#10 Blake Schilb

Çok güvenilmez ve istikrarsız bir oyuncu. Evet çok yetenekli, önemli oranda asist ve ribaund katkısı verebiliyor ama oyundan çabuk kopabiliyor ve takımı baltalayabiliyor. Hele şutu girmediğinde ve/veya beklediği bir faulü alamadığında saçmalamaya başlıyor. Ben önümüzdeki sene kendisiyle devam edilmemesi taraftarıyım.

Ancak, inşallah deplasmandaki Canaria maçında İpekçi'de yaşadığının tam tersi bir gün yaşar ve takıma önemli katkı verir.

Canaria maçında iyi olacaktır. Son lig maçı iyiydi sonlara doğru hakemlere takılsa da iyi katkı verdi. Şutu da girdi o maç. Bu maçta da iyi olacaktır ben güveniyorum schilbe.

Öyle yada böyle Eurocup'da % 46 ile üçlük atıyor çeyrek final öncesi %55'e yakındı bu oran.Birçok maçta 30 dakika üzeri süre alıp kullandığı dış atışların büyük kısmını kendi yaratan bir oyuncu için gayet iyi bir yüzde.Micov'un üçlük yüzdesi %37 civarı mesela.İstikrar sorunu olduğu ve psikolojik faktörlerden etkilendiği doğru ama bu hali ile bile maçların yaklaşık yuzde atmışında %30'un üzerinde üçlük atmış.Kendi şutunu yaratmanın yanısıra takımda arkadaşları içinde en çok pozisyon yaratan oyuncumuz halen takımın asist lideri.Ayrıca sadece 15 şut kulllanan şafakı saymazsak en yüzdeli dış atıcımız .Maç başına da ortalama 5 rebo çekiyor bu istatistiklede takımda kalan oyuncular içinde Lasmeden sonra en iyi ikinci.Adam oyunun her alanına katkı veriyor yani.Muhtemelen sene başında anlaştığımız oyuncular içersinde Greenlw birlikte en düşük ücretle oynayan oyuncumuz üstelik.Kafadan seneye gitsin denecek bir oyuncu değil bence hele sezonun şu döneminde hiç değil.

Bu seride beklentimizi karsilamadi. Cok sey yazacam ama finalde cosacagini dusunuyorum. Bir yerde patlayacak. Seneye yerine savunmaci atletik bir isim alinmali.

GT-I8200Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst seviye maçlarda çok çabuk siniyor. Münih maçları Canaria maçları buna örnektir. Bizim ona Sassari maçında değil böyle maçlarda ihtiyacımız var. Kendisini severim ama bir üst seviyenin oyuncusu değil kesinlikle

Emre Bey'e kesinlikle katılıyorum. Keza bunu daha önce de dile getirmiştim. Schilb size İbb, Büyükçekmece, Euroleague-Eurocup ilk tur grup maçlarındaki ortalama ve altı takımlara karşı maç kazandırabilir ama bir üst seviyede yer bulabilecek işe yarayacak bir oyuncu değil.

Maçtan önce söylediğim ve haklı olarak maçtan önce söylediğim için tepki gördüğüm şeyi tekrar söylüyorum, eğer önümüzdeki sene de büyük hedeflerle yola çıkacaksak bu yolda Schilb yanımızda olmamalı.

Evet dün gece çok kötüydü ama şu takımda kimseye kızamıyorum artık. Buralara geldiysek her oyuncunun büyük emeği var. Schilb'de onların başında geliyor.
Seneye olur olmaz o başka bir mevzu ama bu sene genel olarak performansını tartıya koyduğumuzda olumlu yönleri ağır basar.

Schilb'i Fransa yıllarından beri takip ediyorum. Hücum yönü iyi günündeyse gerçekten kuvvetli bir oyuncu. Çok yönlü bir oyuncu. Ancak ta o yıllardan beri Schilb'in bir istikrar sorunu var. Bir maç çok iyi, diğer bir maç ise vasatı aşamayan bir görüntüde olabiliyor. Ergin hocanın ona bu konuda dikkat etmesi, iyi gününde olmadığında daha fazla dinlendirmesi lazım.

Schilb önemli bir yetenek ve birçok özellikleri var.Ancak, çok kırılgan bir oyuncu. A planı tutmadığı zaman tüm düşünme ve şut mekaniği resetlenen, kafası karışan bir yapısı var.Bu da yıllardır böyleydi ve bugünden sonra değişmeyecek. Yine de , Strasbourg serisinde ihtiyacımız var ve gününde olmasını diliyorum.

Eğer EL bileti alırsak seneye yola devam etmememiz gereken yabancılardan biri Schilb. Büyük maçlarda çok kırılgan oluyor, şutu girmeyince hem oyunda düşüyor hem de acayip zorluyor. Bize daha iyi bir skorer lazım o bölgeye, Sacremento James Anderson'la kontratı bitiyormu bu sezon ?

Çok zeki, Omic'e yaptığı savunma nefisti keza Lasme ile oynadığı ikili oyunlar da öyle. Bire bir oynar, sırtı dönük oynar fakat yay gerisinden kaçırdığında ayarı kaçıyor ve telafi etmek için zorladıkça zorluyor.

Dikkat ettiyseniz Ergin hoca da muhtemelen bu huyunu bildiği için Schilb'i oyuna dahil edebilmek adına ona alçak post oyunu çizdi sürekli.

1-2-3 oynayabilen nadir oyunculardan, kadroda kalsın isterim.

Schilb seneye kalmali mi derseniz..Eger tribunde 1 yabanci( sakatlik vs olur diye ) dusunursek kalmali..Yoksa Euroleague arenasinda 10 dak'dan fazla suresi gecmemeli. Ama tahminimce Green,Schilb,James,Jerrells ile yollar ayrilir gibi geliyor.Bakalim gorelim.

Abi Dorsey gittikten sonra sağolsun yerini aldı kendisi.Dorsey çok laubali deniyordu peki Schilb'in sahada laubali davranışları kimsenin dikkatini çekmiyor mu? Performansına da %100 yansıyor bu durum.Saçma sapan pas denemeleri,top kayıpları vs. adam o kadar rahat ki artık cıvıtma kıvamına geldiğini düşünüyorum.Biraz topun kıymetini bilmeli artık

Abi Dorsey gittikten sonra sağolsun yerini aldı kendisi.Dorsey çok laubali deniyordu peki Schilb'in sahada laubali davranışları kimsenin dikkatini çekmiyor mu? Performansına da %100 yansıyor bu durum.Saçma sapan pas denemeleri,top kayıpları vs. adam o kadar rahat ki artık cıvıtma kıvamına geldiğini düşünüyorum.Biraz topun kıymetini bilmeli artık

Kardeşinin vefatını öğrendiği gün kimseye söylemeden bandırmada maça çıktı bu adam. Maçtan sonra söyledi takıma. Sahada rahat gözükmek başka birşey, çünkü adamın oyun karakteri bu, ama ne savunmada nede hucumda laubaliğini ben şahsen görmedim. Elinden geleni yapıyor , ha elinden gelen bir üst seviye için yeterli mi onu tartışırım, ama 400 bin dolara bence müthiş katkı veriyor.

İzladiğim maçlarda bendede şu izlenimi bıraktı,EC seviyesinde bir yere kadar katkı alabiliyoruz ama EL seviyesinde olmadığını ve olamayacağıını görmüş olduk,EL'e kalabilirsek Shilb kalmamalı çünkü o seviyeyi kaldıramaz kalmamalı,yerine az çok savunmasıda iyi olan keskin bir şutör şart.

Ben genel olarak schilbbden memnunum genelin aksine. Sayı atamasa bile diğer herşeye bir şekilde katkı veriyor. Büyük olasılıkla iyi bir arkadaşlığı da var. Bir kere lasmeyle hücumda top kaybı olmuştu defansta bu topu gülerek konuştular bunu laubalik olarak yorumluyoruz ama bence çok öyle değil. Schilb komple bir oyuncu tek sıkıntı olarak hücumda işler iyi gitmeyince bazan defansta konsantrasyon eksikliği yaşıyor ve kara delik oluyor, onun adamından çok üçlük yedik bu sene. Ama bence çok net iyi oyuncu gelecek sene de kalmasını isterim tabi bütçe kadro yapısı nasıl olacak bakmak lazım...