• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sofo %80 olasılıkla Galatasaray da.Sofo ya sözleşme yollanmış.Geri dönüş bekleniyor.1+1 2 senelik yıllık 1.1 milyon dolar haberleri var sitelerde furkan ın da 1.300 alacaığın düşünürsek 2 5 numara 2.4 milyon dolar eder.Kerem gönlüm ü de anlaşıldığını katarsak işin içine bana göre 4-5 numara takviyesi ile sona gelindi.Belki ucuz atlet amerikalı tercih edilebilir euroleague için. 3.5-4 oynayabilen bir bertans ismini alabilirsek çok faydalı olacağına inanıyorum.He birde arroyo nun yanında spa mı olur baby brown mu olur artık arroyo kalibresinde bir oyuncu getirilmesi şart euroleague de başarı için.Marko kalıcak görünüşe göre.Benim kadro tercihim;
Arroyo-kalırsa Ender(alternatif Barış Ermiş)
Sinan-Spa(baby brown)
marko -cenk-bertans
kerem gönlüm-Erceg
sofo-Furkan-(atletik bir 5 numara bknz:Hunter ya da Gani lawal)
Bu kadro F4 yapar eğer sezon içinde sağlam kalabilirsek.. :)

Ya aslında 3-4 oynayan biri arıyorsak Rudez bu iş için biçilmiş kaftan. Müthiş de şutu var adamın, piyasası da yüksek değildir.

Bertans da güzel olur ama Rudez cuk oturur açıkçası.

Gün itibariyle Barış Ermiş ve Kerem Tunçeri boşa çıkmış oyuncular. Bu iki isim varken hiç Ender'e mecbur kalmayalım ve daha ucuza bu iki oyuncudan en az birini alalım

Bu arada adı geçen Bobby Brown'ın Çin'de üç sene 4 MD'lık kontratı var ve NBA harici kontrattan çıkış hakkı yok. Eğer cidden bir ilgimiz varsa buy-out vermemiz lazım, ki bir de bunun üstüne Brown'ın yıllığı var.

Arroyo-Spa-Marko-Bertans-Erceg-Sofo

Bir yabancı daha almalıyız. Adaylar;

Savunması iyi deliciliği olan bir Combo guard. Jamont, Lucas gibi.

Şutör bir oyuncu; Carroll, Micov gibi.

Birde Sofo ve Furkan'ı düşünürsek savunmada caydırıcı atletik bir 5 numara; Dunston. Mbakwe gibi

Barış Ermiş boşa çıktı kaçırmamak gerekir.Ender iyi ama performansı çok dengesiz.

Erceg varken Bertans çok gereksiz olur 7. Yabancı olacaksa eyvAllah ama öncelik 4-5 oynayan biri olmalı.Slaughterında piyasası düştü diye biliyorum alırsak iyi iş yaparız

7. yabancı olarak iyi bir tercih olur. 3-4 oynayabilen şutu düzgün bir isim. Bence zamanla Erceg'i benche yollayacaktır. Ayrıca Erceg'in etkisiz kaldığı maçlarda önemli bir alternatifimiz olur.

Barış boşa çıktıysa hemen kapsak iyi olur bence de.

Arroyo-Delici 2 Numara-Marko-Erceg-Sofo yabancılar böle olacak gibi. 1-2 Oynayabilen şutu temiz biri de 6. yabancı olur

Arroyo-Spa-Marko-Bertans-Erceg-Sofo

Bu kadroda bir tane savunma yapan adam var Oğuzhancım...Cok kötü bir savunma kimyası var...80-90 atar 100 yer bana göre...Marko-Bertans-Erceg-Sofo kesinse ya Arroyo kalır yada Spanoulis gelir artık ...İki numaraya sağlam savunmacı şart şu yapıda ..Oda minimum...

İlk 5 te Erceg'in naifliği ile Sofo'nun kayalığı nasıl bir etkileşime girecek merakla bekliyorum :) Sofo inanılmaz bir silah olacak bakın görün :)

Sofo %80 olasılıkla Galatasaray da.Sofo ya sözleşme yollanmış.Geri dönüş bekleniyor.1+1 2 senelik yıllık 1.1 milyon dolar haberleri var sitelerde furkan ın da 1.300 alacaığın düşünürsek 2 5 numara 2.4 milyon dolar eder.Kerem gönlüm ü de anlaşıldığını katarsak işin içine bana göre 4-5 numara takviyesi ile sona gelindi.Belki ucuz atlet amerikalı tercih edilebilir euroleague için. 3.5-4 oynayabilen bir bertans ismini alabilirsek çok faydalı olacağına inanıyorum.He birde arroyo nun yanında spa mı olur baby brown mu olur artık arroyo kalibresinde bir oyuncu getirilmesi şart euroleague de başarı için.Marko kalıcak görünüşe göre.Benim kadro tercihim;
Arroyo-kalırsa Ender(alternatif Barış Ermiş)
Sinan-Spa(baby brown)
marko -cenk-bertans
kerem gönlüm-Erceg
sofo-Furkan-(atletik bir 5 numara bknz:Hunter ya da Gani lawal)
Bu kadro F4 yapar eğer sezon içinde sağlam kalabilirsek.. :)

Furkan 1.3 Mİlyon Euro alıyor Dolar değil

Ergin Hoca'nın tarzı taktiği belli aslında. Ana taktik Pota altına geniş kalın kalıplı birini koyup ona yapılan 2li sıkıştırmaları boştaki adamı hızlı bularak cezalandırmak. Cem Şentürk de bahsetmiş zaten aynen aktılıyorum. Bertans transferi olursa anlamını belli etmiş oluyor. %44 ile üçlük atıyor olması da etkileyici tabii ki ama devamlılık arzeder mi bilemiyorum.

Biraz farazi akla yatkın bir takım oluşturmaya çalıştığımda gene de bir yer eksik aklıyor hep. Bunun sebebi yabancı sınırı olduğu kadar bizim tarih boyunca hiç bir branşımızda (genel türk takımları sorunu) optimal kadro mühendisliğini yapamamış olmamızın da etkisi var. Eğer Geçen sene Jamont ve Jawai sakatlanmasaydı en optimal kadroyu kurmak üzereydik:)

Benim beklediğim istediğim kadroyu ben de yazayım adet yerini bulsun

Arroyo Spanoulis Nikolov + (Tunçeri)
Jamont -Sinan
Marko-Cenk
Gönlüm-Erceg-Kanter-Bertans
Sofo-Furkan

Aslına bakarsak geçen seneki kadroya iyi bakıp analiz etmek lazım

Arroyo >>>>> Arroyo
Ender >>>>> Ender kalabilir belki ama Nikolov Tunçeri iyi olur. Normal sezon maçlarınd asüre bulup gelişir Nikolov
Engin >>>>>> SPANOULİS
Sinan>>>>>>>>Sinan
Henry >>>>>>>>Bİr Skorer lazım
Göksenin>>>>>>>
Jamont>>>>>>>>>>>O delici adamı bulmak lazım
Malik>>>>>>>>>>>
Cenk>>>>>>>>>> Cenk
MArko>>>>>>>>>>Marko
Erceg>>>>>>>>>>ERceg
Ersin>>>>>>>>>> KEREM GÖNLÜM
Milan>>>>>>>>>>Yerine 3-4 oynayan şutör bir yabancı
Jawai>>>>>>>>>>Sofo
Bonsu>>>>>>>>>>Pota altına atletik bir uzun
Furkan>>>>>>>>>>Furkan

Bu hesaba göre CARLOS Ender Sinan Cenk Furkan Kerem MARKO ERCEG SOFO eldeki oyuncular. 2 yabancı hakkımız var ve Skorer+delici bir oyuncuyla 3-4 oynayan bir oyuncu ve atletik uzun ihtiyacımız var. Bunlardan birini kesinlikle yerli olarak sağlamak zorundayız. +ERsin haklarını kazanırsa onu da dahil etmekte fayda var:)

Yabancı sınırı hepten kalksaydı kadrolar çok daha rahat kurulur bu arada bir çok yerli oyuncu da yurtdışında oynamaya giderdi. Göksenini kiralık vereceğiz gene yurt içinde gezer misal. Hangi kulüp bizim ülkeeki paraları verebilir Ruslar hariç

Bu kadroda bir tane savunma yapan adam var Oğuzhancım...Cok kötü bir savunma kimyası var...80-90 atar 100 yer bana göre...Marko-Bertans-Erceg-Sofo kesinse ya Arroyo kalır yada Spanoulis gelir artık ...İki numaraya sağlam savunmacı şart şu yapıda ..Oda minimum...

2 numaraya Lucas'ı yazalım bence. Arroyo (Spanoulis)-Lucas-Marko-Erceg-Furkan yada Spanoulis (Arroyo)-Lucas-Marko-Kerem-Sofo gibi beşlerle oynarız ama Ergin hoca Arroyo-Spanoulis yada Erceg-Sofo'yu yanyana kullanacaktır. İçeri bol bol gömülürüz dış şutu riske ederiz.

Bir yabancı daha almalıyız. Adaylar;

Savunması iyi deliciliği olan bir Combo guard. Jamont, Lucas gibi.

Şutör bir oyuncu; Carroll, Micov gibi.

Birde Sofo ve Furkan'ı düşünürsek savunmada caydırıcı atletik bir 5 numara; Dunston. Mbakwe gibi

Bertans gibi çok net bi şutör varken şutör alınmaz bence. 3 numarada düşünmek lazım kendisini.

Arroyo-Spa varken bir kısa daha almak mantıksız olur bence. Yerlilerde varken süre dağılımı zor olur.

Sofo varken en iyi opsiyon 4-5 oynayabilen ucuz yollu bir uzun olur bana göre

Arroyo-Zach Wright-Jaycee Carroll-Markoishvili-Bertans-Erceg-Sofo

Bu da 7 yabancılı rotasyon. Wright, Marko ve Bertans fena savunmacılar değil. Sofo da hakeza aldığı süre içerisinde caydırıcı olabilir.

Bir sürü alternatif var tabi... Arroyo'nun yanına yapılacak hamle çok önemli.

2 numaraya Lucas'ı yazalım bence. Arroyo (Spanoulis)-Lucas-Marko-Erceg-Furkan yada Spanoulis (Arroyo)-Lucas-Marko-Kerem-Sofo gibi beşlerle oynarız ama Ergin hoca Arroyo-Spanoulis yada Erceg-Sofo'yu yanyana kullanacaktır. İçeri bol bol gömülürüz dış şutu riske ederiz.

Lucas Jamon Gordon'mu Hakkı Lucas? Olabilir herkes şutör ve savunma yapan yok Marko hariç bu kadroda...O yada o tarz biri şart iki numaraya en azından Marko ile birlikte ön alan savunması biraz daha netleşmiş olur..Furkan, Kerem sert oyuncular, Sofo Ehh , Bertans kısa savunması iyi ama uzun savunması çok vasat..Erceg malum...Sert bir iki numara ile geçtiğimiz seneki savunmamızı büyük oranda yakalayabiliriz yine Ergin Hoca'nın takım savunmasıyla..

şuan ki kadro planlamasının özeti

aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık

Bertans gibi çok net bi şutör varken şutör alınmaz bence. 3 numarada düşünmek lazım kendisini.

Arroyo-Spa varken bir kısa daha almak mantıksız olur bence. Yerlilerde varken süre dağılımı zor olur.

Sofo varken en iyi opsiyon 4-5 oynayabilen ucuz yollu bir uzun olur bana göre

Şutör'ü bende geçiyorum. Benim istediğimde atletik savunması iyi bir uzun. Lakin delici ve savunmacı kısa şart. Çok sıkıntı yaşarız. Arroyo-Spa yanyana savunmada sıkıntı çekeriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri