Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Şimdiye kadar ligde Arroyo-Nolan-Pocius-Micov-Erceg-Jawai olmak üzere 6 yabancı kullandık. Bildiğim kadarıyla yabancı rotasyonu için üç kere lisans değişimi yapılabiliyor en fazla.

Nolan'ın lisansı iptal edilir ve yerine Aradori eklenir, bu birinci değişim olacak yüzde 99 ihtimalle.

Semih Nişancı;n887935' Alıntı:
Şimdiye kadar ligde Arroyo-Nolan-Pocius-Micov-Erceg-Jawai olmak üzere 6 yabancı kullandık. Bildiğim kadarıyla yabancı rotasyonu için üç kere lisans değişimi yapılabiliyor en fazla.

Nolan'ın lisansı iptal edilir ve yerine Aradori eklenir, bu birinci değişim olacak yüzde 99 ihtimalle.

Bu değişim için çok fazla geç kalmayiz umarım Semih.
Bence önümüzde ki lig maçına kadar bir an önce çıkarılmalı bu lisans.

Bu arada 3 olduğuna emin misin ?
Ben 2 diye hatırlıyorum çünkü.
Tabi umarım senin dediğin gibi 3 tür bu hak.

Şu ana kadar bence her şey iyi gidiyor.Takım uyum sürecinde.Kısalar hemen hemen uyum sağladı.Uzun konusunda evet sıkıntımız var ve bir süre devam edecek gibi.Ama bence acele hamle yapmamalıyız.2 ay kadar böyle devam edip NBA'den düşecek uzunlardan yararlı olacak bir isim buluruz ki asıl sezonun önemli kısmı da o bölüm zaten.O mermimizi doğru kullanırsak bu takım bu sezon şampiyon olur.

Maçı izleyince bir kez daha emin oldum ki bu takımın kısa rotasyonunda Nolan yerine birine ihtiyacı yok.Daha Ender gelecek zaten kaliteli isimler var.Sanki bir yeni yabancı daha orada yarar sağlamak yerine şişkinliğe sebep olacak gibi geliyor.Şu halde bile(Ender yokken) Aradori-Pocius-Micov gibi isimler ancak 20 dakika bulabiliyor daha oraya bir isim daha lazım mı emin değilim.Nolan'ın boşluğu uzunla doldurulabilir aslında

Arroyo-Ender-Sinan
Aradori-Pocius
Micov-Göktürk
Erceg-Kerem-Ege
Furkan-Jawai(-Vuyukas)

Ligde gerekirse Sinan'ı 1'e çekelim. Şu paralar bir ödensin de yeni transfer gelmese de olur.

Tofas-Efes maçını izliyorum ve keşke Jawai yerine Elonu bizde olsa . Atlet , güçlü , iyi savunma yapıyor. sertlikten hiç kaçmıyor. İstikrarlı serbest atış atıyor. Arroyo ile müthiş anlaşırlardı.

Ender ve Kerem'in de sakatlıktan çıkıp onlarında forma girmesiyle çok daha kaliteli ve geniş rotasyon ile Allah'ın izniyle çok iyi işler yapacağız.

Şu anlık yapılması gereken Ergin Hoca'nın hep bahsettiği gibi oyuncularımıza alacaklarını vermek olmalı. Eğer bunu yapar ve gerekli huzuru takım içinde sağlarsak Allah'ın izniyle bizi güzel günler bekliyor.

Bundan dolayı olası transferleri 2.plânda tutmak gerekiyor. Şu anda bize lazım olan transferler değil sakat oyuncuların iyileşmesi,oyuncularımızın formunu yakalamasi ve takım içinde huzurun sağlanması.

Arroyo-Ender
Sinan-Pocius-Göktürk
Micov-Aradori
Erceg-Kerem
Pocius-Jawai lig kadrosu ve bu lig kadrosuna Euroleague'de Vuyukas eklemeli kadro ile iyi bir kadro ve iyi bir rotasyona sahibiz.

Allah yolumuzu açık etsin ve oyuncularımıza sakatlık vermesin inşallah...

Takımımız Darüşşafaka Doğuş ile yaptığı hazırlık maçında sahadan 66-83 yenik ayrıldık. Henüz istatistikler elimize ulaşmadı.

Sonay Koralay;n888358' Alıntı:
Bu Engin Atsur u elde tutmayip, Nolan Smith saçmalığını alıp getirmek ne buyuk bir hatadir.
Engin'in kariyeri sakatlıklar yüzünden büyük darbe yedi sürekli. Takımımızda oynadığı dönemde de farklı bir durum olmadı. Ayrıca yabancı kuralı genişletilince Engin'in yerine Nolan'ı aldık. Nolan hamlesi kağıt üzerinde Engin'den iyi hamle gözükse de kimse işlerin bu boyuta geleceğini tahmin edemedi.

Yabanci kurali genisletilmis olsa da sinirsiz degil.Elimizde kac tane girdiginde katki verecek Turk oyuncu var ki.Yetersiz bence.Engin hem savunmasi hem saha gorusu hemde karakteri ile iyi bir oyucu.Maliyeti de buyuk bir risk olusturmazdi.Tabi olan oldu artik mevzuyu uzatmaya gerek yok.
.

Nolan Smith tutsaydı hücumumuza çok çeşitlilik katabilecek ve takıma dinamizm kazandırabilecek bir oyuncuydu bence ve yerinde bir riskti fakat tutmadı karakteri nedeniyle, yıl içinde en azından onun maliyetinde bir oyuncuyu kadromuza katabiliriz diye düşünüyorum. Batista ve Marjanovic'i izledikçe ciddi kahroluyorum, bu iki oyuncudan biri bizi ciddi final four adayı yapardı kağıt üzerinde. Özellikle Marjanovici seneye kimseye kaptırmamalıyız diye düşünüyorum.

Transfer yapabilir miyiz ekonomik olarak bilmiyorum. Yaparsak da maksimum 1 tane yaparız. Umarım yapacağımız transfer sert savunma yapabilen bir uzun olur. Furkan haricindeki tüm uzunlar gerçekten çok yumuşak

Elonu Tofaş'tan ne kadar kazanıyordur acaba? Valla Arroyo ile ihya eder pota altını, bol bol ikili oyun ve alley-oop izleriz. Üstelik savunmada blok tehdidi de var.

Hatta EL'de oynamak için Tofaş'ta kazandığının aşağısına bile imza atabilir bize. Biraz da Tofaş'a buy-out öderiz, tamam.

Elonu'ya ben de hayır demem. :)

[video=youtube_share;mfivyMbpp6M]http://youtu.be/mfivyMbpp6M[/video]

[h=1]Galatasarayın gündemindeki pivot Sassarinin yıldızı Shane Lawal.. Sassari Top16 yapamazsa bu transfer gerçekleşebilir, onlar da Arrodoriyi çok istiyorlar.. Arradori+Vuyukastan çıkılarak Shane Lawal transferini bitirmeyi amaçlıyor Gs.. Furkanı yedekleyecek sert bir isim bünyeye katılmış olacak böylelikle, maliyeti de gayet uygun.. Ataman Jawai konusunda halen ümitli, düşük maliyeti de onu kadroda tutuyor.. @Genckazim

diye bir şey var.
[/h]

Soner Türkmen;n889161' Alıntı:
[h=1]Galatasarayın gündemindeki pivot Sassarinin yıldızı Shane Lawal.. Sassari Top16 yapamazsa bu transfer gerçekleşebilir, onlar da Arrodoriyi çok istiyorlar.. Arradori+Vuyukastan çıkılarak Shane Lawal transferini bitirmeyi amaçlıyor Gs.. Furkanı yedekleyecek sert bir isim bünyeye katılmış olacak böylelikle, maliyeti de gayet uygun.. Ataman Jawai konusunda halen ümitli, düşük maliyeti de onu kadroda tutuyor.. @Genckazim

diye bir şey var.
[/h]
Her iki pota altında üretkenliği gayet iyi bir de orta mesafe atışı varsa dadından yenmez