Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ryan Boatright- Ender Arslan - Nikolov
Krunoslav Simon - Sinan Güler - Göksenin Köksal
Vladimir Micov
Dwight Powell-Kerem Gonlum
Patrick Young- Alan Williams ( Sean Williams)
Alan Willams bence Nba'de tutunamaz ama olur da tutunursa diye Sean Williams yazdım yedekten. Bu seneki bütçeden daha ucuz oldu sanırım baya.

Ryan bence Bo McCalebb'den çok daha yetenekli bir oyuncu.
Gelirse muazzam katkı yapar.
Forumda Young gibi onu da getirirsek müthiş olur :)

4 numara arıyorsak benim adayım Luke Harangody . Olabilitesi nedir bilmiyorum tabi. Sözleşmesi devam ediyor mu , kaç para maaş alıyor , Valencia bırakır mı hiç bi bilgim yok . Ama olursa ihtiyaçlarımızı fersah fersah karşılar

Bir kadroda ben kurayım
Aaron jackson-Ender-Nikolov
Justin carter-Sinan-Göksenin
Marko paşa- Cenk yada Serhat Çetin
Kostas Kaimakoglou-Kerem gönlüm- İzzet
Young-Salah mejri-Sertaç
10 Milyon dolar'a çok rahat kurulacak bir kadro

Yakup abi kadronuza saygi duyuyorum.Ama gerçek sutoru olmayan(2 numara) bir takimda nasil kurdunuz anlamadim.Jackson'i alamayiz.Boyle bir kadro olsa bile sutu kim aticak sadece markomu.Ki markonun sutu iyi olmasina ragmen istikrarli degil ve jackson in sutu cok iyi degil.

Yakup abi kadronuza saygi duyuyorum.Ama gerçek sutoru olmayan(2 numara) bir takimda nasil kurdunuz anlamadim.Jackson'i alamayiz.Boyle bir kadro olsa bile sutu kim aticak sadece markomu.Ki markonun sutu iyi olmasina ragmen istikrarli degil ve jackson in sutu cok iyi degil.
Cenk yada serhat var şut olarak ama 7.ci oyuncu olarak ora keskin bir şutu olan biri alınabilir. Langford yada logan eklemesi yapabiliriz. Jackson bende zor biliyorum ama gönlümden geçen bir isim, olmadı huertas bu yıl barca'dan ayrılabilir oda olur.

Herkes kadro yazmaya başladı bir kadro da ben yazayım

C. Arroyo-D. Adams-K. Nikolov
J. Carter-S.Güler-G.Köksal
Vlado Micov-Göktürk Ural
K. Kaimakoglou-K.Gönlüm
Patric Young-S. Şanlı-E. Arar

Oyun kurucu:Arroyo'nun arkasına mutlaka istikrarlı oyun ortaya koyabilecek bir kısa almalıyız. Mümkünse kendi skorunu yaratabilen ve tempo yapabilecek bir isim olmalı. Aaron Jackson'ı bende çok isterim ama hem mali olarak hem de kendisinin repütasyonu açısından almamızı zor görüyorum. Diğer adaylarım Mike James, DJ Cooper, Erik McCollum, Corey Fisher. Üçüncü opsiyon olarak Nikolov'a güvenmek gerektiğine inanıyorum ama kiralık gönderilirse eğer ekstra bir yerli isimde alınabilir. Şafak Edge, Kartal Özmızrak adaylarım.

Şutör Guard:
Carter, Sinan elimizdeki isimler, kiralık giden Göksenin'in eklenmesiyle de burada transfere gerek görmüyorum.

Kısa Forvet:Bu sene en çok eleştirilen isimlerden biri olan Micov'un Avrupa piyasasında ki sayılı forvetlerden biri olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle yola onunla devam etmeliyiz. Burada yerli bir kısa forvet eklemesi yapmak elimizi çok rahatlatır. Tolga Geçim, Birkan Batuk, Serhat Çetin, Cenk Akyol, Maxim Mutaf isimleri zorlanabilir ancak bütçe yeterli olmazsa çokta elzem değil. Carter, Sinan, Göksenin ve Micov 2-3 pozistonlarında yeterli olacaktır.

Uzun Forvet:Tartışmasız en büyük soru işareti olan Erceg'le yolların ayrılması iki taraf açısından da en hayırlısı olacaktır bu saatten sonra bana kalırsa. Erceg beğendiğim bir isim ancak arada ki bağ çok yıprandı malesef. Burada ki bir numaralı adayım Kostas Kaimakoglou ama Trey Thompkins, James Gist, Luke Harangody, Erik Murphy, Ryan Kelly, Jeff Brooks isimleri de listede olabilir.

Pivot:Burada Young ile kesinlikle sözleşme yenilemeliyiz. Eğer yenilemeyezsek onun tarzında Trevor Mbakwe, Shane Lawal, Gani Lawal, Othello Hunter, Monra Yarou, Jordan Morgan alınabilecek isimler. Bir yerli simle de mutlaka anlaşmalıyız benim adaylarım Sertaç Şanlı ve Dusan Cantekin. Ama Fenerbahçe'den ayrılırlarsa eğer Semih veya Oğuz'da büyük fayda sağlarlar bence.

Barcelona da Mbakwe'yi alıyormuş. İyice anlamsızlaşıyor rekabet ortamı. NBA gibi takımlar arasında bir güç dengesi oluşturacak bir sistem getirmek gerekiyor Avrupaya da.

Barca Pleiss'i yollayıp Mbakwe'yi alacak deniyor. (daha doğrusu Pleiss NBA yapacakmış)

CSKA'da da Khryapa'nın nasıl ve ne zaman döneceği belli olmadığı için Kirilenko hamlesi mantıklı.

Barcelona da Mbakwe'yi alıyormuş. İyice anlamsızlaşıyor rekabet ortamı. NBA gibi takımlar arasında bir güç dengesi oluşturacak bir sistem getirmek gerekiyor Avrupaya da.

Güç dengesine gerek yok işi bilen adamlar yönetmiyor basketbolu. D'or Fischer'i, Mbakwe'yi ve birkaç önemli oyuncu var Avrupa'da ısrarla Türkiye'de görülmeyen. Mbakwe'yi ben buraya İtalya'dayken yazmıştım almak gerek diye. Keza Patric'i de. Bakmak yerine, görmek gerekiyor.

Güç dengesine gerek yok işi bilen adamlar yönetmiyor basketbolu. D'or Fischer'i, Mbakwe'yi ve birkaç önemli oyuncu var Avrupa'da ısrarla Türkiye'de görülmeyen. Mbakwe'yi ben buraya İtalya'dayken yazmıştım almak gerek diye. Keza Patric'i de. Bakmak yerine, görmek gerekiyor.

Dominique Jones diye bir oyuncu var. Point Guard İstatistikleri baya iyi. NBA yapmış ama sonra Çin ligine gitmiş. Nasıl ? Alabilirmiyiz? Alırsak faydalı olur mu?

Bence biraz sakin heyecani anliyorum galatasaray sevdasi böyle bir sey :) öncelikle daha hicbirsey net degil. Önce yönetim netleşsin ergin hoca kalsin. Sonra kadro konusuruz ama ben de icimden gecen bir kac ismi yazayim.
1. Xxx, ender, niko
2. J. Carter, S. Güler, G. Köksal
3. M. Markoishivili, S. Cetin( C. Akyol)
4. Xxx(R.Broekhoff), K. Hines, S. Geyik
5. P. Young, S. Sanli, Xxx(zaza pacuilua)
Birde sutor iki numara alinabilir bir numara da delici özelligi olan bir guard bulursak iyi kadro olur ama sanirim biraz pahali olur. Ama hicbirsey net degil. Hines cskadan ayrilabilir cik uzun olacak kirilenkonun gelisiyle düsünülmeli bence.

Dominique Jones diye bir oyuncu var. Point Guard İstatistikleri baya iyi. NBA yapmış ama sonra Çin ligine gitmiş. Nasıl ? Alabilirmiyiz? Alırsak faydalı olur mu?

ABD'den Çin'e giden oyuncuların hepsi genelde çarpıcı istatistikler yapar. Dallas'da son sezon sahada kaldığı sürede fena işler de yapmadı ama son 2 sezon Çin'de. Rekabet seviyesi çok yüksek olmayan liglerde birden fazla sezon geçiren oyuncuların listede olsa bile altlarda olması gerektiğine inanırım burda Bradley Wanamaker var seneye EL yapacağını düşünüyorum erken davranırsak alabiliriz. Cantu'da forma giyen Darius Johnson-Odom'da gelecek sezon aradığımız combolardan olabilir.

Bir de bir şey soracağım. Gran Canaria da oynayan kyle kuric sizce nasıl olur? Bir kaç maçına denk gelmiştim iyi scorer gibi gelmisti bana.

Sezonu secimde en guclu ve suan icin gorunen tek aday Adnan Ozturk; basketbolda kesinlikle küçülme olmayacağını ve Ergin Ataman ile yola devam edeceklerini söyledi.

Şöyle 13 - 14 milyon dolarlık güzel bir bütçe oluşturulsa, maaşlar gününde yatsa, uzun boylu sakatlıklar yaşamasak...

Yazdığınız isimlerin hemen hemen hepsi tblde vasat takımlarda anca oynar

Şimdi böyle diyorsunuz bunlar zaman geçtiğinde Barça'ya, EL'nin diğer önemli takımlarına gittiğinde vay efendim adamlar şunu aldı da biz bunu alıyoruz diyorsunuz kimse anasının karnından CSKA,Barcelona'da oynayacak diye doğmuyor. Hickman veya Tyus'u İtalya zamanında getirsek eminim o zaman da aynı şeyleri söylerdiniz.

Şimdi böyle diyorsunuz bunlar zaman geçtiğinde Barça'ya, EL'nin diğer önemli takımlarına gittiğinde vay efendim adamlar şunu aldı da biz bunu alıyoruz diyorsunuz kimse anasının karnından CSKA,Barcelona'da oynayacak diye doğmuyor. Hickman veya Tyus'u İtalya zamanında getirsek eminim o zaman da aynı şeyleri söylerdiniz.

O kadara bile gerek yok burada Jamon Gordon beğenilmedi küçümsendi çok farklı noktalardan bakanlardan var.