• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Emir'den sonra Schilb çok anlamsız olmadı mı?

Emir schilb micov daye pleiss beşi zaman zaman sahada olacaktır. Rakibe eşleşme sıkıntısı yaratacak uzun bir beş olacak. Ilginç olacak gibi duruyor bu seneki maçlar.

Bu 5 oynarsa ayak yavaşlığından delik deşik oluruz, bu kadar ağır oyuncuları penetre manyağı yaparlar.

Daye -Tyus - Pleiss rotasyonunda üzüldüğüm tek bir nokta var. O da kontratlarının 1 yıllık olması

Pleiss için yumuşak diyen arkadaşlar var. Öncelikle bu görüşlerini yazarken oyuncuyu ciddi şeklide takip edip yazdıklarından hiç şüphem yok. Ancak bence atladıkları bir nokta var. O da motivasyon. İşler ciddiye bindiğinde, son derece önemli bir maça çıkıldığında, hangi oyuncu olursa olsun eğer fiziksel özellikleri itibariyle bir dezavantajı yoksa savunma anlamında elinden geleni yapar. Ortalama üstü bir savunma performansı ortaya koyar.

Mesela Abdi İpekçi'de, 10.000 seyirci önünde, kritik bir Panathinaikos maçında Pleiss'ın yumuşak, temastan kaçınan bir görüntü çizeceğini düşünüyosanız yanılıyorsunuz. Tam tersi 2.18 boyuyla, uzun kollarıyla boyalı alanı domine edecektir.

Bunun örneği aslında şu an bile takımımızda mevcut. Mesela NBA'de önemli süreler bulduğunda iyi bir savunmacı olarak gösterilen Daye, İtalya serüveninde yumuşak bir oyuncu profli çizdi. Ancak Daye'in de fiziksel yapısı ve atletizmi forvet pozisyonu için oldukça iyi savunma yapacak potansiyele sahip. Bir oyuncunun NBA gibi bir platformda iyi savunmacı olarak gösterilip, İtalya gibi bir ligde yumuşak savunmacıya dönüşmesi sadece motivasyonla açıklanır.

Yine Datome örneği de önümüzde. İtalya Ligi'nde ve milli takımında sadece hücum yönüyle ortaya çıkan, savunmada oldukça yumuşak kalan Datome'nin Fb'de yaptığı savunma ortada. Ayrıca Datome'nin Daye ve Pleiss'e oranla fiziksel dezavantajları da var. 3 numara için ağır, 4 numara için undersize kalabiliyor

Pleiss 2.15'in üzerinde yüzde 40'lara yakın 3 sayı tehdidine sahip, post up oyununu kusursuza yakın oynayan, ikili oyunlarda hızlı devrilen, boyuna göre ayakları çabuk,özel bir oyuncu. Mevcut fiziksel özellikleri savunma yapmasına handikap olmadığı gibi tam tersi avantaj sağlayacak yapıda. Tek gereken o kafaya girmesi

Bu 5 boyalı alana toplandı mı sıkıntı hallolur. Zaten ben uzun süreye yayılan bir 5 olarak söylemedim. Maçın 3-4 dakikası bunu oynayacaktır Ergin Hoca.

Aslında savunma işini 2 ye ayırmalıyız. Ev sahibi ve Deplasman geçense kurduğumuz takım deplasmanda fark yaratamıyordu o da patlayıcı oyuncuların olmaması ve savunmanın bir türlü bir üst düzeye çıkarılamamasıydı. Bu sene Avrupa maçlarında bu eksikliğimizi giderirsek eğer fark yaratırız.

Dentmon bu takimi oynatan gerektiginde atan, Sinan 2 numarada savunma rolunde uzman ve hucuma katki veren , Micov vazgecilmez lider , Daye ve Pleiss'te pota alti kuleleri olmali.

Ben de bu boy olayını anlamıyorum..Herkes farklı birşeyler söylüyor.
2.14
2.15
2.18
2.21

Daye -Tyus - Pleiss rotasyonunda üzüldüğüm tek bir nokta var. O da kontratlarının 1 yıllık olması

Pleiss için yumuşak diyen arkadaşlar var. Öncelikle bu görüşlerini yazarken oyuncuyu ciddi şeklide takip edip yazdıklarından hiç şüphem yok. Ancak bence atladıkları bir nokta var. O da motivasyon. İşler ciddiye bindiğinde, son derece önemli bir maça çıkıldığında, hangi oyuncu olursa olsun eğer fiziksel özellikleri itibariyle bir dezavantajı yoksa savunma anlamında elinden geleni yapar. Ortalama üstü bir savunma performansı ortaya koyar.

Mesela Abdi İpekçi'de, 10.000 seyirci önünde, kritik bir Panathinaikos maçında Pleiss'ın yumuşak, temastan kaçınan bir görüntü çizeceğini düşünüyosanız yanılıyorsunuz. Tam tersi 2.18 boyuyla, uzun kollarıyla boyalı alanı domine edecektir.

Bunun örneği aslında şu an bile takımımızda mevcut. Mesela NBA'de önemli süreler bulduğunda iyi bir savunmacı olarak gösterilen Daye, İtalya serüveninde yumuşak bir oyuncu profli çizdi. Ancak Daye'in de fiziksel yapısı ve atletizmi forvet pozisyonu için oldukça iyi savunma yapacak potansiyele sahip. Bir oyuncunun NBA gibi bir platformda iyi savunmacı olarak gösterilip, İtalya gibi bir ligde yumuşak savunmacıya dönüşmesi sadece motivasyonla açıklanır.

Yine Datome örneği de önümüzde. İtalya Ligi'nde ve milli takımında sadece hücum yönüyle ortaya çıkan, savunmada oldukça yumuşak kalan Datome'nin Fb'de yaptığı savunma ortada. Ayrıca Datome'nin Daye ve Pleiss'e oranla fiziksel dezavantajları da var. 3 numara için ağır, 4 numara için undersize kalabiliyor

Pleiss 2.15'in üzerinde yüzde 40'lara yakın 3 sayı tehdidine sahip, post up oyununu kusursuza yakın oynayan, ikili oyunlarda hızlı devrilen, boyuna göre ayakları çabuk,özel bir oyuncu. Mevcut fiziksel özellikleri savunma yapmasına handikap olmadığı gibi tam tersi avantaj sağlayacak yapıda. Tek gereken o kafaya girmesi

Daye'yi Nba günlerinden beri takip ederim. Savunmacı olmadı hiçbir zaman. Atmayı seven ve oldukça da iyi atan ama işin yalnızca o kısmını seven bir oyuncu. Ölüyü dirilten Spurs organizasyonunda dahi tutunamadı bu yüzden. Pleiss ise bu fizikle asla Marjanovic tipi bir pivot olamayacak. Fizik olarak uygun değil. Kalın değil, üst gövdesi kaslı hiç değil. şut atan pivottan ziyade yer kaplayan, çember savunan pivotu tercih ederdim ben. Zira ön alanda baskı yapabilecek bir tek Göksenin var. O yüzden bu yılki kısalardan topa baskı beklemek mümkün değil. Sinan'ı falan geçin, artık iyi bir savunmacı değil Sinan. Haliyle ayakları yavaşladı.

Aynı anda Daye- Pleiss sahada olduğunda rakip boyalı bölgede maden bulmuşa döner. Sağlıklı bir Patrick Young bu iki oyuncuyu tek başına sırtına alır örnegin.

Sinan gayet iyi bir savunmacı. Ama malum bizim ondan beklentilerimiz ve sahada kalma süresinden sonra yaşını da düşününce aksiyordu.
Bu sene kadro geniş olduğu için daha makul sürelerde isin savunma kısmında ağırlıklı bir iyun oynatmalıyız. Zaten sıkıntılı olan ön alan savunması için atan rolünden vazgecip tutan rolünde dönmeli.

Daye'yi Nba günlerinden beri takip ederim. Savunmacı olmadı hiçbir zaman. Atmayı seven ve oldukça da iyi atan ama işin yalnızca o kısmını seven bir oyuncu. Ölüyü dirilten Spurs organizasyonunda dahi tutunamadı bu yüzden. Pleiss ise bu fizikle asla Marjanovic tipi bir pivot olamayacak. Fizik olarak uygun değil. Kalın değil, üst gövdesi kaslı hiç değil. şut atan pivottan ziyade yer kaplayan, çember savunan pivotu tercih ederdim ben. Zira ön alanda baskı yapabilecek bir tek Göksenin var. O yüzden bu yılki kısalardan topa baskı beklemek mümkün değil. Sinan'ı falan geçin, artık iyi bir savunmacı değil Sinan. Haliyle ayakları yavaşladı.

Aynı anda Daye- Pleiss sahada olduğunda rakip boyalı bölgede maden bulmuşa döner. Sağlıklı bir Patrick Young bu iki oyuncuyu tek başına sırtına alır örnegin.

Pleiss ile Marjanaovic'in tek benzedikleri nokta boyları. Onun dışında uzaktan yakından alakası olmayan iki oyuncu. Benim zaten yazdığım yazıda '' Pleiss, Marjanovic gibi olur'' gibi bir şey yazmıyor. Niye böyle bir örnek verdin anlamadım.

Bu arada nasıl ki Pleiss, Marjanovic gibi olamıyorsa Marjanovic de Pleiss gibi olamaz. Marjanovic'in serbest atış çizgisinde yakaladığı yüzdeyi Pleiss saha içi orta mesafe yüzdelerinde yakalar. Onu da belirteyim.

Savunma tarafında Pleiss'ın Marjanovic gib olmasına da gerek yok zaten. 2.18 boyu ve kulaç uzunluğunun verdiği fiziksel avantajlara mental olarak temastan kaçmamayı da eklediğinde Euroleague seviyesinde savunmada delik oluşturmayacak seviyeye rahatlıkla gelir hatta önemli de bir blok tehdidi olur.

Daye, bana göre NBA'de iyi bir savunmacıydı, sana göre olmayabilir. O zaman anlatmak istediğim şeyi daha bilinen örnekler göstereyim. Datome ve McCollum gibi vasat altı savunmacının geçen sene takımlarında geliştirdikleri savunma performansları ortada. Bu adamlar bir senede savunma nasıl yapılır dersi almadılar. Tabi ki belli noktalarda kendilerini geliştirmişlerdir ama asıl faktör savunma yapmaları gerektiğine ikna olmaları

Pleiss ile Marjanaovic'in tek benzedikleri nokta boyları. Onun dışında uzaktan yakından alakası olmayan iki oyuncu. Benim zaten yazdığım yazıda '' Pleiss, Marjanovic gibi olur'' gibi bir şey yazmıyor. Niye böyle bir örnek verdin anlamadım.

Bu arada nasıl ki Pleiss, Marjanovic gibi olamıyorsa Marjanovic de Pleiss gibi olamaz. Marjanovic'in serbest atış çizgisinde yakaladığı yüzdeyi Pleiss saha içi orta mesafe yüzdelerinde yakalar. Onu da belirteyim.

Savunma tarafında Pleiss'ın Marjanovic gib olmasına da gerek yok zaten. 2.18 boyu ve kulaç uzunluğunun verdiği fiziksel avantajlara mental olarak temastan kaçmamayı da eklediğinde Euroleague seviyesinde savunmada delik oluşturmayacak seviyeye rahatlıkla gelir hatta önemli de bir blok tehdidi olur.

Daye, bana göre NBA'de iyi bir savunmacıydı, sana göre olmayabilir. O zaman anlatmak istediğim şeyi daha bilinen örnekler göstereyim. Datome ve McCollum gibi vasat altı savunmacının geçen sene takımlarında geliştirdikleri savunma performansları ortada. Bu adamlar bir senede savunma nasıl yapılır dersi almadılar. Tabi ki belli noktalarda kendilerini geliştirmişlerdir ama asıl faktör savunma yapmaları gerektiğine ikna olmaları

Boban örneği benim kendi karşılaştırmamdı. Zira bu boyda bir oyuncunun Boban gibi bir oyuna sahip olması istenir haliyle. 2.18lik bir oyuncunun şut atması mı yoksa cember savunması mı istenir? Kastettigim bu. Bir de yanlış anladıysam duzelt ama Pleiss'in nasıl bir boy ve kulaç avantajı var Boban'a karsı da onun gibi olmasına gerek yok? Boban 2.22 :)

Daye'nin savunmayı sevmediği benim görüşüm değil malesef bir gerçeklik. O yüzden kac sene Summer League yapmak zorunda kaldı da yine de adam akıllı kontrat bulamadı Nba'de. Şut mekaniği harika, hareketli top alabiliyor ve kendi şutunu da yaratabiliyor fakat yukarıdaki videoda göründüğü gibi ölmüş Savanovic üstünden rahatlıkla sayı buluyor.

Keza Deon da iyi savunmacı değil. Hücumda bol opsiyonu olan uzun rotasyonu savunmada çok baş ağrıtacak.

ilk 5 tercihi;
Dentmon-Sinan-Micov-Daye-Tyus

İkinci,
Dentmon-Sinan-Micov-Thompson-Pleiss

Bunun dışında o kadar çok farklı 5'ler çıkarılıyor ki biz oturduğumuz yerden bile zorlanıyoruz Ergin hoca bu sene bayağı bir kafa yoracak gibi. Maç içinde değişik varyasyonları da denemeyi sevdiği için bu sene çok ilginç maçlar izleyebiliriz. Maşallah elindeki malzeme de bol :)

Pleiss hayırlı olsun. Takım kimyası oturursa, çok ileri noktalara gidebiliriz.iyi kadro kuruldu. ( Lasme cezalı olmasa, Thompson yerine takımda olsa çok çok iyi bir pota altımız olurdu.)

Sinan , geçen senelerde çok iyi oynadığı maçlarda bile sonlara doğru yorulduğundan tuttuğu adam yıldızlaşıyordu. Sinan ı 20-25 dakikalarda tutabilirsek, çok çok büyük katkılar alacağımızı düşünüyorum. Bu da bu kadronun görünmeyen artılarından birisi olacaktır.

Pleiss'ın Laboral'dekine benzer bir sezon geçirmesinin umut ederek bu sene takımdan beklentim 1 hafta öncesine göre çok yükseldi. Preldzic hamlesi de Türkiye ligi şampiyonluğu için yerli sayısı açısından kritik hamleydi. Son birkaç gün bizim için hayırlısı oldu diyebilirim.

Boban örneği benim kendi karşılaştırmamdı. Zira bu boyda bir oyuncunun Boban gibi bir oyuna sahip olması istenir haliyle. 2.18lik bir oyuncunun şut atması mı yoksa cember savunması mı istenir? Kastettigim bu. Bir de yanlış anladıysam duzelt ama Pleiss'in nasıl bir boy ve kulaç avantajı var Boban'a karsı da onun gibi olmasına gerek yok? Boban 2.22 :)

Daye'nin savunmayı sevmediği benim görüşüm değil malesef bir gerçeklik. O yüzden kac sene Summer League yapmak zorunda kaldı da yine de adam akıllı kontrat bulamadı Nba'de. Şut mekaniği harika, hareketli top alabiliyor ve kendi şutunu da yaratabiliyor fakat yukarıdaki videoda göründüğü gibi ölmüş Savanovic üstünden rahatlıkla sayı buluyor.

Keza Deon da iyi savunmacı değil. Hücumda bol opsiyonu olan uzun rotasyonu savunmada çok baş ağrıtacak.

Yanlış anlamışsın. Pleiss'ın boyundan ve kulaç uzunluğundan bahsederken bu özelliğinin Marjanovic'ten daha iyi olduğunu söylemedim. Pleiss'i kendi özelinde değerlendirdim.

Boyuna göre ayakları çabuk, kulaç uzunluğu fazla. Bu da onun yeterli savunma yapma konusunda fiziksel donanımının uygun olduğunu gösteriyor. Geriye kalan kısım ise kendi mantalitesi. Hatta mantalitenin önemini örneklerle açıkladım. Sen Daye'yi kabul etmiyorsun. Bana sorarsan NBA ve İtalya performansları arasında savunma bakımından uçurum var. Ama bu anlaşmazlığı kısır döngüye sokmak istemiyorum.O yüzden de herkes tarafından kabul gören McCollum ve Datome örneklerini verdim.

Hatta Dixon'ı da söyleyeyim. 32 yaşına kadar Eurocup seviyesinde bile vasat bir savunmacı olan Dixon'ın geçen sene nasıl topa baskı yapan bir oyuncuya dönüştüğünü hepimiz gördük. Çünkü Dixon'ın da yeterli savunmayı yapmaması için fiziksel bir yetersizliği yoktu. Sadece ikna olması gerekiyordu. Hem takımın yürüyüşü hem de Obradovic onu bu konu da ikna etti.

Ha bir Kristic dersin, bu adamın dizleri sıkıntılı, istese de iyi savunma yapamaz dersin anlarım. Ancak Daye ve Pleiss'in fiziksel bir yetersizliği yok.Daye ve Pleiss'in Abdi İpekçi atmosferi ve Euroleauge'in heyecanıyla birlikte savunma performanslarını sırıtmayacak hatta bazı maçlarda rakibi durduracak seviyeye çekeceklerini düşünüyorum.

Bu arada bütün uzunlardan en başta istenen hatta olmazsa olmaz özellik rakibi en azından belli ölçülerde durdurabilmektir. Ancak boyun 2.20 ise bu özelliğini hücum avantajına da çevirmen, ortaya farklı bir şeyler koyman gerekir. Pleiss bu konuda dünyada belki de bir numara. Onun boyunda bu kadar iyi şut atan bir oyuncu yok. Bu da onu özel kılıyor. Hatta ayakaları da Marjanovic'e göre daha çabuk. Ondan çok daha iyi ikili oyun savunabilir. Tek yapması gereken kafaca savunmaya konsantre olması ve savunmasını belli bir seviyede tutması. Belki asla Marjanovic kadar sert bir oyuncu olamaz ancak ondan çok daha fazla aranılan bir oyuncu olabilir.

Transferi kapattik derken pleiss ve predlzic hamleleri cok iyi oldu gercekten.

Emir her ne kadar dususte bir oyuncu olsa da hem cok yonlu hem de yerli olmasi acisindan ligde bizi cok rahatlatacaktir diye dusunuyorum. Her mac sakatlandi sakatlanacak diye yuregi agzimizda izleyecegimiz krstic yerine pleiss'in gelmesi ise beni cok rahatlatti. Cok yonlu bir kadromuz oldu, neredeyse her tip oyuncu var hocanin elinde, kimyayi yakalayabilirsek top 8 sansimizi yuzde 70lerde goruyorum

Bu arada Pleiss'in gelmesiyle Emir transferinin çok daha fazla anlam kazandığını düşünüyorum. Her ne kadar bir çok özelliği vasat olsa da ikili oyun oynamayı iyi bilen Emir'in Pleiss ile oynayacağı ikili oyunlar, Daye' nin köşedeki şut tehdidiyle birlikte önlenmesi çok zor bir hal alacaktır

Emir hiçbirşey yapmadı dersin maç sonu bir bakmışsın 5 asist yapmış, zeki oyuncu katkısı kesinlikle olacaktır.

Ben kadro yapılanmasını beğenmemiştim ama şu son 2 transfer biraz daha ümitlendirici oldu.

Tekrar tekrar söyleniyor ama gerçekten koskoca Ergin Ataman şu Schilb hatasına göz göre göre nasıl düşer anlam veremiyorum. Belki euroleague ve ligde kader olayı olacak bu seçim. Geç kalınmışta değil konuşularak yollar ayrılabilir. Eğer gönderilip yerine savunması iyi bir isim alınırsa F8 garantidir, F4 e Allah kerim.

Geri