Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Önümüzde ki senenin planını yaparken mevcut kadrodan kimler kalmalı önce buna bakmak gerek bence.
Şahsi fikrim Sinan, Young, Carter, Ender (Türk kontenjanı nedeniyle) dışındaki oyuncularla yolları ayrımak gerekebilir.

Önümüzde ki senenin planını yaparken mevcut kadrodan kimler kalmalı önce buna bakmak gerek bence.
Şahsi fikrim Sinan, Young, Carter, Ender (Türk kontenjanı nedeniyle) dışındaki oyuncularla yolları ayrımak gerekebilir.

Arroyo ve Micov da kalmalı bence. Oyunu zekasıyla oynayan iki oyuncumuz var zaten bu mali durumla daha bulamayız. Belki çok para isterse Micov gidebilir. Tabi bu benim düşüncem

Ya birkaç maç formsuzlar diye Arroyo ve Erzeg silinmiş.Bence seneye yabancılardan Arroyo Erzeg Micov Young Carter tutulup Manu Paşa ve Begic veya Mejriyi alırsak yeterince tehlikeli takım oluruz.Umarım yeni yönetim basketbol şubesini evlatlık gibi görmekten vazgeçer.

Erceg'e verilen parayla o'nun vereceği katkının beş katını verecek adam bulursun. Erceg maç başı 30 sayıyla oynasa bile bu seferde 45 sayı yedirtir. Komple takım olmalısın. 5 kişisin sahada lakin 2 adamın savunma yönünde aşırı sıkıntılı. Erceg içeri girip turnike atmaktan bile aciz. Temas aldığı an dağılıyor.

Ya birkaç maç formsuzlar diye Arroyo ve Erzeg silinmiş.Bence seneye yabancılardan Arroyo Erzeg Micov Young Carter tutulup Manu Paşa ve Begic veya Mejriyi alırsak yeterince tehlikeli takım oluruz.Umarım yeni yönetim basketbol şubesini evlatlık gibi görmekten vazgeçer.

Erceg formsuz olduğu için değil, savunması çok kötü olduğu için bence kalmamalı. Micov yerine Markoishvili'yi tercih ederim. Arroyo ise bence yaşlandı. Bugünkü Banvit maçında olduğu gibi toplam 10-15 dk oynayacaksa kalabilir belki ama yabancı kontenjanını ben olsam Arroyo ile doldurmazdım.
Bu arada gelecek sene planlanmasında genç oyuncuları mutlaka göz önünde tutmak ve kazanmak gerekir.

Papağan gibi aynı şeyleri söylemek istemiyorum ama Allah aşkına Carter Young gibi bir iki atlet daha alın takımda herkes zekâsıyla oynuyor koşan adam yok. Erceg olayına gelirsek 1 milyon alıyordu sanırım, o paraya ondan daha iyi oynayacak 2 adam alırsın.

Önce Carter ve Young elde tutulsun da transfer yapılır. Carter - Young - Arroyo - Micov kalmalı bence. Özellikle Arroyo bırakıyorum diyene kadar kalsın. Onu yedekleyecek bir combo ki ben Jamon ya da sağlıklı Jamont'a da fitim, bir 4 numara bir Begic tarzı 5 , ve mümkünse Marko ile yabancı rotasyonu kurulabilirse ne ala.
Yerli olarak da Ender, Sinan, Göksenin, Kerem ve eski dost Dudley ile rotasyon oluşturulabilir. Yeni yönetimin ayıracağı bütçe transferin belirleyicisi olur.

Ya zaten takımın iskeletini değiştirmenin alemi yok. Dün de yazdığım gibi illa büyük paralar harcamaya da gerek yok. Planı baştan doğru kurup risk almayalım yeterli.

Ender, Carter, Sinan, Micov, Kerem, Young + Ege ve Nikolov.

Bi PG (bütçeye göre alınacak isimler değişir), Broekhoff-Marko-Manny Harris veya Hopson, Jelovac veya Rudez, Begic veya F. Vasquez. 8-9 milyon dolara kurarsın şu takımı. Göksenin de geri dönerse, gayet derli toplu bi takım olur.

Maccabi ekol takım ama atletik oyuncularla mükemmel tempolu bir oyun oynuyorlar.Bizim takımda görmek istediğimde bu açıkçası.Ergin hoca zaten gerek Bjk gerekse bizdeki ilk yılında bu oyuncular liderliğinde başarı yakaladı.Bugün Carter ve Young'ın takıma yaptığı etkiye bakınız.Carter hücumda fazla sorumluluk almıyor alsa daha da sayı atar ama yaptığı savunma,atletikliği,bloklarıyla takıma çok etki yaptı.Keza Young'ın atletikliği de çok pozitif.Bize bu şekilde min. 3-4 oyuncu gerekiyor.Benim gelecek sene için ilk önerim Marshon Brooks.Hücum anlamında gayet iyi ancak zaman zaman top çalma,savunma anlamında da oyun içinde anlık patlamalar yapıp coşabiliyor.Carter'a benzetiyorum bazı özelliklerini.Gelecek sene Carter-Young-Brooks'ta eklenir umarım.Şu an ligde 15,4 Euroleague'de 10,3 sayı ortalamasıyla oynuyor hücum özellikleri de artısı..Ben bu tip oyuncuları seviyorum yavaş,sürekli sete set oynayan bir takım çok sıkıcı oluyordu hoca da bıkmış olmalı ki sahada rakip potaya hızlı gidebilen 5'ler görmeye başladık.Gelecek sene de bu doğrultuda bir politika izlemeliyiz.Tabi ki tüm transferleri atletik yapmayalım dengeli bir takım olsun ama şöyle tempolu,rakip potaya hızlı koşup kolay sayı bulabilen bir takım oluşturalım artık

Carter Gist'e blok vurmaya çalışıp sayıyı engelledi biz bunları göreceğimiz oyuncular istiyoruz artık, 1.85 lik guardın turnikesinin önünden çekilen Erceg tarzı oyuncuları değil.

Seneye Takımda Kalması Gerekenler;Ergin ATAMAN,Aroyo,Micov,Young,Carter,Sinan,Ender

Seneye Tez Takımdan Gönderilmesi Gerekenler; MURAT ÖZYER !!!!! Erceg,Mariç,Kerem,Pocious

Gelmesi Gerekenler;Cenk Akyol,İzzet Türkyılmaz,Bertans,Kaliteli Bir Pivot,Kaliteli Combo Guard

Gelecek sene için Erceg'in yerine Valencialı Harrangody alınabilir mi ki? Erceg'e göre daha sert . Şut stili garip olsa da gayet istikrarlı bir isim

Hem yaşanacak yönetim değişikliğini düşünürsek hem de daha sezon ortasındayken bu tip değerlendirmeler ne kadar doğru olur bilemem ancak önümüzdeki sezon için bazı oyuncular hakkında ben de birşeyler karalamak istiyorum.

Ben duygusal bir taraftarım. Arroyo benim gözümde Galatasaray basketbolunun en efsane isimlerinden biridir. Gönlüm de Arroyo'nun basketbolu Galatasaray'da bırakmasından yana açıkçası. Şayet Arroyo seneye kalırsa onu dinlendirmemizi sağlayacak iyi bir combo guarda ihtiyacımız var. Zaten sezon başında bu planlama yapılıp Smith getirilmişti ancak ne yazık ki planlar bozuldu.

Galatasaray'ın eldeki oyuncular açısından en büyük önceliği Carter ve Young olmalı. Birkaç sene içinde ikisinin de Avrupa basketbolunda isimlerinden sıkça söz ettirebileceğini düşünüyorum. Eğer bu iki ismi kaybedersek çok yazık olur. Bu iki ismi tutamayacak kadar kötü planlamaya sahip bir yönetim yerlerini de dolduramaz zaten. Umarım becerebilirler.

Araya da sıkıştırmak istiyorum; En büyük keşkelerimden biri de keşke Young-Furkan rotasyonuna sahip olabilseydik. Özellikle bu sezon için oldukça şey değişirdi, tabi gelecek açısından da.

Çok kısa diğer isimlere de değinecek olursam; Sinan Güler ve Micov'un kalmasından yanayım. Kerem ve Ender'in de kontratlarına ayar çekildiği takdirde kalmalarından yanayım. Maric denen arkadaşın ismini ayıp olmasın diye yazmakla birlikte Erceg ve Pocius ile ise devam edilmemesi gerektiğini düşünmekteyim.

Zoran Erceg yerine , Lokomotiv Kuban'dan Derrick Brown , Maric yerine Zaza Pachulia , Pocius yerine Manny Harris gelir ve ek olarak Samet Geyik+Cenk Akyol ile anlasilirsa mukemmel bir kadro kurulmus olur.

PG: Arroyo+Ender + Mehmet Yagmur
SG : Sinan Guler + Manny Harris
SF : Cenk Akyol + Micov
PF : Derrick Brown + Samet Geyik
C : Zaza Pachulia + Patric Young

Zazanın garanti kontratı var Derrick Brown ise bize gelene kadar daha paralı ve cazip teklifler gelme ihtimali yüksek transferler bütçemiz geçen 2 senedeki gibi olsa bile almamız zor.