Türkiye Basketbol 2.Ligi

İbo İTÜ'de Kalacak mı?

Birinci lige çıkamayarak büyük bir üzüntü yaşayan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yeni başkanı Kemal Erdenay gelişmeleri anlattı.

Büyük yatırım yapmasına karşın Beko Basketbol Ligi'ne çıkamayan İTÜ'de gelecek sezon öncesinde sponsor konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Sitemize özel açıklamalar yapan İTÜ Başkanı Kemal Erdenay, "Ay sonuna dek bazı görüşmelerimiz var. Bazı bankalarla sponsorluk anlaşmaları yapacağız. Şuanda olumlu geridönüşler alıyoruz. Gelecek haftasonuna dek bir sonuç alabiliriz. Buradan istediğimiz anlaşmayı yapabilirsek İbrahim Kutluay'lı kadromuzu koruyacağız. Böylece hedefimiz olan birinci lig için tekrar hamlemizi yapacağız" dedi.

Şahsen İbo'ya karşı bir antipati olmasına karşın ve ben de sevmesem de şuan mantıklı olan onu takımda tutmak gibi görünüyor.

Haccetepe bu sene için benim en büyük adayım.
Naci Özanay iyi işler yaptı bölgesel ligde bütçeyle orantılı başarı gelecektir.

Hacettepe Üniversitesi son olarak Ankara'nın emektar oyuncularından Özgür Adıgüzel'i renklerine kattı. Sırasıyla; PTT, Büyük Kolej, TED Ankara Kolejliler ve Mersin Büyükşehir Belediyesi formaları giymiş olan tecrübeli oyuncu bu sezona Ormanspor'da; 16 sayı, 5 asist ve 2.3 top çalma ortalamaları ile başlamıştı..
Bir Ankara'lı olarak başarılı olmasını isterim Hacettepe Üniversitesi'nin..

Özgür Adıgüzel'in Orman'da harcandığını düşünüyordum zaten.
İyi bir tercih olmuş kendisi adına.
Yarın saat 16 da Trabzon-Selçuk Üni maçı var.Gidip görmek lazım.

Eski oyuncumuz Gürol Karamahmut Uşak Belediye'de takım kaptanı olarak oynuyor. maç başına sayı:24.50, rib:3.3, asist:3.0, top çalma:1.5 2.Ligin şu anda gözde oyuncularından bir tanesi bizde, Tekel'de ve geçen sezon Mersin'de 1.ligde oynadı ama bir türlü başarılı olamadı.

Bu hafta sonucunu merakla beklediğim karşılaşmada Hacettepe Üniversitesi deplasmanda Selçuk Üniversitesi'ni 60-73 mağlup etmeyi başardı..

Kemal Tunçeri 14 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile eski günleri yâd etti..

Mustafa Yağız ÖNDER' Alıntı:
[quote="Burak Barut":96oz4f2b]Trabzonspor'da gene haftayı galibiyetle kapadı.
Burak, Umut Tınay oynamıyor sakat mı ?[/quote:96oz4f2b]

Evet abi sakat, geçen sene play off serisindeki Beykoz maçında diz bağları kopmuştu.6 ay oynayamayacak demişlerdi hala görünürlerde yok kendisi.

TB2L'de 7. hafta geride kalırken Trabzonspor yedinci maçınıda kazanarak namağlup yoluna devam ediyor. Bordo-mavililer bu hafta kendi sahalarında Final Spor'u 92-78 ile geçmeyi başardılar ve A Grubunda zirveyi yine bırakmadılar. En yakın takipçileri olan Hacettepe Üniversitesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni sahasında 75-62 ile geçerek bir puan geriden zirve takibini sürdürdü..

B Grubunda ise altışar galibiyeti olan Uşak Belediyesi ve Yeşilyurt zirvede yer alıyorlar. Yeşilyurt bu hafta deplasmanda Genç Telekom'u 80-74 ile geçerken, Uşak Belediyesi ise sahasında Optimum Ted Ankara Kolejliler'i 93-89 mağlup ederek üst üste altıncı galibiyetini elde etmeyi başardı..

Bu arada önümüzdeki hafta, yani 5 Aralık 2009'da A Grubunda zirvede önemli bir randevu olacak. Trabzonspor ile Hacettepe Üniversitesi, Trabzon 19 Mayıs Spor Salonunda karşı karşıya geliyor..

Uzun süredir yapmadığım birşey yaptım bugün...
Selçuk Üniversitesi 2. lige düştüğünden beri maçlarına gitmiyordum... Bugün esti gitmiş bulundum maça...
Rakip Burçin Badem'in takımı Yeni Nesil'di... Rahat kazandı Selçuk...
Alışmış gözlerimiz tam dolu tribünlere oynayan kaliteli yabancılarıyla iyi seviyedeki 1. lig takımlarına, başta baya bi yadırgadım oynanan oyunu...
Ama sonra biraz düşündüm gelecek sezon Galatasaray da bu ligde oynayabilir ki bu yüzden bazı oyunculara alıcı gözle bile baktım...
Ayrıca buradan Okan Hoca ve diğerlerine de bir mesaj göndereyim... 2. ligde formalarda isim yazmıyor... Eğer isterseler Cemal'e 7 numarayı severek giydirebilirler...
Ha bu arada Hacettepe deplasmanda Trabzon'u yenmiş... Selçuk'u da yenmişlerdi...

Alican'ın oynadığı tenis eskirim dağcılık deplasmanda genç banvitlileri mağlup etti.Alican 18 sayı kaydetti bu mücadelede.

Gelişim Koleji-85 - Trabzon Basketbol-79 G.Koleji son 2-3 yıldır 1.lige çıkmak için yatırımlar yapıyordu. Bu sezon Orbay Kaya, Recai Öztürk ve her sezon yapılan nokta transferi ABD'li oyuncusu ve tecrübeli guardları Buğra Gecemer'le bu sezon şampiyonluk yarışında olduklarını kanıtladılar. Tecrübeli 1 veya 2 tane oyuncu alırlarsa mutlu sona ulaşırlar.

Edirne Olin, Koç Gökhan Taştimur'la adım adım Beko Baketbol ligine geliyor. Çk önemli takviyeler yaptı ara transferde geçen sezon İTÜ'de oynayan ligimizin tecrübeli yabancısı David Lee Dixon, Beşiktaş'dan Ömer Ünver ve İstanbul Büyük Şehir Belediye'den Ege Taşpinar'ı transfer etti.

Mustafa Yağız ÖNDER' Alıntı:
Edirne Olin, Koç Gökhan Taştimur'la adım adım Beko Baketbol ligine geliyor. Çk önemli takviyeler yaptı ara transferde geçen sezon İTÜ'de oynayan ligimizin tecrübeli yabancısı David Lee Dixon, Beşiktaş'dan Ömer Ünver ve İstanbul Büyük Şehir Belediye'den Ege Taşpinar'ı transfer etti.

David Lee Dixon'dan hiçbir halt olmaz.