Türkiye Basketbol 2.Ligi

Bu sonuçlardan sonra umudum biraz daha arttı.Yarın Bornovayı yenersek Tofaş da Trabzonu yenebilirse biz ve Tofaş çıkıyoruz galiba.

Ooooooleeeyyyy Saldır İstanbul Teknik ooooooleeeyyy... :)

Bornova yine kazanarak iki önemli avantaja sahip oldu. Hem iki takımdan son maçlar öncesi birer galibiyet fazlası var hem de Trabzon'u her halükarda altına almış oldu. Aynı şey Tofaş için de geçerli. Onlar da her şekilde İTÜ'yü altına aldılar. Ama şunu belirtmeliyim ki bu play-off'lar bana göre süper heyecanlı geçiyor. İnşallah 1. ligde de aynı heyacanı yaşatmaya devam ederler.

Ömer Baka' Alıntı:
Bornova yine kazanarak iki önemli avantaja sahip oldu. Hem iki takımdan son maçlar öncesi birer galibiyet fazlası var hem de Trabzon'u her halükarda altına almış oldu. Aynı şey Tofaş için de geçerli. Onlar da her şekilde İTÜ'yü altına aldılar. Ama şunu belirtmeliyim ki bu play-off'lar bana göre süper heyecanlı geçiyor. İnşallah 1. ligde de aynı heyacanı yaşatmaya devam ederler.

Yanıldığın ufak bi nokta var.Yarın İTÜ ve Trabzon kazanırsa tüm takımların puanları eşit olucak.İkili averajların hiç bi önemi kalmaz o zmn.Takım averajlarına bakılır.Bu durumda da şuanki averajlar;

1.İTÜ +3
2.TOFAŞ +2
3.TRABZONSPOR 0
4.BORNOVA BELEDİYE -5

Böyle bir tablonun oluşması içinde İTÜ ve Trabzonsporun yenmesi gerektiğini de düşünürsek İTÜ ve Trabzonun averajları artarken Tofaş ve Bornova Belediye'nin averajları düşecektir.Muhtemelen de İTÜ ve Trabzon 1.lige yükselecektir.Trabzon Tofaşı 1 sayıyla yendiğini sayarsak ise puanları averajları,herşey eşit olacağı için büyük ihtimalle atılan sayıya bakar.Bu koşulda da İTÜ ve Tofaş 1.lige çıkar.Eğer İTÜ ve Tofaş kazanırsa yine İTÜ ve Tofaş ilk 2 sırayı alır.Bir başka ihtimal olarak Bornova ve Trabzon (+1)kazanırsa kazanan takımlar 1.lige çıkmaya hak kazanır.Son ihtimal olarak da Tofaş ve Bornova kazanırsa da elele 1.lige çıkarlar.Gerçekten görüldüğü gibi inanılmaz bi çekişme ve çok sayıda olasılık var.Şuan her takım kazanmak zorunda umarım kazanan İTÜ olur,gerisi hiç önemli değil,Türk Basketbolu kazansın :)

Şimdi yazımı okudum da yarın kazanırsak okulum her halükarda 1.lige çıkıyor.

Haydi İTÜ,sana güveniyoruz !!!

İTÜ kazanırsa Türk basketbolu ileriye gitmez, daha çok geriye gider.
Kadrosunda İbrahim Kutluay,Harun Erdenay veTolga Tekinalp gibi yaşı gelmiş de geçmiş oyuncuları barındıran bir kulübü asla Beko Basketbol Ligi'nde istemem. İzledikleri politika benim mantığım ile uyuşmuyor. Beko Basketbol Ligi'nin kalıplaşmış oyuncularını kadrosunu katarak birşeyler yapmaya çalışan takımlar yerine genç,dinamik bölgesinin verdiği güçle oynayan takımları tercih ederim...

Tugay Aktepe' Alıntı:
İTÜ kazanırsa Türk basketbolu ileriye gitmez, daha çok geriye gider.
Kadrosunda İbrahim Kutluay,Harun Erdenay veTolga Tekinalp gibi yaşı gelmiş de geçmiş oyuncuları barındıran bir kulübü asla Beko Basketbol Ligi'nde istemem. İzledikleri politika benim mantığım ile uyuşmuyor. Beko Basketbol Ligi'nin kalıplaşmış oyuncularını kadrosunu katarak birşeyler yapmaya çalışan takımlar yerine genç,dinamik bölgesinin verdiği güçle oynayan takımları tercih ederim...

Dediğin doğru olabilir yaş ortalamamız biraz fazla bu sene için ama bu takımın sonuçta direk üniversiteye bağlı bir takım olduğunu unutmayın.Altyapıdan seneye A takıma yükselecek birçok oyuncu var.Bu açıdan bu takımlar arasında Türk Basketboluna en çok fayda sağlayacak takımdır İTÜ.Ayrıca İTÜ'de basketbola mükemmel bir ilgi var.Seneye 1.ligin en renkli takımı olabiliriz tabi çıkarsak.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Yanıldığın ufak bi nokta var.Yarın İTÜ ve Trabzon kazanırsa tüm takımların puanları eşit olucak.İkili averajların hiç bi önemi kalmaz o zmn.Takım averajlarına bakılır.Bu durumda da şuanki averajlar;

1.İTÜ +3
2.TOFAŞ +2
3.TRABZONSPOR 0
4.BORNOVA BELEDİYE -5

Böyle bir tablonun oluşması içinde İTÜ ve Trabzonsporun yenmesi gerektiğini de düşünürsek İTÜ ve Trabzonun averajları artarken Tofaş ve Bornova Belediye'nin averajları düşecektir.Muhtemelen de İTÜ ve Trabzon 1.lige yükselecektir.Trabzon Tofaşı 1 sayıyla yendiğini sayarsak ise puanları averajları,herşey eşit olacağı için büyük ihtimalle atılan sayıya bakar.Bu koşulda da İTÜ ve Tofaş 1.lige çıkar.Eğer İTÜ ve Tofaş kazanırsa yine İTÜ ve Tofaş ilk 2 sırayı alır.Bir başka ihtimal olarak Bornova ve Trabzon (+1)kazanırsa kazanan takımlar 1.lige çıkmaya hak kazanır.Son ihtimal olarak da Tofaş ve Bornova kazanırsa da elele 1.lige çıkarlar.Gerçekten görüldüğü gibi inanılmaz bi çekişme ve çok sayıda olasılık var.Şuan her takım kazanmak zorunda umarım kazanan İTÜ olur,gerisi hiç önemli değil,Türk Basketbolu kazansın :)

Şimdi yazımı okudum da yarın kazanırsak okulum her halükarda 1.lige çıkıyor.

Haydi İTÜ,sana güveniyoruz !!!

Evet yazdıkların İTÜ ve/veya Trabzon'un kazanması halinde üçlü ve dörtlü averaj olarak gerçekleşebilir. Ancak ne yazık ki ben de İTÜ'yü 1. ligde görmek istemeyenlerdenim. Yanlış anlama bunun İTÜ kurumuyla hiç bir alakası yok. Sebeplerimi şöyle sıralayabilirim:
1- Selçuk Üniversitesinde okuyorum ve hala ligdeki tek üniversite takımının MA Selçuk Üni. kalmasını istiyorum. Gerçi bunu Konya'daki çoğu Selçuk Üniversitesi taraftarı böyle istiyor. (Hafif bir kıskançlık durumu sözkonusu yani :) )
2- Play-off'ların Konya'daki ilk ayağındaki tüm maçları tribünlerden canlı olarak seyrettim. Hakikaten İTÜ hem takım olarak hem de bireysel olarak oldukça antipatik geldi. Olayı sadece İbo'da odaklamamak lazım. Çünkü Teknik Üniversite takım halinde sürekli hakemle uğraşıyor. Recep Şen başta olmak üzere herhangi bir pozisyonda tüm bench ayağa kalkınca bende inanılmaz bir antipati oluştu. Tabi İbo'nun da başrollerden birine oturduğunu söylersek yanlış olmaz.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":11l4b4pd]İTÜ kazanırsa Türk basketbolu ileriye gitmez, daha çok geriye gider.

Dediğin doğru olabilir yaş ortalamamız biraz fazla bu sene için ama bu takımın sonuçta direk üniversiteye bağlı bir takım olduğunu unutmayın.Altyapıdan seneye A takıma yükselecek birçok oyuncu var.Bu açıdan bu takımlar arasında Türk Basketboluna en çok fayda sağlayacak takımdır İTÜ.Ayrıca İTÜ'de basketbola mükemmel bir ilgi var.Seneye 1.ligin en renkli takımı olabiliriz tabi çıkarsak.[/quote:11l4b4pd]

Selçuk Üniversitesi de bir üniversite takımı. Fakat geldikleri noktaya değinirsek İTÜ ile benzeşmeyen birçok nokta bulabiliriz. Örneğin; Selçuk Üniversitesi ile ilgili bilgilerine güvendiğimiz sevgili kardeşim Alperen Kaplan'ın söylediğine göre şu anda bile ligde en düşük bütçeyle oynayan takımlardan birisi Selçuk Üniversitesi. Beko Basketbol Ligi'ne adım atarken İTÜ'nün başvurduğu seçeneğe dayanarak bu yola çıktıklarını düşünmüyorum. İTÜ madem üniversite takımıdır ve üniversite kavramı genellikle genç kesime hitap ettiğine göre 35-40'lık İbo'lar ile TV'de şov yapacağına, Harun Erdenay ile 90'ların basketbolunu oynayacağına genç yetenekleri keşfederek, Türk Basketbolu'na katkıda bulunarak başarıya ulaşmak en değerlisi ve en doğrusudur.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":1in8xhgk]
Dediğin doğru olabilir yaş ortalamamız biraz fazla bu sene için ama bu takımın sonuçta direk üniversiteye bağlı bir takım olduğunu unutmayın.Altyapıdan seneye A takıma yükselecek birçok oyuncu var.Bu açıdan bu takımlar arasında Türk Basketboluna en çok fayda sağlayacak takımdır İTÜ.Ayrıca İTÜ'de basketbola mükemmel bir ilgi var.Seneye 1.ligin en renkli takımı olabiliriz tabi çıkarsak.

Selçuk Üniversitesi de bir üniversite takımı. Fakat geldikleri noktaya değinirsek İTÜ ile benzeşmeyen birçok nokta bulabiliriz. Örneğin; Selçuk Üniversitesi ile ilgili bilgilerine güvendiğimiz sevgili kardeşim Alperen Kaplan'ın söylediğine göre şu anda bile ligde en düşük bütçeyle oynayan takımlardan birisi Selçuk Üniversitesi. Beko Basketbol Ligi'ne adım atarken İTÜ'nün başvurduğu seçeneğe dayanarak bu yola çıktıklarını düşünmüyorum. İTÜ madem üniversite takımıdır ve üniversite kavramı genellikle genç kesime hitap ettiğine göre 35-40'lık İbo'lar ile TV'de şov yapacağına, Harun Erdenay ile 90'ların basketbolunu oynayacağına genç yetenekleri keşfederek, Türk Basketbolu'na katkıda bulunarak başarıya ulaşmak en değerlisi ve en doğrusudur.[/quote:1in8xhgk]

İTÜ'nün şu geldiği noktada en büyük pay Harun Erdenay'ındır.Zira sene başında da oynamayı düşünmüyordu.Takımın menajerliğini üstlenecekti.Milli takımımızın da menajeridir kendisi.İbrahim'in ricasını kırmayarak takıma katıldı.Ayrıca şuanki yaşlı kadromuzda bile 2 tane 20 yaşın altında ve altyapıdan gelen oyuncumuz var.Zira ilk 5 çıkan guardımız Derya Yannier Ülkerspor altyapısında yetişmiş,zaman zaman Beşiktaş'ta da forma şansı bulmuş,şuan 24 yaşında ve eğer 1.lige çıkarsak müthiş potansiyelli oyununu geliştirme şansı bulacaktır.Ayrıca herkeste bi İbo konusu gidiyor.İbrahimin sözleşmesi 1 yıllık,seneye 1.lige çıkarsak kadromuzda yer almayacak.Seneye Harun'un da oynamayacağını düşünürsek takımımız bayağı gençleşecek ve üniversite takımı havasına girecektir.Tabiki kimse üniversite takımı diye Alpella gibi bir takım beklemesin İTÜ'den.1.ligde iyi iş yapmamız için 1-2 tecrübeli oyuncu ve iyi yabancılara da ihtiyaç var.

Umarım yarın maçımızı kazanırız da bu kadar söylediğim şey boşa gitmez.

Başarıya yani konumuz itibariyle Beko Basketbol Ligi'ne giden her yol mübahtır anlayışınızı saçma buluyorum. İbrahim Kutluay sayesinde yeterince anti-patik bir basketbol takımı görüntüsünü zaten çoktan çizmişti İTÜ. Maçları pek takip edemediğimden arkadaşlarımızın verdiği bilgilerden yola çıkarak İbrahim'in sürekli hakemler ile uğraşması psikolojik bir baskının simgesidir. Hani ben İbrahim Kutluay'ım ona göre yönetin ki ben bu baskının özellikle 2. Lig hakemlerinde oluşacağına kanaat getiriyorum. Hakemlerin kendilerini Milli Takım menajeri ve basketbol kariyeri doruklara ulaşmış oyuncular karşısında ezik hissettiklerine eminim. 25 adet faul atışı hiçbir maç için normal kelimeler ile anlatılamaz...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Son maçlardan sonra ipi göğüsleyen tarafların Tofaş ve Bornova olacağını düşünüyorum.

Yanılmadım...

Tofaş ve Bornova Bel. takımlarına Beko Basketbol Ligi'ne hoşgeldiniz dileklerimi sunar başarılar dilerim.
Umarım lige heyecan ve renk katarlar.

Trabzonspor'u da ettiği mücadeleden ötürü kutlarım.İnşallah gelecek sezonda gayelerine ulaşırlar.

İbrahim Kutluay 1 sene daha takılsın İTÜ'de, belki 1. Lige çıkarır takımını...

Oynanan maçlar sonucunda gerçekten Tofaş ve Bornova hakediyordu çıkmayı..Trabzon içinse , sadece sorun yabancı yetersizliğinde değildi , takım olarak iyi oynayamayınca durum böyle oldu..İTÜ'nün de İstanbul takımı olmasından ötürü çıkmasını istemiyordum -ki nitekim öyle oldu..Mücadelelerinden ötürü yine de kutlarım bütün takımları..

Bornova tamamen hakederek yükseldi 1. lige. Ama şunu da söylemeliyiz ki dört takımda süper bir play-off heyecanı yaşattılar. Ben beğendiğim birkaç oyuncudan bahsetmek isterim:
1- Ogün Sevinç(Trabzonspor): Gerçekten olağanüstü bir performans ortaya koydu. Belki Trabzon 2. ligde kaldı ama sanırım Ogün Sevinç 1. lig vizesini çoktan aldı. Kalmaz 2. ligde...
2- Yalçın Azizmahmutoğulları(Bornova Bld.): Daha önce Oyak'ta 1. lig tecrübesi vardı. Ama üstün performansı onu yeniden(bir aksilik olmazsa) 1. ligde izleme fırsatı vermiş oldu bize. Oyunun iki tarafını da iyi oynuyor...
3-Fırat Aydemir(Bornova Bld.): Onun da yanlış hatırlamıyorsam Erdemir'in ilk 1. lig sezonunda 1. lig tecrübesi vardı. İyi bir skorer olduğu kesin. Yalnız zaaflarından biri aşırı hırsı olabilir...
4-Melih Sevda(Tofaş): Oldukça iyi bir play-off serisi çıkardı. Özellikle Konya'da tam bir Melih fırtınası vardı diyebilirim. İTÜ'yü Konya'da yendikleri maçta İbo'ya maçın ikinci yarısında yaptığı savunmayla oyunun her iki yanını da iyi oynayabildiğini gösterdi...
5- Sean Denison(Tofaş): Yani 2. lige yabancı seçiyorsan böylesi seçilmeli. Genç, dinamik, atletik ve de dominant oyunuyla 4 takım içerisindeki en iyi yabancı görünümünü verdi...
Ve diğer göze batanlar: Can Özcan(Trabzonspor), Rahim Rızvanoğlu(Tofaş), İlkan Karaman(Tofaş-18 yaşında,potaaltı oyuncusu, önü çok açık), Serdar Yavuz(Bornova Bld.) ve her ne olursa olsun İbrahim Kutluay(İTÜ)...
Bir de hayal kırıklıkları listesi oluşturabiliriz:
1- Bİrkan Batuk(Trabzonspor): Çok kötüydü. Yani bu kadar kötü bir performans beklemiyordum açıkçası. Aldığı süreleri neredeyse hiç olumlu kullanamadı, üstelik savunmada vasatı aşamadı...
2- Derya Yannier(İTÜ): Onun oyunda olduğu dakikalarda İTÜ oldukça de-organize göründü. Mahir Bayrak oyundayken daha iyi bir Teknik Üniversite izledik hep. İşte Derya'nın oynama sebebi de Mahir'in neredeyse hiç potaya bakmayışıydı. Ancak Derya sürelerini hiç iyi kullanamadı...
3-David Dixon(İTÜ): Fazla söze gerek yok sanırım. Sean Denison>>>>David Dixon
4-İTÜ: Antalya'da maç kazanamadılar yaa. Bundan daha ötesi var mı?

Üzgünüz ne diyelim.1.lig umutlarımız seneye kaldı.Ömer durumu çok güzel özetlemiş aslında:

Ömer Baka' Alıntı:
4-İTÜ: Antalya'da maç kazanamadılar yaa. Bundan daha ötesi var mı?

Seneye umarım İbrahim gider başka diyecek bişey bulamıyorum.Herkesin İbrahim yüzünden İTÜ'ye karşı bi antipatisi oluşmuş,böylece belki biraz daha objektif ve yapıcı olabilirsiniz İTÜ'yü eleştirirken.

İSTANBUL - Harun Erdenay, yıldız oyuncu İbrahim Kutluay?ı önümüzdeki sezon da İTÜ?de tutmak istediklerini belirtti.

İTÜ?nün tecrübeli oyuncusu Harun Erdenay, ?Belki bir üst lige yükselemedik ama İbrahim çok iyi bir sezon geçirdi. Mutlaka kendisine hem Avrupa hem de Türkiye?den bir çok teklif gelecektir. Ama biz kendisini kadromuzda tutmak istiyoruz? diye konuştu.

Erdenay kamuoyunda dolaşan senaryolara karşın Bornova?nın ligde çekilme ihtimalini düşük gördüğünü de belirtti. Efsane isim, ?Ortalıkta bir çok söylenti dolaşıyor ama Bornova?nın ben lige çıkmayacağına inanmıyorum. Düşük bütçeyle müthiş bir emek ortaya koydular ve Beko Basketbol Ligi?ne yükselmeye hak kazandılar. Verdikleri emeğe yazık olur. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum.? dedi.

Kaynak:NTV Spor

Seneye de İTÜ'ye antipati devam edecek galiba :roll:

Onur Yavuz' Alıntı:
Gönlüm TBL´de Karadeniz´in gözde şehri Trabzon´un bir temsilcisinin olmasından yana.

Bu düşüncemde TBBL´ye yükselerek lige ayrı bir hava katan Samsun´un katkısı yadsınamaz. Tabii Burak Barut faktörünü de inkar etmiyorum. O da zaman zaman acımasızca eleştirdiğimiz takımı görsün, tanısın. Belki o zaman eleştirileri biraz daha ılımlı olur. : )

Trabzon´un 1. lige çıkması halinde Ülker´in gerekli yatırımı yapar, Trabzon da ligin asansör takımı olmaz.

İki muhabbet, 3 fotoğraf çekimiyle sözlerimiz değişecekse tüm bizim Karadenizlilğimize ;)

Cümlelerinizde tezatlık var Onur Bey, önce Karadenizliliğimizi vurguluyorsunuz sonra da tanısın yorumları ılımlaşır diyorsunuz.Bizi yanlış tanımışsınız ;)

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":2w9a41qf]Gönlüm TBL´de Karadeniz´in gözde şehri Trabzon´un bir temsilcisinin olmasından yana.

Bu düşüncemde TBBL´ye yükselerek lige ayrı bir hava katan Samsun´un katkısı yadsınamaz. Tabii Burak Barut faktörünü de inkar etmiyorum. O da zaman zaman acımasızca eleştirdiğimiz takımı görsün, tanısın. Belki o zaman eleştirileri biraz daha ılımlı olur. : )

Trabzon´un 1. lige çıkması halinde Ülker´in gerekli yatırımı yapar, Trabzon da ligin asansör takımı olmaz.

İki muhabbet, 3 fotoğraf çekimiyle sözlerimiz değişecekse tüm bizim Karadenizlilğimize ;)

Cümlelerinizde tezatlık var Onur Bey, önce Karadenizliliğimizi vurguluyorsunuz sonra da tanısın yorumları ılımlaşır diyorsunuz.Bizi yanlış tanımışsınız ;)[/quote:2w9a41qf]

Burakcım sana da hiç bi türlü yaranılmıyor :) Övsede sövsede Anti Onur :)

Burak Barut' Alıntı:

Cümlelerinizde tezatlık var Onur Bey, önce Karadenizliliğimizi vurguluyorsunuz sonra da tanısın yorumları ılımlaşır diyorsunuz.Bizi yanlış tanımışsınız ;)
Burak Bey söylediklerimiz tecrübeyle sabit. : ) Bunun kişilikle vs. bir ilgisi yok ki. Hiç eleştirmez, körü körüne savunursan o zaman kişilik sorunu vardır denilebilir.

Sert eleştiri konusuna gelirsem, bir oyuncuyu "Hay seni basketbolcu diye oynatan hocanın, daha smaç bile basamıyorsun..." sözleriyle eleştirmek mi etkili olur yoksa "Kendini geliştirdiğin zaman smaç basmayı denersin, şu anda yapamıyorsun ve bu hem sana hem takımına zarar veriyor.." sözleriyle eleştirmek mi?

En içten sevgilerimle... : )

Onur Yavuz' Alıntı:
Burak Bey söylediklerimiz tecrübeyle sabit. : ) Bunun kişilikle vs. bir ilgisi yok ki. Hiç eleştirmez, körü körüne savunursan o zaman kişilik sorunu vardır denilebilir.

Sert eleştiri konusuna gelirsem, bir oyuncuyu "Hay seni basketbolcu diye oynatan hocanın, daha smaç bile basamıyorsun..." sözleriyle eleştirmek mi etkili olur yoksa "Kendini geliştirdiğin zaman smaç basmayı denersin, şu anda yapamıyorsun ve bu hem sana hem takımına zarar veriyor.." sözleriyle eleştirmek mi?

En içten sevgilerimle... : )

Maçın son saniyesi top Cemal'in elinde Cemal smacı kaçırdı sende Cemal ile çok yakın arkadaşsın ve Efes'e bu kaçan sayı sonrasında 3-2 elendik.Artık gerisine sen karar ;)

Saygı sevgi bizden efendim :)

Beyfendi verdiğiniz örnek çok uç noktada. Bu tür örneklerle bir sonuca varamayız. : )

O zaman ben ailemi, arkadaşlarımı vs. hiç eleştirmeyim, ne de olsa tanışmışlığım var. Söylemek istediğim; bir kişi eleştirilebilir, yanlış yaptığında eleştirilmelidir de, ama dozunu iyi ayarlamak gerekir. İlaçtan bir tane alırsan sağlığına kavuşmana katkıda bulunur, aşırı dozda alırsan...