Turkish Airlines Euroleague

Basta Efes Pilsen tesekkur edilmesi gereken klup.Fenere'de ne oluyor?Ama sunun hakkini vermek lazim.Adamlar bizden once bu Ulker olayina el attilar ve oyle devam etti.

Bizim yoneticiler futbol takiminin o yillardaki cokus donemini yaratmaktan zaten basketbola bir faydalari dokunmadi. Sportif basarinin temellerini fener o zamanlarda atti ve elini cabuk tuttu.

Aziz Yildirim GS'in baskani olsa belki de bugun GS Euroleauge'de oynayacakti...

Herşeye rağmen adamların Eurolig'te mücadele etmeleri güzel birşey,Sonuna Ülker eklenmiş olsada maçlara giden taraftar Fenerbahçe taraftarı,maç kazanınca sevinen gururlanan Fenerbahçe taraftarı,aynı olay Galatasaray Ülker olsaydı biz eurolig'te oynatıp Barcelona'yı yenseydik bizde gururlanacaktık,Hatta biz her maç salonu doldurup aslanlar gibi destekleyecektik takımımızı.

Sonuç olarak Fenerbahçe uzun süreli bir yatırımın sonunda buraya gelmedi,Ülkerspor kadrosu neredeyse tamamen Fenerbahçe'ye geçti ve o şekilde zirveye oynamaya başladılar yinede o takıma tamamen Fenerbahçe diyemeyiz,hala Ülkerspor etkisi var takımda.

Biz çok büyük sponsorlar bulamasakta en büyük hatamız geleceğe yönelik yatırım yapmamamızdır,bugüne kadar her yıl 4-5 yabancı getirip göndereceğimize,Avrupa'dan gelecek vaat eden oyuncuları getirseydik bunun yanında gençleştirme operasyonunu daha erken yapmış olabilseydik bugün yine zirveye oynardık,henüz bunları yeni yapmaya başladık.Bundan sonra derhal yapılması gereken salon,acilen 10.000 kişi kapasitesinden az olmayan bir salonun yapımına başlanmalı.Oktay Mahmuti uzun yıllar devam edilebilecek bir antrenördür,kadromuzda genç yerli oyuncular var bunlar inşallah beklenilen seviyeye gelecekler melih,ilkan,sertaç,göksenin,doğukan.Bundan sonra alacağımız yabancılar önem taşıyor alacağımız yabancılar mutlaka birinci sınıf yabancılar olmak zorunda,yabancı oyuncu transferi konusunda bütçe büyük olmalı,bizimde bu şekilde ligde şampiyon olmamız,eurolig'te mücadele etmemiz zor birşey değil.

Yüzsüzlüğün bu kadarı da fazla be! Ülker'in hazır altyapısına, takımına çök, Euroleague hakkını al, sonra da Milli Takım'daki oyuncuları biz yetiştirdik de.

Yani şu anda biz şu durumda olacakken tüzüğümüze uymaz! lafını söyleyen liselileri anlayamıyorum şu takımın basketbol şubesini bana kıskandırtıyolar ya ne diyim ben size!

Bomba gibi takım olmuş Fenerbahçe.Maçı izledim zaten kadroları geniş,birde oyuna sonra'dan giren herkes katkı veriyor,Mirsad girdi büyük katkı verdi,Oğuz girdi büyük katkı verdi,Kaya kısa bir süre oyunda kaldı blok falan yaptı olumlu katkı verdi,bakalım nereye kadar gidecekler eurolig'te merak ediyorum.

F4 yapamazlar..Buraya yaziyorum. Yapacaklari en fazla F-8 sonra 3 mactada elenirler.Daha dune kadar serbest atislari potaya yetismeyen Vidmar,Steps uzmani Preldzic ile F-4 yapmalari imkansiz..Barcelona macinin vermis oldugu hava akimina kapildilar. Bu ayni Metalist Kharkov'un Bjk'yi eleyip o gazla UEFA'da baya bir ilerlemesine benzer.

Ligde ise sampiyon buyuk ihtimalle Efes olur.

Emir Kalyoncu' Alıntı:
F4 yapamazlar..Buraya yaziyorum. Yapacaklari en fazla F-8 sonra 3 mactada elenirler.Daha dune kadar serbest atislari potaya yetismeyen Vidmar,Steps uzmani Preldzic ile F-4 yapmalari imkansiz..Barcelona macinin vermis oldugu hava akimina kapildilar. Bu ayni Metalist Kharkov'un Bjk'yi eleyip o gazla UEFA'da baya bir ilerlemesine benzer.

Fenerbahçe Efesi 4-0 yener en fazla 4-1 olur.

Ligde şuan ki durumda Efes ile Fenerbahçe Ülker final serisi oynasa tahmini Fb Ülker 4-2,4-1 alır.Efes'in durumu gerçekten iyi değil Allahtan 2 keremde üst düzey performans sergiliyor onların sayesinde Efes bir şekilde maç kazanıyor.

Emir Kalyoncu' Alıntı:

inşallah dediğin gibi olur dicemde bugün gördüğüm savunma değil efesin şampiyon olması 1 maç bile almasını imkansız kılar ....

Çoğu Fenerli değilde ondan :) Neymiş bilet kalmamış. Yahu Bahçelievlerde Teyzem oturuyor ona bile bilet gelmiş kadın 70 yaşında:)

Neyse iyi takım kurmuşlar kötü takım kurmuşlar beni hiç ırgalamıyor. Ama şu gerçek bu adamlar voleybol ping pong farketmez bie avrupa kuapsı alırlarsa Biz en büyük kupayı aldık bir branşda diye utanmadan yıllarca konuşurlar. Voleybol diyemeyen adamlar geçen sene veleybolun kıralı biziz oglümm Diyorlardın bana geçen sene:))

Sühan Cem' Alıntı:
Çoğu Fenerli değilde ondan :) Neymiş bilet kalmamış. Yahu Bahçelievlerde Teyzem oturuyor ona bile bilet gelmiş kadın 70 yaşında:)

Neyse iyi takım kurmuşlar kötü takım kurmuşlar beni hiç ırgalamıyor. Ama şu gerçek bu adamlar voleybol ping pong farketmez bie avrupa kuapsı alırlarsa Biz en büyük kupayı aldık bir branşda diye utanmadan yıllarca konuşurlar. Voleybol diyemeyen adamlar geçen sene veleybolun kıralı biziz oglümm Diyorlardın bana geçen sene:))
2 tane oyuncu sayamıyorlar ayrıca.1-Gamova.Hala onlarda sanıyorlar :)

Bu sene erkek ve kadin basketbol ve kadin voleybolda Euroleague/Sampiyonlar Ligi'nin favorisi maalesef Fener. 3'ünü birden alirlarsa sasirmam.

Biz de yine sezonu hüsranla kapatacagiz zaten her alanda.

Salih Coskun' Alıntı:
Bu sene erkek ve kadin basketbol ve kadin voleybolda Euroleague/Sampiyonlar Ligi'nin favorisi maalesef Fener. 3'ünü birden alirlarsa sasirmam.

Biz de yine sezonu hüsranla kapatacagiz zaten her alanda.

Abicim neden hüsranla kapatalım yahu. Taraftardan çıktınız iyicene maaşlı çalışan gibi davranmaya başaldınız. Sanırsınki takım şampiyon olduğunda size birer maaş ikramiye dağıtıyorlar. GS şampiyon olamdı diye hüsran olunmaz. Zaten taraftarlık modelinin bu ülkede böyle çarpık olmasının anlamı bu cümlelerdir. Almanya'da Dortmund 1860 Münih freiburg gibi takımalrı tutan insanlar var yıllarca kupada görmezler ama tutarlar. Liverpooldaha premier lig şampiyonluğu yok. Hiç biri hüsran demez. Hayatı losser olarak yaşayan insanların en azından tuttuğum takım winner olsun anlayışıdır bu.

GS şampiyon olur olmaz o ana kadar bundan zevk alırım. Zaten şampiyonluk dediğin olay 1 hafta kutlanıyor. En manyağı 2 hafta kutlar ama lig 40 hafta sürüyor. Ben o 40 hafta mutlu olayım ilk hedefim odur. Hüsran yaşamam ama. Hüsranı nasıl yaşarım şampiyonluk maçımıza çıktığımda, restorana hatta maç sonrası rezervasyon yaptırmışken yenilir ve şampiyon olamazsam yaşarım. Fenerbahçe bunu geçen sene 2 defa yaşadı. Bir voleybolda final foura kalıp şampiyon oldukalrını düşündükleri gün ve futbolda bildiğiniz gibi.

Hüsrana uğramak öyle olur. Ben GS taraftarıyım. Takımım maçda kazanacak maçta kaybedecek. Şampiyon olacak yada olmayacak önemli olan 40 haftalık maratonda beni mutlu etmesi. Hüsran müsran bizlik işler dğeil..

Bu yüzden fazla takılmayın rakip takımların transferlerine veya ne oalcağına. Binlerce defa dememize rağmen nato mermer nato kafa devam ediyorsunuz. 2 maçta adam asıp 2 maçta adamları kral ediyorsunuz. FB euroleague de 3 maç kazandı ondan iyisi yok sizin için. Hatta euroligin favorisi demişsiniz. Yahu bu yolda 20 maç yapacaklar toplamda. Neyin ehsabını yaptınız. Basit anlatmak gerekirse GS geçen sene lige iyi başaldı ne oldu sonu? Nasıl başladığın değil nasıol bitirdiğin önemlidir bu kupaları. Öyle kafanıza göre gelip rakip orda burda şurda favori diye pekala açıklama yapıyorsunuz. Komşunun tavuğu hep kaz hep kaz. Ama yazdığınız yer GS basket.

Fener iyi de erkenden form tutmaları iyi bir şey değil. Muhtemelen ikinci devre düşüşe geçerler. Play-off'larda da zorlanırlar.
Ama istiyorum ki Fener Avrupa'da kupa alsın. Bizi şu Avrupa Fatihi rüyasından(artık kabus) kurtarsın. Amatör branşlara daha fazla değer verilsin. Eğer Kadın Basketbolda rekabet olmasaydı bugün Fowles'i zor görürdük. Bazı konularda Aziz Yıldırım yatırım yapmasa, bizimkilerin küçücük bir şey yapmak için kılını bile kıpırdatacağından kuşkuluyum.
Ülker-Efes final serisi yaparken hiç rahatsız olmuyordum mesela. Ama Fenerbahçe Ülker yıllardır final oynadığı için çok sinirleniyorum.

Koskoca Efes Pilsen artık Eurolig'te sıradan bir takım,oysa Barcelona,Olympiakos gibi güçlü kadrolar kuracak imkanıda var ama biryerde sorun yaşıyorlar,ya antrenör kısmında sorun var,ya çok şanssızlar,yada taraftar sorunu yaşıyorlar,gelsinler Galatasaray'a sponsor olsunlar,Galatasaray Efes olarak eurolig'te mücadele edelim,Madem fenerbahçe ülker olarak Eurolig'te bizde Galatasaray Efes olarak mücadele ederiz.

Efes bence sponsor olsa olsa BJK'a olur. Ekiplerinin çoğu BJK'lı. Ama şu gerçek Efes'in şu kadro GS'da olsaydı şu an daha farklı yerde olurdu.

Sühan Cem' Alıntı:
Efes bence sponsor olsa olsa BJK'a olur. Ekiplerinin çoğu BJK'lı. Ama şu gerçek Efes'in şu kadro GS'da olsaydı şu an daha farklı yerde olurdu.
Evet Özilhan Beşiktaş'lı diye biliyorum bende,belki önümüzdeki sezon Beşiktaş'a sponsor olurlar,hem İverson'da orada.Son cümlene kesinlikle katılıyorum şuan Efes'in elindeki kadro bizde olsaydı çok daha başarılı olurduk,kadrolarının hakkını veremiyorlar.