Türkiye Basketbol 2.Ligi

Cumartesi gunu oynanan macta Erdemirspor Aliaga Belediyesi'ni 57-49 yenmis. Buraya kadar hersey normal.

Ancak isin tuhafi,bu macin ikinci periyodunda toplam 9 sayi atilmis olmasi.

Ilk periyodu 10-19 Aliaga Belediyesi onde kapamis.
Devre skoru ise 16-22.

Bilmiyorum TBL veya TB2L icin rekor mudur ama sahalarda nadir gorulen bir olay herhalde. Iki takim 10 dakika karsilasiyor ve bir periyodu skoru 6-3. :?

Re:

Ömer Seymen' Alıntı:
Cumartesi gunu oynanan macta Erdemirspor Aliaga Belediyesi'ni 57-49 yenmis. Buraya kadar hersey normal.

Devre skoru ise 16-22.

Bilmiyorum TBL veya TB2L icin rekor mudur ama sahalarda nadir gorulen bir olay herhalde. Iki takim 10 dakika karsilasiyor ve bir periyodu skoru 6-3. :?

ayrıca sıradan bir maç değil erdemir gibi favori bir takımın karşılaşması ilginç.

bugun çukurova üni-akçakoca poyraz maçına gittim
maçın özeti karadeniz ekibi 7 dakika kala 21 sayı öndeydi üniverste son topu sokamadı 3 sayı ile mağlup oldu

Re:

Ömer Seymen' Alıntı:

Devre skoru ise 16-22.

Erdemir'in başında Gökhan Taştimur'un olması bu skorda etkili olmuş olabilir.Bu eğitim yılının başına kadar Samsun'da yaşıyordum.Taştimur Samsunspor'u çalıştırırken de böyle kısır skorlu maçlar oluyordu.Savunmaya önem veren bir yapısı var kendisinin.İkinci ligden birçok kez takım çıkartmış bir coach;ancak takımların çekilmesi ya da başka sebeplerle birinci ligde göremedik kendisini,TBL'de ne yapar merak ediyorum.

çukurova üniverstesi barış süerle anlaştı.bir ara beykoz ve mersindede oynadı.
ayrıca tofaş haftanın önemli maçlarından birinde uşak belediyeyi mağlup etmeye başardı.
izmir büyükşehir belediyeside antrnr değişikliğinden sonra toparlanma başladı.vestelde deplasmanda eyüpü geçti.

Gelişim Koleji şu anda Anadolu Üniversitesi karşısında şov yapıyor.3.periyot devam ediyor maçta skor 74-33 :D gitmediğime pişmanım diyebilirim.Olsun Efes-Tt maçıda fena değildi.

bugün boş zamanımı değerlendirmek için ç.üni-pertevniyal maçına gittim.
zevkli bir mücadele oldu hakemlerde işin suyunu çıkarmsa güzel bir maç olarak kalacaktı akıllarda.
gelecekte efesin oyun kurucusu diye gösterilen butlerı nedendir bilmiyorum ama hiç beğenmedim.sadece şut attıki üst düzey liglerde yaratıcılıta çok önemli benim için.onun yerine oyuna giren kaan üner bana göre daha iyi işler yaptı ama ondada istatistik yok.orhan hacıyevayı şehremin yıllarından beri takip ediyordum.bugün canlı gözle izlemek nasip oldu gerçekten inanılmaz savaşıyor her eve lazım tipten bunun dışında deniz kılıçlıda ileride üst düzey bir oyuncu olacak bana göre.
üniverste il dakikada 49 sayı attı maçı 75 lerde bıraktı.adana basketbolu gün geçtikce kan kaybediyor gerçekten üzüyor buda beni.

TB2L'de Dörtlü Final...
Play-off ikinci tur ilk maçlarında Erdemir kendi evinde Yeşilyurt ile oynadığı maçı 73-64 kazanırken, TOFAŞ ise Uşak Belediyesi karşısında fazla zorlanmadan 98-76 galip geldi. Aliağa Belediyesi, Eyüpspor'u çekişmeli geçen maçın sonunda 70-66 mağlup ederken, İTÜ normal süresi 79-79 berabere biten maçta Pertevniyal'i deplasmanda 96-92 mağlup etmeyi başardı.

Play-off ikinci tur ikinci maçlarında seride 1-0 önde olan takımlar rakiplerini bir kez daha mağlup ederek 2-0'lık serilerle dörtlü final vizesini aldılar. Tofaş, deplasmanda Uşak Belediyesi ile oynadığı maçı 75-64, Aliağa Belediyesi ilk maçta zorlandığı Eyüpspor'u deplasmanda çok rahat bir oyunun sonunda 102-60 mağlup etti. İTÜ, Pertevniyal ile kendi seyircisi önünde oynadığı maçtan 72-66 galip ayrılırken, Erdemir de İstanbul deplasmanında Yeşilyurt'u 78-72 mağlup etti.

Dörtlü final müsabakaları 6-8 Mayıs tarihleri arasında Adana'da yapılacak. Dörtlü final maçları sonunda Beko Basketbol Ligi'ne çıkacak iki takım belli olacak.

2. lig ile alakalı kımle konustuysam,Aliaganın cıkmayı cıddı bıcımde ıstedıgını duyuyorum,hatta o kadarkı cıkarlarsa butce olarak 3m$ soylentısı var,ne kadar dogru bılemeyecegım.

Tofaşla,Aliaga cıkar dıyorum bende...

Aliağa işi büyük oranda doğru. Bu yıl da 2. ligde 1 trilyon civarı bir para harcandı. Tahminim bu yıl çıkarlar; ve 1. ligde kalıcı olabilirler imkanlarını doğru değerlerndirirler ise.

Benim fikrim ; Aliağa Belediyesi ve İTÜ yükselir ...
Bu arada İTÜ'nün kadrosu da hiç fena değil büyük çoğunluğu eski 1. Lig oyuncusu ...

ligin istanbul dışına yayılmasını istiyorum ama istanbul dışıda bursa oluyor bu durumda onuda istemiyorum.

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Saygın AKEL":2q8vlpw5]Benim fikrim ; Aliağa Belediyesi ve İTÜ yükselir ...
Bu arada İTÜ'nün kadrosu da hiç fena değil büyük çoğunluğu eski 1. Lig oyuncusu ...

Evet o kadar eski ki Harun Erdenay hala orada :D[/quote:2q8vlpw5]

Harun Erdenay'ın İTÜ'de bulunma amacı İTÜ gibi büyük bir değeri tekrar 1. Lige yükseltmek ...
Yani en azından kendisi böyle söylüyor. Aroma'nın da sponsorluk desteğini alan İTÜ iyi bir kadroya sahip özellikle Amerikalı pivot çok iyi maç başına 20 sayı 15 ribaund yapıyor ayrıca ; Murat Yolcu , Serdar Çağlan , Kemal Tunçeri gibi veteran oyunculara sahip ...
Umarım birinci lige yükselebilirler ...

Bu arada final grubunu TRT yayınlayacak.Çok sevindim,kıran kırana maçlar geçecektir.

Ayrıca gençler Şampiyonası'nın da son iki gününü yayınlayacak TRT de teşekkürü hak ediyor.

Tofaş-Erdemir
İTÜ-Aliağa

Yenenler çıkacak. Bursalıyım ve Tofaş'ın çıkmasını çok istiyorum ve bence çıkacak da.
Öbür tarafta Harunlu İTÜ ve bütçesi çok iyi olan Aliağa var. Çekişmeli maç olacaktır.