Türkiye Basketbol 2.Ligi

Bu sene Adana'nın ikinci ligde takımı olmayacak ama skor yazmaya devam edim buraya.Takımları izleyen arkadaşlarımız varsa takım değerlendirmelerini paylaşırlar bizle.

Beykoz,Gelişim Kolejini 94-80 ile geçti.Nusret 9 sayı ile oynadı.
Genç Telekom,Trabzona son hucumda yediği 3lükle mağlup olmuş ne diyelim yazık olmuş.
Tofaş,Uşak belediyeyi 73-64 ile geçmiş.
Vestelde,Eyüpe 30 vurmuş.

Arda Öztürk' Alıntı:
Bu sene Adana'nın ikinci ligde takımı olmayacak ama skor yazmaya devam edim buraya.Takımları izleyen arkadaşlarımız varsa takım değerlendirmelerini paylaşırlar bizle.

Genç Telekom,Trabzona son hucumda yediği 3lükle mağlup olmuş ne diyelim yazık olmuş.Tofaş,Uşak belediyeyi 73-64 ile geçmiş.

Niye yazık oluyormuş =) Forza Trabzon ;)

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Arda Öztürk":35jwyi80]Bu sene Adana'nın ikinci ligde takımı olmayacak ama skor yazmaya devam edim buraya.Takımları izleyen arkadaşlarımız varsa takım değerlendirmelerini paylaşırlar bizle.

Genç Telekom,Trabzona son hucumda yediği 3lükle mağlup olmuş ne diyelim yazık olmuş.Tofaş,Uşak belediyeyi 73-64 ile geçmiş.

Niye yazık oluyormuş =) Forza Trabzon ;)[/quote:35jwyi80]

Gelişim açısında yazdım Burak.Trabzon kazandığı için değil...

Bu hafta İbrahim'li Teknik Üniverste kendi sahasında Tofaşa mağlup oldu.Bornova liderlik maçında Trabzonu 1 sayı ile yendi.Poyraz'da deplasmanda Işık sporu yenerek forum durumunu devam ettirmeye devam etti.

Bornova bld güzel kadro kurmuş geçen günde gailba ts yi yenmiş deplasmanda fırat aydemir çok iyi topçudur çok iyi bi savunmacıdır.Göztepe 1. ligdeyken bizdeydi lk 5 başlıyodu.Yalçında biz de oynadı.Altaydan almıştık karakter olarak hiç sevmediğim bi oyuncu bizim mahallede oturuyordu. Bi ara telekoma kadar yükselmişti galiba.Bornovanın bundan sonra maçlarına gitmeyi düşünüyorum bakalım inşallah çıkarlar tble e.

Trabzon'un yenildiği maç tipik Umut Tınay maçı =)

1 sayı gerideyken 2 serbest atış kaçırmak her oyuncuya nasip olmaz :p

Semih TİYANŞAN' Alıntı:
Bornova bld güzel kadro kurmuş geçen günde gailba ts yi yenmiş deplasmanda fırat aydemir çok iyi topçudur çok iyi bi savunmacıdır.Göztepe 1. ligdeyken bizdeydi lk 5 başlıyodu.Yalçında biz de oynadı.Altaydan almıştık karakter olarak hiç sevmediğim bi oyuncu bizim mahallede oturuyordu. Bi ara telekoma kadar yükselmişti galiba.Bornovanın bundan sonra maçlarına gitmeyi düşünüyorum bakalım inşallah çıkarlar tble e.

Bornova Belediye'de ,hsan,Fırat,Umutcan,Serdar gibi 2.ligde üste oynamaya alışık oyuncular var.Süpriz yapabilirler.

İTÜ, TB2L'nin zorlu maçında Beykoz'u evinde 88-84 yenerken İbrahim Kutluay 51 sayı ile oynadı.

Türkiye Basketbol 2. liginde İTÜ, evinde ağırladığı Beykoz'u 88-84 yenerken sahada adeta İbrahim Kutluay şovu yaşandı. Deneyimli isim bütün maç çok iyi bir performans sergilerken 51 sayı ile mücadelenin yıldızı oldu. İbo, 8/11 üçlük isabetiyle oynarken serbest atışlardan 23/24 ile sayı buldu.
Maçın başından sonuna dek etkili bir oyun sergileyen İTÜ, zorlu rakibi Beykoz'u yenerek Gelişim yenilgisinden sonra nefes alırken Harun Erdenay da zorlu mücadelede forma giydi.

itü'ye sponsoru aroma tarafından büyük destek veriliyormuş önümüzdeki sezon bbl ye yükselmesi için.önümüzdeki sezon bbl de de iyi kadro kuracaklarmış.ayrıca kaspars kambala'yı da almak istiyorlarmış.''mış'' lardan da belli olduğu üzere bu yazdıklarım duyum.

Alıntıdır....

Beykoz Başkanından Çekilme Tehdidi

Dünkü İTÜ-Beykoz maçında yapılan hakem hatalarını bir kaç yerden daha duymuştum. Bugün Beykoz kulübü başkanı Zeki Aksu bir bildiri yayınlamış. 'Maçı İTÜ'den 2 oyuncu yönetse, bundan daha adil yönetirlerdi' diyen Aksu; 2 gün önce oynadıkları genç takım maçında sahada Emin Moğulkoç'u görürken, TB2L'nin en kritik maçlarından birinde B klasman hakemlerinin görevlendirilmesine de anlam veremediğini belirtmiş. Ve şayet hakemlerin bu korkak ve basiretsiz yönetimin kendi emeklerini çalmaya devam etmesi halinde ligden çekileceklerini söyleyerek bildirisini noktalamış.

Açıklamayı yapan kişinin Zeki Aksu olması, insan ilk duyduğunda 'Yine mi' dedirtiyor ama İbrahim Kutluay'ın maçta her pozisyondan sonra hakemlere el kol işareti yaptığını, basket olan pozisyonlardan sonra bile sürekli hakemle oynadığını yazının en başında da söylediğim gibi bir çok maçı izleyen dostumdan duydum, okudum. Tez zamanda bir İTÜ maçına gitme vakti gelmiştir artık. :)

Geçen sene de benzer sözler başka bir maçta Harun Erdenay için söylenmişti :)
Hakem Harun'un ağırlığında falan demişti rakip takım.

Haftaya salı günü başlayacak TB2L final grubu maçları mücadelesini SKY Türk ekranlarından naklen izleyebilecek.

Play-Off Çeyrek Final müsabakalarının ardından rakiplerini eleyen Bornova Belediye, İTÜ, Tofaş ve Trabzonspor takımlarının yer aldığı Final Grubu?nda maç programı belirlendi. Basketbolseverler, 4 takımın Beko Basketbol Ligi?ne yükselme mücadelesinde yaşanacak mücadelesini SKY Türk ekranlarından naklen izleyebilecek.

Final Grubu?nun ilk tur karşılaşmalarına Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Burada 3 gün boyunca yaşanacak olan heyecan fırtınası daha sonra Antalya Kepez Erdal Öner Spor Salonu?na taşınacak.

TB2L Final Grubu ilk tur maç programı şu şekilde;

28-30 Nisan Konya
Selçuklu Belediyesi Spor Salonu

28.04.09 Salı
16:00 Tofaş- Bornova Belediyesi (Sky Türk)
19:00 Trabzonspor-İTÜ (Sky Türk)

29.04.09 Çarşamba
16:00 Bornova Belediyesi- Trabzonspor (Sky Türk)
19:00 İTÜ- Tofaş (Sky Türk)

30.04.09 Perşembe
16:00 Bornova Belediyesi- İTÜ (Sky Türk)
19:00 Trabzonspor - Tofaş (Sky Türk)

TOFAŞ-BORNOVA Maçı

TB2L final grubu 1. etap maçları bugün itabiriyle Konya'da Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda başladı. İlk olarak salon ve organizasyondan bahsedelim. Bir defa sağda solda maçla ilgili hiç afiş yok, sadece Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi kulübü binasında vardı bir afiş o kadar. Başka hiç bir yerde afiş mafiş göremedim. Şöyle bilboardlara falan yerleştirilse idi ne güzel olurdu aslında,seyirci sayısı da artardı da kendin pişir kendin ye gibi kendin söyle kendin dinle.

Tofaş-Bornova maçı ile başlayalım,seyirci sayısı çok fazla değildi. Tofaş'ın 15-20 kişilik bir taraftar grubu vardı, normal basketbolsever olarak da 250 kişi ya vardı ya yoktu. İlk çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi,periyodun sonunu Bornova iyi oynayıp 19-23 ile ilk çeyreği önde geçti. İkinci periyoda 8-0 lık bir seri ile girdiler,tabi fark açıldı ve Nihat İziç çıldırdı. Nasıl bağırıyor sağa sola,Tanjevic'den beter olmuş vallahi. Molayı aldı o ara Nihat Hoca ama mola da çare olmadı ve fark bir ara 17 sayıya kadar yükseldi(25-42). İşte o noktada Tofaş'ın beyaz ABD'lisi Sean Davison sahneye çıktı,üst üste kaydettiği basketlerle maçı dengeledi,ilk yarı 38-45 geçildi.

İkinci yarıya Tofaş iyi başlayan ekipti, Sean Davison ve Yalçınla 46-47 ye kadar getirdiler skoru,hatta Bornova'da sakat olan Scott Williams bile girdi oyuna. Nihat İziç ne zaman ki Davison'u çıkardı,Bornova farkı yeniden açtı. Son periyoda zinde kalsın istedi sanırım,ama bu hamle farkı açan hamle oldu. Bornova Tofaş pota altını mahvetti ve 3. çeyrek 55-65 sona erdi.

Bornova son çeyreğe iyi başladı,fark 14 e kadar çıktı. O anda ard arda iki üçlükle oyuna tutundu Tofaş. Can Altıntığ,Melih Sevda ve hakemlerin Tofaş adına gösterdikleri muhteşem performansla da maç önce uzadı,sonra Tofaş'a gitti.

Hakemler en ufak bir sertliğine izin vermedi Bornova'nın,anlamsız faul ve teknik faullerle de maçı kopardılar. Ne desem yersiz bu günkü iki hakem üçlüsüne de...

Ayrıca maçı takip edenler arasında Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi oyuncuları ve yeni antrenörü Gökhan Güney de vardı.