Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ne Serhat Cetın ne de Izzet'ten is olur...Kenarda otura otura iyice paslanan bu 2 isimin gitmesi gereken yerler bir Efes-GS gibi takımlardan ziyade Ksk-Usak tarzi takimlar.. Bu sene tek begendigim oyuncu Tofas'tan Samet Geyik duruyor.

http://www.tbf.org.tr/docs/default-...ve-transfer-yonergesi-2014-2015.pdf?sfvrsn=10

Şu yönergenin 12. sayfasında Transfer bölümü var ama nedense 5. sayfadan sonrası çıkmıyor bende, o kısmı görebilen biri varsa tam olarak ne şekilde olduğuna bakarsa iyi olur.

Orada tarihler yok

http://www.tbf.org.tr/docs/default-...14-2015-sezonu-transfer-takvimi.pdf?sfvrsn=12

Türk sporcular için 31 Ağustos'ta transfer donemı bitiyor yabancılar ve yurt dısında oynayan Türkler için 27 haftaya kadar süre var.Akla Gül'le seçeneği geliyor ama hülle olsa Izzet için de olurdu .

Türk takımlarından ayrılan oyuncular belli bir süre galiba 6 ay kadar eski takımlarından izinsiz TBL takımına imza atamıyor. Biz Justin Carter için kulübüyle de anlaştık. Hatırlarsınız Bo içinde 6 ay bu tür bir süre vardı. TBF'nin saçmalıkları.

paylaşıldı mı bilmiyorum ama,

10891773_925237564176820_8076724929516910892_n.jpg

Türkiye Ligi'ndeki basketbolcular ve yıllık ücretleri

Giden oyuncuların yerlerinin doldurulamaması, sezon başı kadro planlamasında yapılan yanlış yabancı tercihleri, çeşitli sebeplerle henüz Ocak ayında 10 yabancı sınırının doldurulmuş olması, Furkan gibi sistemin ve kadrodaki yerli - yabancı dengesinin en kritik parçalarından birinin sezon içinde kaybedilmiş olması, oyuncuların aylarca maaşlarını alamadıkları ve yarın ne olacağını da kestiremedikleri bir şubeye sahip oluşumuz gibi ciddi sıkıntılarımız var. Ve yeni bir şampiyonluk beklentisiyle başladığımız Türkiye Ligi'nde de an itibariyle 14 maçta 7 galibiyet, 7 mağlubiyetlik bir hayal kırıklığı tablosu var önümüzde.

İşin şu anki saha içi kısmına bakarsak rotasyonumuz şu şekilde;

- Arroyo, Ender
- Pocius, Sinan
- Micov, Carter
- Erceg, Kerem
- Young, Maric

En büyük sıkıntımız durumunda olan TBL'de bu yabancılarından birini daha kesip 9 kişiye düşüyoruz, kim kesilirse o bölgenin rotasyonunda bir delik daha açılmış oluyor, süreler ve yıpranmalar daha da artıyor. Rakiplerimiz FB ve Efes'in rotasyon imkanlarını yazıp ekstradan moral bozmaya gerek yok şimdi, herkesin malumu. Öyle ki; Fenerbahçe'nin yüzüne bakmayıp gönderdiği İzzet'i, oynatmadığı Serhat Çetin'i pek çoğumuz -ben dahil- imkan olsa şu an havada kapmaya hazırız. Çünkü ihtiyaç var.

Kabul edelim ki eldeki bu kadro, Türkiye Ligi ile Euroleague gibi son derece yıpratıcı bir organizasyonu aynı anda götüremiyor. Euroleague gerçekten apayrı bir yer. Bu dar rotasyonla bu fiziki ve psikolojik yıpranmanın altından kalkılamıyor. 10 yabancı sınırımızı erkenden doldurarak yeni hamle hakkımız da kalmamışken uzun zaman sonra ilk kez şampiyonluk için bu kadar umutsuz hissediyorum kendimi. Bu şartların üzerine daha bir de aşina olduğumuz sezon için sakatlık belası hortlarsa tam felaketimiz olur. Maalesef bu sezon lig şampiyonluğu için tünelin ucu aydınlık görünmüyor, her sezon üzerine koyarak ilerlemeyi umut ederken bunları konuşmak cidden çok üzücü.

Bu durumu sadece biz yaşamıyoruz, 25-30 milyonluk fener de, efes de aynı problemi yaşıyor. Konsantrasyonla alakalı biraz da. Ben 3 gün önce Rudy Fernandes'e karşı oynarken 3 gün sonra Tofaş, İBB tarzı takımlara tam ciddiyetle oynayamam ki.

paylaşıldı mı bilmiyorum ama,

10891773_925237564176820_8076724929516910892_n.jpg

Türkiye Ligi'ndeki basketbolcular ve yıllık ücretleri

Emir ve Zoric dışında komple yanlış olması lazım listenin.İsmail Şenol demişti dün ben de kendisiyle aynı fikirdeyim.

Micov 850-900k,Furkan indirime gitmiş haliyle 900k,Erceg 1.1,Arroyo 1.5,Perper 750k,Bjelica 1.4,Semih 700k(dolar),Goudelock 800k.Bunlar bildiklerim.Eminim daha bilgili ağabeyler ya da arkadaşlar vardır.Şişirme buradaki fiyatlar.

Emir ve Zoric dışında komple yanlış olması lazım listenin.İsmail Şenol demişti dün ben de kendisiyle aynı fikirdeyim.

Micov 850-900k,Furkan indirime gitmiş haliyle 900k,Erceg 1.1,Arroyo 1.5,Perper 750k,Bjelica 1.4,Semih 700k(dolar),Goudelock 800k.Bunlar bildiklerim.Eminim daha bilgili ağabeyler ya da arkadaşlar vardır.Şişirme buradaki fiyatlar.
Fiyatlar dolarsa eğer doğru olması lazım ama euroysa biraz şişirme olabilir.Ama dolar bazında verilmişse ücretler buna yakın diye biliyorum ben..
Arroyo 1.9 milyon dolar olarak kalmış benim aklımda mesela
Furkan indirim yapmadan önce 1.1 milyon euro idi sanırım sonra 900 bin euroya indi o da o zamanki kura göre 1.1 1.2 milyon dolar olabilir.Erceg için 1.5 milyon dolar bence de veriliyordur.
Micov için 1.1 milyon dolara da çok afaki bakmam

Fiyatlar dolarsa eğer doğru olması lazım ama euroysa biraz şişirme olabilir.Ama dolar bazında verilmişse ücretler buna yakın diye biliyorum ben..
Arroyo 1.9 milyon dolar olarak kalmış benim aklımda mesela
Furkan indirim yapmadan önce 1.1 milyon euro idi sanırım sonra 900 bin euroya indi o da o zamanki kura göre 1.1 1.2 milyon dolar olabilir.Erceg için 1.5 milyon dolar bence de veriliyordur.
Micov için 1.1 milyon dolara da çok afaki bakmam

Euro ..üsten ikinci satırın sonunda birimi yazmış

Bildiğim kadarıyla Semih Erden FB Ülker de çok cüzi bir miktara oynuyor, listede yazan meblağın 1/4 ü kadar bile yoktur. Yalnız Saric ve Bjelica ile Erceg in ücretleri yazılan civarlarda. Cidden ne israf adamsın Erceg!

Zaza'nin kontrat durumu nasil gelecek sene icin? Gelecek sene Erceg'in kontratindan cikarsak Bertans'i alalim isterim. Bu sezon gercekten muazzam oynuyor bizim sistemde daha da on plana cikar, savunmasida Erceg'den her turlu iyi. Erceg'in aldigi paranin yarisina oynar.

Erceg'in o tablodaki maaşı almasına imkan yok. Arroyo'nun da. 1,9 milyon euro ne demek, zaten şubenin bütçesi 10 milyon dolardı sene başı :)

Arroyo ve Erceg 1,5 milyon dolardan fazla almıyordur, o da maksimum.

Özellikle son 2 aydır engin atsür inanilmaz bir performans gösteriyor . 2 yil boyunca Galatasaray'ı rehabilitasyon merkezi olarak kullanıp , saglık icin spor yapan bu 'sporcu' Besiktas 'da hayatının basketbolunu oynuyor . Emre belezoglu bile Engin'in yanında daha sempatik kaliyor . Spor dünyasında tiksindigim baska bir sporcu daha yok .. Galatasaray'da 2 yil boyunca kazandıgın para haram olsun .
Ben Engin'in bu ağır sözleri hakeden bir sporcu olduğunu düşünmüyorum.Bence biraz fazla önyargılı davranmışsınız
Eğer söylediklerinizin sağlam dayanakları varsa onu bilemem tabi ki

Engin Atsür karakter olarak son derece sağlam oyunculardan birisidir. Unutmayın kendisi Galatasaray forması altında mücadele ederken ön çapraz bağlarını koparmıştı. Bu sakatlık olmadan önce Engin gayet formdaydı ve Ender'in dakikalarını oldukça aşağıya çekmişti. Ancak öyle bir sakatlıktan sonra dönen oyuncudan hemen katkı beklemek iyimserlik olur. Bu sakatlığı yaşayan oyuncularımızı görüyoruz ve döndükten sonra neler yaşadığını da gayet iyi görüyoruz ki Engin yanlış hatırlamıyorsam bu sakatlığı 2 defa yaşayan oyunculardan biri. İstesek takımda tutardık ama sakatlık riski alınmak istenmediğinden Engin'in gidişine izin verildi.