Turkish Airlines Euroleague

Barcelona-Panathinaikos ( Pana'nın elemesini istiyorum ama tahmin yapmak zor,iki dev takım )
Caja Laboral-Maccabi ( kesinlikle maccabi'yi şanslı görüyorum,maccabi eler )
Olympiakos-M.Siena ( olympiakos güvenilir bir takım değil bence ama yinede favori onlar )
Real Madrid-Valencia ( real bu eşleşmede gerçekten çok şanslı büyük sürpriz olmassa onlarda final four'a çıkar )

bu arada maçları verecek mi ntvspor yada skyturk özellikle barca-pana eşleşmesi müthiş olacak,izlemek isterim tv'den

Aykut Bey 3maçın2si demişti de.Madrid'i Efes Madrid'te yeniyordu aslında ama.Günlük performanslar belli olur zaten bu eşleşmelerde.Maçın başında avantaj verirsen rakibe bütün maç geriye dönemeyebilirsin.Öyle seriler olacak ama bu seri için kesinlikle Madrid diyorum herşeye rağmen :D

real madrid'in psikolojik üstünlüğü vardır valencia gibi takımlara muhtemelen turu geçerler.
tahminim şöyle
Barca-Real-Maccabi-Olimpiakos
finali ise Barca kazanır.

Düğünden sonra kına dedikleri bu olsa gerek.. : )
Maç bitmiş hala olsaydı da bitseydi de gibi cümleler konuşuyorlar televizyonda..
Hele İhsan Bayülken haftanın bombasına imza attı..
F.Ülker , çeyrek finale çıkan 8 takımdan en az 2-3 tanesinin yerinde olması gerekiyormuş..
En zayıf halkaya karşı durum ortada iken nasıl bi yorumdur,mantıktır çözemedim..

Bu arada Sinan Güler'in basketi neydi öyle ?..

:)

Kulüp olarak eşiği atlayamıyorlar.Branşın ne olduğunun önemi yok.Bu döngü sürer gider umarım.
3 galibiyet şarttır yahu,o kadar kolay değil Final Four.:) Link uzmanlarımız görev başına çeyrek final zamanı.Barca-Pana tadından yenmez bilhassa.

Böyle bir durumda hakem teknik faul verir. Valencia birini atar ve maç biter. Zamanında Dallas cmoegys de böle bir faul atışını alarak maçı uzatmaya götürmüştü atmak istememesine rağmen. Neyseki maçın sonu gene istediğimiz gibi bitmişti

sühan bahsettiğin oyuncu dallas değil c.e. schakleford olmalı..
malaga-ülker maçı diye hatırlıyorum..
malaga değilse de kesin bir ispanyol takımı idi..
faulu soktuğu için maç uzadı ve rakip istediğini aldı ama gruptaki bir başka maç istediği gibi bitince ülker tur atlamıştı..

sühan bahsettiğin oyuncu dallas değil c.e. schakleford olmalı..
malaga-ülker maçı diye hatırlıyorum..
malaga değilse de kesin bir ispanyol takımı idi..
faulu soktuğu için maç uzadı ve rakip istediğini aldı ama gruptaki bir başka maç istediği gibi bitince ülker tur atlamıştı..

Emre o maçı ve oyuncuyu doğru hatırlıyorsun...
C.Shchakleford ve Malaga-Ülker maçı...
C.Shchakleford büyük bir hata sonucu serbest atışı soktu ve maç uzatmaya gitti. Uzatmada Malaga istediği sayı farkını sağladı, ancak Antibes'in süpriz yapıp CSKA'yı yenmesi üçlü averajda turu Ülker'e getirmişti...

Not: Sorunun cevabı ise kendi potasına atılan bilinçli basket geçersiz olur ve atan oyuncuya teknik faul verilir...

Ben diğer takımın da Limoges olduğunu hatırlıyordum ama Antibes imiş demekki.. Fransa tuttu hiç değilse : )

Bir de şöyle bir uygulama var.. İki maçlı, eleminasyon usülü eşleşmelerde ilk maç uzamıyor.. Herhangi bir suistimal olmasın diye.. Bknz. 2 sezon önceki Asvel-Galatasaray maçı.. Aynı şekilde ikinci maç berabere bittiğinde eşleşme sonlanıyorsa maç berabere bitebiliyor..

Bunlar çok yerinde kararlar bence.

Eşleşmelerde Barcelona, Maccabi ve Real Madrid çıkar bence. Diğer eşleşmede herşey olabilir. Şampiyon Barcelona olur diye düşünüyorum. Gönül ister ki finalde Real'i yenerek kupayı kaldırsınlar kendi seyircileri önünde ancak ben Real'in final oynayabileceğini zannetmiyorum.. Bakalım artık hayırlısı...

Murat Sarı vardı, nerede acaba?

Oli maçından sonra ayılıp bayılanlar vardı, onlara da aynı şeyi söylüyorduk, bugün itibariyle de gerçekleşti!

Söyle Fener söyle, söyle ne oldu?

Kusura bakma Can ama Vidmar ve sonrasındaki Mirsad sakatlıkları olmasa F.Ülker rahat bir şekilde Final Four'a kalırdı. Bu sözümden de hiç dönmedim, basketbol zor bir spor değil, anlaşılmaması için aşırı fanatik gözle bakılıyor olması gerekiyor. Bu forumda da bunu sık görüyorum ama biz söyledik oldu tarzı söylemlerle daha sık görmeye başladım. Murat Sarı'yı da aramanıza gerek yok. Kerem Seçer var burada.

Emre o maçı ve oyuncuyu doğru hatırlıyorsun...
C.Shchakleford ve Malaga-Ülker maçı...
C.Shchakleford büyük bir hata sonucu serbest atışı soktu ve maç uzatmaya gitti. Uzatmada Malaga istediği sayı farkını sağladı, ancak Antibes'in süpriz yapıp CSKA'yı yenmesi üçlü averajda turu Ülker'e getirmişti...

Not: Sorunun cevabı ise kendi potasına atılan bilinçli basket geçersiz olur ve atan oyuncuya teknik faul verilir...

Yok Limoges değil, Antibes'di eminim...
Şimdi o takıma ne oldu bilmiyorum ama o zaman Fransa'nın süpriz şampiyonuydu...Zaten o sıralar Fransa ligi iyi bir ligdi, Bonato'lu Limoges, Rigadue'lu Pau...

Tamam Kerem, F.Ülker'de Vidmar sakatlandı...
Ama o yönetim koca 6 ayda bula bula Sean May'imi buldu transfer edecek...
Hadi o an onu buldun, görüyorsunki adam oynayamıyor, başka birini getir...
Afedersin ama Vidmar öyle yıldız, üst düzey bir oyuncu da değil. Sadece mücadele yönü ağır basıyor...
O tipte de Avrupa'da çok oyuncu var. Sen Jasikevicius'u Top 16'a kalan bir takımdan getirecek güce sahipsen, bu tip bir oyuncuyu da rahatlıkla bulursun...
İkinci sakatlık Mirsad'a gelince...
Tamam önemli bir sakatlık, ama bir zahmet grup sonuncusu, Top 16'nın tartışmasız en zayıf 3 takımından biri olan iddiasız, inançsız, hafta sonu oynayacakları maçı düşünen Zalgiris'i Mirsad ve Ukic olmadan da yen...
Üstelik adamlar maça süper başlayan Marjanovic'i maç boyu hiç kullanmazken...
Olimpiyakos buraya geldiğinde olmayan oyuncular:
Bourisis : Bence Avrupa'nın en iyi pivotu...
Kessely : Milli maçtan iyi hatırlamamız lazım...
Halperin : İsrailin elde kalan son yıldızı
Vasilopoulos : Tamam yıldız değil, ama içeride-dışarıda oynayabilen iyi bir görev adamı
F.Ülker maçı öncesinde Valencia'da ise;
Victor Claver : Takımın top 16'daki en etkili oyuncusu, dar rotasyona sahip bir takımın yıldızı
Sonuç : Valencia Mirsad'lı F.Ülker'e burada resmen kök söktürdü, orada Claver'sız rahat aldı...
Olimpiyakos takımın 4 önemli oyuncusu yokken, onların yerine takıma takviye şansları da yokken, 12 sayı da gerideyken, takımın en büyük yıldızı Teodosic yokları oynarken 15 sayı ile maçı aldı...
Özellikle Olimpiyakos örneğini şunun için yazdım, eksikler asla mazeret değil. Bir de F.Ülker için yazılan bir Engin eksiği daha varki, Engin önce Euroleague'de, sonra Eurocup'da henüz o seviyelerin oyuncusu olmadığını zaten gösterdi...
F.Ülker Top 16'da Olimpiyakos ilk maçından sonra kazandıkları Zalgiris ve Valencia maçları dahil sokak basketbolu oynadı. Bireysel çabalarla, oyuncuların özellikle Ömer'in kendisini aşmasıyla maç kazandı. O ilk 3 maçtaki olağanüstü şut yüzdeleri olmasa 1-2 galibiyetle de tamamlayabilirlerdi...
Aylar önce Top 16 herşeyi belirler demiştim. Süpriz sonuçlara imza atan 3 takım Zalgiris, Olimpia ve F.Ülker'in tamamı top 16'da elendi. Tek süpriz sonuçlar Rytas'dan gelirken hayal kırıklığı Barcelona 6 da 6 ile Top 16'yı bitirdi...

doğrusu Marjanovic'i özellikle efes veya fülker alsa şimdi çeyrek finallerdeydi..hadi fülkeri anlarım ama efesin uzun rotasyonunda o kadar sıkıntısı varken gittiler murray'i aldılar..belki cska vermek istememiştir ama ben efesden bir marjanovic hamlesi beklerdim..
umarım bu yıl eurolig önelemesi oynarız da gruplara kalırız..

Barcelona-Panathinaikos maçı yarın 21:45'te NTVSpor'daymış.FBÜ elendikten sonra Euroleague'e küsüp yayınları keseceklerinden korkuyodum,içime su serpti bu haber.:D En keyifli programlarından olan Eurobasket'i gecenin 2'sine attılar.Çeyrek finalleri bize yaşatsınlar bir zahmet.