php?f=2&t=9282[/url][/quote:1xbvg7sp]
Enes ben bu mesajı yazdıktan hemen sonra açıldı bu başlık. Saate bakarsan görürsün