Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Taylor Rochestie bizim eski oyuncumuzmuş. Hiç hatırlamıyordum. Gerçi o dönem basketbolu pek takip edemiyordum. :)

Taylor Rochestie - Türkiye Basketbol Ligi Oyuncusu

Mahmuti hocamız getirmişti Rochestie'yi. Beklentilerin altında kalmıştı ve sezon ortasında Jerry Johnson transferini yapmıştık. :) Rochestie bizden sonra pek dikiş tutturamadı. Çok dolaştı ve şimdi kendisine uygun en iyi takımı bulmuş. Nizhny Novgorod tam Rochestie'ye göre bir takım. Bu yüzden bu sene biraz ön planda.

Esvet Bey, bizim Türk basını o kadar iyi yapıyor ki işini(!) değişen yönetmelikten haberleri bile yok.

Yeni yönetmelikte verilen ceza, ceza aldığı maçtaki rakibiyle oynadığı bir sonraki maçta uygulanıyor. Birden fazla maç ceza alırsa; cezanın biri ceza aldığı maçtaki rakibi ile içeride oynayacağı maçta, diğerleri oynayacağı ilk maçlarda uygulanıyor.

Her sene benzer durumlar vardı da şimdi daha çok gözüme battı. Takımda Sinan dışında kimsenin kontratı kalmıyor herhalde sezon sonu. Sağlam bir sponsor olsa sıfırdan takım kurma şansımız bile var. Arroyo ile yeniden anlaşıyorsun falan. Yedek guard'ın Arroyo oluyor falan. O derece kaliteli takım. Hayal işte.

Rochestie'nin temiz şutu vardı ama guard özellikleri görece zayıftı. Bence kenardan gelip 15-20 dk arasında garanti skor katkısı verebilecek bir isimdi.

O değilde seneye şöyle bir kadromuz olsa bence F4 hayal olmazdı.

Arroyo/Gordon/Ender
Sinan/Carter/Serhat
Harris/Serhat/Carter
Brown/Kerem/Ersin(Samet)
Young/Marjanovic/Sertaç

Erceg tamam gününde olduğu zaman çılgın atabilen bir şutor ama F4 hedefi olan bir takımın banko 4 numarası olmamalı çünkü savunması gerçekten zayıf..
Arroyo 37 yaşında olacak gelecek yıl ve fizik olarak iyice yıpranacaktır zaten ayakları bir hayli yavaş tabii o giderse yerini bu kıtadan doldurmak çok zor ama kalırsa bile Gordon gibi bir oyuncuyla kalıp süresi çok iyi ayarlanmalı.

Arroyo/Gordon/Ender
Sinan/Carter/Serhat
Harris/Serhat/Carter
Brown/Kerem/Ersin(Samet)
Young/Marjanovic/Sertaç

Erceg tamam gününde olduğu zaman çılgın atabilen bir şutor ama F4 hedefi olan bir takımın banko 4 numarası olmamalı çünkü savunması gerçekten zayıf..
Arroyo 37 yaşında olacak gelecek yıl ve fizik olarak iyice yıpranacaktır zaten ayakları bir hayli yavaş tabii o giderse yerini bu kıtadan doldurmak çok zor ama kalırsa bile Gordon gibi bir oyuncuyla kalıp süresi çok iyi ayarlanmalı.

Niye seneye bırakalım ki F4'e kalmayı !
Allah'ın izniyle bu sene de yaparız.
Yeter ki;
1-Pocius ve Maric gereken katkıyı versin.
2-Savunmamiz daha sertleşsin ve otursun.

Niye seneye bırakalım ki F4'e kalmayı !
Allah'ın izniyle bu sene de yaparız.
Yeter ki;
1-Pocius ve Maric gereken katkıyı versin.
2-Savunmamiz daha sertleşsin ve otursun.

Kendimizi kandırmayalım lütfen F4 yapmanın en önemli yolu savunmadan geçer Eurolig 'in en fazla sayı yiyen takımlarından birisiyiz. Bu takımın en fazla süre alan iki oyuncusu Arroyo ve Erceg kesinlikle F4 seviyesinde takımların savunmacıları değil. Yukarıda yazdığım kadroda Erceg yoktu ve Arroyonun sürelerini ona göre ayarlamalıyız dedim.. Ne kadar Carter kısa savunmamızı biraz olsun rahatlatsa da Eurolig seviyesinden bahsediyoruz bir oyuncuyla olucak iş değil bu hala istenilen düzeyde değiliz ve mevcut şartlarda olmamızda oldukça zor. Bende isterim tabiiki daha iyi olmayı ama realist bakmaya çalışıyorum.
Şu grupta top 8 yapmak çok büyük başarıdır zaten.
Ayrıca Pocius'un verim verebilmesi için oyunun hızlanması lazım sete yerleşince çok yavaş oyun kuruluyor ve bu tempo onun oyunu değil.
Maricin dakikaları iyi ayarlarsın kafi.

Vouya zaten lig lisansı hiç çıkartılmamıştı o yüzden olabilir yalnız Marici iki günde çıkartmaları benimde garibime gitti çünkü o sayfaya eklendiğini hatırlıyorum.

Arroyo/Gordon/Ender
Sinan/Carter/Serhat
Harris/Serhat/Carter
Brown/Kerem/Ersin(Samet)
Young/Marjanovic/Sertaç

Bu kadroya bir de Micov'u yazsan tam olacak.
Edit: Ama ben yine de Erceg'in tutulması taraftarıyım. Süresi ayaklanırsa iyi katkı verecektir.

Kendimizi kandırmayalım lütfen F4 yapmanın en önemli yolu savunmadan geçer Eurolig 'in en fazla sayı yiyen takımlarından birisiyiz. Bu takımın en fazla süre alan iki oyuncusu Arroyo ve Erceg kesinlikle F4 seviyesinde takımların savunmacıları değil. Yukarıda yazdığım kadroda Erceg yoktu ve Arroyonun sürelerini ona göre ayarlamalıyız dedim.. Ne kadar Carter kısa savunmamızı biraz olsun rahatlatsa da Eurolig seviyesinden bahsediyoruz bir oyuncuyla olucak iş değil bu hala istenilen düzeyde değiliz ve mevcut şartlarda olmamızda oldukça zor. Bende isterim tabiiki daha iyi olmayı ama realist bakmaya çalışıyorum.
Şu grupta top 8 yapmak çok büyük başarıdır zaten.
Ayrıca Pocius'un verim verebilmesi için oyunun hızlanması lazım sete yerleşince çok yavaş oyun kuruluyor ve bu tempo onun oyunu değil.
Maricin dakikaları iyi ayarlarsın kafi.

2 . şıkta bunu belirttim zaten.
Savunmamiz olmalı tabiki.