#10 Blake Schilb

Shilibb hücumda bir sekilde sayı bulabiliyor ama savumada tam bi kara delik .
Bu aksam özellikle ücünce ceyrek bogdanovic yaptigi penetreler ile üzerinden cok rahat sayılar buldu ..
Shilibb'den lasme savunmasi elbette beklemiyoruz ama daha gayretli olabilir .

Sorumsuz laubali bir adam. Vessely nin smacında onu kaçırışı ve Lasmenin terli alınla bakışı, çok şeyi özetliyor. Pick e çıkmış adam sadece önüne geçeceksin be adam. Öbür tarafta Lasmenin dili dışarda mücadele ederken, bu çabalamaması en basit tabirle ayıp.
Tam sopalık oyuncu. Dorsey den farkı dayak yerse oynuyor, küsmüyor...

Gelecek sene bir Gordon bulabilsek Schilb'i 7. adam olarak dusunebiliriz aslinda ama bakalim butce ne durumda olacak.

Ben o kadarda gommeye gerek oldugunu dusunmuyorum, bazen saclamiyor ama laubali demekte biraz agir olmus Hakan abi.

Sorumsuz laubali bir adam. Vessely nin smacında onu kaçırışı ve Lasmenin terli alınla bakışı, çok şeyi özetliyor. Pick e çıkmış adam sadece önüne geçeceksin be adam. Öbür tarafta Lasmenin dili dışarda mücadele ederken, bu çabalamaması en basit tabirle ayıp.
Tam sopalık oyuncu. Dorsey den farkı dayak yerse oynuyor, küsmüyor...

O kadar basitti zaten azman Vesely'i durdurmak. Euroleague'deki hiçbir oyuncu bu dediğinizi bilmiyor galiba. Laubali oynadığı filan yok. Hele Dorsey ile karşılaştırmak hiç hoş değil. Salı günü izleriz kendisini.

Micova ses çıkarılmamasının sebebi Efes maçına kadar hep belirli bir ortalamayı tutturması. Schilb kadar düşüş yaşamıyordu ta ki Efes maçında %100 le oynamasına kadar. Aynı zamanda sene başında herşeye rağmen bizde kalması ve karakteri taraftarla bağını güçlendirdi. Onu gömmek bence pek kimsenin aklına gelmiyor

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taraftarla arasında bağ olduğu için oyuncu eleştirmemek de ilginç aslında bana kalırsa Schilb bu eşikte gayet iyi oynadı ve asıl eşikte iyi performans göstermeyen bir oyuncu varken başka bir oyuncuyu sırf sezon başındaki ön yargı sebebiyle sürekli gömmek. İlginç.

Taraftarla arasında bağ olduğu için oyuncu eleştirmemek de ilginç aslında bana kalırsa Schilb bu eşikte gayet iyi oynadı ve asıl eşikte iyi performans göstermeyen bir oyuncu varken başka bir oyuncuyu sırf sezon başındaki ön yargı sebebiyle sürekli gömmek. İlginç.​

Haklısın o konuda. Bu her branş için geçerli bazı oyuncular taraftar gözünde daha çok krediye sahip oluyor, Micovun yaptıkları yarattı tabi bunu. Mesela Micov 3 boş şut kaçırdı Banvit maçında Schilb son topu iyi savunamadı. Herkes Schilbi eleştirdi o maç sadece Schilbi

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Banvit maçı için konuşamam ama KSK maçında Micov etkisizken Schilb bazı dakikalarda takımı adeta sabote etti. Genel olarak şu bütçeyle ben ondan memnunum ama Jerrels ın filan karşı alana geçerken topu "sektirmeyi" beceremeyerek kaybettiği bir takımda ekstra top kaybına tahammül edemiyoruz, belki de bu yüzden bari sen yapma mantığıyla Schilb ve Micov un top kayıtları gözümüze fazla batıyor. Göksenin in de mesela kafadan maç başına 2-3 top kaybı var. Davis bazen nereden esiyorsa erken top kullanarak rakibe fast break şansı tanıyor. Bir de Sinan-Schilb-Micov üçlüsü katılırsa topun kıymetini bilmemiş oluyoruz. Schilb Dorsey le iyi anlaşıyordu. Potaya iyi devrilebilen birini alırsak hem onu oyuna sokar hem de kendi oyuna daha iyi girer.

Banvit maçı için konuşamam ama KSK maçında Micov etkisizken Schilb bazı dakikalarda takımı adeta sabote etti. Genel olarak şu bütçeyle ben ondan memnunum ama Jerrels ın filan karşı alana geçerken topu "sektirmeyi" beceremeyerek kaybettiği bir takımda ekstra top kaybına tahammül edemiyoruz, belki de bu yüzden bari sen yapma mantığıyla Schilb ve Micov un top kayıtları gözümüze fazla batıyor. Göksenin in de mesela kafadan maç başına 2-3 top kaybı var. Davis bazen nereden esiyorsa erken top kullanarak rakibe fast break şansı tanıyor. Bir de Sinan-Schilb-Micov üçlüsü katılırsa topun kıymetini bilmemiş oluyoruz. Schilb Dorsey le iyi anlaşıyordu. Potaya iyi devrilebilen birini alırsak hem onu oyuna sokar hem de kendi oyuna daha iyi girer.

Micov Banvit maçında iki tane çok rahat turnike kaçırdı maç sonunda. Karşıyaka maçında 30 saniye kala bomboş topu atamadı çemberin dibinde. Schilb'in top kayıpları göze batıyor ama maç kaybettiren şu hatalar batmıyorsa söylediğim gibi bu tamamen ön yargı ile alakalı.

Micov Banvit maçında iki tane çok rahat turnike kaçırdı maç sonunda. Karşıyaka maçında 30 saniye kala bomboş topu atamadı çemberin dibinde. Schilb'in top kayıpları göze batıyor ama maç kaybettiren şu hatalar batmıyorsa söylediğim gibi bu tamamen ön yargı ile alakalı.

Peki bunda adamın ambulansla parkeden ayrılacak kadar sahada kalması ve kaç maçtır asıl pozisyonu olmayan uzun forvette kendinden daha size'lı oyuncular ile mücadele etmesinin faktörü yok mudur? Bunun adı ön yargı falan da değildir Furkan, bunun adı kredidir, bu da koşullar ile alakalıdır. Düz mantıkla o yapınca laf söylüyorsunuz, bu yapınca susuyorsunuz değil mesele. Bunu Schilb yorumuna girmeden, Micov'un kredisi ve bunun doğallığı üzerine söylüyorum.

Schilb'e yapılan eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. Evet çok istikrarlı bir görüntü çizmedi denebilir ama bu da normal, bu kadar yoğun bir fikstürde, uzun dakikalar oynuyor. Takımda şu an Lasme hariç kimse istikrarlı bir görüntü çizmiyor zaten, çizemez de şu şartlar altında. Normal şartlarda koç ne yapar, bir oyuncunun yorgun ya da formsuz olduğunu düşündüğünde dakikasını keser, dinlendirir biraz ama bizim böyle bir şansımız olmadığı için göze batıyor bunlar.

Bununla birlikte Schilb zaten kariyeri boyunca savunması güçlü bir oyuncu olmadı ama Erceg ile bir tutulacak bir savunması kesinlikle yok. 100 üzerinden 40-55 lik bir savunma yapıyor ki hücum silahları bu kadar fazla olan bir oyuncu için yeterli bence. Top çalıyor, gayret ediyor ve işin yaratıcılık kısmında kesinlikle üst düzey bir oyuncu.

Son olarak Micov ile de bir tutulması gerektiğini düşünüyorum Furkan, Micov'un da durumu yukarıda yazdığıma benzer, pestili çıktı onun da.

Durdurmaktan bahsetmiyorum.Lasme perdede kalınca Vesely in önünde koşması gerekir..Buna mücadele etmek denir. Lasmenin yaptığı gibi... Dorsey le karşılaştırıyorum ama Dorsey değil kesinlikle. Biraz daha mücadele ederse takım ivme kazanıyor. Derdimiz bu sadece...

Bu maç Schilb gömülüyor ama Micov'a kimse ses çıkarmıyor. Karşıyaka ve Banvit maçını kaybetmemizin direkt sebebi Micov.

İki maçı da salondan takip ettim ve dediğine katılmıyorum. Bir maçın kazanılmasının veya kaybedilmesinin tek bir oyuncuya yazılmasını çok doğru bulmuyorum ancak eğer illa o maçları birine yazmak gerekirse bu isim Sinan olur.

Micov bu takımda 1.5 aydır kendi pozisyonu dışında, kendisinden daha uzun, ağır ve sert oyuncularla mücadele ediyor. (Maç başı ortalama +30 dakikada sahada kalıyor). Fiziksel bir düşüş yaşaması, yıpranması çok doğal ve çok bile dayandı açıkçası. Banvit maçında Moerman, Fenerbahçe maçında Vesely, KSK maçında Gabriel ile eşleşti, şut formunun en iyi döneminde olmadığı aşikar ancak şu dönemde bu düşüş dediğim gibi şartlar göz önüne alındığında çok doğal. Bundan 1.5 ay önce Vlado kendi adına sezonun pik noktasındayken sen, ben dahil herkesin ona nasıl taptığını biliyoruz. Twitterda duruyor hepsi. Oyuncuları harcamak bu kadar kolay olmamalı.

Savunmada sorun yaşadığını söylüyorsun ancak bu sene Micov kıyas yaptığın Schilb'e göre savunmada çok daha iyi. Micov'a mağlubiyet yazdığın Banvit maçında, Schilb'in pozisyon hatasıyla maçı kaybettik bunu da hatırlatırım. Kendi pozisyonu dışında oynasa bile elinden gelen katkıyı yapıyor hatta Efes maçında yaptığı kitaplık yardım savunmaları ile ilgili video yapmıştım eminim defalarca izlemişsindir.

Geçen sene bu takımda paralar ödenmiyorken gemiyi terketmeyen adamlardan birisiydi, sezon başı indirim yaparak kontrat yeniledi Micov. Üstüne yüklenen ağır sorumluluğun ardından bir düşüş yaşaması çok normal. Bu bir dönemdir, sezon başında Schilb'te aynı dönemlerden geçti, o gün onunda yanında olduk. Bugün Micov'u günah keçisi ilan etmek ne kadar doğru bilemiyorum açıkçası.

Günah keçisi ilan etmiyorum aslında. Ki Günah keçisi ilan edilecek bir durumda değil. 2 tane boş turnike kaçırıp. en kritik topu çember altında elinden kaçırmak direkt maç vermektir. Mesele bu değil.

Ben Schilb'in bu kadar gömülmesine karşıyım. Micov indirim yaptı sağolsun. Çok da severim kendisini ama değişecek kabukta değişmesi gerekenlerden biri de kendisi?

Yoğun fiktür içerisinde her maç 30 dakikanın üzerinde oynayan oyuncunun performans grafiğinde inişler çıkışlar yaşaması normaldir. Sezon başında Lasme için '' bu kadar paraya bu adam alınır mı?'' dendiğini daha dün gibi hatırlıyorum.

Günah keçisi ilan etmiyorum aslında. Ki Günah keçisi ilan edilecek bir durumda değil. 2 tane boş turnike kaçırıp. en kritik topu çember altında elinden kaçırmak direkt maç vermektir. Mesele bu değil.

Ben Schilb'in bu kadar gömülmesine karşıyım. Micov indirim yaptı sağolsun. Çok da severim kendisini ama değişecek kabukta değişmesi gerekenlerden biri de kendisi?

Maçın en kritik noktasında skoru 61-61 yapan üçlüğü atanda kendisiydi, ayrıca KSK maçında pota altındaki pozisyonda 1,5 metreden topu kucağına fırlattı Davis, orada kontrol bile edemedi topu, ki burada hata Micov'da değil, Davis'te. Banvit maçında o ters turnikeyi kaçırdı ama maçın bitimine kaç pozisyon vardı. Mağlubiyeti o turnikeye bağlamak çok saçma. Çok daha sonuca etki eden pozisyonlar var.

Schilb'in gömülmesini eleştirebilirsin ama bunu Micov'u gömerek eleştirmek pek doğru bir yaklaşım değil bence. Sezonun bitmesine kaç ay varken ve oldukça kritik bir dönemden geçerken oyuncuları bu şekilde kutuplaştırmak havayı gereksiz yerlere çekip, dağıtır. İkisi de beğendiğim oyunculardır illa birini seçmek gerekirse benimde bir tercihim var ancak bunların konuşulması ne yeri ne de zamanı.

Beyler neden 2 oyuncudan birini tercih ettirtiyorsunuz insanlara durduk yere ? Micov bu yıl acayip oynuyor bunu tartışmam bile. Savunma aklı ve kararlılığı kendisine kıyasla bu yıl başka seviyede. 4 oynarken yardım savunmasında Dunston'ı potadan savuşturduğu pozisyonları hatırlatırım.

Schilb konusuna gelince ben gayet memnunum savunma haricinde ama zaten Schilb böyle bir adam. Gerçek şu ki Schilb işin içinde olduğu zaman takım net olarak seviye atlıyor ve şu an için inanılmaz önemli sezonun kalan kısmında. Havayı bozmaya gerek yok. Galatasaray basketbolunu takip edenlerin %80'i Schilb'den memnundur. Tabi ki savunması eleştirilecek,doğaldır. Schilb-Micov ikilisi sezonun kalan kısmı için ana belirleyici Lasme haricinde. Eurocup yolculuğunda ikisinin vereceği iyi performans bizi rakiplerimizin bir adım önüne atıyor (Lasme'nin tek 5 olması tekrar bir tık geriye atıyor,sonuç olarak 4-5 favoriden biriyiz).

Eğer Schilb karar mekanizması olup iyi günündeyse zaten elit Euroleague seviyesinde oynuyor.

Dorsey'in gittiğini düşünürsek sene başından beri kadroda olan tüm yabancılardan gerek peformans olarak gerekse sportif ve insani karakter olarak memnunum ve razıyım hali ile Schib'in de şimdiye kadar gösterdiği performanstan memnunum.Saf oyun kurucu nitelikleri olan bir 1 numaramız olmadığı gerceğini göz önünde bulunduruca takımdaki varlığı ve performansı çok önemli zaten bunu da görüyoruz Schilb'in iyi oynadığı maçlarda hücümda akıcı bir takım haline geliyoruz.

Bununla birlikte Shilb'in savunma ve hücümdaki performans farkı ve genel olarak maçlar arasında ve maç içindeki istikrar problemi olduğunu düşünüyorum zaten oldukça yetenekli ,oyun bilgisi yüksek,iş ahlakı olan ve dahası oldukca düzgün karakterli bir oyuncu olmasına rağmen kariyerinde bizden önce oynadığı görece yüksek düzeyde tek takımın Kızılyıldız olması da istikrar problemi yüzünden muhtemelen.Elinden gelen çabayı gösteriyor ve biz de bu handıkaplarını minimum seviyede tutmaya çalışıyor ondan şüphem yok.Sonuç olarak dediğim gibi şu ana kadar gösterdiği performanstan gayet memnunum.

Seneye bir kabuk değişimi olursa kim gider,kim kalır,kim gitmeli kim kalmaı şimdiden bir şey söylemek oldukca spekulatif ama eğer koçumuz yine Ergin Ataman olacaksa ve benzer bir bütçemiz olacaksa benim mutlaka kalsın diyeceğim yabancılar Lasme ve Micov olur.