2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ben basindan beri okeyim Perez’e.Ozellikle bu tip skorer kisalarimiz varken Perez gibi bir yonlendirici 2014-15 sezonu ortasinda Fb’ye katilip F4 yapmalarini saglayan Zisis etkisi yaratir bizim olcegimizde.

kesinlikle katılıyorum. durduk yere herkes umutsuzken bir anda sezonu tersine döndürme fırsatı geldi ayağımıza bence Russell transferi ile. uzun transferi de yapıldı, sadece yönlendirici kısa transferi lazım. yapıldığı an sezon tersine döner, geçen yıl mart ayı sonrası yaşananların birebir aynısı yaşanır. En azından BCL hedefine ulaşırız diye düşünüyorum. play off'ta da rakibe göre yarı final bence hayal değil.
Umarım buraları okuyan vardır, yalvarıyorum nolur gidin bir kısa daha alın. takımı oynatacak biri olsun, ille hazır topçu arıyorsanız tutun kolundan getirin perez'i. lütfen.
 
Kısa oyuncu yerine bir transfer daha olacaksa kesinlikle savunma yapmayı bilen bir tane uzun almamız daha önemli.Madem bonservis ödüyoruz Russell alınıyorsa Alpha Kaba’da alınabilir demektir.
 
Umarım Russell’ın dışında olma ihtimali olan transfer de Limoges maçına yetişir ve ilk maça tam kadro çıkarız. Grubun AEK ile birlikte zayıf halkası olarak görülüyor ama Ludwisburg maçını tekrar izleyince geriye düşse de vazgeçmeyen ve disiplini elden bırakmayan bir takım gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam Efes maçından sonra Limoges maçımız var. Pistiolis hocamın Efes maçına hazırlık yaparken bile aslında Limoges maçını düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Sonuçta Efes Euroleague takımı ve kadromuz da bu kadar eksik iken yenilmemiz doğal. Bizim için esas önemli kulvar BCL bence.
olma ihtimali olan transfer mi varmış? bir arayış olduğuna dair bilgimiz var mı?
 
Russell heyecan uyandıran bir isim. Adı bizimle geçen ligde düşmemeye oynayan kısaların tamamına tercih ederim ki Russell da Çekmece, Denizli gibi takımlarda oynasa rahatlıkla 20 sayı civarı ortalamalar bulabilirdi.

Ancak yine de kendisinin takımın çehresini değiştirebilecek durumda olduğunu düşünmüyorum ki geldiği takım ve ligle bizim lig arasında uçurum var. Sayı ortalaması ihtişamlı ancak bunu 30 top kullanarak yapmış. İşin savunma tarafında fiziksel dezavantajı işlenecektir. Zaten undersize bir takımdık iyice kısaldık

Gelişime açık olması umut verici nokta ama en iyi ihtimalde bile BSL ve BCL düzeyine adapte olması da zaman alacak. Mesela Cummings daha net katkı verebilecek biriydi

Adı geçen ligdeki kısalardan daha potansiyelli ve kendi adıma transferi daha heyecan verici olsa da gelir gelmez bize seviye atlatması pek ihtimal dahilinde değil. Beklentileri doğru ayarlamayınca hayal kırıklılkları da yüksek oluyor.

Yeni bir transfer hakkımız olsa benim tercihim tutkal, atletik bir 3 numara olurdu. Dediğim gibi baya kısayız, Caloirao’yu oraya çekmek her rakibe yeterli çözümü üretemeyebilir. 33 yaşında atletizmi kalmamış Caloiaro’dan da bu performansı beklemek fazlasıyla iyimser.

Geçen sene Telekom’da oynayan Dawkins’i çekerdim takıma. Hem düşük maliyetli hem de takımın ihtiyacı olan profilde
 
30 top olayı belki birkaç maç özelinde geçerli olsa da genel olarak biraz abartı. Ortalama 21 top kullanmış 27 sayı ortalaması yapmış. Bizde en çok top kullanan bost ortalama 11 filan yanlış hatırlamıyorsam. Haliyle bizde ortalama en fazla 12-13 top kullanacaktır. Bakalım nasıl olacak?
 
McGee'nin kontratından neden çıkıyoruz onu anlayamadım. McGee de olmasa deplasmanlarda 60-65 sayılık takım oluyoruz. Bence asıl eksikler 4'e de kayabilecek bir kanat ve iyi bir guard. Caloirao ve Ennis'i gönderip bu pozisyonlara da iki iyi oyuncu alsak takımı yeni baştan kurmuş oluyoruz. Kaldı ki bu gerçekleşse dahi hala elimizde Sadık harici beş para etmez bir yerli rotasyonu kalıyor. Varın durumu siz düşünün...
 
Kadro baştan bozuk belki 1-2 yabancı değişir o bile zor görünüyor.
Sezon sonu baştan kadro kurulur. Yerli alacağız derken Göksenin 'i bile tutmamız zor görünüyor keza Sadık 'ı da bu bütçe hedefsizlik arada kalmışlıkla.
 
Kadro baştan bozuk belki 1-2 yabancı değişir o bile zor görünüyor.
Sezon sonu baştan kadro kurulur. Yerli alacağız derken Göksenin 'i bile tutmamız zor görünüyor keza Sadık 'ı da bu bütçe hedefsizlik arada kalmışlıkla.
Kaliteli yerli alabilmemiz için en başta Göksenin'in kovulması gerekiyor. Ligin en çok kazanan 5. ya da 6. yerli oyuncusu ama katkı sıfır. Onun yerine hak eden birisi bu paraları almalı.

Sadık'ın 2024 Haziran'a kadar kontratı var. Ama yazın kontrat uzatmak için anlaşabiliriz.
 
Kadro baştan bozuk belki 1-2 yabancı değişir o bile zor görünüyor.
Sezon sonu baştan kadro kurulur. Yerli alacağız derken Göksenin 'i bile tutmamız zor görünüyor keza Sadık 'ı da bu bütçe hedefsizlik arada kalmışlıkla.
Şuan transfer olacaksa Hummer'ı gönderip iyi bir oyun kurucu alırım. Önümüzdeki sezon için Sadık etrafında iyi bir takım kurulabilir.
 
McIntyre bu performans ile devam ederse Euroleague takımlarından birine gider bence. Çok iyi bir rotasyon oyuncusu olur. Gelecek sene Valencia veya ASVEL McIntyre’ı kaçırmaz bence hatta guard bulma sıkıntısı yaşayan Real Madrid bile alabilir. Bu arada Antep’te şu an Euroleague’e gitmesi kesin olan tek oyuncu var bence, o da DOTSON. Bursaspor maçında da harika oynuyor.
 
McIntyre bu performans ile devam ederse Euroleague takımlarından birine gider bence. Çok iyi bir rotasyon oyuncusu olur. Gelecek sene Valencia veya ASVEL McIntyre’ı kaçırmaz bence. Bu arada Antep’te şu an Euroleague’e gitmesi kesin olan tek oyuncu var bence, o da DOTSON. Bursaspor maçında da harika oynuyor.
Muthis bir sutor o da.Cok duzgun bilegi.Zaten Antep bence kadrosunun altinda performans gosterdi bu sezon su ana kadar.
 
ligimizde iyi ve gelecek vadeden oyuncular var. Bitik yaşı belli morgan’a vs gitmek yerine onları zorlamak gelecek için daha mantıklı. Dotson, usher, rob gray baya beğenerek izlediğim oyuncular. Mcintyre, heidegger de öyle. Zira Telekom yabancıları da oldukça kaliteli
 
Mahir,Yunus,Muyahim,Mcgee,Sedat bunlardan katki alamassan

Gecmis olsun sonra neden elestiriyorsun özür dilerimya ben kendimi elestirmeliyim BU TAKIMI BEN KURDUM
 
Seneye yapılacak en önemli iş yerli kaliteyi arttırmak olmalıdır. Doğuş, Yiğit, Onur Alp ve Ercan başlıca hedeflerimiz olmalı. Yerli kaliteyi arttırmadan başarı mümkün değil. Şimdiden çalışmalara başlamak lazım...
 
Muthis bir sutor o da.Cok duzgun bilegi.Zaten Antep bence kadrosunun altinda performans gosterdi bu sezon su ana kadar.

Antep'in yabancı ve yeri kadrosu gerçekten çok iyi. Mesela keşke Can Öğüt, Yunus yerine bizde olsaydı. Muhsin, Mahir yerine bizde olsaydı. Tutku Açık o kadroya yazık ediyor. Hâlâ koç olarak devam etmesi de büyük saçmalık. Çoktan görevden alınmalıydı...
 
Dün aslında yeni bir kısa gelmesi durumunda McGee'den çıkma durumumuz olur mu derken gitmesini istedigim için değil akıbeti ne olur onu merak ettiğim için sormuştum. Ama gitmesini istemek gerekiyormuş. Bir kere bu takıma kesinlikle yönlendirici bir kısa gerekiyormuş onu öğrenmiş olduk Efes maçıyla. Ve sorumluluk da alabilmeli bu alınması gereken kısa. Misalen, Codi Miller yada Perez'i falan alsak bu McGee'ye su vermem. geldiğinden beri fark yarattığı, sorumluluk alıp çözdüğü bir tane maç olmaz mı? bunlar da yetmezmiş gibi büyük maçlarda oyuna hiçbir faydası yok. bugün en çok kendisinden umutluydum. Ennis'in zaten ne vereceği belli, bugün fener maçını unutturur iyi bir performans koyar sanmıştım. yine rezalet bir oyun. 7. yabancı olarak bile tutulmaz takımda. maaşı ne kadar bilmiyorum ama genel olarak yük bu adam. başka izahı yok nezdimde, bakalım bu maçla beraber bu konuda bir adım atılacak mı. madem bütçe var, yapılmalı.
 
Antep'in yabancı ve yeri kadrosu gerçekten çok iyi. Mesela keşke Can Öğüt, Yunus yerine bizde olsaydı. Muhsin, Mahir yerine bizde olsaydı. Tutku Açık o kadroya yazık ediyor. Hâlâ koç olarak devam etmesi de büyük saçmalık. Çoktan görevden alınmalıydı...
Aynen oyle abi.Yerli rotasyonlari zaten bizden cok daha iyi ama yabancilari da gayet iyi.Tutku Acik gercekten basarisiz.Bu kadro bunu oynamamali veya bu siralamada olmamali.Bu kadar yerli rotasyonunun yaninda 7 yabancisi var bir de yani Antep’in..Sec sec oynat yani..
 
Dün aslında yeni bir kısa gelmesi durumunda McGee'den çıkma durumumuz olur mu derken gitmesini istedigim için değil akıbeti ne olur onu merak ettiğim için sormuştum. Bir kere bu takıma kesinlikle yönlendirici bir kısa gerekiyormuş onu öğrenmiş olduk Efes maçıyla. Ve sorumluluk da alabilmeli bu alınması gereken kısa. Misalen, Codi Miller yada Perez'i falan alsak bu McGee'ye su vermem. geldiğinden beri fark yarattığı, sorumluluk alıp çözdüğü bir tane maç olmaz mı? bunlar da yetmezmiş gibi büyük maçlarda oyuna hiçbir faydası yok. bugün en çok kendisinden umutluydum. Ennis'in zaten ne vereceği belli, bugün fener maçını unutturur iyi bir performans koyar sanmıştım. yine rezalet bir oyun. 7. yabancı olarak bile tutulmaz takımda. maaşı ne kadar bilmiyorum ama genel olarak yük bu adam. başka izahı yok nezdimde, bakalım bu maçla beraber bu konuda bir adım atılacak mı. madem bütçe var, yapılmalı.

İçerideki Gaziantep Basketbol maçı, dışarıdaki Bursaspor ve Legia Warsawa maçı McGee'nin kazandırdığı maçlar. Eğer Konyaspor Basketbol maçında kendisine yardımcı olacak bir oyuncu daha çıksaydı o maçıda kazandırmak üzereydi. Kafadan 4 maç saydım.

Sorun McGee değil. Sorun: yerlilerin yeteneksizliği , takımda oyun kurucu bulunmaması ve Jehyve Floyd'un yetersizliği.
 
Son düzenleme:

Üst