YGS-LYS

Abi gemiyi uzayı falan bırakın.Özellikle uzayda Türkiye'de iş falan bulamazsınız.Eğer puanlarınız yüksekse; bilgisayar, elektrik-elektronik yazın.Puanınız düşükse; inşaat yazın, makina yazın.

Coğrafya öğrt, Türkçe öğrt, Sosyal Bilgiler öğrt Devletin atamalarında hangisinin şansı daha fazla bilginiz dahilinde bilgilendirirseniz seviniriz ;) Rehberlikçiler başka başka şeyler söylüyrlar hergün tercih sıralamasını değiştirmek zorunda kalıyoruz ;) (Tarih ve Edabiyatı sormuyorum bile bayağı mezun olan veya olacak olan var)

Ayşegül_Aygün' Alıntı:
Coğrafya öğrt, Türkçe öğrt, Sosyal Bilgiler öğrt Devletin atamalarında hangisinin şansı daha fazla bilginiz dahilinde bilgilendirirseniz seviniriz ;) Rehberlikçiler başka başka şeyler söylüyrlar hergün tercih sıralamasını değiştirmek zorunda kalıyoruz ;) (Tarih ve Edabiyatı sormuyorum bile bayağı mezun olan veya olacak olan var)
Türkçe-Coğrafya-Sosyal diye sıralama yaparsan iyi olur. Sosyal ve Coğrafya'nın atamaları birbirine çok yakın olur. Özel ilgin yoksa Tarih yazma.

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
[quote="Ayşegül_Aygün":7ene7e1u]Coğrafya öğrt, Türkçe öğrt, Sosyal Bilgiler öğrt Devletin atamalarında hangisinin şansı daha fazla bilginiz dahilinde bilgilendirirseniz seviniriz ;) Rehberlikçiler başka başka şeyler söylüyrlar hergün tercih sıralamasını değiştirmek zorunda kalıyoruz ;) (Tarih ve Edabiyatı sormuyorum bile bayağı mezun olan veya olacak olan var)
Türkçe-Coğrafya-Sosyal diye sıralama yaparsan iyi olur. Sosyal ve Coğrafya'nın atamaları birbirine çok yakın olur. Özel ilgin yoksa Tarih yazma.[/quote:7ene7e1u]

Sağol Ablamm:) Aklımdaki sıralamayı tutturan ilk kişi ;) Gönül rahatlığıyla sıralamayı yapabilirim:) Tarih Severim ama bu şartlarda yazamam ;) Tekrar Sağol Abla:)

Benim verebileceğim ve herkese verdiğim en önemli tavsiye: Sakarya yazmayın :p Yani benim için iyi olur aslında birileri yazsa ama kendi çıkarlarım için başkaları yansın istemiyorum :D

54ten uzak durun tavsiyesi her yerde doğru bir tavsiyedir. hatta 41den de uzak durun. yaz 34ü hayatını yaşa 8)

Sakarya Üniversitesini bilemem ama Adapazarı'nda 2,5 yıl yaşamış biri olarak o kadar da korkulacak bir yer olmadığını söyleyebilirim. Hatta bana göre güzel bir yerdi.

Yiğit Can Yalçın' Alıntı:
Benim verebileceğim ve herkese verdiğim en önemli tavsiye: Sakarya yazmayın :p Yani benim için iyi olur aslında birileri yazsa ama kendi çıkarlarım için başkaları yansın istemiyorum :D

Sakarya'yı yazdım bile seni göz önünde tutarak :)

Kazananları tebrik ederim.Kazanamayan, ya da kazanıp da istediği terciğine giremeyecek olan arkadaşlar da acele etmesinler.Bir sene daha çalışıp hayallerini gerçekleştirebilirler..

Yiğit Can Yalçın' Alıntı:
Hakkında hayırlısı demekten başka bir seçeneğim kalmıyor o zaman. Umutla tercihleri bekliyeceğiz artık :D

Haydi Hayırlısı ;)

ANKARA - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçlarını değerlendirme işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Yarımağan, ''Sonuçları en erken cuma günü açıklayabiliriz. Hafta sonu da olabilir. Daha önce de üniversitelere yerleştirme sonuçlarını 15 Ağustosa doğru açıklayabiliriz demiştim'' diye konuştu.

Beş ayrı oturumda gerçekleştirilen LYS sonucunda, 784 bin 564 aday 180 ve üstünde puan alarak, tercih yapmaya hak kazanmıştı.

2010 yılı için üniversite kontenjanlarının, merkezi yerleştirme ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alan lisans ve ön lisans programlarında toplam 708 bin 274 olduğu açıklanmıştı.