Turkish Airlines Euroleague

Emre Yüksel' Alıntı:
katılıyorum.. şu anda spormax'de fenerbahçe bayan voleybol takımının bir maçı var ve sahadaki 6 oyunucunun 4 ü yabancı.. Türk sporuna bir şey kattıkları falan yok.. Hepsi hikaye..

Bu arada Fenerbahçe'nin 30 luk olması bence tamamen Ukic'in yokluğu ile açıklanamaz.. Geçen hafta Barcelona ve bu hafta Siena maçlarında Fenerbahçe gördü ki Top 16 dan Top 8 e geçildiği zaman canlar çok yanacak.. O zaman geldiğinde güçleri yetmeyecek.. Yine de geçen seneye göre çok iyiler.. Aşama yaptılar.. Geçen sene coach hiç yoktu, bu sene iyi coach var.. Büyük fark ediyor..
Ama bu Fenerbahçe ile alakalı değil,ülke de bu branşlarda sporcu yetişmiyor.Bu bahsettiğin maç dünya kıtalarası voleybol şampiyonası böyle turnuvlarda oynamak için yabancılara bağlı kalacaksın,başarı olursa voelybola ilgide artar zaten altdan oyuncuda yetişir.
Fenerbahçe bu maça çıkarken kazanacaklarını hiç düşünmeden tamamen yenilgiyi düşünerek çıkmışlar bence,böyle oluncada fark kaçınılmaz oldu.Bu arada Ukiç haftasonuda oynamaycak büyük ihtimalle ilk maglubiyetlerini alabilirler 29 aralıktaki maça liderlik için çıkabiliriz.

Aynı olayı Efes Pilsen'de yapıyor basketbol'da,kadroları yabancı dolu Efes'te Kerem Tunçeri,Kerem Gönlüm,Sinan Güler'den başka doğru dürüst süre alan yerli oyuncu yok.

fbü bu maçta tam kadro çıksa yine yenilirlerdi. Siena'yı şu anda kendi evinde kimse yenemez.
Ancak fbü de her geçen gün gözle görülür bir düşüş var bu çok net. Bakın bugün Barca RYtas'a yenildi. Yani Barca eski gücünde asla değil. fbü kendi sahasında güçten düşmüş formsuz Barca yı yenemiyorsa form kazanmış avrupa takımlarını hiç yenemez.

Spahija "Bazı oyuncuların kontratı olması fenerbahçe'de devam edecekleri anlamına gelmez,böyle oynaylarsa daha fazla sabretmem"

Greer,Emir ve Kinsey'e gitmiş bence bu laf.

Normal bi sonuç bence Ukic yok Ömer sakat oynadı. Tam kadro da olsa gene yenilirlerdi zaten, sadece bahane oldu. Greer bu sezonu biraz zor bitirir söylendiği gibi..

Semih Ural' Alıntı:
Haftaya Cholet maçında salonda kaç kişi olur acaba? 2 maglubiyet arka arkaya geldi.

O maçı, kısmet olursa sadece anti-fener duyguları ile değil Erman Kunter basketboluna olan saygım ve dolayısıyla Turgay Demirel'e olan nefretim çerçevesinde değerlendireceğim.. Öyle bir maç ki benim için durumu wikileaks'e bile bağlayabilirim : ))

Fenerbahçe'nin organizasyonu farklı seviyede, bak nasıl May'i getirdiler, büyük takım vs. diye söyleniyordu haftalar önce. Şimdi ise Ukiç'in yedeği olmadığı için ve Vidmar'ın yerini saçma sapan bir adam aldığı için fark yiyen Fenerbahçe. Peşin hüküm vemek, herkesten önce ben söyledim diyebilmek için böyle yapıyoruz belkide.
Fenerbahçe iyi bir ritim tutturmuş gidiyordu eyvallah ama koç ve uslu dışında yöneticiler aynı yöneticiler. Kusursuz organizyon Barca'nın ki, Pana'nın ki oluyor mesela.

Uzun soluklu olaylara nasıl başladığın değil nasıl bitirdiğin önemlidir. Daha önce de dediğim gibi takımlar sezon sonuna en üst formda girmek için formlarını yavaş yavaş arttırırlar. Sezon başı kimi yendiğin bu yüzden tarihsel anlamda önem taşısa da sonuca endexli düşünüldüğünde bir şey ifade etmez. İş, sonucunda da aynı başarıyı göstermek. Şu an Final Four'a layık görmediğimiz takımla ryavaş yavaş tempolarını yaklarken FBÜ gaza gelip tüm maçlara tam akdro ve yüksek sürelerle çıktı. Bunun yansımaları ileride daha farklı olacaktır. Ben beter olsunlar diyip daha fazla uzatmıyorum konuyu.

Bu arada Efes'in de son 16'ya kalması onlar için büyük şans. Çünkü takımda daha dengeler oturmadı. Hocaları kime nasıl süre vereceğini daha planlayamadı. Zaman geçtikçe bunalrı aşacaklardır. Son 16 da daha iyi Efes görebiliriz. Onlarda form tutmadılar daha tıpkı bir çok iyi takım gibi.

Emir gidecekse hiç düşünmem alırım. Türk statüsünde olduğu için bonservis de isteyemezler kesinlikle. Türk yapmasalar bonservis isteyebilirlerdi şimdi isteyemezler takımdan ayrıldığı anda diye biliyorum. Umarım talip oluruz. Shumpert'ten çok daha değerli bir oyuncu bana göre. Shumpert sistem devam ederken iyi katkı verirken , Emir sistemin dönmesine katkı veriyor öncelikle. Ayrıca Shumpert kadar iyi şutu olmasa da fena değil yine de şutu. Kesinlikle oynanabilecek bir kumar . Ayrıca bu iş devre arası olursa Shumpert'e kusura bakma diyip yabancı bir uzun da alabiliriz. Dikkat ettiyseniz Emir'in guard oynama özelliğini belirtmedim. bence çok yararlı bir transfer olur.

Deniz Baskın' Alıntı:
Emir gidecekse hiç düşünmem alırım. Türk statüsünde olduğu için bonservis de isteyemezler kesinlikle. Türk yapmasalar bonservis isteyebilirlerdi şimdi isteyemezler takımdan ayrıldığı anda diye biliyorum. Umarım talip oluruz. Shumpert'ten çok daha değerli bir oyuncu bana göre. Shumpert sistem devam ederken iyi katkı verirken , Emir sistemin dönmesine katkı veriyor öncelikle. Ayrıca Shumpert kadar iyi şutu olmasa da fena değil yine de şutu. Kesinlikle oynanabilecek bir kumar . Ayrıca bu iş devre arası olursa Shumpert'e kusura bakma diyip yabancı bir uzun da alabiliriz. Dikkat ettiyseniz Emir'in guard oynama özelliğini belirtmedim. bence çok yararlı bir transfer olur.
Bencede olabilir,şuan ki haline bakınca asla istemem ama bildiğim Emir sayı katkısıda verir,ribaunt katkısıda verir,asist katkısıda verir.Ayrıca Türk statüsünde ve henüz genç bir oyuncu bencede denenebilir.

Gideceklerden birisi her ne kadar mantıklı gelmesede Lavrinovic'de olabilir. Maç içinde sahaya bir havlu atıldı sanki bende Ntvspor muhabirine sordum twitter'dan noldu diye. Koçla Lavrinovic arasında tartışma yaşandı dedi. Daha sonra Spahjia maç bitince bu açıklamaları yapmış. Lavrinovic'in kötü performansınıda göze alırsak Spahjia takımdaki otoritesini göstermek açısından onunla devam etmek istemeyebilir diye düşünüyorum.

Sühan Abi Efes'in yapacağı çok basit, Vişne gider adam gibi biri gelir takım 1 seviye yukarı çıkar. İstediği kadar iyi savunma yapsın kendini yere atsın Efes'in oyuncusu değil. Top 16'da olmak akıllarını başlarına getirir umarım.

Emir'i göndereceklerini sanmam. Greer kafadan gidici, o da Engin sağlıklı hale gelince gider. Zaten guardları yok, bir de Greer'i cart diye göndermezler. Lavrinovic'i bir iki maç kenarda görebiliriz.

Şu maç gösterdi ki Fener'in daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. Cibona'yı yenmekle takım olunmuyor.

Fener'in düşüş yaşayacağı belliydi de bu kadar erken olacağını tahmin edememiştik. Vidmar'ın sakatlığı da etkili oldu sanırım. Ama toparlanırlar gene 1-2 aya.