Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Erceg'le sene başı sözleşmesinin seneye uzatılması ve bu seneden alacağı bir kısmın önümüzdeki seneye yayılması konusunda anlaşmıştık zaten. Yani bizim Erceg'le zaten muhtemelen 1.5 milyon euro civarı bi sözleşmemiz var.

Ergin hoca ersin dağlıyı kadrosunda görmek istemediği için göndermişken geri gelmesi zor kanaatimce,ayrıca sezon başında yerli transferlerden tek istediğim serhat çetin olur,fbde geniş rotasyonda süre bulamıyor umarım girişimde bulunurda kadromuza katarız,çok beğeniyorum hırsını,abdi ipekçinin tozunu yıllar önce yutmuş birisi insallah gelir..

Ergin Hocanın Erceg ısrarına çıldıracağım. Sadece 3lük atıp savunmada el kaldırmayan adama 1.7 civarı veriyoruz, adam rezil bir sezon geçirdi hala sözleşme teklif ediyoruz. Bu hayata Özyer veya Erceg olarak gelmek gerekiyormuş.

Will Bynum (1.5 milyon USD), Ender ( 700 bin USD ), Nikolov (100 bin USD)

Carter ( 500 bin USD), Sinan ( 700 bin USD ), Göksenin ( 200 bin USD )

Marko ( 700 bin USD), Micov (700 bin USD)

Thompkins (900 bin USD), Kerem (700 bin USD)

Young ( 900 bin USD), Sertaç ( 200 bin USD), Dusan ( 200 bin USD)

Oyuncu maaşları 8 milyon dolar.Yol masrafları vs. 1,5 miyon dolar tutsa 9-10 milyon dolara kurulur, her kulvarda da kafaya oynar.Ama şahsi fikrim bütçemizin 7 civarı olacağı yönünde

Ercegin az buz paraya oynayacağını sanmıyorum hele ki istatistiki anlamda bu kadar iyi sezon geçirmişken Euroleague GM'leri kendisini en iyi 2.PF seçmişken 500 bin 600 bine oynamaz.Oynatırsak helal olsun derim sözleşmeyi yapanlara.Micov zaten 700 bin civarına oynuyordu düşüş olması lazım onda da bu sezonki hali çok istikrarsızdı.

Will Bynum keşke gelse Avrupayı dağıtır ki dağıtmışlığı var ama Çin pazarının ona yüksek rakamlar verdiği ortada.Avrupayı düşünmüyor gibi gözüküyor bu sene talipleri vardı ama çok isterdim özel olarak sevdiğim bir oyuncu.

Gran Canaria'da ki Walter Tavares de hiç fena değilmiş. Biraz savunma öğrenmesi gerekiyor ama genel olarak beğendim. Marjanovic'imiz olabilir :)

23 yaşında 2.20 boyunda. Hücumda top indirildiğinde gayet iyi işleyen bir oyuncu. Orta mesafesi var. Değerlendirilebilir.

Marjanovic kadar hücum zenginliği yok ama Marjanovic'ten daha çabuk bir oyuncu. Savunmayı öğrenebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.

Eurocup : 8.8 sayı 8.1 ribaund 1.8 blok %70FG (68/96) 21.54 dakika ort.
ACB : 13.8 sayı 8.4 ribaund

Westermann'ı Barcelona'dan kiralayabilirsek çok önemli iş yaparız.
Westermann-Jacop Pullen-Nikolov
Justin Carter-Sinan
Micov-Göksenin
Kulig-Orhan
Young-Mejri-Sertaç

Gran Canaria'da ki Walter Tavares de hiç fena değilmiş. Biraz savunma öğrenmesi gerekiyor ama genel olarak beğendim. Marjanovic'imiz olabilir :)

23 yaşında 2.20 boyunda. Hücumda top indirildiğinde gayet iyi işleyen bir oyuncu. Orta mesafesi var. Değerlendirilebilir.

Marjanovic kadar hücum zenginliği yok ama Marjanovic'ten daha çabuk bir oyuncu. Savunmayı öğrenebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.

Eurocup : 8.8 sayı 8.1 ribaund 1.8 blok %70FG (68/96) 21.54 dakika ort.
ACB : 13.8 sayı 8.4 ribaund
Hakları Atlanta'da. Seneye çağıracaklar muhtemelen.

Oyuncu maaşları 8 milyon dolar.Yol masrafları vs. 1,5 miyon dolar tutsa 9-10 milyon dolara kurulur, her kulvarda da kafaya oynar.Ama şahsi fikrim bütçemizin 7 civarı olacağı yönünde
5 numara dışında iyi kadro... Young, Sertaç ve Duşan ligde ve EL'de kafaya oynayan takımlarda ancak tamamlayıcı oyuncu olabilir. Ya Sertaç ve Dusan ikilisi yerine kaliteli bir yerli alınacak (ki piyasa malum) ya da Young yerine üst düzey bir yabancı alınacak. Tabi bunla benim naçizane fikrim... :)

1-2-3 numara olarak iyi kadro baya iş yapar ama 4-5 numaraya biraz daha farklı biraz daha iyi oyuncular lazım.Özellikle de 5 numara rotasyonu çok zayıf oraya biraz daha sırtı dönük oyunu olan bir oyuncu lazım.Carter için 500 bin dolar normal ama marko ve micov o paraya imza atmaz ve belki Carter yerine biraz daha skorer daha yaratıcı bir oyuncu kadroyu daha zenginleştirebilir.mesela Jamont eski haline dönerse sezon sonuna kadar,o çok iyi bir seçenek olur.

1 numara tercihine gelince Will Bynum çok iyi oyuncu ki arroyodan sonra bize de o pozisyonda çok iyi oyuncu lazım.Bir kaç sayfa önce 1 numara için üç oyuncu önermiştim üçünden herhangi biri tercih edilirse diğer parçalar da ona göre tercih edilirse ortaya gerçekten iyi ve tamamlayıcı bir kadro çıkar.
O oyuncular şunlardı:Bobby Brown,Will Bynum,Alex Renfroe..
Bunlardan daha farklı özelliklerde olsa da Tyrese Rice'ta iyi bir tercih olur mesela ama Arroyo gibi winner bir oyuncu almalıyız o nokta önemli

5 numaranın zayıflığı konusunda bende katılıyorum. Ama bence 1 numara rotasyonu da biraz zayıf. Kabul ediyorum Will Bynum Avrupa'da elit seviyede bir guard ama biraz dengesiz. Şutu gitmediği zaman çok zorluyor ve takımını düzenden çıkarıyor. Bu rotasyona Zisis gibi(ama daha ucuz bit oyuncu) takımı düzenden çıkarmayacak takımı düzene sokacak bir oyuncu daha eklenirse daha iyi olur.

5 numaranın zayıflığı konusunda bende katılıyorum. Ama bence 1 numara rotasyonu da biraz zayıf. Kabul ediyorum Will Bynum Avrupa'da elit seviyede bir guard ama biraz dengesiz. Şutu gitmediği zaman çok zorluyor ve takımını düzenden çıkarıyor. Bu rotasyona Zisis gibi(ama daha ucuz bit oyuncu) takımı düzenden çıkarmayacak takımı düzene sokacak bir oyuncu daha eklenirse daha iyi olur.

Diot diyorum. Fener Calathes'i alsa, Zisis'i de alabiliriz aslında.