Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Seneye

Kopponen+ Marjanovic+ Markoishvili gelsin.

Pocius+Maric gitsin.

Arroyo-Kopponen-Nikolov(Türk)
Carter-Sinan
Marko-Micov-Serhat
Erceg-Dudley
Marjanovic-Young

şu kadro FINAL 4 yapar diyorum ben.

Bu kadroya bir de Micov'u azsan tam olacak

O Kadroda kemik transferler yabancı olarak Gordon, Brown ve Marjanovic (Carter ve Youngı takımda tuttuğumuzu varsayıyorum.) Onların dışında Harrisin yerine Micovda olabilir veya başka biriside olabilir hatta her ikiside :) Ayrıca Türk oyuncu transferide görüyoruz ki bir hayli önemli 4/5 oynayabilen bir iki oyuncu bulmalıyız ve şutu olan bir forvet.. Aklıma Ersin, Sertaç, Samet, Ali Karadeniz İzzet ve Serhat geliyor bunlar ilk etapta..
Son olarak eğer Arroyo gelecek yıl kalacaksa takımda oyunda kaldığı süresi çok iyi ayarlanmalı ve mutlaka savunmada tamamlayıcı bir parçası olmalı.

Daha sene bitmeden gelecek hayali kurmaya baslamisiz ne cok seviyoruz fantezi yapmayi. Hep bundan ötürü galatasarayda transfer bitmez deniyor :) ama şimdilik bi dursun seneyeki kadro daha yazin cok isim konusulur ne zazalar spanulisler konusulacak... Ama simdi mesele takim olalim su kadroyla biraz alisalim birbirimize bu takim euroleague de ilk 4e girer...

O değilde seneye şöyle bir kadromuz olsa bence F4 hayal olmazdı.

Arroyo/Gordon/Ender
Sinan/Carter/Serhat
Harris/Serhat/Carter
Brown/Kerem/Ersin(Samet)
Young/Marjanovic/Sertaç

Erceg tamam gününde olduğu zaman çılgın atabilen bir şutor ama F4 hedefi olan bir takımın banko 4 numarası olmamalı çünkü savunması gerçekten zayıf..
Arroyo 37 yaşında olacak gelecek yıl ve fizik olarak iyice yıpranacaktır zaten ayakları bir hayli yavaş tabii o giderse yerini bu kıtadan doldurmak çok zor ama kalırsa bile Gordon gibi bir oyuncuyla kalıp süresi çok iyi ayarlanmalı.

Yeni yıla polyanna olarak girmişsin anlaşılan.Yeni yönetim ve gelecek yılın bütçesi belli değil.Bu yıl bu kadar mali sıkıntı çekilmişken 2-3 paradan çok kariyer peşinde oyuncu almak sadece günü kurtardı.Sezon sonunda euroleague hakkı kazanmamız bile geçen yıllara göre kolay değilken hangi transferi konuşacağız.2015'ten beklentimiz ilk yarısından olmalı eğer olacaksa.Ayrıca yaptığın kadroda çok fazla yabancı oyuncu olduğu gibi Marjanovic'i bize yedirmezler.Güçlü bir sponsor bulmadan kalıcı bir f4 takımı olmak hayal bile olamaz.Arada bir kimya tutturursun denk gelir sadece.Şöyle bir sponsorla 10 milyon euro falanla anlaşılsa ve 'ben parayı verdim gerisine karışmam' tavrını değil ülker gibi yöneten pozisyonunda olurlarsa belki bir şeyler olabilir(lukoil'in adı geçiyordu ama kart sponsorluğuymuş sanırım.)

Majranovic'i bıraktılar hemen, Brown'ın parasını çok rahat verdik, Harris 5 ay sonra bizde zaten... Gordon da 5 ay sonra 2 yıl neredeyse oynamamış olacak ama önemli değil robot o zaten insan değil.

Bahsettiğim oyuncular F4 hedefiyle yola çıkılırsa kesinlikle imkansız değildir Ülkerin bu sene yaptığı transferlerin hepsi ütopya o zaman ayrıca onlar gibi 27 milyon euro abartı bütçeyede gerek yok Brownun seneye kontrat çıkışı buy out ödemeden alınabilir keza Gordon da öyle bilindiği gibi boşta Marjanovic biraz zorlar belki ama sen hedeflerini belirlersen Smith, Aradori, Voukas, Jawai gibi adamlara umut bağlamak yerine bu transferler olmasada bu ayarda oyuncuları alabilirsin. Tamam sakatlık sorunu vs. diyoruz ama Gordon belkide piyasadaki Arroyo'yu en iyi tamamlayabilecek oyuncudur üstelik hala yaşıda genç ve başarıya aç bir adam bu sezon Top16 arası bile düşünülebilir aslında. Carter yerine istemezdim ama şu şartlarda o riske değer.

Basketfaul Mutlu KSKden ayrılacak şampiyonluğa oynayan takımlardan birine gidecek diyor .Bizim ilgimiz var mı acaba ?Efes de olabilir sanki ?

Valla daha şimdiden gelecek sezonu düşünmek için erken ama sınırlı bir bütçeyle de iyi bir takım kurulabilir 9-10 milyon dolara.

Bobby Brown - Ender - Nikolov
J. Carter - Sinan - Göksenin
Micov - K. Simon - Göktürk
Erceg - Kerem - Ege
Young - Maric - İzzet

Taş gibi kadro.

Önce bir El'ye katılalım hatta bütçemiz de belli seviyenin üstünde olsun kadroları kurarız bol bol.
Erceg'in kalacağını düşünmüyorum açıkçası.Gitmek için baya çırpındı deniyordu.Fırsatını bulsa o da giderdi.Erceg iyi oynuyor tamam da 1+ milyon euro maaşı şahsi fikrim fazla bize.
Bir de bu seneden ders alınıp ödeyebileceğimiz kadarlık kadro kursunlar rica ediyorum.

Kuban'ın elinden oyuncu alamayı, 15-20 mn arası bütçeleri var adamların. Marjanovic'i almamız zaten imkansız. Bobby Brown 3 yıllık kontrat yaptı Çin'de, deli gibi para alıyor. Maric'in yeride Telekom falan en fazla.

Bana gelecek sene senin istediğin bir transfer yapacağız. Kimi almamızı istersin diye sorsalar cevabım Andy Panko olurdu.

Amerikalı forvet Aralık ayında %42 ile 23,8 sayı 5,6 ribaund 3,4 asist ortalamarıyla oynadı.

Panko, Aralık ayı boyunca kullandığı 62 üç sayılık atışta %56 gibi müthiş bir istatistik yaptı.

Bana gelecek sene senin istediğin bir transfer yapacağız. Kimi almamızı istersin diye sorsalar cevabım Andy Panko olurdu.

Amerikalı forvet Aralık ayında %42 ile 23,8 sayı 5,6 ribaund 3,4 asist ortalamarıyla oynadı.

Panko, Aralık ayı boyunca kullandığı 62 üç sayılık atışta %56 gibi müthiş bir istatistik yaptı.

Panko'yu beğenirim yeni değil yıllardır ACB'de küçük takımlarda bu ortalamalarla takımını sırtlıyor ama büyük takımlarda iş yapamadı. Pana ve Unicaja gibi orta seviye takımlar geçen sene denedi ikisinde de katkı veremediği için yolladılar o ortalamaları euroleaguede yapamıyor. Şimdi yine Fuenlabrada'da takılıyor 37 yaşında ne zaman basketbolu bırakıcak merak ediyorum.

Bu arada geçen sene de Sekulic ACB'nin en skorer adamıydı diye Fener gidip Sekulic'i aldı ama adam 2 maç oynayıp Canarias'a geri gitti.

Panko'yu beğenirim yeni değil yıllardır ACB'de küçük takımlarda bu ortalamalarla takımını sırtlıyor ama büyük takımlarda iş yapamadı. Pana ve Unicaja gibi orta seviye takımlar geçen sene denedi ikisinde de katkı veremediği için yolladılar o ortalamaları euroleaguede yapamıyor. Şimdi yine Fuenlabrada'da takılıyor 37 yaşında ne zaman basketbolu bırakıcak merak ediyorum.

Bu arada geçen sene de Sekulic ACB'nin en skorer adamıydı diye Fener gidip Sekulic'i aldı ama adam 2 maç oynayıp Canarias'a geri gitti.

Yaşından habersiz yazdım.
Gelmesin :)