Yardım Sayfası

Veysel bildiğim kadarıyla statik IP kullanıyorsan adresini değiştirmek için Telekom´a başvurman gerekiyor. Dinamik IP kullanımlarında bilgisayarı yeniden başlattığında IP adresin değişir.

Yanılıyor da olabilirim.

Benim pc ile ilgili problemim var .

Pc de bir klasöre giriyorum ordan içindeki dosyaya giriyorum.Geri dönüp çıktığımda ise girdiğim dosya yok oluyor.Ama tüm klasör ve dosyalarda olmuyor.Sadece ablamın bir klasöründe oluyor.Ve bu yüzden ablamın bir sürü fotoğrafı an itibariyle yok.Bulmak zorundayım :)

Bir el atsanız ... Tek sorun virüs ve tek kurtuluş format mı ?

Selçuk Kahveci' Alıntı:
recep gizli kalsör olabilir. gizli klasörleri göster seçeneği dene.

Abi onu daha öncede denedim ama gizli klasörü gösteri işaretliyorum tamam dedikten sonra tekrar giriyorum aynı yere ama '' gizli klasörleri gösterme'' de kalıyor hep.

Eğer bu durumda bir anormallik yoksa gizli klasörü göster dediğimde de düzelmedi maalesef.

Şunu bir dene istersen:

Başlat > Çalıştır > regedit yazıp enter'layarak Kayıt Defteri Yöneticisi'ne girin.
Aşağıdaki girdiyi bulun.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoFolderOptions
Orada değer 1 olarak gözüküyorsa onu 0 yapin.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Denetim Masası > Klasör Seçenekleri menüsü geri geldi.

Klasör Seçenekleri > Görünüm > Gizli Dosyaları Göster seçeneğini işaretleyerek tamam deyin.

Recep Sarımeşe' Alıntı:
[quote="Selçuk Kahveci":2pig4mlv]recep gizli kalsör olabilir. gizli klasörleri göster seçeneği dene.

Abi onu daha öncede denedim ama gizli klasörü gösteri işaretliyorum tamam dedikten sonra tekrar giriyorum aynı yere ama '' gizli klasörleri gösterme'' de kalıyor hep.

Eğer bu durumda bir anormallik yoksa gizli klasörü göster dediğimde de düzelmedi maalesef.[/quote:2pig4mlv]

Rookit virüsü yemişsin.
Combofix proğramını indirip kurun 2 kere tıklayın o hallediyor.
Aynı şey benimde başıma geldi taşınabilir hdd yüzünden.

Abi ComboFix'i indirdim daha sonra zaten kurarken bir sürü dosyayı sildi.Sonra girip gizli klasörleri gösteri işaretledim ve oldu.Yani gizli klasörleri gösterde kaldı.Ancak fotoğraflar yine de gelmedi.

Ne olmuş olabilir ? Başka bir çaresi var mıdır ?

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Abi ComboFix'i indirdim daha sonra zaten kurarken bir sürü dosyayı sildi.Sonra girip gizli klasörleri gösteri işaretledim ve oldu.Yani gizli klasörleri gösterde kaldı.Ancak fotoğraflar yine de gelmedi.

Ne olmuş olabilir ? Başka bir çaresi var mıdır ?

Bas formatı Reco, hiç uğraşma... :)

Bir de mesala bilgisayarıma girince adres çubuğuna eğer biliyorsan dosyanın konumu(Mesala C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Fotoğraf şeklinde) yaz enterla :roll:

YiğitYalçın' Alıntı:
Bir de mesala bilgisayarıma girince adres çubuğuna eğer biliyorsan dosyanın konumu(Mesala C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Fotoğraf şeklinde) yaz enterla :roll:

İşte bu abi =) Bunu denedik ve ablamın ismini hatırladığı klasörleri bulduk.Bulamadıklarımız var ama kalan sağlar bizimdir :)

Dünden beri bu sorunla ilgilenen Selçuk Abi , Abdullah Abi , Yiğit Abi ve Tugay Abi...Çok teşekkürler abiler . Beni kırmayıp ilgilendiğiniz için.

Recebim,

Kendi adıma kökten çözüm ile sana yardımcı olmaya çalışıp aslında hiç yardımım dokunmamasına rağmen teşekkürüne nezaketen rica dileklerimi sunarım kardeşim... :)

Bir faydam olduysa ne mutlu.
Ama benzer şeylerin diğer klasörlerinin başına da gelmemesi için kalıcı bir çözüm gerek. En temizi format bence. Ama format öncesi dosyalarını falan yedekleyeceksen de dikkatli olman gerekiyor eğer tahmin ettiğim sorunsa.

Eğer tahmin ettiğim sorunsa: Yedeklerken klasörlerinin falan uzantılarına bak. .exe olanlar varsa onların içindekileri, yeni bir klasör oluşturup o klasörü(yeni oluşturduğun) hiç açmadan simgesinin üzerine sürükleyerek götür. Yoksa o exe li dosyaları yedeklersen onları tekrar açtığında aynı sorun geri gelir. Yada yeni oluşturduğun klasör açtığın anda o da .exe olur :).

Bu Virüsü bende yediğim için az çok bilgim var.
İlk başta böyle dosya görüntülenmez. 2. gün D diskine giremezsin . 3. gün msn açılmaz. 4. gün internet sayfası açılmaz böyle böyle gider.
Bu virüs'de sana büyük bir ihtimal flash disc veya Taşınabilir Hdd türevlerinden vs bulaşmıştır. Pc ye takacağın herhangi bir şeyi açmadan önce tarat temizle sonra işleme devam et.
Ama öncelikle bir format at.

ya benim internet 5 dakikada bir gidiyor modeme reset atınca geliyor ne yapabilirim modemi tekrar yükledim aynı şey yardımmmm çok berbat bir durum

Telekom'un adsl'ini değiştirmeyi düşünüyorum son zamanlarda epey pahalı geliyor acaba kullandığınız ya da bildiğiniz diğer adsl firmaları nasıl, bilginiz var mı?

Bana Koç grubu'nun çıkarttığı Biri Adsl daha hesaplı geldi, acaba içinizde farklı adsl kullanan var mı..? :)

@ Barış Şişman

Bence diğer adsl'ler performans olarak TTNET'den daha iyi değil.
TTnet'e sövüyoruz ediyoruz pahalı diyoruz ama şuan türkiyede en iyi altyapıya sahip olan şirket ttnet.Mecbur elimiz mahkum.

Para konusununda daha avantajlı olanlar var tabi ama aynı performansı alırmısınız orası meçhul.