2026-2027 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Zaten belli olan eksikler hazırlık maçında da bir kez daha ortaya çıktı.

İyi bir 10 numara şart. Sara çok iyi bir 8 numara. 10 numara transfer edildiğinde Sara, 8 numarada çok daha verimli oluyor. Yüksek bir teklif gelmediği sürece kesinlikle satılmamalı.

Sol stopere de hızlı, ayağı temiz bir oyuncu şart.

Yusuf Sivaslıoğlu henüz 16 yaşında ama saf yetenek. Avrupa kulüpleri yakında peşine düşer. Tam anlamıyla bir mücevher. Yıllar sonra Ozan Kabak'tan sonra altyapıdan böyle özel bir oyuncu gördüm.

Lesley yeni nzonzi miz?

Lesleyi kim istedi merak ediyorum net bir şekilde 19.maçtan sonra oynamayacak ne yazık ki adam ağır çöp.

Lesleyi kim istedi merak ediyorum net bir şekilde 19.maçtan sonra oynamayacak ne yazık ki adam ağır çöp.
Ben de öyle düşünüyorum bence Chelsea yapmış diye çok da bilmedikleri bir oyuncuyu aldılar. Opsiyonunun kullanılacağını hiç sanmıyorum.

Ben de öyle düşünüyorum bence Chelsea yapmış diye çok da bilmedikleri bir oyuncuyu aldılar. Opsiyonunun kullanılacağını hiç sanmıyorum.
30 verecektin Trabzona verseydin barş halen daha nhaga oynamıyor sinir oluyorum.

Luis Campos gibi Andrea Berta gibi Hugo Viana gibi bir sportif direktör getireceksin ve futbolun yönetimini onlara bırakacaksın.
Galatasaray artık büyük bir bütçe, Osimhen Barış uğurcan gibi önemli asetlerin var. Simitçiyle Otelciyle olacak işler değil. Daha profesyonel yönetilmen gerekiyor. Eskiden çok daha küçük bütçeleri yönetiyordun bir şekilde oluyordu ama artık olmaz. Paranla rezil olursun.

Tabi ki Önder Özen bu seviyede değil ama o bile fark yaratıyor. Beşiktaş modelini daha doğru buluyorum. Futbol aklı kesinlikle gerekli. Simitçi'nin Otelci'nin futbol aklıyla Galatasaray yönetilemez.

Lesley denen şahıs yüzünden asıl kaybedeceğimiz şey zaman ve bonservisi bizde olan bir oyuncunun geri atılması. Vaktinde Rennes'den çıkmış bir futbolcu iş yaptı diye ertesi sezon bu biraz iyi göründü diye Chelsea adlı çöplük hemen almış sonra da İngiltere içinde satmış diye bunu Galatasaray'a yeterli bir futbolcu zannediyorlar.
Yok toplamda 60 milyon avro bonservis ödenmişmiş. Ne yapalım bazıları aptalca işler yapmış diye biz de o uçurumamı sürükleneceğiz?
Renato'yu aldık devre arası bizim bonservisli oyuncumuzdu listeye Aspirilla adlı neden transfer ettiğimizi hala anlamadığım hiç bir olumlu tarafı olmayan İspanya gibi krem şanti sertliğinde bir ligde bile iş yapmamış birini yazdık. Sonra hata yaptık yine demişti bir önceki sezon Lemina'da yaptığı hata gibi. Ders çıkarmıyormuş demek ki hatalardan.
Ve bugün yine Renato'yu kullanmayacağız gibi gözüküyor.

Daha hazırlık aşamaşında çöp möp tabirleri aşırı saçma ve kibirli taraftar sözleri. Bir oyuncunun neden bu seviyede olduğuyla ilgili sayısız kriter varken yeni takımıyla tek bir maçla yargılamak insafsızlık. Oyuncu da takımda teknik heyet de bu ilişkiye alışacakki birşeyler çıksın ortaya.

Bu ligde planlamayla 3-5 yılda söyle uçacağız böyle uçacağız demekle taraftarı ikna edemediğin için günlük başarılar daima el üstünde tutulacağı için sistemli büyümek çok zor. Bir yükselirsin sonra başaşağı dibe çökersin. Sistem olmadığı için de eldeki tutmuş kadroya sarılmak da bir çare olur. Onları sistemli yenileyemediğin için zirvede uzun yıllar kalman çok zor.

Chelsea Lesley'i aldığı sezon çok acayip paralar saçmıştı bir sürü genç oyuncuya ama herhalde piyasa değerinin en üzerinde para verdiği oyuncular Mudryk ve Lesley olmuştur. O sezon uçuk paralar vererek aldıkları oyunculardan Badiashile'yi göndermek istiyorlar ama o paranın yarısına satmaları zor. Bize iyi olurdu sol stoper olarak. Gusto ellerinde patladı, takımda sağ bek yok ama bedava verseler istemem. Carney Dortmund'a gitti, en azından zarar etmediler. Ben Lesley'e tercih ederdim, hem daha ucuza gitmiş. Fofana geçen sezon Karagümrük'teydi. Fofana, Jackson, Slonina, Mudryk filan derken iş yapabilen tek oyuncuları Dünya Kupası'nda kendini attıran Enzo Fernandez oldu denebilir. Şu an maliyeti ve başka transfer olmaması sebebiyle çok göz önünde.

Ben başarıyı küçümseme huyundan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum.Günün sonunda şampiyonluk geliyorsa bunda Erden Timur'un da, yönetimin de,Okan Hoca'nın da payı vardır.Onun daha az, onun daha çok payı var kıyaslamalarına da gerek yok bence.Hele ki 4 sezon üst üste şampiyon olmak çok ciddi bir başarıdır ve bunun farkında olmak lazım.

Son sezon,gidişat olarak olsun,sezon sonu itibarıyla olsun biraz sıkıntılı geçti.Benim en çok şaşırdığım nokta,"Bu takımda doymuşluk var." dediğimiz süreçte takımdan ayrılan tek ismin Icardi olmuş olmasıydı.Icardi'nin ayrılış sürecinin de doğru yönetildiğini düşünmüyorum o da ayrı.

Hazırlık dönemi çok net bir şekilde 3-4 oyuncu transfer etmemiz gerektiğini gösteriyor.Abdullah Kavukçu,üst üste oyuncular transfer ettiğimizde yığılma olacağını ve elimizden çıkarmamız gereken oyuncular bulunduğunu söylüyor.Kusura bakmayın ama bu zaten sizin işiniz değil mi ? Ben transfer döneminde yönetimin fazla ağır davrandığını düşünüyorum.Okan Hoca'nın da belirttiği gibi elit transferler veya takımın ihtiyacı olan oyuncular gelecektir.Fakat yönetimin taraftarla doğru iletişimi de sağlaması lazım.

Sen 4 sezon üst uste sampiyon ol; Şampiyonlar Liginde son 16 yap sonraki sezon herkeste inanilmaz karamsarlık, umutsuzluk...
Bir tek bizde olurdu herhalde neyse dun izlediğim Renato>Lesley denklemi beni ürkütse de, kaosun bize yaradığını hep deneyimledik.
Bence en az 5 adam daha alinmali; alinir mi alinmaz ama yerli-yabanci kadro genişlemeli yoksa film belli Ocakta yine arayışlar ama bu sefer filmde oynayanlar daha farkli unutmamak lazim.

Sen 4 sezon üst uste sampiyon ol; Şampiyonlar Liginde son 16 yap sonraki sezon herkeste inanilmaz karamsarlık, umutsuzluk...
Bir tek bizde olurdu herhalde neyse dun izlediğim Renato>Lesley denklemi beni ürkütse de, kaosun bize yaradığını hep deneyimledik.
Bence en az 5 adam daha alinmali; alinir mi alinmaz ama yerli-yabanci kadro genişlemeli yoksa film belli Ocakta yine arayışlar ama bu sefer filmde oynayanlar daha farkli unutmamak lazim.
Acı çekerek şampiyon olduğun için olabilir mi?
Hediye ettin geri hediye ettiler bunu gören aklı başında Galatasaray taraftarı karamsarlık yaşar biz fenerbahçe taraftarı gibi olmadık gerçekci ve realite olaralk bakmayı biliyoruz .
Talisca penaltıyı atsa
Ederson topu ıskalamasa diyor.
Makas daralıyor sen hareket yapmıyorsun aynı sorunlu kadro kenardan gelmeyen desteğin aynısı ile yola çıkıyoruz.
Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeye çalışıyoruz.
Bu sefer hata yapmazlar şampiyonluk artı 2.likte gider o zaman nerede hata yaptık dersin zamanında bjk yaptı araya girdik bjk halen toplayamadı.
Yapılanma bek olmayan sallai ile yola çıkmak 2 yabancı bekle yola çıkmak olmamalı.
Çok acı çekeceğiz diye düşünüyorum umarım yanılırım.

Acı çekerek şampiyon olduğun için olabilir mi?
Hediye ettin geri hediye ettiler bunu gören aklı başında Galatasaray taraftarı karamsarlık yaşar biz fenerbahçe taraftarı gibi olmadık gerçekci ve realite olaralk bakmayı biliyoruz .
Talisca penaltıyı atsa
Ederson topu ıskalamasa diyor.
Makas daralıyor sen hareket yapmıyorsun aynı sorunlu kadro kenardan gelmeyen desteğin aynısı ile yola çıkıyoruz.
Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeye çalışıyoruz.
Bu sefer hata yapmazlar şampiyonluk artı 2.likte gider o zaman nerede hata yaptık dersin zamanında bjk yaptı araya girdik bjk halen toplayamadı.
Yapılanma bek olmayan sallai ile yola çıkmak 2 yabancı bekle yola çıkmak olmamalı.
Çok acı çekeceğiz diye düşünüyorum umarım yanılırım.
Son 3 haftaya 1 maçtan galibiyet alırsan şampiyon oluyorsun ve bu acı çekerek şampiyon olmaksa sen hiç maç izleme arkadaşım. Sezon boyu hatta senelerdir ittirilen o malum takıma karşı ben bir an olsun şampiyonluğu kaybedeceğimizi ne düşündüm ne hissettim . Onlar puan olarak öne geçse bile biz ciddiye alarak oynadığımız tüm maçları ligde rahatlıkla kazanacağımıza emindim.Eksiklerimiz varmı var hemde 4-5 tane ama bu eksikler benim gözümde lig için değil şampiyonlar ligi için. Hala hepsinden bu ligdeki şu kadroyla bile farklı şekilde güçlüyüz.

Şampiyonluğu kazanmak her zaman önemli ama nasıl kazanıldığı, rakiplerin ve ligin genel durumuna bakmadan peşinen iyiydik demek yanlış bir düşünce. 8 maçlık şampiyonlar ligi fikstürü seni zorlayacak bir de bakalım o fikstür bu sezon nasıl olacak. Eskiden olduğu gibi her grup kendi içinde değil artık tüm takımlarla yarışıyorsun. Lig geçen sezondan itibaren toparlanmaya başladı ve evet hala çok fazla kötü takım var. Geçen sezon ilk kez zorlandık çünkü dar kadro (ne yazık ki Okan Buruk geniş kadro kurmayı beceremiyor ve dar kadroda bile oynamayanları forma sokamıyor) ve yeni fikstür yapısını hesap etmeden yapılan futbolcuların oynatılma dağılımı bizi dağıttı.
Bizim kulüplerimiz her değişikliği sanki onlardan habersiz yapılmış gibi kullanması ise ayrı bir rezalet.
Galatasaray'ın şampiyonluğu kaybetmesi durumunda çok ağır ekonomik problemleri ortaya çıkacak ve buna rağmen zaten tüm hakları sende olan Lemina'yı serbest bırakıyorsun ve öyle sözleşme yapıyorsun hem zamlı hem de 2 yıllık. Her başım ağrıyor diyene zam yaparak sorun çözüyorsun.
Bir de şu youtube tayfa yüzünden proje sunma diye bir saçmalık çıktı. Arkadaşlar sen bol keseden para dağıtırsan o proje sunmalar masal oluyor. Ayağına gittiğin futbolcu kapıyı 3'ten açıyor. Singo Monaco'dan net 1,5 alırken sana net 4,8 milyon avro'ya geliyor ki primlerle 6 milyona çıkıyor deniliyor.
Yönetimde sanki bir plan dahilinde Osimhen ve Icardi'yi almış hatta Lemina'yı alabilmiş gibi son ana bırakalım bir yerlerden bir şe düşer derdinde. Bruno Fernandes haberi yaptırıyoırlar hala. Bu haberi yapan gazeteci olduğunu iddia eden şahıs yahu bu adam gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde, hali hazırda zaten 15 milyon pound net kazanıyor ve Manchester United biraz düzelmiş gibi ben neden bunu haber diye yazıyorum diye kendine soramıyor bile.

Son 3 haftaya 1 maçtan galibiyet alırsan şampiyon oluyorsun ve bu acı çekerek şampiyon olmaksa sen hiç maç izleme arkadaşım. Sezon boyu hatta senelerdir ittirilen o malum takıma karşı ben bir an olsun şampiyonluğu kaybedeceğimizi ne düşündüm ne hissettim . Onlar puan olarak öne geçse bile biz ciddiye alarak oynadığımız tüm maçları ligde rahatlıkla kazanacağımıza emindim.Eksiklerimiz varmı var hemde 4-5 tane ama bu eksikler benim gözümde lig için değil şampiyonlar ligi için. Hala hepsinden bu ligdeki şu kadroyla bile farklı şekilde güçlüyüz.
Bilader 10 maç neredeyse gitti geldisiyle 18 20 maça tekabül edecek.
Geçen sene ne olduğunu düşündün mü?
3 maça bir galibiyet ihtiyacın vardı feneri yendiğin için oldu.
Ben ne yazmışım talisca kötü başladığın maçta penaltıyı atsa ne olacaktı ne olabilirdi hiç sorguladın mı?
Ben 41 yaşında Galatasarayın şampiyonluk maçına çıkıp 4 yediği maç hatırlamıyorum.
Gittin 4 yedin döndün şu anda kadroda olmayan adam sayesinde maçı çevirdin Antalya maçında son hafta osi de cezalıydı.
Şimdi aynı senaryo düşün osi cezalı kasımpaşa maçı içerde forvetin yok ya hani barışta gitme durumunda kimle çıkarsın ne yaparsın mesela kadro derinliği vb durum bu oluyor.
Bahsettiğimiz bu sana barış teklifi gelecekti neden aralı almadın diyoruz hoca da istemişken

Aynısını 2 sene evvel kerem gitmeden kanat yeter diye oğuzu almadın kerem gitti sallai geldi avrupaya yazamadın adam bek oynuyor.
İşte biz buna plansızlık diyoruz.
İş bilmezlik diyoruz ve buna kızıyoruz.
Zaten takımın Avrupa maçı yapmasaa tulum bile çıkarabilir bunda sorun yok ama sen 102 99 lu sene de rakibin konferans oynadı.
Geçen sen rakibin avrupa ligi oynadı maç kaliteliği zorlayacılığını bir hesap et düşün.
Bu sene bence graz eleyecek feneri sürpriz olmazsa avrupa liginde sen kadar yıpranacak mı bunların hepsi lige yansıyor yansıyacak.
Haftaya cuma maç var takıma takviyeyi geçtim lang gibi önemli nir parçası dahi yok işte bunları görecek olan yönetim ve teknik ekip bazı oyunculardan çıkacaksın çıkmasını bileceksin hoca o da kalsın bu da kalsın şu da kalsın dersen olmaz bir takımın beklerinin yüzde 75 i yabancı olamaz 10 yabancı kuralı varken.
Ki ikisi bence bekte değil de neyse.
Ve renato da kiralanacak kendi aldırdmadığı için lesley de 20.maç oynamayacak hatta ilk 6 7 maç sonrası olmayacak.
Ahmed barusso 2
Nzonzi genç.versiyonu görünen köy kılavuz istemez.

Haa unutmadan lemina olayı da var 12 kişi mi oynayacağız dedi biz aldırdık diye avrupa listesine yazmadı hoca
Fikrine aşık insanları sevmem sevmeyeceğim
41 yaşındayım üzüntüyü de gördüm sevinci umarım bu mesajı nisanda olumsuz şekilde alıntalamam.

Son düzenleme:
Dün sabah içinde hiçbir hakaret olmayan bir paylaşım yapmıştım. Silinmiş. Basketbol, voleybol forumlarında yöneticilere en ağır hakaretler yapılirken ki zaman zaman okuduğumda rahatsız oluyorum. Bu paylaşımlar silinmiyor. Anladığım kadari ile burada futbol takımını ve yönetim şeklini eleştirmek yasak. Ama en azından saygı gösterip paylaşımım niye silindi bir açıklama yaparsa sorumlu kişiler sevinirim. Burada hiçbir kişi veya kişilerle polemiğe girmem. Galatasarayın faydası ve çıkarı dışında hiçbir şey umurumda da değil. Ancak yazdıklarım burada birilerini rahatsız ediyorsa ve bu yüzden paylaşımlar silinecekse bunu bileyim ki, burada vakit kaybetmeyeyim.

Geri