Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Erceg zaman zaman delirtse de şahsen en gıcık olduğum tarzda oyunculardan olsa da yerine Velickovic'i önermek bu sezonki skorer performansına küfür olur

Datome,Harongody,Trey Thompkins tarzı kaliteli bir isimle değiştirmeliyiz Erceg'i eğer değiştireceksek.Velickovic Trabzona ne vermiş bize ne versin?Bugün iyi oynamış olabilir de Trabzonda belki de en memnun olunmayan yabancı.

Seneye bütçe iyi olacakmış gibi geliyo nedense bana hala.Çok mu iyimserim bilemedim

Seneye bütçe iyi olacakmış gibi geliyo nedense bana hala.Çok mu iyimserim bilemedim

8-10 milyon dolar arası olacak deniyor. O paraya ince eleyip sık dokunarak taş gibi kadro kurulur. Erceg ve Arroyo ile devam etmeyeceğiz yüzde 99, (Arroyo geri dönse bile) Erceg gibi iyi bir şutör ve Erceg'ten daha iyi ribaundçu olan Jelovac var Zaragoza'da. Bu tarz adamları ucuza alabiliriz. Sonra Erik Murphy var mesela D-League'den. Harangody de çok iyi bi şutör ama sözleşmesi nasıl bilemiyorum.

Velickovic abartisini yazmayi birakin yeter allahinizi severseniz.Bugun dacka maci ribaundu aliyor drive la 5 kisini zerine gitmeye calisitor sonra steps yapiyor.Fazla kendine guven ve dusuk basketbol iq su olan bir adam.Oyun zekasi yuksek uzunlara ihtiyacimiz var.

Bana da nedense beklenenin aksine o kadar sorun yaşamayacağız gibi geliyor seneye. İQ yarışına sokarsak Erceg de galip gelemez , ha başka uzun öneriyorsanız o ayrı.

Bence seneyi değilde bu seneki bu özverili mücadele için takım,teknik heyet ve Arroyo üçlüsünü ikna edip, şampiyonluğa hedeflenmeliyiz P.karşıyakayı yenersek ligi 4.cü bitirip Efesle eşleşiriz. Eğer Arroyo da takıma katılırsa yarı finalde Efes'i eleriz. En azından eurolig i garantileriz.

Bence de öncelikli hedefimiz ligde final oynamak olmalı. Elimizde yine EL biletini alırsak daha kaliteli oyuncuyu nispeten biraz daha ucuza getirme fırsatı doğuyor öyle bi durumda elimizde .
Bir de yok mu bi aydınlatacak Luke Harangody tam aradığımız tarzda bi 4 numara. Alabilir miyiz .Maddi olarak ne alıyordur bu adam.

Bonsu'da baya iyi istatistik yapmış Yunan liginde.Çoğu maçta çift hane atmış Pana-Oli maçlarında çift hane skor atmış.Son iki maçtır 3'lük bile atmış.Maric yerine alsaydık keşke

Ercegin iq'su yuksek diye bisey mi yazdim ki ben?Veya Ercegi cok mu begeniyorum?Basketbol iq su yuksek uzun lazim diyince yanlis bisey mi yazmis oluyorum.

Bonsu'da baya iyi istatistik yapmış Yunan liginde.Çoğu maçta çift hane atmış Pana-Oli maçlarında çift hane skor atmış.Son iki maçtır 3'lük bile atmış.Maric yerine alsaydık keşke

Maric'in yerine biz de pek ala katkı verirdik en kötü kontenjan boşa gitmezdi tabi ama Yunanistan Ligi'nde pivotlar drive edip Windmill vuracak kadar rahat oynuyorlar baz almamak gerek :)

Seneye guard olarak kimi alırsak alalım sg olarak hem oyun kurabilecek hem de yüksek yüzdeyle şut sokabilecek bir oyuncu şart. Rochestie olur, Toolson, Daequan Cook olur, Gladyr olur, Kopponen kim olur bilmem ama artık şutuna güvendiğimiz bir oyuncu şart gibi. Zamanında Rochestie gitmesin dedik o kadar, bu kadar iyi şut mekaniğine sahip ve iyi kötü oyun kurabilen, saha görüşü olan bir oyuncu her daim iş yapar.

Ayrıca pivot olarak da Mbakwe-Young gibi bir ikili bence çok yanlış olur. Young-Fesenko gibi biri tempolu ve atlet diğeri kalıplı ve yer kapatıcı iki oyuncu çok daha etkili olacaktır. Fesenko olmaz Paul Davis olur, Miro Bilan olur, Alen Omic olur, bana göre Samardzinski de olur. Şayet Young ı kaybedersek de William Coleman, Shawn King vb... tarzı bir oyuncu alabiliriz. Mesela bu sezonu çok iyi geçiren Frank Elegar ı Milano kapmış. Aynı şekilde Erceg yerine de Dusan Sakota, Vezenkov, Kevin Jones gibi oyuncuları takip etmek lazım. Kimse kapmazsa Dominic McGuire ı alabiliriz mesela. Caner Medley, Kaimakoglu gibi oyuncular da bütçeye göre alınabilir. Bahsettiğim tüm oyuncular kapılır ve diğerlerine de para yetmezse en kötü Judson Wallece ı Erceg in 1/3 fiyatına oynatır en az bu kadar verim alırız.

Yanlarına da Reggie Redding, Rakim Sanders, D.J. Kennedy, Tyler Honeycutt gibi oyunun her yönüne katkı verebilecek oyuncular alınabilir.

Herhangi bir Guard(Dj Cooper bile olur, hatta olmasa da olur) - Rochestie/Kopponen/Gladyr - Barış/Ender - Nikolov
Sinan ve Carter
Redding/Sanders ve yerli
Dominin McGuire/Vezenkov/Kevin Jones ve KG
Young/Shawn King/William Coleman - Fesenko/Davis/Bilan/Omic ve yerli

Son olarak Dusan Sakota benzeri 3 ten 5 e kadar her pozisyonda oynayabilecek bir oyuncu alınıp yedekte tutulur, EL de oynar.

Tutku Açık'ın gelebilme durumu nedir? Sağlam bir Tutku çok işimize yarayabilir kalan 2.5 aylık dönemde, hatta Tutku'nun ölüsü bile oynar şu an. Kritik anlarda takıma zeka katabilecek bir oyuncu

Arroyo imzalamış artık Tutku'dan başka şansımız kalmadı. Tutku'yu oyun düzenden çok çıktığında 10-15 dk toplamda oynatsak yeter o kadar da oynar heralde.

Cevher degilde Dudley i geri alsak fena olmaz. Dun izledim gelecek sene 4/5 numarada 12 13 dakika rahat alir.

Hatta 12 13m dolar butce olacaksa Farmar, Gordon, Dudleyi paket yapalim Dackadan. Markoishivili ve Pivot alip kapatiriz transferi.

Farmar - Ender
Gordon - Sinan - Serhat
Donta Smith - Markoishvili
Erceg - Kerem - Dudley
Batista - Young

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Daçka seneye 20 milyona yakın bir bütçeyle girecek. Onların elinden oyuncu almak hayal.

Valla Dacka'nin parasi, Galatasaray'in parasi, Real Madrid'in parasi diye birsey yok.
Farmar'a istedigi parayi verir iyi bir planlama sunarsan attirirsin imzayi, ha misal Dudley'nin sozlesmesi suruyorsa vermez adamlar, ona kabulum.

Bu takim iyi guardla oynamaya alismis bir takim, butce ne kadar kucuk olursa olsun guard secimimiz muhakkak iyi olmali.
Farmar'da benim mantigima en yakin isim, hem oyun tarzi, hem kalitesi ile bize cuk oturur.