Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ülker gibi bir destekçi olunca işler değişiyor tabi. Para da saçıyorlar, masa başında da iş bitiriyorlar. Sporun iyice kirlendiği bir ortamda hocaya ve yapılan transferlere sahip çıkmak önemli. Taraftar olarak herkes iyi oyuncu ister ama MJ de gelse mevcut federasyon olduğu sürece işimiz zor (Bakınız Nikolov olayı). FB menfaatleri için ülkeye ihanet edebilecek bir potansiyel güçle karşı karşıyayız. En can sıkıcı olan kendi içimizdeki köstekler. Belki de transferden çok bu düzene nasıl ayak uyduracağımızı ya da nasıl mücadele edeceğimizi konuşmalıyız. Yoksa MJ gelir karşı taraf Moğulkoç, Özlem Hn, Birecik gibi kozlarını ortaya sürer. Olmadı saha kapatılır vs vs

Yanız fbülker'de inanılmaz bir zizis abartması var. Bilmeyende spa'yı, huertas'ı falan aldılar sanırsın. Bu zizis eurocup gibi grup'ta olupta çıkmayan yıldızlar dolu kazan'ın guard'dı degilmiydi ?

Justin Carter hayırlı olsun.Çok fazla beklentiye girmemek lazım ama rolüne adapte olursa katkı verecektir.Maddi açıdan umarım zorlanmayız,benim için öncelik oyuncu maaşlarının ödenmesi varsın transfer yapmayalım düşüncesindeyim.

David Pick'e göre Beşiktaş Ryan Broekhoff ile sözleşme uzatmaya yakınmış.Üzüldüm.Beğendiğim bir isimdi bizim takıma da giderdi açıkçası önümüzdeki sene için.2-3-4 savunur,mücadeleci şutu var takım oyuncusu.

Ülker gibi bir destekçi olunca işler değişiyor tabi. Para da saçıyorlar, masa başında da iş bitiriyorlar. Sporun iyice kirlendiği bir ortamda hocaya ve yapılan transferlere sahip çıkmak önemli. Taraftar olarak herkes iyi oyuncu ister ama MJ de gelse mevcut federasyon olduğu sürece işimiz zor (Bakınız Nikolov olayı). FB menfaatleri için ülkeye ihanet edebilecek bir potansiyel güçle karşı karşıyayız. En can sıkıcı olan kendi içimizdeki köstekler. Belki de transferden çok bu düzene nasıl ayak uyduracağımızı ya da nasıl mücadele edeceğimizi konuşmalıyız. Yoksa MJ gelir karşı taraf Moğulkoç, Özlem Hn, Birecik gibi kozlarını ortaya sürer. Olmadı saha kapatılır vs vs

Ülker'i destekçi gibi düşünmek yanlış olur. Ülker takımın sahibidir. Fenerbahçe Basketbol takımı % 50 ülker, % 50 Fenerdir. Yaptıklarında ise pay % 90 Ülker sayesindedir. Biz sadece Beşiktaş'ta olduğu gibi spor kulübüyle mücadele etmiyoruz. Fenerbahçe Ülker müessese kulübüdür. Hatta son yıllarda Ülker'in siyasi pozisyonundan sağladığı avantajlarla da olabilecek en güçlü müessese kulübüyle mücadele ediyoruz.

Ülkerspor FB de denebilir aslında. Salon, EL lisansı, para falan herşey Ülker'den.

Ama FB bu loser'lıkla yakında Ülker'i de bıktırabilir tabi :)

Ülkerde olan bütçe Ergin hocada olsa neler olacağını tahmin edemiyorum.Nerdeyse 30 Milyon Euro dile kolay.Euroyu doları geçtim TL olarak bile olsa çok farklı pozisyonda olabilirdik 30 Milyon TL ile.

İşte bu adam bu şartlara rağmen halâ Galatasaray'ın başında canla başla mücadele ediyor. Yaklaşık 30 milyon nedir ya ? 30 milyona bırak basketbolu futbolda lig şampiyonu olursun banko !

Ergin Hoca Efes in başındayken gayet iyi bütçelerle takım kurdu, yani Ergin Hoca ya o bütçeler verilse neler olurdu diye tahmin etmeye gerek yok!

Ligde şu an 7. sıradayız, üstümüzdeki altı takımdan dördünün bütçesi bizim ayarımızda veya daha düşük bütçeler. Muhtemelen onlar da diyordur ki Galatasaray ın bütçesi bizde olsa neler yaparız.

Ufuk Sarıca Efes te o bütçeyle yapamadıklarını KSK da çok daha cüzi miktarda parayla yapıyor. Kendimizi beğenmiyoruz ama iç sahada yarattığımız atmosfer 5-6 milyona değişilmez. Aynı sebepten dolayı da dış sahada güçlü takımlardan fark yiyoruz orası ayrı.

Her şey para değil.

Ergin Hoca Efes in başındayken gayet iyi bütçelerle takım kurdu, yani Ergin Hoca ya o bütçeler verilse neler olurdu diye tahmin etmeye gerek yok!

Ligde şu an 7. sıradayız, üstümüzdeki altı takımdan dördünün bütçesi bizim ayarımızda veya daha düşük bütçeler. Muhtemelen onlar da diyordur ki Galatasaray ın bütçesi bizde olsa neler yaparız.

Ufuk Sarıca Efes te o bütçeyle yapamadıklarını KSK da çok daha cüzi miktarda parayla yapıyor. Kendimizi beğenmiyoruz ama iç sahada yarattığımız atmosfer 5-6 milyona değişilmez. Aynı sebepten dolayı da dış sahada güçlü takımlardan fark yiyoruz orası ayrı.

Her şey para değil.

Efes'te hocalar değil Engin Özerhun kurar takımı genelde. İvkoviç ile ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama Ergin hocanın efes yılları bence doğru referans değil. Aynısı Oktay hoca için de geçerli. Oktay hoca da yavaş yavaş kendi takımını kuracaktır Daçka'da

Ülkerde olan bütçe Ergin hocada olsa neler olacağını tahmin edemiyorum.Nerdeyse 30 Milyon Euro dile kolay.Euroyu doları geçtim TL olarak bile olsa çok farklı pozisyonda olabilirdik 30 Milyon TL ile.
bütçeler önemli elbet ama takımları büyük yapan bütçelerinden çok tarihleri,organizasyonları ve gelenekleridir bence.Olympiakos'un Euroleague şampiyonu olduğu bütçelerini ve Maccabinin euroleague şampiyonu olduğu bütçeyi iyi incelemek lazım..Takımları şampiyon yapan bütçeleri değildir bence gelenekleri tarihleri vizyonları organizasyonlarıdır.Bazı kulüpler winner'dır ki tarafsız bir gözle söylüyorum Galatasaray böyle bir kulüptür.Bazı kulüplerse looser'dır Fenerbahçe'de böyle bir kulüptür.Ben bundan mutlu olmam sonuçta biz düşman değiliz,rakibiz sadece ama tarafsız tespitim bu yönde..Mesela Efeste winner bir kulüptür hatta basketbol söz konusu olduğunda Türkiyenin en winner kulübüdür.Fenerbahçenin 30 milyon euroyla yapamadığını Galatasaray 20 milyon dolarla yapabilir,yapmıştır da..O yüzden çok yüksek bütçelere değil.iyi bir organizasyona,iyi bir basketbol geleneğine ve vizyona ihtiyacımız var bence önemli olan budur..

Sağlam güçlü bir sponsorun olsun.30 milyon euro değil de 20 milyon dolar versin ama ödeme problemleriyle uğraşma saha dışı problemlerle uğraşma bir de üstüne Galatasaraysan bir çok şeyi başarabilirsin.hem de daha keyifli olur onların 30 milyon euro ile yapamadığını 15-20 milyon dolarla yapmak.

Bizim bütçemize gelince Ergin Atamanın söylediğine göre bu sezonki bütçe 14 milyon dolar civarı sanırım.bunun 9-10 milyon doları oyuncu bütçesidir.Geçen sezon da bu oyuncu bütçesinin 15 milyon dolar olduğu söyleniyor mesela ama önemli olan 10 olsun 12 olsun ödeyebileceğin kadar bütçen,mali problemler yaşamayacağın kadar giderin olsun önemli olan budur.Oktay Mahmuti döneminde bütçe bu denli yüksek değildi ama bu denli ödeme problemleri de yaşanmıyordu önemli olan bunu sağlamak,bu sağlam yapıyı kurmaktır bence.Önemli olan başarıların sürdürülebilir olmasıdır.

Bence önemli olan takımın duruşudur oyuncu takıma geldiği an da o kazanma duygusunu hissediyorsa işte o zaman her şey kolaylaşır. Ülker de hangi oyuncu o kazanma duygusunu hissediyordur şimdi ye kadar ? bence hiç biri sadece gereksiz bir pohpohlama ile yürüyor işler. Verdiğiniz örneklerde çok güzel mesela oly adamlar o kadar iyi bir yapı oluşturmuşlar ki kim gelirse gelsin çıkıyor takır takır oynuyor çünkü geldikleri ortam onları buna itiyor .

Türk değil Kinsey.

İzzet kiralık gitmedi mi Fenerden?Fenere geri döner biz nasıl alacağız öyleyse.

Eğer boşa çıkıyorsa kaçırmamak gerek.Pek katkı vereceğinden değil doldursun orayı hocanın da içi rahatlasın.

Türk değil Kinsey.

İzzet kiralık gitmedi mi Fenerden?Fenere geri döner biz nasıl alacağız öyleyse.

Eğer boşa çıkıyorsa kaçırmamak gerek.Pek katkı vereceğinden değil doldursun orayı hocanın da içi rahatlasın.

Kiralık değil resmen ayrıldı Fenerbahçe Ülker'den. Kaya Peker'i görmektense İzzet'i takımımızda görmeyi tercih ederim.