Rabbim acil şifalar nasip etsinÇocukluğumuzun en güzel seslerinden, “Haaaaagiiiiiiiiiii” ve “Jardeeelllll” demesiyle bize futbolu ve şampiyonlar ligini sevdiren efsane spor spikeri Sabri Ugan kansere yakalanmış ve kemoterapi alıyormuş. Kendisine acil şifalar diliyorum. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur.
Çok üzüldüm. Çok severdim. Mekanı cennet olsun inşallahSabri Ugan'ın ardından Ümit Aktan'ı kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin. Güzel günlerden kalan kaliteli biriydi. Tüm maykıllar seninle olsun Ümit Abi![]()
Zagrepte aldıkları yenilgi bu zaferin önüne geçen bir gelişme oldu. todesco için belki erken ama Sadettin saran, sanırım fazla ısrarcı olmayıp aykutu yada ismaili takımın başına getirir. bu bizim değil onların sorunu tasarrufu tabiki.Yarı yarıya derbiyi nasıl da özlemişiz. Zevkten öldük Sinan Erdem'de.
Fenerbahçe tribünü maça yaklaşık 1.5 saat kala salona nizami şekilde yerleşerek etkin bir görüntü oluşturdu. Fakat hayli keyifli şekilde, salon çevresinde maça dair ön hazırlığın hakkını dibine kadar vererek parçalı şekilde içeri giren Beşiktaş tribününe karşı bir o kadar hantal kaldı. Salonda geçen uzun zaman dilimi, tribün içerisinde de çok sayıda kavga çıkmasına sebebiyet verdi Fenerbahçelilerde. 40-16'lık başlangıç oldukça toparlayıcı bir etki yarattı tabi. Tribünün salona bu kadar erken girmesi son bölümde gelen, Marmaray'da Beşiktaşlı yoğunlukla birlikte salona yürümek zorunda kalan münferit taraftarları adına da açmaz yaratabilirdi. Tabi bu 2000-2020 aralığındaki yarı yarıya derbilerin yaklaşımı. 2020'lerin dinamikleri hayli farklı ve polisin de ihtimamıyla sorunsuz atlatıldı görüm dahilinde.
Sahada Fenerbahçe Beko'nun, tribünde ise özellikle son periyotta salonu yıkan beste üzerinden Beşiktaşlıların kazandığı bir akşam oldu. Yoğun ses, torpiller, kavgalar, emin olamamakla birlikte biber gazı, 2020'lerin iz düşümüyle salonda yer alan muhtelif sosyolojik profiller ve taraftarlık üzerinden ilgi çekici reaksiyonları derken; bu akşamın tatmini çok uzun süre götürür.
Bilhassa 2010'larda hayli olağan hazlardı bizler adına yarı yarıya derbiye odaklı yaşanan günler. 2020'lerde Dünya'da bir gelecek inşa ediliyorken, geçmişin böyle derinlikli tatlarına fazlasıyla ihtiyacımız var.
Yine cumartesi pazar hava yağışlı ve yine planlarım iptal.Geçtiğimiz hafta pazar günü hava iyiydi ama bir sürü aksillik yaşadım gitmeden enerjim mahvoldu.Ya hava kötü oluyor ya da hava güzelse sağlık problemi veya moralimi mahvedecek bir olay yaşıyorum.Sonuçta haftada bir gün yürüyüş yapıp,gezmek,stres atmak nasip olmuyor.Bugün hava tahminleri yağışsız diye dışarıya çıktım.Haftada bir çıkar yürüyüş yapar gezerim ve bunu planlar ona göre hazırlanırım.Tahminlerde öğlen ve akşam bulutlu hatta biraz güneş ihtimali bile vardı ve bende sevindim tabi,salıda güneş ihtimali vardı eğer pazartesiyi yağış tahmini yapsalar iptal eder salı giderdim.Öğlen heyecanla evden bi çıktım kar yağıyor olsun diner dedim ben yürüdükçe kar şiddetlendi,moralim mahvoldu,ıslandım,üşüdüm,bi mekana girip birkaç saat geçirdim çıktığımda yağış dinmişti,oh be eve yağışsız havada döneceğim derken yine kar başladı.Ulan dedim bari salı hava kötü olsun rahatlayayım ama salı muhteşem bir güneş tahmini var ve ben bu olayı haftalardır yaşıyorum.Nasip olmuyor bir türlü,çıldıracağım gerçekten.Mesela bu sefer cumartesi pazar hava kötü olsun istiyorum,bu sefer ben istiyorum kötü olmasını ve umarım kötü olur.