Türkiye Basketbol 2.Ligi

Trabzonspor yabancısı adı neydi hatırlayamadım şimdi ne kadar etkisizdi bugün çokmu aramışlar bu oyuncuyu acaba.. Böyle önemli maçlarda iyi oynamayacakta ne zaman oynayacak..

Trabzon u hiç beğenmedim. Şu an izlediğim İTÜ ve Tofaş kat kat üstün bu iki takımdan.
Gerçi Tın tın ın eksikliği var Trabzonda.

Geçen sene Aliağa oynadığı basketbolla beğenimi kazanmıştı, bu sene de Bornova'nın oynadığı oyun hoşuma gitti;yalnız sadece ilk maçlarını izleyebildim.

İTÜ de huzurevi gibi, geçen sene de böyleydiler ve İbrahim Kutluay'ın Harun Erdenay'ın hakeme itirazları rahatsız edici. Hoşuma gitmiyor İTÜ bu kadrosuyla.

Grubun içinden göze hoş gelen basketbolu Bornova oynuyor benim fikrime göre. Tofaş ile yaptıkları maçı kaybetmeleri de kazanmaları da kendi ellerindeydi ve onlar kaybetmeyi tercih ettiler. Rahat alabilecekleri bir maçtı bana kalırsa. Bu sene Aliağa düşerse Bornova mutlaka çıkmalıdır.

Umut'un eksikliği çok yaşanıyor özellikle tecrübe bakımından takım eksik görülüyor.
İki gündür maç ellerine geliyor ancak son hamle bir türlü yapılamıyor.
İlk gün İtü karşısında boş turnike kaçırıldı, Dün de fark 3 sayıyken 9 saniye kala Ogun'un kaçırıdığı boş üçlük var.
Trabzon'un pota altını iyi bulmadım ayrıca istikrarsız oyunları da böyle bir turnuva için hazır olmadıklarının göstergesi.

Burak Barut' Alıntı:
Trabzon Tofaş'ı yendi ve bende varım dedi tekrardan.

Zor Burakcım zor. Tofaş maçını kazanmasına rağmen Trabzon 4 takım içinde en zayıf halka bana göre...

Tek dileğim hakeden Bornova'nın istediğini alması...

Tugay 4 takımda eşit seviyede Trabzon'da tek fark Tın Tın'ın olmaması.Her ne kadar Birinci Ligde komikte olsa ikinci ligde takımı etkileyen bir oyuncu.

Burak Barut' Alıntı:
Tugay 4 takımda eşit seviyede Trabzon'da tek fark Tın Tın'ın olmaması.Her ne kadar Birinci Ligde komikte olsa ikinci ligde takımı etkileyen bir oyuncu.

İbo ile Tofaş gelir bana göre.
Bornova'nın gelmesini çok istiyorum.
Daha önce belirttiğim gibi Trabzonspor da Beko Basketbol Ligi'ne renk katar.
Hakedenler gelir umarım...

valla ben de bornov nun gelmesini istiyorum çünkü bende bornovadanım tofaş la itü çıkmasın asansör takım olcaklar artık yeni takımlar görmek istiyorum umarım trabzonspor la bornova belediye çıkar

İTÜ:63-TRABZONSPOR:68
TOFAŞ:61-BORNOVA BLD.:64
Artık herşey eşitlendi. Trabzon ve Bornova iyi bir ders verdi rakiplerine. Trabzon'da Ogün Sevinç ve Bornova'da Yalçın Azizmahmutoğulları Konya'daki iyi performanslarına yine devam ediyorlar. Bundan sonrası için herhangi bir takım için 3 galibiyet ve iyi averaj yetebilir gibi görünüyor. Gönlüm Bornova ve Trabzon'dan yana.

Sırf ülkerle bağı olduğu için Trabzona iyi gözle bakmıyorum.Ama bana görede Tofaşla İtü gelicek gibi.Ama Trabzonda gelse fena olmaz

Bu başlığı yeni gördüm.Bir İTÜ'lü olarak her zaman okulumu destekliyorum tabiki.Seneye Galatasaray'ımızın üniversitemize gelmesini çok isterim.En iyi şekilde ağırlarız.Bunun dışında Play-off maçlarını izleyemiyorum ama lig maçlarından 5-6 tanesini salonda izledim.İbrahim Kutluay gerçekten hakemlerle çok uğraşıyor.TB2L'de sayı rekoru kırdığı bir maç vardı.24/25 serbest atış atmıştı.Normal sezon maçlarında hakemler İbrahim'i koruyorlardı biraz ama Play-off'larda durum farklı galiba biraz.Takımda Tolga Tekinalp'ı çok beğeniyorum.Bu yaşında inanılmaz atletik özellikleri var.Eskiden böyle olduğunu bilmezdim.Yaşlandıkça atletizmi gelişiyor galiba :) İdmanlarda bastığı smaçları görmelisiniz.Bunun dışında Harun'un ayakları çok yavaşlamış ama bu tip maçlarda en can alıcı şutları yine o atacaktır.İdmanda üçlüklerde 20'de 18 attığını gördüm bir kere.Guardımız Derya çok potansiyelli bir guard.Dixon pota altında size'yla bişiler yapmaya çalışıyor.Orçun Tunca çok yetenekli bir şutör zira.Kendini geliştirirse Milli takımın şutörlerinden biri olabilir.Tüm takımların 2'şer galibiyeti var şu dönemde ve Tofaş ve Bornova Belediyesi ile oynayacağız.Bu sene 3 maçta da mağlup olduğumuz Tofaş'ı yenersek 1.lige yükseliriz diye düşünüyorum.Umarım da yükseliriz.Konya Selçuk'tan sonra ikinci bir üniversite takımı renk katar bu lige.

Gönlüm TBL´de Karadeniz´in gözde şehri Trabzon´un bir temsilcisinin olmasından yana.

Bu düşüncemde TBBL´ye yükselerek lige ayrı bir hava katan Samsun´un katkısı yadsınamaz. Tabii Burak Barut faktörünü de inkar etmiyorum. O da zaman zaman acımasızca eleştirdiğimiz takımı görsün, tanısın. Belki o zaman eleştirileri biraz daha ılımlı olur. : )

Trabzon´un 1. lige çıkması halinde Ülker´in gerekli yatırımı yapar, Trabzon da ligin asansör takımı olmaz.

Bugün Tofaş'a son saniyelerde yenildik ilk maçta olduğu gibi.Çıkma şansımız iyice azaldı.Ancak Bornova Belediyesini yenersek,onlarda Trabzonu yenerse çıkabiliriz.Tofaş bugünkü galibiyetinden sonra %90 çıkar.

Ben de hiç sevmiyorum İbo'yu ama seneye 1.lige çıkarsak ayrılır zaten,1 senelikti kontratı yanlış hatırlamıyorsam.İbo'yu sevmiyo olabilirsiniz ama "PEGASUS" Harun Erdenay'ı kim sevmez ki...

5. Maçların sonunda,

Trabzonspor : 59 - 63 : Bornova Belediye

Tofaş : 70 - 69 : İTÜ

Bu sonuçların ardından 8 puanlı Tofaş ve Bornova ilk 2 sırayı paylaşırken İTÜ ve Trabzonspor'un 7'şer puanı var.

Son maçlar :

İTÜ - Bornova
Tofaş - Trabzonspor

---------------------------------------------------------------------

Bornova Belediye'nin oyununa güvendiğimi daha önce söylemiştim. Bugün de Trabzonspor'u mağlup etmeyi başardılar. Diğer maçta da Tofaş, İTÜ'yü mağlup etti. Son maçlardan sonra ipi göğüsleyen tarafların Tofaş ve Bornova olacağını düşünüyorum.

Sadece 2. yarıyı izledim ama izlediğim süre içinde Bornova daha etkiliydi.Gönlüm Trabzondaydı ama olmadı.Trabzon'un son periyod eline büyük fırsat geçti ama değerlendiremedi.Sportmenlik dışı faul çaldı hakem serbest atışarıda atamadı Trabzon,hücumdanda boş dönünce orda maçı kaybetti denilebilir.