Tamam Kerem, F.Ülker'de Vidmar sakatlandı...
Ama o yönetim koca 6 ayda bula bula Sean May'imi buldu transfer edecek...
Hadi o an onu buldun, görüyorsunki adam oynayamıyor, başka birini getir...
Afedersin ama Vidmar öyle yıldız, üst düzey bir oyuncu da değil. Sadece mücadele yönü ağır basıyor...
O tipte de Avrupa'da çok oyuncu var. Sen Jasikevicius'u Top 16'a kalan bir takımdan getirecek güce sahipsen, bu tip bir oyuncuyu da rahatlıkla bulursun...
İkinci sakatlık Mirsad'a gelince...
Tamam önemli bir sakatlık, ama bir zahmet grup sonuncusu, Top 16'nın tartışmasız en zayıf 3 takımından biri olan iddiasız, inançsız, hafta sonu oynayacakları maçı düşünen Zalgiris'i Mirsad ve Ukic olmadan da yen...
Üstelik adamlar maça süper başlayan Marjanovic'i maç boyu hiç kullanmazken...
Olimpiyakos buraya geldiğinde olmayan oyuncular:
Bourisis : Bence Avrupa'nın en iyi pivotu...
Kessely : Milli maçtan iyi hatırlamamız lazım...
Halperin : İsrailin elde kalan son yıldızı
Vasilopoulos : Tamam yıldız değil, ama içeride-dışarıda oynayabilen iyi bir görev adamı
F.Ülker maçı öncesinde Valencia'da ise;
Victor Claver : Takımın top 16'daki en etkili oyuncusu, dar rotasyona sahip bir takımın yıldızı
Sonuç : Valencia Mirsad'lı F.Ülker'e burada resmen kök söktürdü, orada Claver'sız rahat aldı...
Olimpiyakos takımın 4 önemli oyuncusu yokken, onların yerine takıma takviye şansları da yokken, 12 sayı da gerideyken, takımın en büyük yıldızı Teodosic yokları oynarken 15 sayı ile maçı aldı...
Özellikle Olimpiyakos örneğini şunun için yazdım, eksikler asla mazeret değil. Bir de F.Ülker için yazılan bir Engin eksiği daha varki, Engin önce Euroleague'de, sonra Eurocup'da henüz o seviyelerin oyuncusu olmadığını zaten gösterdi...
F.Ülker Top 16'da Olimpiyakos ilk maçından sonra kazandıkları Zalgiris ve Valencia maçları dahil sokak basketbolu oynadı. Bireysel çabalarla, oyuncuların özellikle Ömer'in kendisini aşmasıyla maç kazandı. O ilk 3 maçtaki olağanüstü şut yüzdeleri olmasa 1-2 galibiyetle de tamamlayabilirlerdi...
Aylar önce Top 16 herşeyi belirler demiştim. Süpriz sonuçlara imza atan 3 takım Zalgiris, Olimpia ve F.Ülker'in tamamı top 16'da elendi. Tek süpriz sonuçlar Rytas'dan gelirken hayal kırıklığı Barcelona 6 da 6 ile Top 16'yı bitirdi...