TKBL 2010-2011 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dolar-Finil
Modafinil kullanmaktan aklanan Diana Taurasi ile yakın arkadaşı Penny Taylor, F.Bahçe'ye geri dönüyor

Sarı-Lacivertliler, 800 bin dolarlık ücretlerine 200'er bin dolar zam yaparak iki basketbolcuyu ikna etti. Basketbol Federasyonu da Taurasi'nin lisansı için ek kontenjan açıp Fenerbahçe'ye asist yapacak. F.Bahçe ile barış sağlamayı amaçlayan TBF'ye bu kez G.Saray'ın savaş açmasından endişe ediliyor

F.Bahçe yönetimi, 'Modafinil' kullanmakla suçlanan ancak doping testinin Hacettepe'nin hatası olduğu ortaya çıkınca aklanan Diana Taurasi ve yakın arkadaşının yaşadıklarına isyan ederek Türkiye'yi terk eden Penny Taylor'ın geri dönmesi için gerekli adımları attı.
BÜYÜK ihtimalle Avrupa şampiyonluğunu kaybeden ancak ligde yeniden favori duruma gelmek isteyen F.Bahçe yönetimi, 800'er bin dolar alan iki basketbolcunun ücretini 200'er bin dolar zamla bir milyon dolara çıkardı. Taurasi zammı kabul edince, arkadaşından ayrılmaya hiçbir zaman sıcak bakmayan Taylor da F.Bahçe'ye dönme kararı aldı. Avustralya asıllı Taylor'ın lisansı var ama Taurasi için yabancı kontenjanında ek düzenlemeye gidilmesi gerekiyor.

KRİZ YARIN ÇÖZÜLÜYOR
BU noktada devreye Başkan Aziz Yıldırım'ın sorunları çözmek yerine başkanı Turgay Demirel'i ABD ziyaretine çıkmakla itham ettiği Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) giriyor. TBF yönetimi yarın yapacağı toplantıda sporcuların ve kulüplerin mağdur edildiği gerekçesiyle Taurasi ile dopingden aklanan Ceyhan Belediyesi'nin basketbolcusu Monique Coker için kulüplerine ek yabancı kontenjanı verecek. Böylece hem Taurasi'nin lisans ve sözleşme sorunu halledilecek hem de Federasyon ile Fenerbahçe arasındaki kriz kısmen çözülecek.

BU İŞTE TEK KAYBEDEN VAR
DİANA Taurasi ile Penny Taylor da doping testi sürecinde çektikleri acıyı 200'er bin dolarlık dopingle unutmaya çalışacak. F.Bahçe, sporcular ve federasyonun karlı çıkacağı bu operasyonun kaybedenine gelince...
Ek kontenjan hakkının F.Bahçe ve Ceyhan Belediyesi ile sınırlı tutulması bekleniyor. Bayanlar Basketbol Ligi'nde F.Bahçe ile şampiyonluk için çekişen G.Saray'ın da haksız rekabetin önüne geçmek için ek hak isteyeceği bildirildi.

Hacettepe'den TFF'ye %100 zarar
TÜRKİYE Futbol Federasyonu, doping testlerini Köln'de bulunan Doping Kontrol Merkezi'nde yaptırmaya başladığını açıkladı. TFF yetkilileri, Hacettepe Doping Kontrol Merkezi'ne hatalı çıkan testlerde nerede yanlış yaptıklarını sordu. Ancak Hacettepe'den cevap alınamadı. Bunun üzerine Federasyon maliyet iki katına çıkmasına karşın numuneleri Köln'deki Doping Kontrol Merkezi'ne gönderme kararı aldı.

Fener mucize peşinde
F.Bahçe, İstanbul'da 86-78 yenildiği Rus S.Moskova ile FIBA Bayanlar Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında deplasmanda karşı karşıya geliyor. Karşılaşma 16.00'da başlayacak. Spartak bugün de kazanırsa dörtlü finale yükselecek. F.Bahçe kazanırsa turu geçecek olan takım 2 Mart'taİstanbul'da yapılacak 3. maçta belli olacak.

İyi paraymış ; epey bir bütçe ayırıyorlar anma korkutmuşuz Tamika transferimizle.

Biraz Hukuk çerçevesinde düşünürsek yani "herşeyi hukuka uydurulmuş" şekilde düşünürsek "Hacet"tepe doping merkezi bir hata yapmıştır resmi olarak TFB sadece Taurasi adlı oyuncuya verilmiş olan tedbir kararını kaldırmştır. Ve bunu FB kulübüne göndermiştir. Dikkat edin sadece "TAURASİ KONUSU MAĞDURİYETİ VAR RESMİ OLARAK"
Penny Taylor adlı oyuncu küsüp gitmiştir. "Resmi olarak hiç bir oynama sorunu olmadığı halde"
Şimdi Fb kulübü bu iki oyuncu için mağdur olduğunu ortaya koymaktadır. Hukuksal olarak böyle birşey olmaz olamaz Federasyon şimdi penny Taylor için bir ayrılacalık vermemeli veremez. Tabi bilmediğimiz farklı bir açık yoksa.
eğer üstteki gibiyse herşey ve yönetmelik belliyse TFB suç işler ve hukuksal olark konu uzar gider tabi biz Galatasaraylı yöneticiler hakkını ararlarsa. BU durumdan FB kulübü mağduriyetini kazanca dönüştürmek üzere uyanalım!!!!!!!

Öncelikle şunu söylemek gerek: Eğer Penny Taylor'ın sözleşmesi fesh edildiyse onun geri dönmesi için herhangi bir açık kapı yok. Federasyon böyle bir karar alırsa, lig sonucu onaylanmayabilir. Türkiye Basketbol Federasyonu, yurtdışındaki kurumlara bağlı. Bunun Fiba'sı var, Cas'ı var. Bunun için kulübümüzün doğru düzgün mücadele etmesi gerek tabii.
İkincisi, Avrupa'da oynayamayacak Taurasi'nin geri dönmesi 'tükürdüğünü yalamak' olacaktır. Basketbolda bir numara olarak gösterilen bir oyuncunun, yalnızca Türkiye Şampiyonluğu için böyle bir davranışa girmesi komik olacaktır.
Üçüncüsü, buyursun gelsin bence. Fenerbahçe Taurasi ile ya da Taurasi'siz bizi yener ya da yenilir. Ne bizim şampiyonluk garantimiz var ne de onların. Taurasisiz alacakları şampiyonluk Fenerbahçe için 2 şampiyonluk değerinde olacaktır. Taurasi ile alacakları ise, en azından birkaç yıl konuşulacaktır. Şu bir gerçek ki hatayı yapan Hacettepe Üniversitesi'dir. Eğer Federasyon böyle bir ek yabancı kararı alırsa bu 'ben de hata yaptım' demek olur. Bunun da açıklamasını FİBA'ya nasıl yaparlar merak ediyorum.
Dördüncüsü ve en önemlisi Fenerbahçe'nin, bu yıl olağanüstü çaba gösteren oyuncuları Birsel ve Nevriye'ye yapılan saygısızlıktır. Ve daha da önemlisi Angel gibi yeni transferlere de 'biz size güvenmiyoruz' mesajı verilmiştir. Fenerbahçe bu yılı kazanabilir ancak Aziz Yıldırım'ın bu yanlış hamlesiyle birkaç yılı kaybetmiştir bana göre.

Eğer karşı yaka malum oyuncuları bi şekilde kadrosuna katamazsa Tamika ile birlikte bize rakip olabilceklerini düşünmüyorum.Kafa olarakta bitik durumdalar şu an.Taraftar bile herşeyi gelcek oyunculara bağlamış durumda.Önümüzde zaman var ne olur bilinmez ama gidişat aynen devam ederse şansımız çok yüksek.

Karşı yakanın kadro kalitesinin güçlenmesini vs. geçtim arkadaş, insan babasının çiftliğini bile böyle yönetemez!

Penny keyfe keder gidecek, sözleşmesi fesih edilecek (sözleşmesi fesih edilmese yeni yabancı getiremezlerdi, mesele haberi resmi siteden kaldırmak değil!), arkadaşı geri dönünce ben de döneyim madem dediğinde ona da onay çıkacak.

Karşı yakanın kadro kalitesinin güçlenmesini vs. geçtim arkadaş, insan babasının çiftliğini bile böyle yönetemez!

Penny keyfe keder gidecek, sözleşmesi fesih edilecek (sözleşmesi fesih edilmese yeni yabancı getiremezlerdi, mesele haberi resmi siteden kaldırmak değil!), arkadaşı geri dönünce ben de döneyim madem dediğinde ona da onay çıkacak.

Aynen benimde üstüne basa basa söylemek istediğim bu Penny Taylor, fb ye geri dönerse TBF altından kalkamayacağı asıl büyük skandala imza atacaktır. Birlikte olduğu bayan takımdan ayrılınd ben onsuz oynamam sinirlerim bozuldu deyip ( aslında nedenide çok önemli değil önemli olan oynamasına bir mani olmadığı halde takımdan ayrılması) çekip gitmesi ve arkadaşı geri dönünce tekrar ele ele kol kola geri gelmesine izin verilmesi. TBF gibi resmi bir kurum!!! Penny e bu yıl için izin verirse bu Lig çok karışır ve hukuken büyük bir yaptırım ile karşı karşıya kalırlar.

Lig kadrosunda 5 yabancı bulunabiliyor dimi?Horakova,Angel,Anete,Matoviç,Penny ile 5 olmuyor mu fbnin yabancı sayısı,yoksa ben mi bir yerde yanlış hesaplama yaptım?

Arkadaşlar Penny'nin sözleşmesi devam ediyormuş dolayısı ile onların sözleşmeli oyuncusu halen Fener dön der oda dönerse oynar ve hukuken bir sorun yok bu kesin içeriden bir yabancı oyuncu tribüne çıkar okadar .Başvuru sadece Diana için olacak bu durumda.Dolayısı ile eğer Diana dönmeyi kabul ederse ki bu kadar olaydan sonra dönermi ,(kendi başıma gelse hayatta dönmezdim bu ülkeye ve takıma)sadece Diana'ya izin çıkarabilir federasyon.Bence saha avantajı bizde olduktan sonra ve Tamika-Sly-Simone dan biri sakatlanmadıktan sonra şanslar eşit hatta saha avantajı nedeni ile bir adım öndeyiz

penny de Taursi de oynayamaz geçti o tren artık. TBF toplantısını zaten yaptı izin çıkmadı. Çıksaydı zaten TBF bu kararının hukuken altından kalkamazdı.

Artık eldeki mevcut kadro ile devam edecekler TBF nun yapacağı tek yardım! hakemlerin haksız destekleri ile olacaktır. TBF umarım böyle bir hatayı yapıp Galatasaray kulübünüde karşılarına almaz.

Valla saha avantajı şu an bizde eğer kaybetmezsek İpekçi'den 3 maçtada çıkamazlar en kötü 3-2 bitiririz ki ben orda 1 maç kazanıcağımızı düşünüyorum 3-1 olabilir yani.

Fbli arkadaşım Taurasi ve Penny gelmezse Sutton Brown kadroya alınacakmış demişti bugün.Eğer alacaklarsa da Sutton Brown alsınlar bir sorun olmaz.

Yeni transfer hakkı verirlerse bu yapılacak en büyük saçmalık olur. Şimdi TFF gençlerbirliğine yeni transfer hakkı verecek mii?

FB'nin eksikliği zaten 2-3 numarada değil taurasi veya penny gelse bişi halletmez üstüne takımda sorunlar başlar. FB'nin sorunu uzun rotasyonunda. Sutton'un gelmesi kuşkusuz Fener için daha iyi olacaktır. ama bu kararda terbiyesizliklere terbiyesizlik eklemektiten başka bir işe yaramaz. TBF, kahve lekesini çim lekesi çıkarır çim lekesini de çilek lekesi çıkarır mantığı ile hallederek lekenin dozajını arttırıyor.

Sonuç olarak FEner bu sene şampiyon olursa "TBF'ye rağmen olduk" . Şampiyon olamazsa, "TBF yüzünden şampiyon olamadık" yalanına sığınacaktır. TBF'nin bütün bunları bilip bir de GS'ı karşısına alması hiç akıl işi değil. Sonuçta yapılan hatayı yaratan TBF değil Hacettepe doping merkeziydi ama artık hatayı yapan TBF'ymiş gibi bir durum oluştu.

Takımalrın genel durumuna bakarsak eğer, FB hangi transfer hakkını alsa da sonuçta sahaya 4 yabancı ile çıkacak. Matoviç, Angel, Harakova kesin lacağına göre 4. yabancı ya Jakbsen oalcak Ya da yapacakları transfere veya Diana'nın gelme ihtimaline göre Diana/Sutton Brown oalcak. Sutton Brown'ı seçerlerse angel 3 numarada çok yıpranacak 40 dakika Tamika ile boğuşarak. Diana gelirse o zaman da Matoviç çok yıpranacak Sylvia ile pota altı boğuşmasında ve alternatifi de olmadığından 40 dakika sahada kalacak. Açıkcası FB'nin oyuncu kalitesi dar rotasyonla oynamak zorunda ve play off maçları dar rotasyonu affetmez. Bütün bunların farkında olan bir teknik ekibi var ve bunları başkanlarına anlatmışlardır. Normal sezonda Nevriye'yi 40 dakika 40 dakika kullanıyorlar tıpkı matovic gibi. Şimdi bu kızlar lebron olsa farketmez o manevi baskı ve akslarına yavaş yavaş santim santim eklenen yorgunluk bu kızları bitirecek. Türkiye kupasını bilmem ama play offlar başladığı an FB'de çöküş başlayacaktır (bu benim kendi ön görüm nerden çıkardın diye sormayın). Açıkcası çok hafife aldığım sanılmasın ama Samsun Basket, play offta FB'nin rakibi olsun, FB'yi elerse şaşırmam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...