#10 Blake Schilb

Valla takımı ligde taşıyan oyuncu konumunda şu anda. Tofaş Ts ve Antep üç maçta da baya iyi oynadı. Euroligte tüm takım gibi kötü durumda ama lig performansının takdir edilmesi gerekiyor. Adama öyle bir nefret var ki başarısız olması isteniyor. Garip. Schilbin kalmasının hala yanlış olduğunu düşünüyorum ama bu adamı günah keçisi ilan etmeye gerek yok. En son eleştirilecek oyuncular Schilb Sinan Tyus. Micov bile sayılmaz şu anda.

İyi oynar, kötü oynar. Ancak sezon başından takımda kalmasını istiyordum. Küçük maçların büyük oyuncusudur değildir onu da bilmem ama bizim ligimizde küçük maç gibi bir maç yok bence. O küçük nitelendirdiğimiz maçlarda aldığımız mağlubiyetler bizi yakıyor. Oyuna akıl koyduğu her an Blake bu takımda kalsın. Tersini yaptığı zaman gönderilmesi düşünülsün. Düşüncem budur.

Son iki yılda işittiği laf/kötü performans oranı en yüksek adam muhtemelen.
Geçen sene Mccollum'a ikinci lig oyuncusu denildiği zamanlarda takımı sırtlıyordu, sonra Mccollum sırtladı, şampiyonlukta Schilb'in hiç katkısı yokmuş gibi bir algı oluştu.

Kadro kimyamızda yeri vardır yoktur ayrı konu fakat bu sene takımdan birilerinin gitmesi isteniyorsa Schilb sıralamada üstlerde olmaz. Adamın adı çıkmış.

Schilb bir guard değil.Ondan ve o pozisyonda oynayan oyunculardan beklenenler farklı. Schilb geçtiğimiz yıl McCollum dan rol çaldı çünkü McCollum çok iyi oyun kuran bir oyuncu değildi. Bu sezon da guard pozisyonundaki problemimiz yüzünden en azından oyun kuruyor filan diyoruz ama unutulmamalı ki Schilb oyun kurucu değil.

Seviyorum ama en başından beridir söylediğim gibi son derece gereksiz duruyor. Lakovic i de çok severdim ama ona da başından beri gitmeli demiştim mesela. Olmayacağı belli işi çok götürmeye gerek yok.

Preldzic alınmışken Schilb i tutmanın çok mantığı yok.

İçine Zoran Dragic filan kaçsa iyi oyuncu olur, o zaman tutulur.

çok eleştirilen thomas heurtel bile schilbden iyi savunma yapıyor. Bu perdeye carpmayayım sırtı dönük oyuncu savunmayayım perde çıkan oyuncuya el kaldırmayayım geçiyorsa geçsin ne yapayım. Kadın basketbol takımı oyuncuları bile daha çok temas ediyor o kadar rezil durumda

Küçük maçların büyük adamı dedik attığı ard arda iki üçlük ile kanıtladı. Ama lakin kadin takimdaki popova kendisinden daha iyi savunma yapar..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O kadar söyledim şu adamın bu seviyede tutmayacağını geçen seneki Bayern ve Canaria maçlarından sonra ama inadına takımda tutuldu ve sonuç ortada!!!!! Millet aya gidiyor biz hala Schilbin eline bakıyoruz. Emir'e maçın son anlarında adeta alamasın diye dışarıya attığı pas demeye dilim varmıyor neyse onun buralarda olmaması gerektiğinin bir başka sillesiydi bize!!!

Dilimizde tüy bitti yazın gönderin diye bu seviyelerde yapamaz bocalar dedik dinletemedik haliyle..Euroleague ve Schilb ne yazık ki aynı cümlede geçmemesi lazım iken koç takımda tuttu birde rol veriyor takımda :) Umarım hocayla tez zamanda gidersin Schilb az da olsa saygıları kaybetmemeleri lazım!!

21 dakika süre almış 2/3 ikilik 2/2 üçlük 2/2 ft 12 sayı 2 ribaund 3 asist. Takımın ufak da olsa hareketlenmesine katkı sağlamış ama ilk kötüleyici entryler Schilb'in başlığına girilmiş. Hakkaten şaka gibi. Bu ruh halindeyken hepimizin bırak Euroleague'yi, FIBA Europe Cup bile fazla bize. Yahu direkt takımı sabote eden bizzat hoca varken Schilb'in günahı ne?

Schilbi en iyi anlatan durum maç içinde yaşandı. Üst üste 2 üçlük buldu ertesi hücumda akla zarar bir hata yaptı. İstikrarsızlığın vücut bulmuş hali. İyi oynadığında bile bu hataları yapıyor. Savunmaya değinmeye gerek yok zaten. Ama en büyük sorun Schilb mi keşke öyle olsaydı. Bence şu anda çok geri plandadır.

Hocadan sonraki en büyük sorun bana kalırsa..Sorunlar kısmında yönetim yoktur sanırım hoca ne istediyse yaptılar şimdi doğruları konuşalım..Bu hale gelmemizde tek sorumlu Ergin Ataman'dır!! O ve onun seçimleri bizi buraya getirdi ve onun seçimlerinden biri de Schilb..

Takımda kötü oynayan yok mu elbette var ama onlar daha çok hocanın sistemsizliğinden dolayı bu haldeler..Kafası kesik tavuk misali adamlar ama Schilbi geçen seneden beri biliyoruz Eurocup için bile istikrarsız bir oyuncu asla güvenilmez özellikle Euroleaguede..Savunmasına girmiyorum bile..