YGS-LYS

Başarılar gençlere :) Umarım hepinizin istediği yerler olur da rahat bi yaşam sürersiniz :)

Geçmiş olsun..

Sınav beklenenden zormuş herhalde.
Yeğenim girdi bu yıl; özellikle bu kısa süre zarfında Türkçe´de sorulan uzun paragraf sorunlarından yakınıp duruyordu. Matematik te geçen yıla oranla bu yıl biraz zormuş.

Ben pek istediğimi alamadım sınavda, hesapladığım şaşmazsa 434 puan bekliyorum Tm bölümünden. Kime sorsam yetiştiremedim dedi genelde, benim de yetişmeyen yaklaşık 18 tane kadar Fen sorum oldu. Neyse artık herkes için hayırlısı olsun bakalım...

Açıkçası denemelerde çözdüğümüz gibi değildi özellikle matematik. Önceki sınavlara göre değişik bir sınavdı. Matematikten on dokuz boş bıraktım maalesef. Fensiz 95-100 yaparken şimdi 75-80 bekliyorum. Artık lys'ye bakacağız.

Ben öylesine girdim sınava.Şansıma kendi üniversitem kendi fakültem hatta kendi sınıfımda girdim.Bana kolay geldi.Belki yetiştiremeyeceğim için rahat çözdüm.
Fene hiç bakmadım.Türkçe biraz vakit kaybettirmesi dışında kolay sayılırdı.Matematik ise bana göre kötüydü 36 net falan çıkar.(Geçen sene 39 yapmıştım :D) Ama dediğim gibi 1 saat kadar önce çıkmama rağmen rahat çözüp bi beklentim olmadığı için kolay gelmiştir belki.İnşaallah emek verenlerin emekleri karşılıksız kalmaz.

http://www.cnnturk.com/2011/turkiye...htariyla.kopya.mi.cekildi/611896.0/index.html

YGS SKANDALI..Yine bir kopya skandalıyla karşı karşıyayız.40 matematik sorusunun 37si bu yöntemle çözülüyor.Geri kalan 3 soru ise zaten şıkları sayısal olmayan sorular.Diğer bölümler ile birlikte yaklaşık 100 soru bu formüle göre çıkıyormuş.He dicekler her adaya özel soru kitapçığı vardı şıkların yeri farklıydı.İşte olay o zaten adamına göre soru kitapçığı.Bir okulun %100 üne kız öğrenci düşürülebiliyorsa sistem bunu mu yapamıcak? KPSS'den bahsetmeye gerek yok.

Sınavda şıkların yeri değişik olduğunda yani sıralamaya göre olmadığında ilginç gelmişti.Dedim mantıklı düşünmüşler ama nedeni anlaşıldı.Zaten işin en ilginç tarafı sınav tarihinde ilk kez her kişiye ayrı soru kitapçığı olayıydı.

ps:1 nisan ile uzaktan yakından alakası yoktur.

Bunu ben de gördüm sabah, yalnız bildiğim kadarıyla kitapçıklarda şıkların yerleri de farklıydı. Buldukları sistematik her türlü mü geçerli acaba ...

Bunu ben de gördüm sabah, yalnız bildiğim kadarıyla kitapçıklarda şıkların yerleri de farklıydı. Buldukları sistematik her türlü mü geçerli acaba ...

Şıkların yeri faklı olsa ne olucak ki? Zaten o kitapçık türünü kendi adamlarına gelecek şekilde ayarlamışlardır.O yüzdendir bu her kişiye bir soru kitapçığı mevzusu.Kime ne geliceği sistemde ayarlanmıştır.Bir lisenin tamamına %100 üne kız denk getiren bunu mu yapamıcak?

Şıkların yeri faklı olsa ne olucak ki? Zaten o kitapçık türünü kendi adamlarına gelecek şekilde ayarlamışlardır.O yüzdendir bu her kişiye bir soru kitapçığı mevzusu.Kime ne geliceği sistemde ayarlanmıştır.Bir lisenin tamamına %100 üne kız denk getiren bunu mu yapamıcak?

O da doğru gerçi. Nasıl bi memleketteyiz anlamak güç cidden..

Bundan sonra devletin yaptığı her sınav için basında "Skandal" başlığını muhtemelen göreceğiz.Sınavlar ne kadar titizlikle ve hatasız düzenlenirse düzenlensin "birileri" illaki insanları umutsuzluğa ve kaosa itecektir.Yıllardan beri süregelen bir durum bu Türkiye'de.O yüzden fazla irdelememek lazım.Aksi takdirde o "birileri" ortalığı daha da karıştırıyor.