Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Farmar, Ender
Carter, Sinan, Altintig
Garcia, Markoishvili
Thompkins, Kerem
Parakhouiski, Young

11-12 milyon dolara bu yada buna benzer bir rotasyon kurulabilir.
Butce kadar gelecek sene transferde elimizi zorlastiracak diger bir unsur buyuk ihtimalle Eurocup oynayacak olusumuz olabilir.

Ergin hocaya haksızlık olur.Ancak Arroyo konusunda katılırım.Tek başına olmuyor bu yıl ki performansı ortada.Bence atletik ve mücadeleci oyuncular üzerine kadro kurulmalı.Ergin Ataman atletik oyuncularla,hızlı ve tempo yapabilen takım kurarsa başarılı olur.Sürekli sete set,yavaş hücum böyle takım olmaz abi bir Fülkere bak adamlar hücuma anında koşuyor.Sete set hücum yapamıyorlardı Zizis'i alarak o açığı da kapattılar.Ama ben bizim takımın kolay sayılar attığı maça hiç denk gelmedim.Tempo yapan bir takım olmalıyız Arroyo başrol oyuncusu olduğu sürece de o iş zor.Takımdan gitsin demiyorum ama takımın bu sistemi biraz dengelemesi gerekir.Bizim farklı maç kazanamayışımızın nedenlerinden biri de hızlı hücum yapıp kolay sayı bulamayışımızdır.Her hücumda sürenin sonuna kadar beklemek yerine arada hızlı hücuma çıkmak lazım.Bu işi dengelemeliyiz yoksa tempo yapan takımlar karşısında dökülmeye mahkumuz.Geçen sene play-off'ta Fülker deplasmanlarını hatırlayın hep tempo yaparak aldılar maçları.Biz bir maçta üstünlük kurduk onu da bariz hakem sayesinde aldılar.Umarım seneye bu tip oyuncular görürüz.Misal Carter-Young..Carter'ın hücumda zayıf yönleri olsa da M.Brook gibi hücumda onu tamamlayacak bir skorer alabiliriz.Elimizdeki mevcut oyuncu ve sistemle bu kadar oluyor

Hızlı hücum yapamamamızın sebebi bence Arroyo değil Erceg, Micov'dur. Onların yerine koy bakalım Marko-Derrick Brown/Printezis'i Carter ve Young ile birlikte nasıl hızlı hücum yapıyoruz. Onun için Arroyo'nun hıza ihtiyacı yok. Beyin yeterli o da fazlasıyla mevcut kendisinde.

Hızlı hücum yapamamamızın sebebi bence Arroyo değil Erceg, Micov'dur. Onların yerine koy bakalım Marko-Derrick Brown/Printezis'i Carter ve Young ile birlikte nasıl hızlı hücum yapıyoruz. Onun için Arroyo'nun hıza ihtiyacı yok. Beyin yeterli o da fazlasıyla mevcut kendisinde.

Katılıyorum. Arroyo Miami'de hızlı hücum yapmıyor muydu? Hızlı hücum sadece koşmak değil. Arroyo gibi çıkış paslarını verecek oyuncular da lazım.

Farmar, Ender
Carter, Sinan, Altintig
Garcia, Markoishvili
Thompkins, Kerem
Parakhouiski, Young

Butce kadar gelecek sene transferde elimizi zorlastiracak diger bir unsur buyuk ihtimalle Eurocup oynayacak olusumuz olabilir.

Bu kadro gerçekten çok çok iyi olurdu ama bu oyuncuların hepsini yedirmezler bize gerçekçi olmak lazım

Kurulan kadrolara bakıyorum herkes yüksekten uçuyor yav :( :(

M. James (Mccollum) - Ender - Nikolov
J. Carter - Sinan - Göksenin
Micov - S. Hopson (Carlon Brown)
Murphy - Kerem - Ege
Young - Sertaç

Şöyle ateletik özellikleri olan + zekasıyla oynayabilen oyuncuları harmanlasak bana yeter. Yeter ki daha aşağısına düşmeyelim.

Farmar, Ender
Carter, Sinan, Altintig
Garcia, Markoishvili
Thompkins, Kerem
Parakhouiski, Young

Bu kadronun tabanı 15 milyon dolar. Biz masraflar dahil 12-13 milyon doların peşindeyiz.

Bilinen oyuncular değilde young tarzında yeni isimleri duyulmamış gençlere yönelelim. en azından savaşma hırsı için bile gidip izleyebiliriz. Sırplardan da uzak duralım abi adamların suratları bir karış çok sevimsiz duruyorlar.

Yeni sezon için çok soru işareti var haliyle. Yeni yönetimin basketbol şubesine bakışı, bu bakışın içinde Ergin Hoca'nın yeri, oyunculara ayrılacak bütçe, vs...

Bu konulardan çıkabilirsek en büyük sorunumuz yerli rotasyonumuz olacak maalesef. Çok kaliteli yerli oyuncularımız var ama yaşları da çok.
Ender ve Sinan 83, Kerem 77 doğumlu.
Üçününde kadroda bulunmasından çok memnunum ama kaliteli 1-2 yerliye daha ihtiyaç var.
Göksenin sanırım kiralık oynuyor Daçka'da, umuyorum geri dönecektir. Şutunu da biraz daha geliştirdiğini görüyorum.
Pek de alternatif yok gibi şu an, sonuçta Efes'ten veya Fener'den yerli oyuncularını alman zor.
Karşıyaka'dan Barış Hersek alınabilir mi bilmiyorum ama Ergin Hoca'nın verim alabileceği bi adam.
Banvit'ten Maxim Mutaf belki olabilir, yükseliş trendine girdi gibi.
Tofaş'tan Samet Geyik'i çok isterim keşke alabilsek, ama zor görünüyor. Küme düşerlerse mümkün ama Tofaş'ın küme düşmesini hiç istemem.
Sertaç Şanlı da kendini geliştirmiş. Hala eksiği çok ama Maric'in alacağı 5 dakikayı sol cebinden çıkarır. Maric'le kıyaslamak pek mantıklı değil ama sonuçta rotasyonu genişletmek için sert/kalın oyunculara da ihtiyaç var.

Yabancı oyuncu bi şekilde bulunuyor ama yerli oyuncu konusuna dikkat etmek gerek. Cedi ve Furkan'ı görünce çok imreniyorum valla.

Bu kadronun tabanı 15 milyon dolar. Biz masraflar dahil 12-13 milyon doların peşindeyiz.

Farmar 2.5 - Ender 700
Carter 700 - Sinan 700 - Altintig 700
Garcia 1.5 - Markoishvili 1
Thompkins ?? - Kerem 700
Parakhouiski ?? - Young 800

Maaslari oldukca sisirerek yazdim 9.3 milyon dolar yapiyor. Thompkins ve Parakhouiski'ye 1'er milyon dolar versek dahi ( ki bu oyunculara cok cok cok fazla ) 11.3 milyon dolar maas butcesi yapar.
Darrusafaka'da oynayna Taylar Brown 100 bin dolar civari aliyordur mesela, Carter yerine oyle bir adam da bakabiliriz.

Claver'in maaşına baktım ve 1,3 MD olduğunu gördüm. Amerika'daki vergilerin de yüksek olduğunu düşünürsek seneye Erceg'in aldığı paraya getirmeye çelışmalıyız kesinlikle.

Claver'i pek beğenmiyorum ben.Şimdi NBA yaptı diye burada izlediğim adamı göklere çıkaracak halim yok.Gayet ortalama bir isim.İlla Nba'den Avrupaya dönecek Avrupalı 4 numara kovalayacaksak Datome'nin peşine düşelim

Claver'i pek beğenmiyorum ben.Şimdi NBA yaptı diye burada izlediğim adamı göklere çıkaracak halim yok.Gayet ortalama bir isim.İlla Nba'den Avrupaya dönecek Avrupalı 4 numara kovalayacaksak Datome'nin peşine düşelim

Bence de Datome daha iyi olur ama Boston'ın Datome'yi bırakacağını düşünmüyorum. Claver içinse bence o kadar da kötü değil hem şutu var hem de -çok iyi olmasa da- penetresi. Bence bize de böyle bir oyuncu lazım. En azından Erceg gibi içeri girerken en küçük darbede yıkılmaz.

Datomenin savunması Ercegden hallice sevsem de iş yapacak olsa da bunu unutmamak gerek Claver daha dengeli bir isim.
Olay sadece savunma değil ki.Ben sayı ortalamasına rağmen Erceg'in iyi bir hücumcu olduğunu da düşünmüyorum.İyi hücumcu olmak sadece ceza şutu atmakla olmuyor.Penetresi olmayan,el üstü ut-sırtı dönük oyunu olmayan,ball handlingi 0 olan birisi nasıl iyi hücumcu oluyor sadece ceza şutu atmakla?Datome'nin dribling üstünden kendi pozisyonunu yarattığını,el üstü şut hazırladığını defalarca gördüm.Hücumda Erceg'e göre milyon kat daha esnek bir isim.Datome'nin yapabilecekleri çok daha fazla olduğu için bu saha yerleşiminden tut takımın tüm hücumuna olumlu yansıyacak bir olay.Ribauntu alıp fat breaklere çıkışları falan söylemiyorum bile.Erceg iyi hücumcu falan denir ya hani koskoca bir yalan.

Yoksa olay sadece Erceg az ribaunt alıyor,savunmada adam kaçırıyor olayı değil.Komple yetersiz bir adam hücum setlerini aksatması yönünden Erceg.Çok fazla ribaunt almasa da Datome'nin ayak çabukluğu olarak Erceg'in çok önünde olduğunu ve bunun da takım savunması için ciddi farklar yaratacağını unutmamak gerek

Arroyo(1,5md)- Granger(750)- Ender(700)

Z.dragic(1,2md)- Sinan(700)-Göksenin(300)

Garcia(1,2md)-Carter(700)

V.Claver(1,2md)-Barış Hersek(600)-KG(700)

Young(850)-Parakuski(1md)-Sertaç(300)

11-12 MD arasına böyle bir kadro kurulabilir. Bence EL'de bu kadro ile final 4 hayal olmaz. Ama bu para bulunabilir mi, EL'ye kalabilir miyiz? Ondan emin değilim.

Ryan Boatright- Ender Arslan - Nikolov
Krunoslav Simon - Sinan Güler - Göksenin Köksal
Vladimir Micov
Dwight Powell-Kerem Gonlum
Patrick Young- Alan Williams ( Sean Williams)
Alan Willams bence Nba'de tutunamaz ama olur da tutunursa diye Sean Williams yazdım yedekten. Bu seneki bütçeden daha ucuz oldu sanırım baya.

Arroyo(1,5md)- Granger(750)- Ender(700)

Z.dragic(1,2md)- Sinan(700)-Göksenin(300)

Garcia(1,2md)-Carter(700)

V.Claver(1,2md)-Barış Hersek(600)-KG(700)

Young(850)-Parakuski(1md)-Sertaç(300)

11-12 MD arasına böyle bir kadro kurulabilir. Bence EL'de bu kadro ile final 4 hayal olmaz. Ama bu para bulunabilir mi, EL'ye kalabilir miyiz? Ondan emin değilim.

Ülker bize sponsor oldu galiba :) Kardeşim az yavaş gelin ya.Garcia'yı 2'den aşağıya getiremezsin keza Dragic ve Claver'i de.