Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Seneye takımda P. Young J. Carter Sinan Kerem G. ( kalmazsa HAciyeva ) Ender ( biraz daha dengeli oynarsa iyi katkı verir ) kalmalılar.

Kalan oyuncularımız birebir eşleşme olduğu zaman dayanamayan kötü adamlar Ender'i saymıyom o oyun kurucu.

Pocius Micov Erceg Arroyo ( çok üzülsemde ) takımdan gitmeliler. Maliyet bakımından da Erceg Arroyo toplam 3.500.000 dolar para alan adamlar
biraz daha az paraya oynatabilcek admlarda alabiliriz.

Arroyo gider Delenay ( yada Markus Willims ) gelir. 1.000.000 dolara hallederiz. ( Delenay Kubandan 1.000.000 dolar alıyor diye duymuştum )

Pocius gider Marko gelir 900.000 dolar

Micov gider Francisko Garcia ( Scotty Hopson ) gelir. 1.200.000 dolar ( tahmini tabiki )

Erceg gider Tray Thomkins ( Nick Caner Medley ) takıma sertlik katar. 1.000.000 dolar

Maric gider Ark Parakuski ( olmazsa M. Slaughter ) 800.000 dolar

Delenay (1.000.000.000) Ender ( 750.000 )

Sinan ( 750.000 ) Carter ( 650.000 ) Göksenin ( 500.000 )

Marko ( 1.000.000 ) Garcia ( 1.000.000 )

K.G ( 700.000 ) Medley ( 900.000 )

Patrick ( 850.000 ) Parakuski ( 900.000 ) olmazsa Slaughter gayet iyi olur.

Toplamda 9.000.000 dolarlık bi kadro gayet iyi bir kadro olur bence.

Seneye takımda P. Young J. Carter Sinan Kerem G. ( kalmazsa HAciyeva ) Ender ( biraz daha dengeli oynarsa iyi katkı verir ) kalmalılar.

Kalan oyuncularımız birebir eşleşme olduğu zaman dayanamayan kötü adamlar Ender'i saymıyom o oyun kurucu.

Pocius Micov Erceg Arroyo ( çok üzülsemde ) takımdan gitmeliler. Maliyet bakımından da Erceg Arroyo toplam 3.500.000 dolar para alan adamlar
biraz daha az paraya oynatabilcek admlarda alabiliriz.

Arroyo gider Delenay ( yada Markus Willims ) gelir. 1.000.000 dolara hallederiz. ( Delenay Kubandan 1.000.000 dolar alıyor diye duymuştum )

Pocius gider Marko gelir 900.000 dolar

Micov gider Francisko Garcia ( Scotty Hopson ) gelir. 1.200.000 dolar ( tahmini tabiki )

Erceg gider Tray Thomkins ( Nick Caner Medley ) takıma sertlik katar. 1.000.000 dolar

Maric gider Ark Parakuski ( olmazsa M. Slaughter ) 800.000 dolar

Delenay (1.000.000.000) Ender ( 750.000 )

Sinan ( 750.000 ) Carter ( 650.000 ) Göksenin ( 500.000 )

Marko ( 1.000.000 ) Garcia ( 1.000.000 )

K.G ( 700.000 ) Medley ( 900.000 )

Patrick ( 850.000 ) Parakuski ( 900.000 ) olmazsa Slaughter gayet iyi olur.

Toplamda 9.000.000 dolarlık bi kadro gayet iyi bir kadro olur bence.

Carter 650, Göksenin 500 biraz adaletsiz olmuş :) Delaney'i 1.5-2'den aşağı getirebileceğimizi sanmıyorum. Ki yaz ayında yaşanan bir hadiseden dolayı da uzak durmak iyi olabilir.

Tabi bu kadar bütçe olursa.

Delaney'nin kontratı varsa Avrupa'da Arroyo'nun yerine koyabileceğimiz sözleşmesi biten ve bizim getirebileceğimiz bir oyun kurucu aklıma gelmiyor. Belki zamanında Arroyo'nun Beşiktaş'a geldiği zamanki gibi Nba'den free agent birini düşürmeye çalışırız.

Marcus Williams'ı falan anca yedek guard olarak getiririm.

Simon'un sözleşmesi bitiyor bildiğim kadarıyla, Marko kadar keskin bir şutör olmasa da o etkiyi yaratabilecek bir isim. Micov'un kalmasını isterim ben, uygun bir kontratla tabi. En önemlisi Murat Özyer denen çapsızdan kurtulup Ataman'la devam etmek. Koskoca camiada en azından 7-8 milyon dolarlık bir takım için yeterli destek bulunur herhalde. Bu arada Laboralli Mike James'i de baya beğeniyorum ben, sözleşmesi bitiyorsa hemen sulanalım sezon sonu.

M.James--Wanamaker--Carter--Micov--Medley--Murphy--Young.

Bir çok rotasyon oluşturulabilir yazdıklarımız gibi ama her şeyden önce Özyer şutlanmalı ve Ataman kalmalı. Şart oğlu şart.

Arroyo/Mustafa Shakur/Ender
Carter/Sinan/Göksenin
Harris/Rakim Sanders/Serhat
Kerem/Gist/İzzet
Young/Sertaç/Ege

Hedefleri olan bir yönetim ve arkamızda durabilecek bir Sponsor ile 9-10m ye gayet kurulabilecek her kulvarda iddalı bir kadromuz olurdu.

Arroyo - Combo - Ender

Sinan - Zoran Dragic - Nikolov

F. Garcia(R. Sanders, Marko, M.Brooks,B.Schilp, Micov )- Carter - Göksenin

D. Kulig( T. Thomkins, C. Davis) - Barış Hersek(Kerem)

Young - Parakuski(Dorsey,Holman,Begic,Batista)-Furkan(Sertaç)

Dragic, Garcia, Dorsey ve Furkan'ın NBA'de kontrat bulabileceğini sanmıyorum. Bu oyuncuları düşünebiliriz. Furkan olursa 2. Yabancı pivot alınmayabilir. Combo ise yapılan oyuncu tercihlerine göre eksikleri kapatacak özellikte seçilmeli. Bu kadro 9-10 milyona kurulabilir. Hem Türk hem de yabancı olarak iyi bir kadro. Arroyo bu sene kadar çok da yorulmayacaktır. Böylece daha az sayıda sakatlık geçirecektir.

Carter 650, Göksenin 500 biraz adaletsiz olmuş :) Delaney'i 1.5-2'den aşağı getirebileceğimizi sanmıyorum. Ki yaz ayında yaşanan bir hadiseden dolayı da uzak durmak iyi olabilir.

Tabi bu kadar bütçe olursa.

Evet biraz adaletsiz oldu Carter a 750 Göksenine 400 veriririz olur biter.

2. meseleye gelirsek Delenay 1.000.000 dolara sözleşme imzaladığını duymuştum bi yerde yanlış hatırlamıyorsam 1.200.000 veririz diyecem

verebilcezmi bilmiyom :D Ama alırsak iyi transfer olur bence. Arroyo 1.900.000 alıyordu ordan 700.000 kar yapmıs oluyoruz zaten

hatırlatayım. Eğer aynı bütçeye yakın bir kadro kurarsak verilebilecek bir miktar.

NBA dan free agent olarka F. Garcia ile Joey Dorsey gerçekten çok iyi oyuncular eğer 2sinden biri bile gelse takım katkat iyi olur.

Takımda zaten P. Young var Dorsey olmasada olur F. Garcia avrupada çok fark yaratır bence. Milli takımda neler yaptığını gördük.

F. Garcia yı alamazsakda dünyanın sonu değil Scotty Hopsonda çok iyi atletik yetenekleri var. Oda olabilir yani.

Parakhouiski'yi unutun seneye F4 e abone takımların birinde görürüz. Tahminen CSKA ya da Barcelona. Ayrıca çok beğendiğim bir uzun. Post var, ribaund var, blok var, şutu da var, oyun zekâsı yüksek ve oyun konsantrasyonu hep üst düzeyde. Çizgisini bozmassa avrupaya damga vurur, oynadığı takıma şampiyonluklar yaşatır.

Parakhouiski'yi unutun seneye F4 e abone takımların birinde görürüz. Tahminen CSKA ya da Barcelona. Ayrıca çok beğendiğim bir uzun. Post var, ribaund var, blok var, şutu da var, oyun zekâsı yüksek ve oyun konsantrasyonu hep üst düzeyde. Çizgisini bozmassa avrupaya damga vurur, oynadığı takıma şampiyonluklar yaşatır.

Kesinlikle. Hiç öyle uçmaya gerek yok. Ayaklarımız yere bassın, bütçe belli olsun ve eli yüzü düzgün bir kadro kuralım yeter. Varsın yıldız ya da yıldız adayları olmasın.

Benim düşüncem belli: madem mali durum böyle o vakit Maccabi gibi ucuza iyi atlet oyuncular alacaksın. En azından koş koş oyununda rakiplerine ezilmez, fizik olarak iyi olur ve savunma çıtasını yükseltirsin(Young, Carter gibi). Ki Ergin hoca bu atletik oyuncuları gayet iyi harmanlayıp süper bir takım yaratır. Micov'u, Erceg'i görüyoruz dili dışarda savunmaya koşamıyorlar. Elonu, Holman, Kinsey, Taylor Brown , Schilb gibi oyuncuların ücreti ne kadar olabilir ki en fazla ?

Parakuski seneye F4 adayı bir takıma gidebilirz ama kendimizi biraz zorlayıp almaya çalışmalıyız olmazsa sonunda ölüm yok.

Al bitane P. Young gibi atletik adam daha dağıt ortalığı.

Eğer atletik bir uzun alacaksak Shane Lawal ve Markus Slaughter benim adaylarım olur.

Benim düşüncem belli: madem mali durum böyle o vakit Maccabi gibi ucuza iyi atlet oyuncular alacaksın. En azından koş koş oyununda rakiplerine ezilmez, fizik olarak iyi olur ve savunma çıtasını yükseltirsin(Young, Carter gibi). Ki Ergin hoca bu atletik oyuncuları gayet iyi harmanlayıp süper bir takım yaratır. Micov'u, Erceg'i görüyoruz dili dışarda savunmaya koşamıyorlar. Elonu, Holman, Kinsey, Taylor Brown , Schilb gibi oyuncuların ücreti ne kadar olabilir ki en fazla ?

Maccabi gibi atlet oyuncular alma konusunda tamamen haklısın koş koş oyununda geri kalmayacak fizik olarak

ezilmeyim iyi savunma yapan adamları al yeter.

Birde arkadaşlar bir şey soracam şu Marshon Brooks nasıl bir oyuncudur. Youtube videolarına baktımda skorer önü iyi içeriye iyi dalan azda olsa

kuvvetli bir oyuncu gibi geldi gözüme oyuncuyu bilen birisi varsa anlatırsa sevinirim.

Maccabi gibi atlet oyuncular alma konusunda tamamen haklısın koş koş oyununda geri kalmayacak fizik olarak

ezilmeyim iyi savunma yapan adamları al yeter.

Birde arkadaşlar bir şey soracam şu Marshon Brooks nasıl bir oyuncudur. Youtube videolarına baktımda skorer önü iyi içeriye iyi dalan azda olsa

kuvvetli bir oyuncu gibi geldi gözüme oyuncuyu bilen birisi varsa anlatırsa sevinirim.

ABD'de metre kare başına 50 tane atletik oyuncu düşüyor ama Avrupa'ya uyum sağlayabilen oyuncu sayısı çok az. Randle gibi adamlar genelde Avrupa'da bir sezon geçirip daha sonra sıçrama yapan oyuncular. Patric bize piyango oldu. Eğer öyle bir hamle yapmak istiyorsak çalışmalara daha erken başlamak gerekiyor.

Marshon Brooks konusuna gelince kendisi istikrarsızlığın sözlük anlamıdır.

Bu arada bizim 4-5 oynayan bir yerli bulmamız gerekiyor play offlar öncesi. Ya da Ege ve Micov'a ortalama 8-10 dakika forma vereceğiz PF için.

Erceg-Kerem-Young ile sezon bitmez.

Biz son 2 senedir Yerlilerimiz ile Final görüyoruz.
Bu sene baktığımızda sadece 3 yerlimiz var.
Göksenin, Cenk, Ersin ve Furkan giyi iyi yerlileri kaybettik.
Bakalım neler olacak...

Yaklaşık 40 yıldır basketbolun içinde olan birisi olarak söyleyebilirim ki, 1- Bu oyunu amerikalalılar oynuyor, 2- Balkan ülkelerinden mümkün olduğunca uzak duracaksın.

Yaklaşık 40 yıldır basketbolun içinde olan birisi olarak söyleyebilirim ki, 1- Bu oyunu amerikalalılar oynuyor, 2- Balkan ülkelerinden mümkün olduğunca uzak duracaksın.

Avrupa takımları da Yugolara karşı uyandı. Zaten üst düzey yetenekli toplasan 5-6 tane varlar onları alıyorlar diğerlerinden uzak durup atletik ABD'lileri ya da NBA seviyesinde fizikleri olmayan ama Avrupa'da iş yapabilecek fundemantali olan oyuncuları alıyorlar.

Carlos Arroyo Avrupa'ya daha erken gelse Euroleauge tarihine geçerdi.