2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben bugün Fatih'i idmanda gördüm,pek de öyle takımdan ayrılacak gibi bir havası yoktu.Avery'yi gördün mü,onun havası nasıldı demeyin Avery'yi Gaines'i,Hüseyin 'i gördüğümü hatırlamıyorum.Ben salona girdikten birkaç dakika sonra bitti idman çünkü.
 
Mert Genç' Alıntı:
[quote="Arda Öztürk":55508]kardeşim istemiyoruz o siteyi ya istemiyoruz.

Neyi istemiyorsun kardşeim sanane Allah allah isteyen istediği msj ı yazar. İstersen bide yazdığımız msjları düzenlede snaa uygun olcakmı bakalım...[/quote:55508]

Çoğu kolpa olunca haberlerin bazen istenmiyor.
İstenmemeside doğal ona bakarsan
 
Re:

Gökce Başaran' Alıntı:
Burada Ahmet abi galiba yazmıştı şampiyonluk istiyorsak ligide 2. olmadı 3. bitirmek zorundayız.

Buna hiç katılmıcam.Ligi 8. bitirsek bile şampiyon olma ihtimalimiz 3. bitirmek ile şampiyon olma ihtimalimize yakın.Bence saçma bir düşünce.

Mesela çok absürt olacak ama 99 da Knicks de Doğuyu 8. bitirmişti ama nerelere geldiğini biliyoruz.

Şampiyonluk isityorsak demedim gökçe. Final oynamak istiyorsak dedim. Bence saçma bir düşünce de değil. Şu nedenle; orada üstüne basa basa söyeldiğim şey finalden önce Efes'le eşleşmemeye çalışmak. bunun iki avantajı olacak. 2-3. bitirmenin iki avantajı var. bir kere sıralamada 6-7. sıralardan play offf-a giren takımalrla oynamak var. (eğer 4 ya da 5. olursak (fb-telekom ve fener üçlüsünden biri ile oynarız.) Ve hem çeyrek finalde çok hırpalanırız. hem de yarı finalde lgi birinci bitiren efes'le oynamak zournda kalırız. onu geçip finale gideriz. bu zor bir final yolu. şöyle varsayımasl bir lig sıralaması yapalım.
1-Efes
2-Telekom
3-beşiktaş
4-GS
5 -fb
6-banvit
7-dacka
8-kolej

bu durumda önce fb ile sonra efes'le oynayıp finalde BJK ya da telekomla karşılaşırız. Zor olur takım hırpalanır. Ama mesela yukarıda sıralamada telekomla yer değiştirsek çeyrek finalde dacka ile oynarız. sonra beşiktaş ya da telekom ve son efes'le final. bu görece kolay yıoldur. ben bunu söylüyorum. saçma bir şey değil söylediğim Gökçe kardeşim. Yoksa ben de biliyorum. kolejin de 8. girip efes'i eleyip final oynama şansı olduğunu. Bu şansı var ama gerçekleştirmesi için de bayağı bir şansa ihtiyacı var.

ligde güçlü 5 takım var. bunların ilk beşi aralarında paylaşacağını düüşnürsek. Bu 5 takımdan 3'ü ile karşılaşmak mı mantıklı yoksa ikisi ile karşılaşmak mı? benim söylediğim bu. Her türlüm olasılık hesabı bu beş takımdan 3'ünü elemektense bu beş takımdan ikisini elemnin daha olası oladuğuun gösterir.
 
Re:

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Ben bugün Fatih'i idmanda gördüm,pek de öyle takımdan ayrılacak gibi bir havası yoktu.Avery'yi gördün mü,onun havası nasıldı demeyin Avery'yi Gaines'i,Hüseyin 'i gördüğümü hatırlamıyorum.Ben salona girdikten birkaç dakika sonra bitti idman çünkü.

Emre,sen Samsun'da değil miydin? Ne zaman geldin İstanbul'a?
 
Aslında hata şuradan kaynaklanıyor.Ben Efes'i çok güçlüde görmüyorum açık söyliyim.david Blatt etkisinin olacağı aşikar ama Efes'te kazan çok fazla kaynıyor abi.Bazı oyuncular bazı rolleri nasıl benimser çok büyük soru işaret.Serkan mesela? Benchte mi başlıcak? Yoksa Nicholas mı çekecen.Yada hala guard pozisyonunda belirli eksikleri var.Ender'i beğenmem.Pota altı güçlü diyebiliriz ama özellikle Ermalın son 1 yıldaki düşüş gözle görülür.

Açıkcası bu 4-5 takımın arasında da çok ucurum yok.Yani Efes 5 üzerinden 4.5 luk bir takımsa Telekom 4.3 Fener-Ülker 4.1 biz 4.0 Beşiktaş 3.8 gibi birşey olabilir.Bu yüzden karşılaşılabilecek her takımı yenmek zorundayız.İster 8 den girelim ister 1 den.Tabi yıpranma payında haklsın ama artık olayın doruk noktaya geldiği yerde de bu fizik eksiklik mental olarak kapatılabilir.Biz mesela 5. sıradan girsek playoffa 4. sırada ki Beşiktaş gelecektir yada Fener- Ülker.Tamam ilk tur için zor olur ve bu 2. turada etki yapabilir ama sena başında amaç fina ise bunu da göz önünde bulundurmak lazım.Birşeyler elde edeceksek birşeylerde feda edecez.Zaferler zaten böyle kazanılmaz mı ?

Kanının son damlasına kadar savaşarak... Bunu asıl başarmalıyız.Yoksa benim için ha il turda Daçka gelsin ha ilk turda Telekom gelmiş ne farkedecek.Sahaya kim daha çok şey koyarsa o kazanacaktır.Çünkü buu takımlar arasında uçurum yok.

Ama sende kendi düşüncende haklısın.daha kolay bir yoldan gelmek her zaman avantajdır ama hiçbir an ümittsizliğe kapılmayacağımızı tahmin ediyorum.Efsaneler her zaman Playofflarda doğmuştur...
 
Gökçe kardeşim. Burası efes'i tartışma yeri değil ama Efes'i fazla küçümsemek gerektiğini düşünüyorum. Efes'in kadrosu açık ara (hem de bayağı açık bir ara her takımın ötesinde. Guard'ı geçen sene galiba uleb sayı kralıydı. 3 numara yedeği haricinde hemen her pozisyonda en az iki tane iyi adamı var. Ki o iyi adamlar nerdeyse her opzisyonda bizimkilerden iyiler. (dee'yi saymazsak) Serkan Nicholas kim kenarda oturacak bence çko dert etmemk lazım. Her takımın sorunu rotasyondur. onu da koç ayarlar. blatt da açık ara ligin önemli 5 atkımını çalıştıran koçlar arasında sanırsam en güvenilir olanıdır.

Efes yenilmez flan demiyorum ama ligi 2. ya da 3. bitiremezsek final yolunun çok engebeli oalcağını söylüyorum. ligi 3. bitirirsek finale kalmak için sadece tt-fb ya da bjk üçlüsünden sadece birisni elememiz bizi finale taşıyacak. 4 ya da 5. olursak ise yukarıdaki bu sefer efes'in de dahil olduğu yukarıdaki takımlardan iki tanesini elememiz geerkecek. Yol zor oalcak diyorum. sen de buna saçma diyorsun. bunun neresi saçma? saçma lafını çok sık kullanmamak gerekir...
 
"Saçma" lafına takılmıssın sen abi.Peki anlayışla karşılarım tabi.Neyse zaman önemli olacak herşey için.Biraz sabır.ama şuda var bu sene ya krediler bitecek yada yeni kredi verilecek.Buda bilinen bir gerçek.Takımın durumu ilerki yıllar için çok şeye gebe olacak...
 
Ya açık bir gerçek var ki kadromuzun ilk düzenlenme şekli gelecek 3 numara üzerineydi.Fakat o gelmeyince Dee gelince herşey karıştı birbirine.Şimdi yapılması gereken Avery'i gönderip yeni bir takım kurgulamak.Evet belki Bjk maçını kaybederiz fakat bir çok şeye yeniden başlamakta sorun yok.Zararın neresinden dönersek hesabı.Tabiki Cüneyt'in sakatlığıda önemli onunda sonucunu bilmek gerekir .
Dee Brown çok rahatlıkla 30-35 oynayacağını düşünürsek aslına bakarsak Avery'e pek ihtiyaçta yok.İyi bir oyuncuda olsa bizim isteklerimizi veremiyor.
Onların yerine gelecek Nba'de kontrat yapmayan oyunculardan alınacak 3 ve 4 numaralarla çok rahat şampiyonluk kadroları kurulabilir. Fakat artık bazı şeylerin karar verilmesi gerekir.
Averyli kadro mu onsuz mu gideceğimiz ? Bunlara bir an önce yol bulmalıyız çünkü Avery 2 oynasa bile oyun kurmaya çalışıyor.İçeri drive etmeekten çekiniyor.2 numaranın oraları karıştırması ve özellikle boş şutları atması gerekirdi.Biraz daha zaman tanınacak gibi görünüyor.
 
bazı ark lar bjk ve fenerden bizi daha iyi görüolar anlamadım??nası oluo bi dee yi aldık die mi ?? averyi yollayıp çok ii bi skorer alırsın bi de 4 e kayayı alırsın okey ama anca o zmn kadroları onlarla denk güce getirirz efes ülker telekom bjk bnce bunlar biraz daa üst tabaka özellikle efes bnce ayrıca bu 4 takımın bize göre bench i çok kuvvetli
1efes
2telekom
3beşiktaş ya da fener
4beşiktaş ya da fener
5biz oluruz güzel bi eşleşmeden sonra ya tmm ya dewam gibi gelio bana
 
Re:

Semih TİYANŞAN' Alıntı:
bazı ark lar bjk ve fenerden bizi daha iyi görüolar anlamadım??nası oluo bi dee yi aldık die mi ?? averyi yollayıp çok ii bi skorer alırsın bi de 4 e kayayı alırsın okey ama anca o zmn kadroları onlarla denk güce getirirz efes ülker telekom bjk bnce bunlar biraz daa üst tabaka özellikle efes bnce ayrıca bu 4 takımın bize göre bench i çok kuvvetli
1efes
2telekom
3beşiktaş ya da fener
4beşiktaş ya da fener
5biz oluruz güzel bi eşleşmeden sonra ya tmm ya dewam gibi gelio bana

Gaines varken Kayayımı alırsın onu anlamadım.Aynı tarz iki oyuncu+ücreti
Beşiktaşın bench, demissin yanılmışsın yine beşiktaşda benche Arın Soğancıoğlunu söylüyosan bende bizim altyapıyı sayarım uzun sürer
 
arın soğancıoğlu ligde sadece skor garanti oldu mu oynar bn neden mehmet yağmuru sölemiosun bnde onu anlamadım ama yine de eet bjk ın benchi dier 3 takıma göre daha zayıf
 
kayayı da sölememin nedeni 5 yabancı olmaz diye benchten cemal nalga gecelceine kaya ya da gaines gelir daha ii

1dee cüneyt simet
2yabancı(kalcaksa avery) murat kaya
3fitch olsa tufan erdem
4gaines kaya cemal
5hüseyin fatih

çok geniş bi kadromuz olur
 
Diğer takımlara göre biraz zayıf ve bize görede zayıf
Yoksa sendemi Mehmet-Sinan ikilisinin Murat ve Tufana göre iyi olduğunu savunanlardansın
Onu anladım
Skor garanti olunca herkes oynar başa baş geçen mücadelede kadro derinliği önemlidir...
 
Sinan kendini çok geliştirmiş ve geliştirmeyede devam ediyor.Abisinin hatalarına düşmezse önü açk görünüyor.

Artık kim gelecekse gelsin insanlar kafayı yedi düşünmekten, rotasyon kurmaktan :)

Bu arada Avery yerine dahada ucuz olacağına inandığım Jacopson olmazmıydı :)
 
sinanın o kardeşi kadar ilerleyebileceğini düşünmüyorm ama mehmet yağmur türk basketbolu için çok büyük bi yetenektir bn izmirliim çok maçını izledim GÖZTEPE li olmama rağmen de beyenirim murat kaya yı valla merak edioz ne zmn patlama yapcak tufiye laf yok bu sene kilit adam yine tufi
 
Arkadaş önce Türkçe'yi biraz güzel kullansan , yazdıklarını daha iyi anlayabilecez. Sen istedin ya da istemedin diye Tufan'a laf etmemezlik etmeyiz gördüklerimizi söyleriz.
 
bence ilk 6 şu şekilde olur kaliteyi göz önüne alırsak tabi;
1 Efes
2 Ülker
3 Telekom
4 Bjk
5 GS
6 Banvit

bu sene bundan ileriye gidemeyiz boşuna kendimizi kandırmamalıyız.
 
Re:

Ahmet Arif' Alıntı:
Gökçe kardeşim. Burası efes'i tartışma yeri değil ama Efes'i fazla küçümsemek gerektiğini düşünüyorum. Efes'in kadrosu açık ara (hem de bayağı açık bir ara her takımın ötesinde. Guard'ı geçen sene galiba uleb sayı kralıydı. 3 numara yedeği haricinde hemen her pozisyonda en az iki tane iyi adamı var. Ki o iyi adamlar nerdeyse her opzisyonda bizimkilerden iyiler. (dee'yi saymazsak) Serkan Nicholas kim kenarda oturacak bence çko dert etmemk lazım. Her takımın sorunu rotasyondur. onu da koç ayarlar. blatt da açık ara ligin önemli 5 atkımını çalıştıran koçlar arasında sanırsam en güvenilir olanıdır.

Efes yenilmez flan demiyorum ama ligi 2. ya da 3. bitiremezsek final yolunun çok engebeli oalcağını söylüyorum. ligi 3. bitirirsek finale kalmak için sadece tt-fb ya da bjk üçlüsünden sadece birisni elememiz bizi finale taşıyacak. 4 ya da 5. olursak ise yukarıdaki bu sefer efes'in de dahil olduğu yukarıdaki takımlardan iki tanesini elememiz geerkecek. Yol zor oalcak diyorum. sen de buna saçma diyorsun. bunun neresi saçma? saçma lafını çok sık kullanmamak gerekir...

Ahmet Bey, sizin bu tespitiniz çok doğru. Şayet hedef şampiyon olmaksa ligi en az üçüncü sırada bitirmek gerekiyor ki lig birincinsiyle finale kadar kadar karşılaşılmasın. Ben de Efes'i kadro kalitesi ve derinliği olarak açık ara önde görüyorum ve onların ligi büyük ihtimalle birinci sırada bitireceklerini sanıyorum. Play-off'ta onları sadece finalde eleyebileceğimizi düşünüyorum... Çünkü iş oraya kadar gelirse "camianın" gücüyle yürekli bir oyun ortaya koyabilir ve son ana kadar direnebiliriz. Ama daha evvel Efes'le karşılaşırsak çok ağır maçlar oynayacağımız için atacak kurşunumuz kalmayabilir. Bu iş biraz enerjiyi iyi değerlendirmekle de alakalı... Mesela play-off'a girmeden ligin son müsabakalarında sıralamayı değiştirebilecek maçlar oynarsak -büyük olasılıkla oynayabiliriz- takımın play-off'a daha fazla yıpranak girmesi ve enerjinin alt limitlere doğru çekilmesi büyük bir handikap olabilir. Dolayısıyla mutlaka bunun sezon içinde çok iyi hesaplanması gerekiyor. Yani ilk yarıda mümkün olduğunca çok maç kazanıp, çok enerji harcayıp; normal sezonun sonlarına doğru rölantiye alabilmeliyiz ki gücümüz azami seviyede olsun. Geçen sezon NBA'de Dallas Mavericks'in elendiği GS serisi bu konuda önemli bir örnektir...

__________________________________________________________________

William Avery konusunda Nur Germen enteresan sözler sarfetti. Dün gece TV NET televizyonunda yayınlanan "İsmet Badem'le Basketbol" isimli programa telefonla bağlanan Nur Germen'e yeni yabancı oyuncularımız hakkında sorular yöneltildi. Öncelikle Dee Brown'un ilk idmanında top kontrolünün iyi olmasından, topun eline yakşımasından ve ona olan beklentilerin fazla olmasından bahsettikten sonra Charles Gaines'i yorumladı ve kendisinden beklenen performansı şimdiye dek aldıklarını ve takım daha hızlı oynamaya başladıkça Gaines'in daha etkili olacağını söyledi. Avery'nin geçen senelerdeki performansına göre şu an da ortaya koyduğu oyunun yetersizliğinin sebebi sorulduğunda ise bir an duraksadı ve isterseniz bu konuyu konuşmayalım diye geçiştirdi. Ben, iyi olacak, umutluyuz, potansiyeli var ama uyum sorunu yaşıyor gibi bir yorum beklerken, bu konuyu konuşmayalım diye geçiştirmesini manidar buldum. Acaba Avery'den gelecek için endişe duyuyorlar da göndermek mi istiyorlar diye aklıma bazı sorular geldi. Ama bu iş Brian Green'in takımdan kesilmesi kadar kolay olmaz. Çünkü Green'in sözleşmesi opsiyonluymuş, Eylül'ün 24'ünde sona ermiş ve yeterli görmedikleri için sezonluk mukavele yapmamışlar. Yani Green bir nevi deneme babında getirilmiş!... Transfer işinde maalesef yine sancılı bir sezon daha geçiriyoruz. Az evvel bahsettiğim sezonun ilk yarısında olabildiğince fazla maç kazanma konusunda erken form tutmak çok önemli. Bunun içinde ana kadronun sezon başlamadan -bana göre- asgari bir ay önceden belirlenmesi ve uyumun sağlanması gerekiyordu. Biz bunu başaramadık... Tek şansımız diğer şampiyonluk adaylarına nazaran ligin ilk maçlarında daha kolay rakiplerle oynayacak olmamızdır. Şayet ilk haftada Banvit'i yenip, dördüncü haftadaki CASA deplasmanından galip çıkarsak sekizinci haftaya kadar kağıt üzerinde çok zorlu rakiplerle oynamamış olacağız. Yani ligin ilk sekiz maçını kazanmamız bu bağlamda çok önemli. Fikstür avantajını kullanmamız lazım...
 
Avery icin müsteri cikar diye düsünüyorum. bence de onun yerine iyi bir sutör guard almak en mantiklisi. ama cok cok gec kaldik yani bunlar transfer döneminin basinda olacak seyle. gelecek hafta sezon basliyacak biz daha kadronun en önemli parcalarini bulmadik.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst