Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Furkan Türkiye'ye dönerse, önceliği en iyi maddi şartları sunan kulüp olacaktır. O kulübün de GS olmadığı ortada... Olmasın da zaten... Sırf rebound alıyor diye bir oyuncuya o kadar para verilmez.

Sözleşmesinde madde var bildiğim kadarıyla Türkiye'ye dönerse sadece Galatasaray'da oynar diye.
O sözleşme taraftarın tepkisini azaltmak için yapıldı diye tahmin ediyorum. TBF bu tür özel sözleşmeleri kabul etmiyor. İlkan Karaman olayında bunu gördük. Furkan dönerse istediği takıma imza atar. Bonservis şartının da Ocak ayı itibariyle kalktığı yazılmıştı forumda...

Arkadaşlar lütfen kızmayın bende ARROYO' yu çok seviyorum ama bence artık bu sene son sözleşmesi olmalı bence.

Pocius ve Micov'a gelince kesinlikle gitmeliler.

Takımda kalması gereken yabancı oyuncula Patrick Young J. Carter () kesin kalmalılar ) belki birde ERCEG olabilir

Pocius ve Micov un yerine P. young gibi J. Carter gibi atletik sert savunma yapan oyuncular lazım.

Kalacak ve gidecek oyuncular lig play offlarından sonra belli olur. Gerçi bu maddi belirsizlikle kimi elde tutabiliriz, o da meçhul...

Gelecek sezonu görebiliyorsak, ben bu kadroya fitim.

Diot-Wanamaker-Nikolov
Carter(Thompson)-Sinan-Göksenin
Markoishvili-Göktürk-Birkan/Serhat
Thompkins (Medley) - Samet - Ege
Patric(Mbakwe)-King-Sertaç

Basketbola değer veren,içinde güçlü isimleri barındıran(Hakan Üstünberk,Ahmet Dedehayır) bir yönetimin basketbolu tekrar ayağa kaldıracağını düşünüyorum. Liv Hospital'la gelecek yılda sözleşmemiz var mı bilmiyorum ama sponsor konusunda çalışmaları olacaktır. Böyle bir yönetim gelirse ve henüz başka takımla sözleşme imzalamamış olursa Ergin Ataman'ın da ikna edileceğini düşünüyorum. Aklımda 8-9 milyon dolara kurulacak bir kadro var.

Malcolm Delaney-Ender-Nikolov
Carter-Sinan-Göksenin
Krunoslav Simon-Cenk
Gist-Orhan Hacıyeva
Young-Young tarzı pivot

Euroleague yaparsak şu kadroyu kurmak zor değil gibi. Bu seneden düşük bütçeli takım bence.

Bizim şansımız Ergin Ataman,Young,Sinan,Carter ve ne kadar dengesiz de olsa Ender. Gelecek sene başlarken bu isimler bizde olmalı. Tabi her şeyin başı koç. Sözleşmesini uzatmamız lazım.

Azıcık basiretli bir yönetim Patric Young'u alır karşısına ve yeni bir sözleşme yapar ama nerde? Adamların umrunda değil ki şube, sorumsuzluk, sinsilik, işbilmezlik almış başını gitmiş. Duygun Yarsuvat Patric Young'un kim olduğunu bile bilmiyordur.

Yedi aylığına 300 bin dolara imza attırmışız Patric'e. Gelecek sezon yıllık 750 bin dolar civarına şimdiden anlaşabilsek çok iyi olurdu ama dediğim gibi şubede nerede o sorumluluk duygusu?

Aynısı Justin Carter için de geçerli. Takım iskeletini kurabileceğin adamlar bunlar.

Patric Young avrupada ilk sezonu:

2.17-2.18 lik Pleiss + Tomic =14 sayı 11 ribaund --- Young = 11 sayı 14 ribaund. Basketbol atletik adamlarla oynanıyor artık, Young ve Carter dışında her takımla bütün adam adama eşleşmelerimizde terazide onlar ağır basıyor.

Benim istediğim kadro da bu

Arroyo-Ender-Uçan kaçan atlet bi combo
Carter-Sinan-Göksenin-Nikolov
Marko-Serhat
L.Harangody-Ege-Hacıyeva-Kerem Gönlüm
Patric Young-Gist(veya başka bir atlet uzun)

Basketbola değer veren,içinde güçlü isimleri barındıran(Hakan Üstünberk,Ahmet Dedehayır) bir yönetimin basketbolu tekrar ayağa kaldıracağını düşünüyorum. Liv Hospital'la gelecek yılda sözleşmemiz var mı bilmiyorum ama sponsor konusunda çalışmaları olacaktır. Böyle bir yönetim gelirse ve henüz başka takımla sözleşme imzalamamış olursa Ergin Ataman'ın da ikna edileceğini düşünüyorum. Aklımda 8-9 milyon dolara kurulacak bir kadro var.

Malcolm Delaney-Ender-Nikolov
Carter-Sinan-Göksenin
Krunoslav Simon-Cenk
Gist-Orhan Hacıyeva
Young-Young tarzı pivot

Euroleague yaparsak şu kadroyu kurmak zor değil gibi. Bu seneden düşük bütçeli takım bence.

Bizim şansımız Ergin Ataman,Young,Sinan,Carter ve ne kadar dengesiz de olsa Ender. Gelecek sene başlarken bu isimler bizde olmalı. Tabi her şeyin başı koç. Sözleşmesini uzatmamız lazım.
8-9 milyon dolarlık kadroyla Delaney ve Simon alınmaz. Delaney'nin zaten sözleşmesi olması gerek 1.5 milyon euro civarı bir para alıyor. Simon'un sözleşmesi bitiyor ama 1mn+ alıyor ve seneye muhtemelen elinde tutar onu Kuban. Kuban'ın elinden oyuncu alma imkanımız yok bizim.

İçimde kaldi yazayim bari transfer doneminde Lofton imzalamamıştı henüz Beşiktaş ile keşke Nolan yerine Loftonu alsaydık diyorum ve izledikce keşke diyip duruyorum.. Hem Arroyoyu gerçekten dinlendirirdi hemde dış atış yüzdemizi tek başına yükseltirdi savunmasıda öyle berbat değildir yani