Wimbledon 2011

Bartoli , Serena'yı hep zorlamıştır. Bu maçıda hak ederek almıştır. Serena için seneye kaldı artık :).

Bundan önceki maçta Sharapova çok rahat galip geldi. Bu kadar kazanmasını beklemiyordum ben.

Şuan Murray 2-0 önde ve 3. sette 5-2 önde. O da kazanmaya çok yakın.
 
Bayanlarda Sharapova, S.Peng'e de acımaz.. Serena Williams-Bartoli maçı var.. Bartoli formda.. Zor ama umarım kazanır.

Ben aslında bugün hem Wozniacki'nin hem de Venus'ün elenmesini bekliyorum. C-Woz çimde çok eğreti duruyor.. O savunma ağırlıklı baseline oyunu ile bu hızlı kortta tutunması zor ki tutunamıyor zaten çimde.. Dünya 1 numarası Wimbledon'a geliyor ki kuşkusuz en prestjli turnuva, bir tane çimde hazırlık turnuvası oynamadı Wozniacki.. Millet Queens Club'da terlerken o gitti sert zemin turnuvasına katıldı falan.. Bugün-yarın iner..

Venus de iyi bir tenis oynamıyor gördüğüm kadarıyla.Pironkova kazanabilir..

Nadia Petrova bu turnuvaya seribaşı gelmedi ama eski gücünden hiç bir şey kaybetmediğini gösteriyor. Azarenka için çok ciddi bir rakiptir..

emel dizili nerdesin, gör bunları : ))
ne dediysem olmuş bugün.. wozniacki ve venus elenirler dedik, oldu..
sharapova ezer geçer dedik oldu..
bartoli, serena'yı indirebilir dedik oldu..
hepsi de çok güzel oldu..

bir tek petrova'nın azarenka'ya yenilmesine üzüldüm ama normal sonuç
 
Bayanlarda çeyrek finaller ;

sharapova-cibulkova
lisikci-bartoli

paszek-azarenka
kvitova-pironkova

alttakiler ve üsttekiler birbirleriyle yarı final oynayacak. bu da şu demek; paszek,kvitova,pironkova ve azarenka'dan bir tanesi finale kalacak.. azarenka elenir de burada final oynayamazsa büyük sürpriz.. aslında azarenka da sürpriz ama bu sene formda diye işte..

üstte ise sharpova için zor maçlar kapıda.. cibulkova ve özellikle lisicki ( bence bartoliyi yenecek) kolay rakipler değiller.
 
Emre Reyiz ; Petkovi nerde bayanlarda. Ben onun maç sonu dans etme ihtimalini sevmiştim :)
 
Nadal-Del Potro yine epik bir maç oldu.. İlk setin sonunda Rafa sakatlandı..Maçı bırakır gibi oldu ama dönüp tie-breaki kazandı.. Sonrasında 2.setin sonunu iyi oynamadı ama kalan 2 sette yenilmez, alt edilemez ruhu yine sahnedeydi.. Sadece tenis dünyasının değil tüm spor aleminin en zor yenilen adamı.. Michael Jordan'dan beri böyle zor yenilen bir adam gelmedi.. Zor durumlara düşüyor ama pes etmiyor..

Del Potro da tamamen düzelmiş..2 ay sonraki US Open da daha formda olacaktır ki Flushing Meadows'ta şampiyonluğu bile var.. Orada iyi bir fikstürle finale kadar gidebilir..

Öte yanda Federer, Djokovic ve Murray de kazandılar..Çeyrek finaller şöyle..

Nadal-Fish
F.Lopez- Murray
Federer-Tsonga
Tomic-Djokovic.

Yine en zor rakip Nadal'ın..
 
Yarın bayanlarda yarı finalistler belli oluyor.. Gün Lisicki-Bartoli maçıyla başlıyor.. Umarım o maç uzun sürer de eve geldiğimde Sharapova-Cibulkova maçını biraz izleyebilirim.
 
Milli maç dolayısıyla izleyemesek de çekişmeli maç olmuş anlaşılan. Zaten beklenen buydu. Sakatlık sorunlarını tam anlamıyla atlatmış bir Del Potro her zeminde her isim için tehlike. Oyun tarzı olarak da Nadal'a ters gelen bir isim. Geri çizgiye çok sert vuruşları var, Nadal bu vuruşları ancak karşılamakla yetiniyor, servisinin de iyi olduğunu vurgulamak lazım.
Onun dışında Nadal da finalde Federer'i istiyorum diye açıklama yapmış. Şöyle demiş: "Ne zaman ona karşı final oynasam özel birşey hissediyorum ve insanların da bunu hissettiğini düşünüyorum. İkimizin de kazanmak kadar kaybetmeyi de bilmesi çok önemli. O bir centilmen" vs vs. Bizde istiyoruz ama aynı zamanda istemiyoruz da. Tamam maçlar heyecanlı oluyor, güzel oluyor ama özellikle de Federer'e karşı hacıyatmaz hali sinir bozucu oluyor. Emre abi sen de korkarım ki olur da Sharapova şampiyon olursa ben önceden demiştim der durursun artık, her turnuva başı şampiyon ilan ettiğini unutarak =)
 
Turnuva başında Pironkova şampiyonluk bahsi almıştım çimde farklı oynuyo kız 2 senedir:) Ama Kvitova şu an Sharapova ile beraber en iyi oynayan kişi WTA'daki, eleme şansı yüksek Kvitova'nın. Zaman zaman çok basit hata yapıyor ve oyundan kopuyor öyle bir güne denk gelirse kazanabilir Pironkova. Venus'u yenmesini beklediğimi yazmıştım zaten de Venus rezaletti:)Pironkova'nın bir şey yapmasına gerek kalmadı, bugünkü Venus'u izlesin tekrar bakabilenler gözlerine inanamazlar kaçırdığı volelerin haddi hesabı yok. Pironkova rallilerde sabırlı bir isim, zaman zaman özellikle backhandi ile çok ters vuruşlar çıkarabiliyor, Kvitova solak ve forehandi ile etkili bir isim, pironkova ise backhandi ile etkili bir isim olduğundan garip olacak forehand-backhand çekişmeleri, Kvitova'ya o yönden ters gelebilir Pironkova.

Cibulkova oyunun kontrolünü aldığında etkili olan bir isim, yani rallileri o yönlendirmeli kazanması için ve basit hata ya da winner ile bitiriyor oyunları bu rallilerde, peki Sharapova buna o fırsatı verir mi? hiç sanmıyorum, rallileri Masha yönlendireceğinden Cibulkova'nın kazanması zor ihtimal. Sharapova'Nın çift hata yağmuruna denk gelen gün olursa belki.

Azarenka öldürür geçer, çok formda ama umarım hastalık geçirmez gene maç sırasında. Çok iyi oynadığı grand slamlerde hastalık problemi ile, özellikle çok sıcak olduğu zaman etkilenebiliyor inşallah o şanssızlığı yaşamaz çünkü grand slam finaline çıkmayı çoktan haketmiş bir tenisçi bu kadar yaklaşmışken bırakmasın.

Lisicki kazanır! çok seviyorum oyun tarzını, bugün Bartoli mükemmele yakın kazansa da gönüller Lisicki'den yana, zamanında sakatlıklar yaşamasa buralara erkenden gelirdi, müthiş servisleri ile zor servis kırdırıyor ama Bartoli'nin bugünkü servis performansı da inanılmazdı. Bir daha böyle servis atabileceğine inanmıyorum şahsen, kariyerinin en iyi servis performansıydı net biçimde.
 
Müthiş tenis oynayan Murray her geçen gün finalin en büyük adayı oluyor kalan raketler arasında benim için, çime iyice uyum sağladı ve seyirci de gerekli desteği veriyor kendisine. Zorlanmaz Lopez'e karşı, returnu ünlü zaten Murray'in, rakiplerinin servislerini bir şekilde kırıyor ama servislerinde zaman zaman zorlanıyordu, Lopez return oyunu olarak zayıf bir isim olduğundan kazanması lazım, Nadal'a karşı da favori Murray benim için.

Nadal-Fish maçında ilk 2 set tiebreak görebiliriz, Fish'in servisleri inanılmazdı bugün o servisleri korursa servis kırdırması zor ki maç boyu yanlış hatırlamıyorsam 1 servis kırma şansı verdi sadece Berdych'e. Nadal sakatlık sorununu daha şiddetli hissetmezse bir şekilde kazanıp Murray ile eşleşir.

Djokovic bu formu ile yetenekli Tomic'e şans vermez, Tomic baseline oyuncusu, file oyunu pek olmadığı için Djokovic'e karşı rallilerde şansı yok. Set vermesini beklemiyorum Djokovic'in. Bu arada Soderling maçından sonra DJokovic'e teşekkür etmişti Tomic onu çalıştırdığı için:) Djokovic'ten çok şeyler öğrendiğini, oyununu bu sayede geliştirdiğini söylemişti şimdi ustasına rakip oldu:)

Tsonga - Federer zor maç olabilir, oyun stili olarak Tsonga pek ters gelmiyor Federer'e, onun oyununu gayet iyi biliyor Federer. Gene de Tsonga etkili servisleri ile 1 ya da 2 seti tiebreake götürür bence, o setlerde ki başarısı da maçın sonunu belirler, servisine tutunan bir Tsonga tehlikelidir her zaman. Tiebreaklerde kazanıp maça ortak olabilir, Federer favori ama şansı az da olsa var bence Tsonga'nın.
 
Del Potro malesef sürprizi gerçekleştiremedi. Ama sakatlığı konusunda olumlu yönde ilerlemeler olmuş gibi, form kazandıkça eski güzel günlerine dönecektir.. Şampiyon olarak Murray sürprizi gerçekleşebilir, şu ana kadar baya başarılıydı. Bakalım hepsinde önce çeyrek finalde sürpriz olacak mı hiç..
 
Esas 4lünün yarı final öncesi kayıp vereceğini sanmıyorum. Ve bu 4lü içinden favori de kestiremiyorum gözüme
Nadal inatçı ki bugün acaip inat etti saygı uyandırdı yine
Federer federerdir alır kupayı giderse kimsenin gıkı çıkmaz
Djokovic formda ve babalar gibi geliyor
Murray formda ve ev sahibi
Bayanlarda anlamıyorum ben kim iyi kim kötü. ''Aha bu iyiymiş'' dediğimi bi dahaki turnuvada göremiyorum bile. Çok karışık bi piyasa bence , Bjk'nın hisseleri gibi valla hiç belli olmuyo düşeni çıkanı. En üste geleni indiriyorlar. Safina vardı şimdi piyasada yok öldü heralde. Dementieva aşığıydık emekli olmuş . Myskina'yı zaten unuttum . Bu ne akıcı bi piyasadır arkadaş
 
Dikkatimi çeken konuyu yazayım, final için kimse favorilere oynamıyor uzun süredir konuyu takip eden arkadaşların haricinde. Herkes sürprizlerin kapıp götüreceğini söylüyor kupayı.
 
2004 Avrupa Şampiyonası'nda her turda "artık yunanistan elensin de zevkli maçlar izleyelim." derdik. Bu duygunun aynısını Wozniacki için yaşadım. Çok sıkıcı oynuyordu. İyi ki elendi.
 
Bayanlarda anlamıyorum ben kim iyi kim kötü. ''Aha bu iyiymiş'' dediğimi bi dahaki turnuvada göremiyorum bile. Çok karışık bi piyasa bence , Bjk'nın hisseleri gibi valla hiç belli olmuyo düşeni çıkanı. En üste geleni indiriyorlar. Safina vardı şimdi piyasada yok öldü heralde. Dementieva aşığıydık emekli olmuş . Myskina'yı zaten unuttum . Bu ne akıcı bi piyasadır arkadaş

WTA deki istikrarsızlık yıllardır bitmedi Deniz.. Birisi çıkıp da turu domine edemiyor.. Tabii herkes Graff olamıyor ama bir Hingis bile çıkmıyor.. Hingis kendi zaman dilimini domine eden, tura ve özellikle slamlere hükmeden son bayan tenisçi oldu..

Safina slam kazanmadan 1 numara olanlar ( jankovic, wozniacki e.t.c.) lanetine tutuldu ve başaşağı gitti. Psikolojik olarak bitik ve aynı zamanda sakat.. Son izlediğimde , yaptığı bir çift hata sonrası " ben korkak bir tavuğum " diyordu kendi kendine.. Şaka değil.. Gerçekten..Ne zaman döneceği ve hangi seviyeden döneceği tam bir muamma..

Dementieva da slam kazanamadan kariyerini noktaladı.. Turun en kötü servis atan oyuncularından biri olmasa, vasat bir servise bile sahip olsa en az 2 slam kazanırdı ki Kuznetsova bile kaç tane kazandı..

Myskina ben askerdeyken fırtına gibiydi, o zamandan hatırlıyorum..Sonra çok ciddi sakatlıklar falan geçirdi, 2 sene falan oynamadı, dönünce de çok iyi gitmedi işler, en sonunda da hamile kalınca tenisi bıraktı.. Roland Garros kazanmışlığı vardır.. O'nun kocası da aynı Dementieva'nın sevgilisi gibi bir buz hokeyi oyuncusuymuş.. Rusya'da buz hokeyi ciddi popüler.
 
2004 Avrupa Şampiyonası'nda her turda "artık yunanistan elensin de zevkli maçlar izleyelim." derdik. Bu duygunun aynısını Wozniacki için yaşadım. Çok sıkıcı oynuyordu. İyi ki elendi.

Zaten bıktırdı artık Bağdat.. Hiç bir turnuvayı pas geçmeden oynuyor.. Slamlerde rezalet.. Oyunu çok defansif.. Tamamen baseline a döndü artık. Eskiden 1-2 fileye gelirdi, artık o da yok.. Ralli uzasın, rakip hata yapsın diye topu karşı sahaya atmak amacı.. Öyle iyi bir forehand vurayım, derin bir backhand vurayım falan dertleri yok.. Sadece savunma amaçlı..Çimde zaten çok kötü ve yukarıda da yazdığüım gibi buraya hazırlanmadı bile.. Bir tane çim kort maçı oynamadı Roland Garros arası kısa dönemde ki bazı oyuncular bir, bazıları ise iki turnuva oynadılar çimde..

Buradan zaten bir umudu yoktu.. Şimdi 10 gün sonra, bir köyde 500 lük bir turnuva vardır, gider orayı kazanır puan toplamaya devam etmek için.. Ama Sharaova çığ gibi geliyor.. Artık tamamen düzeldi ve bence Wimbledon'da en kötü final oynayacak.. Basamakları çok hızlı tırmanıyor.. US Open sonrası 1 numara olacağını ve Istanbul'a 1 numara olarak geleceğini tahmin ediyorum.
 

Üst