#10 Blake Schilb

Bu adam attığı zaman deneyen bir adam ki top sürüşü , top hakimiyeti de buna yatkın bir oyuncu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emre'nin söylediği hata, Sclib'in Emir'e verdiği pas ise, orada Emir'e bakmak lazım. Oyun Emir üzerinden dönecek, ama, organizasyonda geç kaldığı için ani bir hareketle aklı diğer arkadaşlarına gidiyor. Sclib'i burada eleştirebileceğin tek nokta, süreyi eritmrmek adına acele etmiş olması.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir alt kupanın orta sınıf bir oyuncusu olabilir, ama euroleage de sertlik yoksa işin zor. Sezon başı oyuncu seçiminde aldığımız oyuncuların savunma yönü sağlam olsaydı arada kaynayıp türkiye liginde iş yapabilirdi ama biz ne yaptık gardı savunma özürlü, 2 numarası savunma zayıf, 3 numarası savunma özürlüsü,4 numarası hücum için yaratılmış,5 numarası undersize bir takım kurduk. Kuranların eline sağlık 7 maçta ömrümüzden ömür gitti....

Schilb'in savunmasından, istikrarsızlığından dem vuran arkadaşlar, sanırım takımın diğer oyuncularının (sadece Sinan hariç, ama sadece) birer savunma ilahı ya da istikrar abidesi olduğunu zannediyor sanırım. Daye'in dün Motum karşısında, genel olarak da eşleştiği adamlar karşısında düştüğü durumlar görmezden gelinemez. Dün maça Schilb ve Sinan ile iyi başladık, ve maçın sonunda Schilb'in önderliğinde 20'den 9'a kadar çektik farkı. Küçük maçlarda büyük oynuyor diye de yorumlar var, keşke Zalgiris gibi "görece" küçük maçlarda diğer oyunculardan da büyük performans alabilsek. Bir sözüm de Ergin Ataman'a olacak. Ben bir tane set sayısı hatırlamıyorum. Antrenmanlarda ne çalıştırıyor antrenör ekibi bu takıma, bir tane organizasyon sonucu bulduğumuz basket olmaz mı? Ayrıca maç içinde oturan koç olmaz. Senin takımın bu derece felaket savunma yapıyor ve hücumda akıl almaz hatalar yapıyorsa, sen oturamazsın. Çünkü bu oyuncuların hepsini tek tek sen getirdin. Takıma küsme, trip atma gibi bir lüksün olamaz.
Eve gidiyorum bir heyecanla maç var diye, izlediğim şeyden çile çekiyorum resmen.

Scihlibi bu forumda herkes gördü ama bir tek Ergin Ataman göremedi. Belki dedik hoca devamlı beraber, antrenmanda beraber, kamplarda beraber bişey görüyorduk dedik ama maalesef bütün forum haklı çıktı.

Sene başında Schilb'in bu kadroda devam ediyor olması bir hataydı ama şu an gönderilecekler listesi yapılsa ilk 5'e giremez. Schilb ne yazık ki günah keçisi oldu. Tekrar edeyim de yanlış anlaşılmasın, istikrarlı değil ama takımın en kötülerinden de değil.

Takımda tutmasına tutmazdım ama boşa da tek isim belleyip adama sallamanın da yeri yok her maç. Tyus'dan sonra sezonun en iyi yabancısı çyle yada böyle. Yeterli mi değil tabii ama o da bu seviye kadro kuran hocanın suçu.

Hadi kısa rotasyonundaki diğer arkadaşlar ile kıyaslayalım bakalım
Russ Smith'i yazmıyorum bile, Olympiakos maçı dışında oynadıkları her maçta Diebler'dan bariz iyiydi, Micov'dan Real Madrid maçının ilk yarısı harç her maç daha iyiydi, belki Dentmon ile kıyaslanabilir oyunu ki Dentmon da 1 numara.

2-3 numara oynayan diğer yabancılardan daha verimli maçlar çıkardığı ortadayken her maç Schilb aşağı Schilb yukarı diye tutturmanın da bir alemi yok. Ha dediğim gibi keşke devam edilmeseydi ama devam edilip bir de ondan daha kötü yabancı kısalar alınması Schilb'in suçu değil

EC seviyesindeki koç ile EC seviyesindeki vasat altı oyuncu takımda birbirlerini bulmuşlar,asıl katkı verenler ile vermek isteyenlere karşı Ataman'ın tutumu ile bir kaç asist yapıp sadece bir o kadar ribaund alacak iki-üç top çevirecek diye üzerinde ısrar,inat eder ama maçları kaybettirecek ölümcül hatalarına rağmen sesini çıkarmaz asıl iyi oynayanlara ise bağırır yada küser,sonra oyuncular arasında ikilik yapıp arkalarından atar tutar ama Schilb gibi vasat takımların oyuncusu Ataman için vazgeçilmez oluyorsa bazı şeyleri anlamak çok güç değil.

Ağzıyla kuş tutsa daha büyüğü nerede denecek
daçka maçında sinan oyunda schilb değilken +- kaç olmuş, rakip ne kadar faul yapmış vs incelensin, bir de schilb oyunda sinan değilken incelensin. Centilmen kaptanımız gibi bir lobisi yok ki napalım.

Daha önce oynadığı yığınla EL maçlarında iyi oynamak istedide veya oynadıda bizmi engel olduk,inkar ettik ? nispeten bu akşam daha iyi oynadı yeterki oynasın oynatsın maçları kaybettirecek takımı çökertecek hatalar yapmasın biz yerdiğimiz kadar hak ettiğinde övmesinide biliriz ve daha önceki yorumlarım olumlu anlamda istikrarlı katkısı devam edene kadar sabittir aynı durum Emir içinde geçerli.

Ben iyi niyetli olduğu kanaatindeyim ama bu seviyenin oyuncusu olmadığı herhalinden belli. Şu an yapacak bir şey yok muhtemelen Euroligi kendisiyle tamamlayacağız.

Schilb bence bir mazlum .Yani gelen geçen vuruyor saydırıyor ama bence iyi bir oyuncu. Rollerin belli olduğu bir takımda iyi bir yaratıcılık katıyor bunu da dün gösterdi. Mesela o rolü belirlemek. Bazen savunma da düşüyor tek sıkıntı benim açımdan bu.

Sahada biz altı kişi oynasaydık iş görürdü. Bir numara oynatsak pg ye göre eh işte sayılacak şekilde oyun kuruyor ama hız-çeviklik-delicik-savunma yok. İki numara oynasa şutu idare etse de biraz önce saydığım özelliklere yine sahip değil, ama o pozisyon için oyun kurma konusunda nispeten iyi. Üç oynasa hiç çekilmiyor. Ha, bazen sorumluluk alıp seri yediriyor. Evet çok iş yapan çok da hata yapar ama geçtiğimiz yıl da gördük ki McCollum, Lasme canını dişine takarken Schilb in sağından solundan geçenin bini bi para!

Takımın ihtiyacı oyun kurucu ve deliciliği, savunması olan bir üç numara. Ergin Hoca bu pozisyonlara düzgün adamlar almak varken Schilb azar azar oyun kurar ve üç numaradan yeri gelince alçak post filan da oynar diye riskli adamlar aldı. Şimdi hepsi sırıtıyor, takımda oyun kurucu olmadığından Emir ve Schilb bazı maçlarda iyi görünüyor. Şu haliyle Schilb tam bir poor man s Nocioni.

Sahada biz altı kişi oynasaydık iş görürdü. Bir numara oynatsak pg ye göre eh işte sayılacak şekilde oyun kuruyor ama hız-çeviklik-delicik-savunma yok. İki numara oynasa şutu idare etse de biraz önce saydığım özelliklere yine sahip değil, ama o pozisyon için oyun kurma konusunda nispeten iyi. Üç oynasa hiç çekilmiyor. Ha, bazen sorumluluk alıp seri yediriyor. Evet çok iş yapan çok da hata yapar ama geçtiğimiz yıl da gördük ki McCollum, Lasme canını dişine takarken Schilb in sağından solundan geçenin bini bi para!

Takımın ihtiyacı oyun kurucu ve deliciliği, savunması olan bir üç numara. Ergin Hoca bu pozisyonlara düzgün adamlar almak varken Schilb azar azar oyun kurar ve üç numaradan yeri gelince alçak post filan da oynar diye riskli adamlar aldı. Şimdi hepsi sırıtıyor, takımda oyun kurucu olmadığından Emir ve Schilb bazı maçlarda iyi görünüyor. Şu haliyle Schilb tam bir poor man s Nocioni.

Avrupa'da oyun zekası yüksek, atlet, delici ve savunmacı bir üç numara var mı?

Avrupa'da oyun zekası yüksek, atlet, delici ve savunmacı bir üç numara var mı?

İhtiyacımız olan net bir 2 ve 3 numara. Hoca bazen Micov u dörde çekince Schilb i üç oynatıyor, bazen de iki numarada kullanıyor. Delici, savunması kabul edilebilir düzeyde olan ve şutuna da güvenilecek çok sayıda 2 ve 3 numara var Avrupa da. Bazılarının oyun aklı da gayet iyi.

Gentile, Maciulis, Perperoglu, Deron Wahington, Darius Miller, Sylven Landesberg, Reggie Redding, Chris Babb, Fran Pilepic, Krunoslav Simon, Charles Kahudi, Olivier Hanlan, A J Slaughter, Kyle Gibson, Charles Kahudi, Toolson, Janis Timma, Janis Blums, Jamar Smith.

Dediğim gibi, oyun kurucu almayıp oyun zekası yüksek diye Schilb i tutmak çok mantıklı değil, zira iyi pasör olmak oyun zekasının yüksek olduğu anlamına da gelmiyor. Mesela oyun kurmaya kalktığında zaman zaman ciddi seriler yiyoruz, geçiş hücumunda takım yerleşmeden üçlük deniyor. Eurocup seviyesinde bunların telafisi mümkün ama EL bu kadar hata affetmiyor. Geçtiğimiz yıl geldiğinde olumlu karşılamıştım çünkü pek çok şeyden biraz biraz yapan oyunculara ihtiyacımız vardı ama bu sezon olaya farklı yaklaşıyorum. Geldiği Fransa da bile daha iyimize yarayacak oyuncular var.

İhtiyacımız olan net bir 2 ve 3 numara. Hoca bazen Micov u dörde çekince Schilb i üç oynatıyor, bazen de iki numarada kullanıyor. Delici, savunması kabul edilebilir düzeyde olan ve şutuna da güvenilecek çok sayıda 2 ve 3 numara var Avrupa da. Bazılarının oyun aklı da gayet iyi.

Gentile, Maciulis, Perperoglu, Deron Wahington, Darius Miller, Sylven Landesberg, Reggie Redding, Chris Babb, Fran Pilepic, Krunoslav Simon, Charles Kahudi, Olivier Hanlan, A J Slaughter, Kyle Gibson, Charles Kahudi, Toolson, Janis Timma, Janis Blums, Jamar Smith.

Dediğim gibi, oyun kurucu almayıp oyun zekası yüksek diye Schilb i tutmak çok mantıklı değil, zira iyi pasör olmak oyun zekasının yüksek olduğu anlamına da gelmiyor. Mesela oyun kurmaya kalktığında zaman zaman ciddi seriler yiyoruz, geçiş hücumunda takım yerleşmeden üçlük deniyor. Eurocup seviyesinde bunların telafisi mümkün ama EL bu kadar hata affetmiyor. Geçtiğimiz yıl geldiğinde olumlu karşılamıştım çünkü pek çok şeyden biraz biraz yapan oyunculara ihtiyacımız vardı ama bu sezon olaya farklı yaklaşıyorum. Geldiği Fransa da bile daha iyimize yarayacak oyuncular var.

Genel olarak aynı özellikleri tek bir oyuncuda istediğiniz için sordum böyle bir şey teorik olarak imkansız zaten kaldı ki Hanlan, Kahudi, Slaughter, Blums, Smith, Perperoglou Schilb'in yanına bile yaklaşamazlar bu durumda. Daha play maker karakterli bir oyun kurucu ve atletik bir kanat oyuncusu olarak takım yapısını düzenlemek zaten sezon başında çoğumuzun istediği durumdu. Schilb geldiği yılda bile kimsenin aklında yokken sürpriz bir transfer olmuştu ters köşe olmuştuk bir bakıma. Mevcut yapıda Schilb yerine Timma ya da Darius Miller yazmak çok da bir şey değiştirmez eğer oyun kurucunu değiştirirsen savunma bakımından bir seviye de olsa yukarı çıkabilme şansın var orası ayrı konu.