• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jamon'a 1.3 verilmez, bende Jamon'u yaziyordum ama butce dusuk kalir 800-900'e anlasilir diye dusunuyordum.

Bütçe 10 milyon + sponsor değil sponsorla birlikte 10 milyon euro. sponsorun vereceği rakama göre bu rakam 11-12 milyon euroya da çıkabilir ancak yönetim bu parayla takımı kur. sezon içinde ihtiyaç olursa ekstra bütçe yaparız demiş. Zaten ortaya atılan pocius, gelabale gibi oyuncular da bu rakama bağlı olarak atılıyor. Bilgiler Eyüp Abi'den. Sözünede çok güvenirim ki gelişmeler de onu gösteriyor.

Abi dememde sıkıntı yoktur umarım saygıymdan dolayı abi demek isterim. Tamam abi bazı sıkıntıları olabilir :) ama Ergin Ataman adam edemez miydi sizce?

Fatih aslında bende Semih'i isterim ancak takımın 3. pivotu olarak. Ama geçen sene aldığı para göz önüne alındığında 3. pivot olarak biraz lüks kaçar, Ergin Ataman BJK'tayken en iyi sezonunu geçiriyordu ama bir daha bence toparlanması zor. Kafaca basketbolu bitirmiş gibiydi geçen sene...

Arkadaşlar pivot olarak hem savunması iyi hem hücumu iyi birini arıyoruz. Ancak böyle bir adamı Avrupa'da bulmak zor. NBA'de dahi pivot sıkıntısı göz önüne alındığında böyle bir adam varsa eğer zaten NBA'e kaçıp ilk 5 başlıyor yada takımın önemli sailahlarından biri oluyor(Pekovic mesela)...

Kısaca ya Lampe'yi ya Dorsey'i seçebiliriz (isimleri misal misal olarak verdim, hücum - savunma). Bence elimizde Furkan tarzı bir oyuncu varken, hücum ağırlıklı birini seçsek çok daha iyi olur. Ama Ergin Hoca'nın kararına saygı duymak lazım. Bu arada Gelabale haberleri umarım gerçektir. 2014'deki değil ama 2013'deki Gelabale fark yaratır...

Benim anlamadığım bizim takımı ne diye Maccabi ile kıyaslıyoruz.Maccabi dediğin takım ekol yıllardır böyle oynarlar,aynı oyuncuları sen alsaydın EL'de şampiyon olacağını mı sanıyorsun.Yanlış anlaşılsın istemem ama Maccabi,Pana,Oli bunlar ekol takımlar istediği kadar bütçe küçültsün veya ucuza oyuncu alsın yine zirveye oynayabilecek takımlardır.Biz de sıkıntı bütçe değil bir hedef konulamamasıdır.Buradaki bazı arkadaşlar beklentilerinin altında transferler olduğunu söylüyor.Hatta bazıları F4 için yetersiz diyor.Transferlere bakarsak hedefimiz geçen senenin biraz üstüne koymak gibi ama rakiplerin hedefleri direk F4 oynamak gibi görünüyor.Sanırım bazı arkadaşların canını sıkan durum budur.Bizden de bir kaç hamle beklemeleri çok normal.O da Spanoulis hamlesiydi

Muhtemelen bu sene düşük tempolu oynadığımız oyunu oynayacağız. Sete sette sağlam savunma ile çok az sayılar yiyorduk. Bazı defolara ragmen final'de son maça kaldık ve EL'de f8 yaptık. Bizim amacımız bu sete set oyununu dahada iyi hale getirmek. Bu sene ki oyun yapımızda öne çıkan eksikler;

-Arroyo dışında maç içinde sorumluluk alan birisi olmaması. (Gordon'un eksikliği ve Enderin istikrarsız yapısı)

- Sırtı dönük oyunu olmayan bir pivot[/COLOR]

- Özellikle ribaundlara ve diğer alanlara katkı verebilecek bir kısa oyuncu eksikliği (Marko çok iyi oyuncu ama eksik)

-Erceg'e alternatif olabilecek dış şutu olan bir dört numara eksikliği.

-Gordon sakatlığından sonra Malik'inde kapatamadığı pemnetreci kısa oyuncu eksikliği.

Daha fazla eksik bulunur ama belli başlıcaları bunlar. Kırmızı ile işaretlediğimiz yer en önemli sorunumuzdu. Arroyo'nun yanında Gordon yada Rice olsa şampiyonluğu fenere kaptırmaz. EL'de Barca'yı zorlardık.

Diğer boltladığımız kısım ise sete set oyunlarında en önemli kilit açıcı noktalardan biri ise post'u olan bir uzundur. Bizde maalesef böyle bir uzun yoktu ama idare ettik.

Ribaund ve diğer alanlara katkı verebilecek oyuncular Pocius ve Gelabele geldiğinde bu sorun kapanır. Yine aynı şekilde Erceg'i de Gelabele ile yedekleyebiliriz.

Şimdi penetreci ve sorumluluk alan 2 numara ve postu olan bir 5 ile oyun tarzımızı çok yukarılara çekeriz. Kritik hamleler bunlar. Hiç katkı alamadığımız Macvan (?), Malik ve Domercant'in yerine belli katkı alacağımız oyuncuların gelmeside olumlu bir nokta.

2 numara Spa 5 numarada Vaguyakas (Böyle mi yazılıyor bilmiyorum) olursa harika olur. Alacağımız tarzlar belli.

Arroyo 1.5
Erceg 1.3
Furkan 1.8 (kazık ki ne kazık)
Marko 1
Pocius 600
Kerem 800
Lampe, Vougioukas, Maric 1.3 Maric olursa dahada ucuza olur.
Cenk 800
Ender 700
Sinan 600
Jamon Gordon 1.3
Gelabale 700
Diğerleri 1.200

Bu şekilde geçen seneden çok daha dengeli ve eksiksiz bir takım kurabiliriz

Yalnız Jamon 1.3 almaz. En fazla 900

Ülkerin bu sene euroleague şampiyonu Maccabi'den aldığı guard onları bu sıkıntıdan kurtarabilir, geçen sene bo mccalebb'in üzerine akıllıca oynayıp onu şut atmaya zorlamıştık ve bazı maçlar başarılı olmuştuk ancak bu sene aynı taktik tutmaz büyük ihtimal.

Efes ise nenad krstic gibi bir yıldızdan sonra R.Madrid'ten draper'i guard mevkisine ekledi, önemli bir kısa daha alacaktır muhtemelen, yani bu sene rakiplerimiz daha da güçlü olacaklar hatta Efes bu sene Ülker'den de iyi olacaktır benim görüşüm. Bu yüzden sadece Arroyoya güvenmemeliyiz, bizde Arroyo var nasılsa diye rehavete girersek büyük sorun yaşayabiliriz. Guard mevkisine mutlaka bir yıldız almalıyız bence.

Bende onu demek istedim zaten Arroyoya güvenmeliyiz. Hickman Arroyo gibi top dağıtan bi guard değil olmadı da zaten. Hatta Fenerin forumlarına göz gezdirdim bugün onlarda Bo'yu yollayıp Hickman'ı almak ne kadar doğru diye tartışıyorlardı.

Eyüp Yıldız sponsorla falan demiş ama en az bütçe 15-16 milyon dolar olur. Klasik Gaines, Zaza'ları ben bildim yazmışta ama para işi her zaman belirsizdir. Artarda inerde. Bu bütçeyle iyi takım kurarız biz.

Arroyo 1.5
Erceg 1.3
Furkan 1.8 (kazık ki ne kazık)
Marko 1
Pocius 600
Kerem 800
Pivot 1.3
Cenk 800
Ender 700
Sinan 600
2 numara 1.3
3.5 numara 700
Diğerleri 1.200

Toplam 13.600.000 dolar. İyi takım kurarsın.

Renkdaş Sen oyuncuların Menjerimisin yoksa Adamlar biz bu paralara oynarız dedilermi İşkembeden fiyat yazmayalım.

Güzel fiyatları yazmısın Menejerlerıne Verilicek parayıda yazın.

İsmi Duyulmamış Abd `li alınca ortalık yer gök inliyor .Örnekmi En basiti Lucas Gordon adamı Oly `den gelmeden Topa Koyduk,giderken arkasıdan Ahıtlar yaktık,Marko geldiğinde çogumuz vasat dedik şimdi sözleşme yenilemesse Yönetim Haindir diyoruz.

İlk önce öle işkemden ona 600 buna 700 yazmayı bırakın adamların menejerleri var gecen sene Macabbi 10m dolara ,kurmus bende gecen sene Kira 500 tl veriyordum Bu sene 600 tl veriyorum.

Kaçınız Dorsey İsmini biliyordu Oly `den önce Adamların Kendi ülkesi dışından istediği kadar yabancı alma hakkı var .Bizim ülkemizde aynı uygulama olsa git 5 tane Abd`li al 100bin 200bin dolara oynıcak hepsıne 2şer senelik anlaşma yap ben sana 5m Euro bile takım kurarım.

Yani 5 milyon euro+sponsor geliri olacak bütçe. Sponsor bulamazsak sorusu can sıkıcı tabi...

edit: 6,8 milyon dolar+sponsor. Umarım 5-6 milyon dolar verecek bir sponsor bulabiliriz...

Forumda belli bir kesim Euro ile Dolar arasında ki farkı anlamıyor Avrupa'da sözleşmeler genelde dolar bazından yapılıyor 10 milyon Euro 13 milyon dolar civarı para ediyor bu paraya rahat rahat takım kurarsın piyasada ki elit oyuncular zaten 1-1,5 milyon dolar arasında değişiyor

Renkdaş Sen oyuncuların Menjerimisin yoksa Adamlar biz bu paralara oynarız dedilermi İşkemden fiyat yazmayalım.

Güzel fiyatları yazmısın Menejerlerıne Verilicek parayıda yazın.

İsmi Duyulmamış Abd `li alınca ortalık yer gök inliyor .Örnekmi En basiti Lucas Gordon adamı Oly `den gelmeden Topa Koyduk.Giderken arkasıdan Ahıtlar yaktık,Marko geldiğinde çogumuz vasat dedik şim sözleşme yenilemesse Yönetim Haindir diyoruz.

İlk önce öle işkemden ona 600 buna 700 yazmayı bırakın adamların menejerleri var gecen sene Macabbi 10 kurmus bende gecen sene Kira 500 tl veriyordum Bu sene 600 tl veriyorum.

Kaçınız Dorsey İsmini biliyordu Oly `den önce Adamların Kendi ülkesi dışından istediği kadar yabancı alma hakkı var .Bizim ülkemizde aynı uygulama olsa git 5 tane Abd`li al 100bin 200bin dolara oynıcak hepsıne 2şer senelik anlaşma yap ben sana 5m Euro bile takım kurarım.

Ne işkembesi bu ? Pocius 600 bin dolar Sportando yazdı. Arroyo, Erceg, Sinan, Furkan'ın aldıkları belli zaten. Kerem'in fiyatını bu forumda Ziya abi söyledi. Ender ve Cenk'e verilebilecek en makul fiyatları yazdım. Gidipte Endere 900-1 milyon arası para mı verilecek zannediyorsun ? Gelabele 800-900 dolar verecek takım bulabilecek mi ? (Vergileride hesaba katınca alacağı para daha az olur ) Pivot'a verilebilecek en iyi parayı yazdım. Sofo bile 1.1 geliyordu. İsmi konuşulanların çoğu 1 milyonun altına gelir. 2 numara içinse bir tahminim yok. O yüzden 1.3 ideal para.

Menejer ücretleri yazmışsında Diğerleri kısmına 1.2 yazdım oradan karşılarlar. Pocius, Gelabele, Dorsey geldiği için menejer ne kadar komisyon talep eder ki ? Spa'yı Rodriguez'i Teodosicî getirmiyoruz. Pek fikrim yok ama taş çatlasın 600-700 bin menejer ücreti olur. Geriye 500 kalıyor. Marko'ya 2 numaraya Cenk'e falan 100-200 maaş artırımında kullanırız.

Sezon için kullanırız bütçe diyorsun sezon içi bütçesi ayrıymış.

Bol keseden iyi salladım dimi :)

Forumda belli bir kesim Euro ile Dolar arasında ki farkı anlamıyor Avrupa'da sözleşmeler genelde dolar bazından yapılıyor 10 milyon Euro 13 milyon dolar civarı para ediyor bu paraya rahat rahat takım kurarsın

Sanırım bir kesimdede Transfer bütçesimi yoksa Takım kadro parasımı bunu anlamayanlar var .

Pocius'un 600, dolar değil Euro idi yalnız :)

Murat Özyer transferlerle ilgili twitler attı çok ilginç. Eyüp Yıldız'a paralel twitler attı. Yıldız beklemeyin takım kimyasına uyan isimler alacağız dedi açık açık.

Senin yazdığın maaş skalasına göre yazdım yani bencede 1.3 Gordon'a fazla. Bizim için daha iyi daha ucuza oynaması pivota daha çok bütçe ayırırız

Jamon Gordon içime sinmedi ama bu kadroya en uygun isim. Arroyo tıkandığında sorumluluk alacak bir isim değil ama şu kadroya en uygun profil. Başa güreşen her takımda lider karakterli2 oyuncu var. CSKA; Teodosic-Weems, Barca Navarro-Huertas, Real; Rodriguez-Fernandez. Keşke bizde Arroyo'nun yanına böyle oyuncular eklesek.

Ne işkembesi bu ? Pocius 600 bin dolar Sportando yazdı. Arroyo, Erceg, Sinan, Furkan'ın aldıkları belli zaten. Kerem'in fiyatını bu forumda Ziya abi söyledi. Ender ve Cenk'e verilebilecek en makul fiyatları yazdım. Gidipte Endere 900-1 milyon arası para mı verilecek zannediyorsun ? Gelabele 800-900 dolar verecek takım bulabilecek mi ? (Vergileride hesaba katınca alacağı para daha az olur ) Pivot'a verilebilecek en iyi parayı yazdım. Sofo bile 1.1 geliyordu. İsmi konuşulanların çoğu 1 milyonun altına gelir. 2 numara içinse bir tahminim yok. O yüzden 1.3 ideal para.

Menejer ücretleri yazmışsında Diğerleri kısmına 1.2 yazdım oradan karşılarlar. Pocius, Gelabele, Dorsey geldiği için menejer ne kadar komisyon talep eder ki ? Spa'yı Rodriguez'i Teodosicî getirmiyoruz. Pek fikrim yok ama taş çatlasın 600-700 bin menejer ücreti olur. Geriye 500 kalıyor. Marko'ya 2 numaraya Cenk'e falan 100-200 maaş artırımında kullanırız.

Sezon için kullanırız bütçe diyorsun sezon içi bütçesi ayrıymış.

Ender,Cenk`in Musabecisimisin anlamayadımki neye göre kime göre makul?
Bunların hepsi senin olmasını istediğin şeyler arkadasım ,Bende diyorumki Tarık Çamdalı alalım 2, 2.5 m euro ama Eskisehir 5m istıyor,Bende istiyorum Dany`ye 500.000 dolar versinlerde kurtulsak,Bende istiyorum Spa`nın maliyetını Başkan karsılıcak OLY`nın 2m doları kabul etmesini herkesin gönlünde istedikleri var.

Menejerlik oyunu kadar basit değil helede Şubende Murat Özyer gibi bir insan varsa keza futbolda Bülent Tulun

Pocius'un 600, dolar değil Euro idi yalnız :)

Murat Özyer transferlerle ilgili twitler attı çok ilginç. Eyüp Yıldız'a paralel twitler attı. Yıldız beklemeyin takım kimyasına uyan isimler alacağız dedi açık açık.

900 bin dolar olsun 1.2'den düşüyorum.

Erceg-Furkan ve Kerem-Lampe cok mantikli ikililer,yalniz Lampe de ucuza oynayacak bir oyuncu degil,fakat bu pota alti cok hosuma gitti sahsen.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Jamon Gordon içime sinmedi ama bu kadroya en uygun isim. Arroyo tıkandığında sorumluluk alacak bir isim değil ama şu kadroya en uygun profil. Başa güreşen her takımda lider karakterli2 oyuncu var. CSKA; Teodosic-Weems, Barca Navarro-Huertas, Real; Rodriguez-Fernandez. Keşke bizde Arroyo'nun yanına böyle oyuncular eklesek.

Bende Arroyo'nun yanına lider karakterli bir oyuncu daha isterim Hakkı ama bütçemiz dahilinde olabileceğini sanmıyorum. Eksiklerimizi doğru şekilde kapatırsak takım kimyası olarak Efes'ten de Fenerbahçe'den de iyi olacağımızı düşünüyorum.

Sanırım bir kesimdede Transfer bütçesimi yoksa Takım kadro parasımı bunu anlamayanlar var .

Hali hazırda Erceg-Furkan-Sinan ve kalırsa Arroyo dışında sözleşmeli oyuncumuz olmadığından haksız sayılmazlar.Yaklaşık 6- 7 milyon Euro ile 8 tane serbest oyuncu rahat transfer edilir gelen herkes 1 milyon dolar maaşa oynayacak diye bir dava yok Pocius 600 Marko 900 e evet dedi mesela

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri