Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Yani kısmen ikisine katılıyorum da Sinan Türk olmasa dövüneceğim bir isim değil,keze Young kalsa sevinirim ama asla bulunmayacak seviye değil şu an.Potansiyeli .ok çok yüksek diye kalmasına sevinirim ama öyle inanılmaz ah vah çekilecek adam yok takımda

Haklısın ama her sene sil baştan takım kuran takımlar hiç bir zaman başarılı olamıyor. Bence en az 5-6 oyuncuyu takımda tutmalıyız.

Carter niye kalıyor yahu son maçlarda kaç kere penetre etti kaç kere üçlük attı hadi onları geçtim serbest atış yüzdesi çok mu yüksekti ?

Ligden yabancı alırken ki bonservis kuralı bu sezon sonunda kalkıyor değil mi ?

Evet bu Ocak ayı itibariyle kalktı. Var mı önerin? :)

Patric Young'la sözleşme imzalansa keşke ya. Twitterdan kampanya mı yapsak, napalım edelim şu adamı elde tutalım. Ayrıca D-League ya da NCAA'den transferlere devam edilebilir. Mesela 4-5 için daha önce de gündeme gelen Erik Murphy, istatistiklerini takip ediyorum hiç fena değil. Erceg'ten çok daha ucuza oynar hem. O olmazsa Zaragoza'daki Jelovac var, giderek şutunu geliştiren ve iyi de ribaund çeken bi PF. O da Erceg'ten daha ucuza oynar rahat rahat. SF konusunda Micov'un yanına Scotty Hopson cuk oturur (Pocius yerine).

Daha az bütçe ama daha iyi bi planlamayla da iyi bir kadro kurulabilir.

Arroyo'dan bile daha evvel Young'a sözleşme imzalatmak şart oğlu şart. Ribaundu elinden sektiren adam 1 ayda mıknatıs gibi ribaund çeken, turnikeye gidenlerin yarı yolda geri döndüğü bir adam oldu. Çok hızlı gelişiyor ve 22 yaşında.

Önümüzdeki sezon Erceg, Micov ve Pocius'u görmek istemiyorum ben. Özellikle ruhsuzluk abidesi, savunma özürlü Erceg'i. Daha hırslı, savunmacı, yüksek verim alacağımız adamlar lazım. Young-Carter tarzı. Carlos'un da kalmasından yanayım tabii form durumu ve fiziği el verirse. Geri kalan olsa da olur, olmasa da olur. Bir de Marko geri dönsün. Elbette önce şubeye sahip bir yönetimin gelmesi dileği ile. Üzmeyin bu taraftarı artık.

Evet bu Ocak ayı itibariyle kalktı. Var mı önerin? :)

Valla Euroleague yaparsak Arroyo'nun kontratına Farmar'ı ikna edebilir miyiz diye düşünmüyor değilim. :D Darüşşafaka'ya gelmeden önce Farmar yine aklımdaydı ama hem Nba sevdası hem de para konuları yüzünden pek üstünde durmamıştım. Ama belli ki İstanbul'u seviyor ve Daçka'ya 4 ay için 200 bin dolara geldiğini okumuştum. Sanki 2 milyon dolar civarına kapabiliriz gibi geliyor.

Belki gelecek sene yüksek kontratlar yapma imkanımız olmayacak ama bu sene ile gelecek sene arasında bütçe karşılaştırması yaptığımda Pocius'un 600 bin eurosundan veya Erceg'in 1 milyon Euro'sundan kurtulmamıza sevinirim. Veya belki Kerem ve Ender maaşlarını biraz indirirse oradan tasarruf yapmamıza sevinirim. Çünkü bu oyuncuların yerlerini az çok doldururuz. Ama Arroyo'nun 2 milyon dolarından kurtulacaksak yerine yine takımı emanet edebileceğimiz bize gelebilecek yıldız oyuncuya parayı verme taraftarıyım.

Valla Euroleague yaparsak Arroyo'nun kontratına Farmar'ı ikna edebilir miyiz diye düşünmüyor değilim. :D Darüşşafaka'ya gelmeden önce Farmar yine aklımdaydı ama hem Nba sevdası hem de para konuları yüzünden pek üstünde durmamıştım. Ama belli ki İstanbul'u seviyor ve Daçka'ya 4 ay için 200 bin dolara geldiğini okumuştum. Sanki 2 milyon dolar civarına kapabiliriz gibi geliyor..

Vallahi bu akşam tam onu düşünüyordum, Farmar tam Ataman'lık guard ama yolları kesişmedi bir türlü. Yani öyle bi cuk oturur ki hocanın sistemine, hoca da muazzam verim alır Farmar'dan. Keşke bütçe olsa.

Ben kendimi 7-8 milyon dolar arası bütçeye hazırladım, hatta razıyım diyeyim. Eğer ipler baştan sıkı tutulur ve iyi bi planlama yapılırsa bu paraya da iyi kadro kurulur. Arroyo ve Erceg'in kontratları yaklaşık 3 milyon dolar ediyor, ikisinin de kalacağını sanmıyorum. O paraya PG ve PF rahatlıkla bulunur. Üstüne yığınla para bile kalır.

NCAA, D-League, İspanya Ligi ve Almanya ligini iyi taramak, sözleşme durumlarını iyi takip etmek lazım. Ben olsam Murphy'yi getirirdim mesela D-League'den, gündemimize geldiği Aralık ayından bu yana takip ediyorum istatistiklerini, bir kaç maçını da izledim.

Aslında şu şubede müthiş bi potansiyel var, karakterli sporculara ve teknik ekibe sahibiz, Abdi İpekçi zaten evimiz gibi oldu, EL'de bir şekilde üst turlara tırmanmayı başarıyoruz. Umarım camia da kendine gelir artık. Hakettiği değeri verir takıma.

Alman liginde bi pivot vardı birkaç hafta önce tesadüfen görmüştüm maçta, yanılmıyorsam boyu 2.21 di isminin telafuzu Şınaydır- Şıneyder tarzı birşeydi. Kendisini bulamadım bir türlü.

Dün karşısında Lasme'nin geri adım attığı tabiri yerindeyse ezilip büzüldüğü çaylak young'un gidişine her türlü ahlarımı, vahlarımı çekerim.

Ben de dahil burun kıvırdığımız Jamon'u boştayken alsak, Macvan ve Ersin'den vazgeçmesek şu an çok farklı olurdu herşey. Malesef hata yapa yapa doğrular öğreniliyor.

Bu sene en büyük hatamız yerli oyunculardan vazgecmemiz oldu.
Ligin yerli rotasyonu en iyi takımı iken şimdi 3 oyuncu ile şampiyonluk yarısında ki takımlardan en güçsüzü haline geldik.
Keşke en azından Goksenin ve Ersin kalsaydı.

Kısmen katılsam da dediklerinize Furkanın gitmesi bizi çok etkiledi o konuda.Yoksa 6 yabancı+Furkan Sinan Ender Kerem kağıt üzerinde mantıklı idi.Sorun yabancı seçimlerinde oldu daha çok malesef.