Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ek olarak takimin su bir kac mactir oynadigi oyundan acayip keyif aliyorum. Hani Pocius falan biraz yuzdeli soksa deli sifek bi kos kos at takimi oluruz.
Gelecek sene Farmar liderliginde kuralim boyle tabanca gibi bir takim. Ozellikle Ipekci'de durdurulamaz bir takim olabiliriz. :)

Adem Bey, size katılıyorum.

Pocius ve Micov biraz daha yüksek yüzdeli şutlar atsalar dediğin gibi olacak.
Play off'lar da onlara çok ihtiyacımız olacak.

Biz büyük bütçelerle 2.5 3 milyon dolarlık kontratlar vermedik, küçülürsek verme ihtimalimiz hiç yok. Beklentiyi düşük tutmakta fayda var ve Donta Smith kulübüyle sözleşme uzattı. Pana'nın da Batista'yı bırakması için bir neden yok. Hatta Batista bir daha Türkiye'ye deplasman dışında adım atmaz

Farmar hayali kuran arkadaşlar. Adam demez mi siz geçen sezon maaş sorunları nedeniyle en önemli 2 oyuncunuzu kaybettiniz. Carlos Arroyo ve Furkan Aldemir vakaları ortada.

Hoca geçen sene yolladığı Ersin'i seneye tekrar almaz gibi geliyor. Ama Gasper Vidmar'ı alabiliriz. Yerli rotasyonunda elimizi güçlendirir. Seneye EL'ye gidersek, Vidmar da bizi tercih edebilir. :)

Farmar hayali kuran arkadaşlar. Adam demez mi siz geçen sezon maaş sorunları nedeniyle en önemli 2 oyuncunuzu kaybettiniz. Carlos Arroyo ve Furkan Aldemir vakaları ortada.

Bu kulup Mustafa Sarp'in maasini odeyemezken 1 sene sonra Drogba ve Sneijder'i 15 gun icinde paketleyip getirdi.

Yeni yonetim ve ortalama bir sponsorla olmayacak isler degil bunlar. Gorende Kyrie Irving'i istiyoruz sanar abi. :)

Valla Dacka'nin parasi, Galatasaray'in parasi, Real Madrid'in parasi diye birsey yok.
Farmar'a istedigi parayi verir iyi bir planlama sunarsan attirirsin imzayi, ha misal Dudley'nin sozlesmesi suruyorsa vermez adamlar, ona kabulum.

Bu takim iyi guardla oynamaya alismis bir takim, butce ne kadar kucuk olursa olsun guard secimimiz muhakkak iyi olmali.
Farmar'da benim mantigima en yakin isim, hem oyun tarzi, hem kalitesi ile bize cuk oturur.
Öyle diyebilirsin ama Farmar hem alıştığı koç ve takımla beraber ödemelerin düzenli yapıldığı takımda devam etmekten yana kullanır tercihini. Ayrıca aylık 200 bin euroya geldi Daçka'ya, 1 senelik kontratı 2 milyona çıkar ki guard için yüksek bütçe bile ayırsın 8-9 milyonluk bi kadroda 2 milyonu tek bir oyuncuya harcayamazsın.

Ek olarak takimin su bir kac mactir oynadigi oyundan acayip keyif aliyorum. Hani Pocius falan biraz yuzdeli soksa deli sifek bi kos kos at takimi oluruz.
Gelecek sene Farmar liderliginde kuralim boyle tabanca gibi bir takim. Ozellikle Ipekci'de durdurulamaz bir takim olabiliriz. :)
Arroyodan sonra başka bi kimliğe büründük tamamen mücadeleye dayalı oynuyoruz ve bende bundan memnunum 2 senedir doğru düzgün savunma yapmıyorduk hep attığımızdan fazlasına oynuyoduk

Valla seneye için öncelikle, takımın bozulan imajını düzeltmek gerekecek öncelikle. Arroyyo ve Furkanın gidişi, diğer oyuncuların yaşadığı maaş problemleri vs. bence büyük bir prestij kaybı yarattı uluslararası basketbol camiasında.

Burada tek artı yönümüz, camia olarak büyüklüğümüz ve taraftarın takıma sahip çıkması.Büyük ve başarıya aç oyuncuları ancak bu ikisi ile getirebiliriz.Kaldı ki, seneye ben çok daha düşük bir bütçe ile sezona başlayacağımızı tahmin ediyorum.Bunun sonucunda da, Carter, Young gibi çoğumuzun adını duymadığı(gerçi Carter' ı duymuştuk ama güvensizlik vardı) oyuncular kovalayacağız. Bence böylesi daha iyi. Adı duyulmamış genç olsun yeter ki basketbol aklı olsun oyuncunun. Ergin Atamanın oyun sistemi oturduktan sonra takımda kimin oynadığının pek önemi kalmıyor bence.

Sanki Maccabi, Oly gibi takımlar dünya yıldızlarını toplayıp mı şampiyon oldu ? Hayır, basketbol camiasında baskın, kültürü olan ve taraftarının sahiplendiği camialar bunlar. İş, Ergin Atamanı tutalım biz öncelike takımın başında. Yoksa kendisininde dediği gibi 7 milyon $'a pek ala güzel bir takım kurulabilir hemde rotasyonumuz olur.

Tek korkum, bu yönetimin hiç bir şey yapmayışı. Basketbol şubesinin bütün sorunlarını yeni gelecek yönetime bırakacaklar. Yani yeni yönetim yılda 7 milyon $ gibi bir rakamı erkek takımına ayırabilir ancak, önceki senelerden kalan alacaklar yine bütçenin açık vermesine ve o sezon paranın verimli kullanılmamasına sebep olacaktır.

Bu düzen gittikçe, biz daha çok sorun yaşarız..

Kızılyıldız maçında bile salonun neredeyse yarısı boştu. Taraftarın takıma sahip çıkması tezini geçelim. İddiamız kalmamasına rağmen EL maçlarında salonu dolduracaktık ki EL yönetimi sahip çıktığımızı hissetsin. Yönetim basketbola sahip çık şeklindeki 1-2 dakikalık slogan sahip çıkmak anlamına gelmez. Barça, Pana, normal sezon ve playofflarda ortalama en az 8000 kişi gelmezse çok beklentiye girmek hata olur.

Genelde daha göz önünde oldukları için Türkiye liginden oyuncular yazılıyor bu başlıkta ama yabancı oyuncu transfer ederken bonservis ödeme kuralı halen devam etmiyor mu? Aksi bir durum yoksa, Carter gibi çok cüzi miktarla halledilebilecek transferler hariç Türkiye liginden yabancı oyuncu almak çok da mantıklı değil.

Genelde daha göz önünde oldukları için Türkiye liginden oyuncular yazılıyor bu başlıkta ama yabancı oyuncu transfer ederken bonservis ödeme kuralı halen devam etmiyor mu? Aksi bir durum yoksa, Carter gibi çok cüzi miktarla halledilebilecek transferler hariç Türkiye liginden yabancı oyuncu almak çok da mantıklı değil.

Buy out Ocak ayı itibariyle kalktı diye biliyorum. O yüzden mesela Broekhoff süper bir transfer olabilir.

Broekhoff benimde çok istediğim transferlerden biri, ancak geçtiğimiz ay Beşiktaş ile 2 yıllık yeni sözleşme konusunda anlaştığına dair haberler dolanıyordu.

Eğer öyle birşey yok ise, erkenden anlaşmak önümüzdeki sezon için harika olur diyeceğimde şu an her durum belirsiz şubede :(

Mayıs ayındaki seçimden sonra netleşecek galiba şubeninde durumu. Umarım geç kalmış olmayız :(

GS Young, Carter, Erceg ve Micov'la yeni sezon için görüşme yapmış. Ayrıca 2-3 şirketle sponsorluk için görüşme yapılmış 1 tanesi banka.

-----------------

Eyüp Yıldız yazmış. Umarım görüşmeler müspet ilerler. Bu arada erkenden sözleşme için girişimlerde bulunmamıza şaşırdım ve sevindim, bu yönetimden beklemezdim.

Micov ve Erceg bu sezon aldiklari paralari alacaklarsa o is olmaz.
Erceg maksimum 1 milyon almali.

Bu isimler tutulmak istendigine gore 1 guard, 1 sg/sf alip kapaticaz olayi.
Guard + Markoishvili iyi olur.

Ne ercegi yaaa yeter sac bas yolmaktan biktim ben bu sene. 1-2 mac kendini vererek oynamasi disinda istekli degil erceg. Onun yerine baska biri olmali bence. Bu arada lofton bjk de sorun yaratiomus ntvspor haber gecti sozlesme fesh edilebilirmis.

Erceg ve Micov ikisi toplam da en fazla 1.2 almalı.
Onun dışında ben istemem şahsen.
Erceg'in savunması herkesin malumu.
Keşke kalmasa ama Ergin Hoca seviyor ve istiyor demek ki.
Bu 4 isme iyi bir guard ve iyi bir pivot eklenirse iyi bir yabancı rotasyonu olur.

Tabiki yerli isimler de gerekli bu takıma.
Ender ile bence devam etmeyelim artık.
Ondan daha ucuza Barış Ermiş'i alalım.
Göksenin takıma katılacak.
Barış Hersek çok iyi bir transfer olur.
Serhat Çetin iyi bir yerli skorer.
Sertaç da iyi bir hamle olur lig için.

X-Barış-Nikolov
Sinan-Carter-Göksenin
Micov-Serhat
Erceg-Hersek-KG
Young-X-Sertaç

7-8 milyon euro'luk iyi bir kadro olur.
Tabiki burda 2 X'in kimler olacağı da önemli.

Ben micov ve ercegle devam etmeme tarafindayim daha ucuza daha istekli oyuncularla oynamaliyiz. Ama ergin hoca yaratici, iyi bir 3 numara ve ortalama üstü şutör 4 numara ile oynamak istiyor. Yerli kadrosu bence de önemli. Sertaç, serhat, samet geyik kadromuza katmamız gerek. Ender kerem ve sinan kalir göksenin de gelirse iyi yerli kadromuz olur.
Ender, niko,xxx
Sinan,göksenin,xxx
Serhat,xxx
Kg,samet geyik(baris hersek),xx
Sertac,xx