Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Patric Young giderse şahsen çok üzülürüm. Young geldiğinden beri, oynadığı her maçta, adeta kendini paralıyor. Hırsı, azmi gözlerinden fışkırıyor. Son nefesine kadar takıma faydalı olmaya çalışıyor. Erceg'in umursamaz şekilde sakız çiğnemesini gördükçe, Young gözümde daha da değerleniyor.

Ayrıca Patric, takımla geçirdiği şu kısa sürede bile, kendini geliştirmeye başladı. Asist yapıyor, orta mesafe şut deniyor. Hatta All Star maçında üçlük bile denedi. Furkan bizde 3 sene oynadı, ama toplasan Young'ın 3 ayda denediği kadar orta mesafe şut denememiştir. Üstelik Furkan 4 numara originli bir oyuncuydu.

Ben Young'ın Avrupa'da kalması durumunda, yakın gelecekte F4 adayı takımlarda oynayabileceğini düşünüyorum. Umarım bu takım biz oluruz.

Dunstonu kaptırırsa Olympiakos Younga sulanabilir.Youngun pek kalacağını sanmıyorum şu şartlarda.Yaz liginide deneyecektir.Giderse üzülürüm iyi oyuncu beklentilerimizi aştı fazlasıyla iyi niyetli çalışkan biri.

Iyi guzel diyorsunuzda arkadaslar, bana gore beceriksiz yoneticilerimizin oncelikle Ergin ATAMAN'i tutmasi lazim. Yoksa bska bir kocla bizim bu heyecani yakalayabilecegimizi zannetmiyorum.

Lukoil' den ciddi katkı alabileceğimizi düşünüyorum tahmini 7 milyon dolar. ( Liv Hospital'dan bile 5.5 almıştık 1 sene önce )
Adamalarlar futbolda yaptığımız sözleşme zamanında GS' ye basketbol alanında sponsor olmak gibi düşüncelerniz varmı dediklerinde belki gibisinden bişey demişlerdi. Adamlar spora yatırım yapmaya başlıyorlar gide gide. Sağlam bir sponsor olabilir o yüzden.

7 Milyon dolar alsak Ergin Hoca' da bu takımın yllık 4 milyon dolar gibi bir geliri var demişti.
Daha sağlam bir kadroyla daha iyi oynayıp daha çok taraftar çekip daha çok para kazanabiliriz. 1 milyon fazla olsa yine iyi.

11-12 milyon dolar arası gelirimiz olduğunu farzederek bir kadro kuruyorum.

M. Delenay ( 1.100.000 ) Ender ( 700.000 ) Nikolov ( ????? )

Markosvili ( 1,000.000 ) Sinan ( 800.000 ) Göksenin ( 300.000 )

F. Garcia ( 1.100.000 ) Devin Smith ( 1.100.000 ) Can Maksim ( 300.000 )

Derrick Brown ( 1.000.000 ) K. Gönlüm ( 600.000 ) O. Hacıyeva ( 300.000 )

P. Young ( 800.000 ) M. Slaughter ( 900.000 )

10 Milyon dolarlık mis gibi bir kadro ediyor arkadaşlar. Oynasa oynsa 1 milyon fark eder en fazla.

Lukoil' den ciddi katkı alabileceğimizi düşünüyorum tahmini 7 milyon dolar. ( Liv Hospital'dan bile 5.5 almıştık 1 sene önce )
Adamalarlar futbolda yaptığımız sözleşme zamanında GS' ye basketbol alanında sponsor olmak gibi düşüncelerniz varmı dediklerinde belki gibisinden bişey demişlerdi. Adamlar spora yatırım yapmaya başlıyorlar gide gide. Sağlam bir sponsor olabilir o yüzden.

7 Milyon dolar alsak Ergin Hoca' da bu takımın yllık 4 milyon dolar gibi bir geliri var demişti.
Daha sağlam bir kadroyla daha iyi oynayıp daha çok taraftar çekip daha çok para kazanabiliriz. 1 milyon fazla olsa yine iyi.

11-12 milyon dolar arası gelirimiz olduğunu farzederek bir kadro kuruyorum.

M. Delenay ( 1.100.000 ) Ender ( 700.000 ) Nikolov ( ????? )

Markosvili ( 1,000.000 ) Sinan ( 800.000 ) Göksenin ( 300.000 )

F. Garcia ( 1.100.000 ) Devin Smith ( 1.100.000 ) Can Maksim ( 300.000 )

Derrick Brown ( 1.000.000 ) K. Gönlüm ( 600.000 ) O. Hacıyeva ( 300.000 )

P. Young ( 800.000 ) M. Slaughter ( 900.000 )

10 Milyon dolarlık mis gibi bir kadro ediyor arkadaşlar. Oynasa oynsa 1 milyon fark eder en fazla.

Derrick Brown'un bu yıl kontrat senesi ve maaşı 1.1 milyon euro. Devin Smith'i de mümkünatı yok o paraya alamazsın. Aynı şekilde Garcia'yı da ve Delaney'i de.

Derrick Brown'un bu yıl kontrat senesi ve maaşı 1.1 milyon euro. Devin Smith'i de mümkünatı yok o paraya alamazsın. Aynı şekilde Garcia'yı da ve Delaney'i de.

Maccabi de 1 milyondan fazla para alan oyuncu yok düye biliyordum ( zaten takım bütçesi 10 milyon dolar ) ben Belki Devin Smith biraz fazla alıyorduk Micov ve Pocius'a vereceğin parayı Devin Smith'e ver.

Delenay ise 1 milyon dolara oynuyor şuan Kuban' da. Arroyo ise bizde 1.900.000 alıyordu onu veriyorsa 1.100.100 civarına anlaşabiliriz.

F. Gacia ( Ergin ataman Carter alınmadan önce ilk tercih Garica'dı hatta ikna edilmişti daha sonra takımdaki para alamama haberleri üzerine gelmekten vazgeçmişti. O yüzden çokda zor olacağını düşünmüyorumn açıkcası.

D. Brown'a gelince kontratının kaç senelik olduğunu bilmiyordum. Ama 1 milyon dolar civarı bir paraya oynuyordu.
( İlla D.Brown olcak diye birşey yok zaten çok sevdiğim beğendiğğim sert atletik oyuncu o yüzden yazmıştım. Onun yerine atletik sert bir uzun alsak kabulümdür )

10 milyon dolar olmaz 11 milyon dolar olur bu seneki bütçemizle aynı 100 kat daha iyi bir kadro olur kesinlikle.

Ben bir şeyi merak ettim.

Bu sezon için sadece Euroleague'de kalan maçlarda oynamak için 2 aylık oyuncu alabilir miyiz ?

Bence 1 ve 5 numaraya 2 atletik ucuz oyuncu alınabilir. Ama bu mümkün mü ?

2 oyuncu içinde en fazla 200 Ya da 250 bin dolar gider. Carter ve Young gibi 2 oyuncu ile kalan maçlarda 6 galibiyet alabilirsek bu gruptan Allah in izniyle çıkarız.

Eminim böyle oyuncular rahatlıkla bulunabilir.

Bence seneye sağlam bir takım kurulacak. Ataman-Arroyo ikiliso gidebilir kan değişikliği iyidir

Kan değişikliği istiyorsan Kızılay'a git dostum.
Daha çok beklersin ;)

Eğer Lukoil haberleri doğru ise ve 7-8 milyon euro gibi bir para gelirse birde şube 3 milyon euro koyarsa 10-11 milyon euroya taş gibi bir kadro kurulur.

Farmar-Arroyo-Ender
Sinan-Carter-Göksenin
Kalinic-Marko(Micov)-Serhat
D.Brown(X)-Barış Hersek-KG
Young-Parakhoski-Sertaç

8 yabancı oldu.Arroyo ve Carter(Micov kalırsa Micov) sadece Euroleague'de oynar.

KG Euroleague'de, Sertaç ligte oynar.

Taş gibi bir kadro olur bence.

Derrick Brown imkanı yok bize gelmez beyler.Delaney de tonla para alıyordur Ruslar el altından da para veriyor unutmayalım.Devin Smithi Maccabiden bize getirecek motivasyon hangisi olur bilmiyorum.Farmar olabilir ama Dackanin onu yarım sene için getirdiğini sanmıyorum.Daha uzun vadeli bir ön anlaşma yapılmıştır.

Öncelikli hedef Euroleaguea katılmak olmalı durumumuz kritik katilamama tehlikemizi göz ardı edemeyiz Karşıyaka ve Daçka 3.Katilan Türk takımı koltuğuna göz dikmiş durumdalar ve El bileti alamadığımız taktirde bütçe düşecektir.

Bence seneye sağlam bir takım kurulacak. Ataman-Arroyo ikiliso gidebilir kan değişikliği iyidir
Ergin hocaya haksızlık olur.Ancak Arroyo konusunda katılırım.Tek başına olmuyor bu yıl ki performansı ortada.Bence atletik ve mücadeleci oyuncular üzerine kadro kurulmalı.Ergin Ataman atletik oyuncularla,hızlı ve tempo yapabilen takım kurarsa başarılı olur.Sürekli sete set,yavaş hücum böyle takım olmaz abi bir Fülkere bak adamlar hücuma anında koşuyor.Sete set hücum yapamıyorlardı Zizis'i alarak o açığı da kapattılar.Ama ben bizim takımın kolay sayılar attığı maça hiç denk gelmedim.Tempo yapan bir takım olmalıyız Arroyo başrol oyuncusu olduğu sürece de o iş zor.Takımdan gitsin demiyorum ama takımın bu sistemi biraz dengelemesi gerekir.Bizim farklı maç kazanamayışımızın nedenlerinden biri de hızlı hücum yapıp kolay sayı bulamayışımızdır.Her hücumda sürenin sonuna kadar beklemek yerine arada hızlı hücuma çıkmak lazım.Bu işi dengelemeliyiz yoksa tempo yapan takımlar karşısında dökülmeye mahkumuz.Geçen sene play-off'ta Fülker deplasmanlarını hatırlayın hep tempo yaparak aldılar maçları.Biz bir maçta üstünlük kurduk onu da bariz hakem sayesinde aldılar.Umarım seneye bu tip oyuncular görürüz.Misal Carter-Young..Carter'ın hücumda zayıf yönleri olsa da M.Brook gibi hücumda onu tamamlayacak bir skorer alabiliriz.Elimizdeki mevcut oyuncu ve sistemle bu kadar oluyor

Savunması nasıldır? İnternette hep sayı videoları var.

Biz Claver'i düşünürüz ama o bizi düşünmez. Real Madrid alır muhtemelen onu.

Savunması hakkında çok fazla bilgim yok ama Erceg'den iyi olduğu kesin.

Ahmet Bey haklısınız ama yine de bir yoklamalıyız. Teklif yapmaktan zarar gelmez. Belki de NBA'da fazla süre almadığından Avrupa'da çok süre alabileceği bir takıma gitmek ister.