YGS-LYS

Yalnız adam şaka maka belirgin bir hata yok diyor :) Beyler siz açıklamalara inanıp gereksiz beklentiye girmeyin benim tavsiyem. Tamam tercihleri ona göre yapın ama kesin tutar diye beklemeyin. Çünkü adamlar yaptıkları hatayı geçiştirmek için şöyle olabilir ama olmayadabilir vs. tarzı söylemlerle saçmalıyor resmen.

Sanırım özel statüyle giren öğrencilerin sırası karışmış normal öğrenci alımıyla. Ama dua edin bu tür bir karışıklık oldu. Ya tersi olsaydı? Yani 20000'lik bir yer 2000 yazılsaydı ve farkedilmeseydi.

Bu sene ÖSYM'ye gerçekten birşey oldu. Kayıtların uzatılması, sistemde yaşanan aksaklıklar ve bu. Garip.

Ben tercih vermiyecem ama tercih verenlere önerim geçen sene yerleşen son öğrenciden 4 5 bin fazla tercih yapsın yani rehberlikçimiz bana öyle dedi :)
20bin 15 16 bindenbaşlasın 40 bin 35 33 ten başlasın falan yani :)

BASIN DUYURUSU

(21 Temmuz 2010)

15-20 Temmuz 2010 tarihlerinde adayların internetten öğrendikleri 2010-LYS sonuçlarında yer alan ?Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası? değerinin yanlış olduğu belirlenmiştir. Y-MF-4 puanıyla (alanında) tercih yapacak adaylar doğru başarı sıralarını 21 Temmuz 2010 tarihinden itibaren internetten öğrenebilirler. Sonuç belgesinde Y-MF-4 başarı sırasının (alanında) doğru değeri yer alacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIK
Hatadan 850.000 öğrencinin etkilendiği ifade ediliyor. Üst üste yapılan hataların ardından ÖSYM Başkanına istifa yakışır bana göre. KPSS başvurma sürelerinin uzatılması, LYS´de süre uzatımları, KPSS´deki sorularda yapılan bariz hatalar...

Kerem SEÇER' Alıntı:
Bu sene ÖSYM'ye gerçekten birşey oldu. Kayıtların uzatılması, sistemde yaşanan aksaklıklar ve bu. Garip.
Evet, Türkiye gerçeği bu, her iktidar kadrolaşır ama şimdiki kadrolaşma uzmanlığa dayalı değil ne yazık ki. Bu da beraberinde böyle skandalları getiriyor.

Onur Yavuz' Alıntı:
Hatadan 850.000 öğrencinin etkilendiği ifade ediliyor. Üst üste yapılan hataların ardından ÖSYM Başkanına istifa yakışır bana göre. KPSS başvurma sürelerinin uzatılması, LYS´de süre uzatımları, KPSS´deki sorularda yapılan bariz hatalar...

Abi benim bildiğim ÖSYM başkanı 1974'ten beri bu kurumun içinde ve yine hafızam beni tuş etmiyorsa Erdoğan Teziç onu göreve getirmişti(GS Lisesinin dayanışması). Düşünki adam ne hükümetler devirdi,ne sistemler değiştirdi,ne hatalar yaptı görevi bırakmı şimdimi bırakır dersin???

Veysel Kaya' Alıntı:
Ben tercih vermiyecem ama tercih verenlere önerim geçen sene yerleşen son öğrenciden 4 5 bin fazla tercih yapsın yani rehberlikçimiz bana öyle dedi :)

Veysel kardeşim yanlış olmuş sanırım ya da ben gecenin bu saatinde yanlış algılamış olabilirim. Bildiğim kadarı ile yaklaşık 20.000'lik bir sıra kaybı var. Yani söylenen, örneğin; bir kişinin başarı sırası 50.000 ise ona göre değil başarı sırası 70.000'miş gibi tercih yapması gerekiyor. Tercih yapıp hüsrana uğramayın demelerinin sebebi de bu sanırım.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Veysel Kaya":1wa5kffk]Ben tercih vermiyecem ama tercih verenlere önerim geçen sene yerleşen son öğrenciden 4 5 bin fazla tercih yapsın yani rehberlikçimiz bana öyle dedi :)

Veysel kardeşim yanlış olmuş sanırım ya da ben gecenin bu saatinde yanlış algılamış olabilirim. Bildiğim kadarı ile yaklaşık 20.000'lik bir sıra kaybı var. Yani söylenen, örneğin; bir kişinin başarı sırası 50.000 ise ona göre değil başarı sırası 70.000'miş gibi tercih yapması gerekiyor. Tercih yapıp hüsrana uğramayın demelerinin sebebi de bu sanırım.[/quote:1wa5kffk]

Yok aga sen yanlış algılamış olabilirsin.Veysel'in dediği gibi olmalı.Hatta az önce haberlerde sıralamanızın çok çok üstünden tercihlerinize başlayabilirsiniz diyor.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Veysel Kaya":vkxk9zdg]Ben tercih vermiyecem ama tercih verenlere önerim geçen sene yerleşen son öğrenciden 4 5 bin fazla tercih yapsın yani rehberlikçimiz bana öyle dedi :)

Veysel kardeşim yanlış olmuş sanırım ya da ben gecenin bu saatinde yanlış algılamış olabilirim. Bildiğim kadarı ile yaklaşık 20.000'lik bir sıra kaybı var. Yani söylenen, örneğin; bir kişinin başarı sırası 50.000 ise ona göre değil başarı sırası 70.000'miş gibi tercih yapması gerekiyor. Tercih yapıp hüsrana uğramayın demelerinin sebebi de bu sanırım.[/quote:vkxk9zdg]

Abi benim demek istediğim geçen senenin yerleşmesinden 5 6 bin yukarı teercih verin demek istedim.. Bu seneki kılavuzdan değil yani..

Valla gençler yapın birşeyler artık olay b.ka bulandı afedersiniz ama eninde sonunda yapılacak bu tercihler o yüzden çaresi yok. Unutmayın kimsenin hakkı ne bir kimsede ne de bir kurumda kalır. Belki bu dünyada kalır ama diğer tarafta ellerinizle yapışırsınız yakalarına.

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Vay be ne bölümmüş :) Ama diğeri bölüm iyimiş üni 3 ten işe başlıyormuşsun falan :) Ama aile bırakmadı ilk 5 6 sene saf denizde kalacam diye sağlık olsun artık seneye büyük ihtimal..

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Nükleer Enerji yaz Veysel, benim puan tutmasa da ben denicem :)

Gemi İnşaat benim bildiğim iki yol var. Ya kaptan oluyorsun yada tersane işleri falan.

Nükleer inşaatı da araştırdım her sene 30 kişi alıyor ama 5 kişi falan mezun oluyormuş çok zor ama mezun olan 5 kişi direk yurtdışı :)

Gmi inşaat değil gemi makineleri işletme mühendisliği.. Senin dediğin doğru da bu bölüm süper tershanelerde çalışaacakmışız 5 6 yıl sonra ama 5 6 yıl saf deniz..

Veysel Kaya' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":2reqdatc]Nükleer Enerji yaz Veysel, benim puan tutmasa da ben denicem :)

Gemi İnşaat benim bildiğim iki yol var. Ya kaptan oluyorsun yada tersane işleri falan.

Nükleer inşaatı da araştırdım her sene 30 kişi alıyor ama 5 kişi falan mezun oluyormuş çok zor ama mezun olan 5 kişi direk yurtdışı :)

Gmi inşaat değil gemi makineleri işletme mühendisliği.. Senin dediğin doğru da bu bölüm süper tershanelerde çalışaacakmışız 5 6 yıl sonra ama 5 6 yıl saf deniz..[/quote:2reqdatc]

Amma deniz düşmanı çıktın Veysel ya, millet deniz için can atıyor resmen. :)