#11 Nathan Jawai

Çok mu zor adam gibi bir açıklama yapmak? Önce MR çekiliyor dendi, sonra birden yoğum bakıma alındı haberi çıktı. Bu kadar insanı merakta bırakmaya ne hakkınız var? Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum artık bu kafayı!
 
Adam akıllı açıklama yapılmadığından hemen bilgi kirliliği oluşuyor. Salonu full doldurduk diye hava atmayı biliyorlar ama artık Galatasaray'da azımsanmayacak kadar basketbol seyircisi olduğunu unutuyorlar. Oyuncumuza geçmiş olsun, allah acil şifalar versin. Ama biride en can alıcı sorunun cevabını versin basketbola dönecek mi, dönecekse ne zaman? Bugün en net bilgiyi yine maç öncesi Ergin hoca verir..
 
Nathan Jawai'nin Sağlık Durumu

Sporcumuz Nathan Jawai, Olympiakos maçında yaşadığı boyun travması sonrası meydana gelen damar tıkanıklığı ile ilgili tetkikler ve gözlemler bu hafta sonu Liv Hospital'de yapılmaya devam edilecektir. Genel durumu iyi olan oyuncumuz hafta sonunu Liv Hospital'de geçirecektir.

galatasaray.org
 
Kalp büyümesi problemi yaşadı. Boyun travması gibi abuk sabuk şeylerle bizi uyutmasınlar. Saklanacak ne var bunda? Yok para verdik oynatacağız hatasını yapmazlar umarım. Sağlığı onun için verilen para miktarı ne olursa olsun çok daha önemli.
 
Kalp ile sorunu varsa bu gizlenmez tabii ki. Zaten Ergin hoca da dedi. Eğer Jawai dönemeyecekse Bonsu'yu Lig kadrosuna da alacağız diyerek. Yani kulübün bundan sebep bir çekincesi olacağını sanmıyorum. İlkan'ın bonservisini iç etmiş adamların sağlık sebebinden olan bir durumu ört bas edeceğini sanmıyorum rahat rahat söylerler. Bu konuda maşallahları var
 
Boyun travması hala bana inandırıcı gelmiyor. Doktorlar kalp sanıp anjiyo yapıyor sonra jawai dün kafama darbe aldım diyor , bu sefer boynu inceliyorlar. Sonra günlerce hastanede kalıyor. Spor hayatının tehlikede olduğu söyleniyor. Jawai kalıbında bir adamın maça devam edebildiği bir darbe sonucu boyun travması geçirirp spor hayatının tehlikeye girmesi bana inandırıcı gelmiyor. Millet boks yapıyor çeneye dünyanın yumruğunu diyor 100 kiloluk adamlardan , darbeler sonucu spor hayatı biten binde bir bile değil. Jawai'ye mi denk geldi.
 
Umarım dönecektir Jawai. Eğer dönemezse gerçekten yetersiz kalırız 5 numarada . Ama eğer dönerse Bonsu 'nun da gelmesi ile muazzam bir uzun rotasyonumuz olur.
 
Jawai'de hayati tehlike geçmiyor

Olympiakos'la yapılan THY Euroleague grup maçının ardından evinde rahatsızlanan ve acil olarak hastaneye kaldırılan Galatasaray'ın Avustralyalı oyuncusu Nathan Jawai'nin hayati tehlikesinin her darbede olabileceği öğrenildi.

Galatasaray'lı Jawai'nin sağlık durumu şu anda iyi; hayati bir tehlikesi bulunmuyor. Ancak maalesef başarılı oyuncuyu bekleyen bir tehlike var.
Eğer Jawai, kısa sürede antrenmanlara döner ve bir darbe daha alırsa, bu kez hayati tehlikeyi içerebilecek çok önemli sorunlar yaşayabilir. Beynine giden damarlarda tıkanmaya neden olan pıhtı henüz tam olarak giderilmiş değil. Pıhtıların tam olarak ne kadar sürede ortadan kaldırılacağı, oyuncunun yapısal özellikleri nedeniyle, kestirilemiyor.

Bu nedenle doktorlar oyuncunun bu sezonki durumuyla ilgili açıklamayı cuma günü yapmaya karar verdiler. Ancak görünen o ki, tekrar darbe alması durumunda aynı sorunun tekrar yaşanması, hatta ölümcül durumların ortaya çıkması nedeniyle Jawai, sezon sonuna kadar basketboldan ayrı kalacak.

sporx'in haberi
 
Jawai ile ilgili burda birkac arkadaş kalbiyle ilgili sorunu olduğunu ama görmezden gelindigini yazmis. Bu bir iddia. Dogru mu bilmiyorum.

Doğruluğu bilinen şey ise oyuncunun merkezi sinir sistemi ile ilgili damarlarinda pıhtılaşma ya bağlı tıkanma olduğu.

Tek başına travmanin, damar tikanmasina yol acacak duzeyde patolojik pihtilasmaya yol açması pek olasi değil. Trombofili(pıhtılaşmaya yatkinlik) sebebi olabilecek ek durumlar: oyuncunun kilosu ve beden kitle indeksinin normal duzeylerin uzerinde olmasi ve iddia edilen kalp hastalığı.

Kalple alakali bilinen onlarca hastalığın hemen tamami patolojik pihtilasmaya yatkınlık sağlar. Bu bilginin ışığında travma ve kilosunun yanında pihtilasma riskini artiran bir veya daha fazla durumun mevcut olduğu akla daha mantıklı geliyor. Çünkü Jawai yıllardır bu kilolarda ve temasin travmanin yoğun olduğu bir sporu yapıyor. Peki Pıhtılaşma ve damar tikanmasi nicin simdi oldu?

Bahsettiğim ek risk faktörleri neler? Sanırım Jawai konusunda yanitlanmasi gereken epey soru var.

Son olarak; eğer iddia edildigi gibi Jawainin herhangi bir kalp hastaligi varsa, bunun damarinin tikanmasi ile dogrudan ilintili olduğunu söylemek mümkün.
 
Jawai bana göre sezonu kapattı. 6 ay kadar zaman vermişler. Sonrası fiziksel çalışma vs dersek bu sezon kapanmıştır. Kulüp sözleşmesini fesih eder mi bilmem artık.
 

Üst