Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Pana-Maccabi maçını izledim.Kağıt üstünde ikisindende çok daha iyi takımız biz.Sadece adları kalmış İkisininde.İkisinede fark atıcaz Abdi İpekçide.

Madrid-Barcelona'yı İlk 2 yazarsak,pana ve maccabi'yi geçip 3. olmamak için hiçbir neden yok.İçerde Madrid ve barcelonayı da yenmemiz lazım.Bu 4 takımda eski güçlerinde değil.Birini deplasmanda da yenmemiz lazım.Gözüme Panatinaikos'u kestirdim.

Pana-Maccabi maçını izledim.Kağıt üstünde ikisindende çok daha iyi takımız biz.Sadece adları kalmış İkisininde.İkisinede fark atıcaz Abdi İpekçide.

Madrid-Barcelona'yı İlk 2 yazarsak,pana ve maccabi'yi geçip 3. olmamak için hiçbir neden yok.İçerde Madrid ve barcelonayı da yenmemiz lazım.Bu 4 takımda eski güçlerinde değil.Birini deplasmanda da yenmemiz lazım.Gözüme Panatinaikos'u kestirdim.
Keşke böyle olsaydı işimiz daha kolay olurdu ama bence realistik anlamda 4.lük ya da 5.lik yerimiz.Bu kadar sıkıntıdan sonra olur da bir sinerji yakalanırsa 4.lüğü alırız ama aksi takdirde ben top8 beklemiyorum bu sezon

Pana-Mac maçını ben de seyrettim ama çok ümitlendiğim söylenemez. Şu anki seviyemiz bu iki takımın sertliğine cevap verebilecek noktada değil... Bu gece rakibimiz bu iki takımdan biri olsaydı, devre arasına 20 sayı farkla geride girebilirdik. İkisinden birini altımıza almak istiyorsak, hem hücum hem savunmamızı geliştirmemiz lazım. Umarım Ergin hoca bunu başarır.

Furkan ıstememe rağmen nba'de basarılı olamaz..
Furkan ve bız ıstedıkten sonra playofflar baslarken furkan'ı tekrar kadroya alma sansımız var mı yasal olarak..Arkdaslar bılgısı olan var mı bu konuda..

Furkan 2+2 yıllık 3 milyon dolar kontratla anlaştı.Lockout olmadığı sürece Nbade kontratı devam eden isimler başka takımlarda forma giyemez.

Malesef böyle bir imkan yok.Serbest bırakmaları lazım Avrupaya dönebilmesi için.Futboldaki Mls'te takımlar Avrupa kulüplerine kiralık verebiliyordu oyuncularını ama aynı durum basket için geçerli değil.Furkan defteri 2 senelik kapandı gözüken o.

Ben Maric'e sıcak bakmıyorum.Elimizde 2 tane tecrübeli ve nispeten ağır uzun varken,bence Maric yanlış tercih olur.Shane Lawal olsa keşke.Maric-Erceg-Young-Kerem bence totalde yetersiz bir kurgu olur.Vougioukas'dan ağzı yanan Ataman,bence benzer riske girmeyecektir.Çünkü Maric'in kariyeri baş aşağıya gidiyor.Onu seçeceğine Young tarzı Nba'den kesilmiş birileri gelmeli,ya da Nbdl'den diye düşünüyorum.

Carter konusunda da son dakikaya kadar bakın biz başkasını alırız deyip,fiyat indirmeye çalıştığımızı düşünüyorum.Oyuncu nasılsa kafasında Uşak'ı bitirmiş.Bu saatten sonra Uşak'ta tutmak istemeyecektir.Umarım gelir de Carter.

Tanju,Carter'in menajerine ya da Uşak'a bölf yapıldı,değil mi?

Bu sezon için TBL'de yalnızca 1 yabancıya daha lisans çıkartabilme hakkımızın kalmış olması çok can sıkıcı bir durum. Şimdi o kalan tek hakkımızı ilk Euroleague maçında çok iyi oynayan Justin Carter için kullansak ve sonraki dönemde Allah korusun Arroyo bir sakatlık yaşayıp da sezonu kapasa biz de dükkanı kapatır gideriz, yerine bir oyuncu koyamayacağımız için sezonumuz biter. Öte yandan dün izlediğimiz Carter tarzındaki bir oyuncuya TBL'de de çok ihtiyacımız var, Pocius ile olmuyor. İki ucu pis değnek olayı sözkonusu resmen.

Şu durumda Jawai ve Vougioukas ile çöpe atılan 2 yabancı hakkımıza üzülmemek elde değil, hele Jawai tercihi tam bile bile lades oldu. Bunlara ilave olarak da bugün Can Topsakal'ın "Kendisini iki ay opsiyonlu almıştık, memnun kalmazsak göndereceğiz" dediği bir Maric bilinmezi var elimizde. Bakalım işin içinden nasıl çıkacağız, merak ediyorum.

Ya bazı şeylere çok takılıyosunuz. Daha 1 tane sakatlık lisansı var. Farz edelim ki katkı vermeyen isimlerden biri sezonun önemli bölümünde sakatlansın ya da sakatlanır. N'olucak ki? Rapor ayarlayamayacak mı koca kulüp

Şu lisans sayısı muhabbeti bana pek mantıklı gelmiyor. Elimizdeki oyuncuların hepsinden faydalandık da, gelecekte alacağımız potansiyel oyuncular kaldı. :)) Carter'ı ligde kullanmama lüksümüz yok. Zaten fazlasıyla maç kaybettik. Estrafadan 1-2 yenilgi daha alırsak ligde havlu atarız. O saatten sonra elde kalan lig lisansının da turşusunu kurarız artık...

Nereye yazacağımı bulamadım. Karşıyaka'ya verilen iki maç seyircisiz oynama cezasının yeni yönetmeliğe göre bir sonraki Galatasaray maçında uygulanması gerekmiyor muydu?