#11 Nathan Jawai

Alınırken «yüksek risk» düzeyinde olduğunu yazmıştık. Sadece bir maç beklenen katkıyı verebildi ve sakatlandı. İyiki sözleşmesi 1+1 yapılmış. Sezonu kapattığını düşünürsek Galatasaray kariyerinin kısa sürdüğünü söyleyebiliriz. Eğer opsiyon kullanılması gibi bir gaflete düşülürse akıbeti Domercant'tan iyi olmaz. Aynı yanlışları tekrar etmemek lazım. Özellikle yüksek kontratlı oyuncuları seçerken...
 
Maalesef yollarımızı ayırmalıyız Jawai'yle. Maalesef diyorum, sevdiğim bir oyuncuydu çünkü ama artık minimum riskle hareket etmemiz gerekiyor. Domercant, Jawai, Marko ve Gordon'a teşekkür edilmeli sezon sonu.

Bizim yapmamız gereken -gelecek sezon için konuşuyorum elbette- Arroyo'yu rahatlatacak bir combo-guard ve Domercant'ın yerine temiz bi şutör almak. Bu iki hamle takımın çehresini öyle değiştirir ki...
 
Sofo'nun nasıl kullanıldığını görünce sağlık durumuna göre seneye kalmasını isterim. Sofo resmen Top 16'da karşısındakileri eziyor. Jawai, Sofo'ya göre saha görüşü daha iyi. Sofo topu alınca sadece potayı düşünüyor. Jawai olmayınca diğer alternatifleri de kullanabiliyor. (Pas)

Sağlık durumuna göre seneye kalabilir. Tabi 2. Domercant vakası yaşamayalım da.
 
2 ay önce çalışmaya başladı diye bir haber görmüştüm eğer kariyerini riske atmayacaksa acil butonuna basar gibi gelsin oynamasada benchte otursun aga bu saatten sonra böyle artık.
 
Austuralya leblebi gibi üclük atarak ilk yariyi bitirdi . Jawai ciddi anlamda olumlu sinyaller veriyor . Cok daha iyi olacagını düsünüyorum.
 
Baynes'in dinlendirildiği bir günde Jawai güzel süre alıyor, kendisi adına büyük şans. İlk yarıda 14.5 dk oynadı. 4 sayı 2 ribaund 1 asist 1 top çalmayla oynadı. Ve ayrıca şunu özellikle not düşmek istiyorum Jawai'ye herhangi bir pozisyon hazırlamıyolar, onun üzerinden oynamıyorlar. Ona rağmen çabası güzel. Hazırlık maçlarındaki dökük görüntüsü silinmiş, o maçlardaki kadar hantal değil çabukluk kazanmış. Süreyle daha iyi olacaktır. Işık veriyor. Yeni üçlü uzun rotasyonumuzun etkili bir elamanı olacaktır.
 
Bazı ribaund pozisyonlarında hareket bile etmiyor hücümda ise sırtı dönük potaya gitmek yerine sadece pası düşünüyor toparlanmazsa durum belli
 
Moreira'nın aldığı 8 ribaunddan 6'sı hücum ribaundu.Bu istatistik izlemeyenler için durumu özetler.Jawai'nin geçen sezon transferine en çok sevinenlerden biriyim fakat durum hiç iç açıcı değil. Çünkü bu ribaundlardaki durumu geçen sene oynadığı süre boyunca da böyleydi,sakatlığıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
 
Austuralya gercekten cok sinir bozucu bir basketbol oynuyor . Neredeyse atılan 74 sayinin 50 si dış atıslardan . Ayrıca Baynes'in sakatlanması austuralya adına son derece şanssız olmus. Jawai henüz hazır degilken bu kadar süre alması hem kendi saglıgına hemde takımına ciddi zarar veriyor.
 

Üst