2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu arada şunu da söyleyelim efes'in hedefi final four bu sene olmasa da senye bunu yakalayacaklarına inanıyorum ben, bu sebepten tbl de ki maçlara konsantrasyon sorunu yaşayabilirler, ama gerçekçi olmak lazım efes ve telekomun kadrosu şu an çok iyi , yalnız telekomun çok ciddi savunma sıkıntısı çekeceğini düşünüyorum savunmasıyla telekomu durduran hücumda da doğru seçimler yapan takımlar telekomu yenebilirler bu sene rahatça. ve bence telekomun en büyük kaybı jaglayı yollamaları oldu....
 
Re:

Timur Saglam' Alıntı:
3.5 falan denemez bence. Hele Ahmet Arif'in defalarca belirttigi 3.5 un 3 tarafına dusen isleri pek yapamaz.
Timur 3,5 lafını ben owens için değil. dijon thompson için kullandım. bari onu alsaydık. o ne azından 3 numaraydı. zorlarsak da 4'e bile kaydırırdık dedim. Ama isim kullanamdan gizli özne kullandığım için yanlış anlaşıldı. Aklımdan geçen şuydu (gerçi bir önemi yok ama) Dijon thompson'u 4'e kaydırmak owens'ı 3'e kaydırmaktan daha kolay.

Kısacası yanlış bir transferdir. takımın hem 3 hem de 4 oynaaycak DIŞ şutör bir oyuncuya ihtiyacı var. Owens sadece posttan etkili şut atabilen bir oyuncu. Kaya ne kadar üçlükçüyse owens'da o kadar diyeyim. Okuduğum kadarıyla savunma takımlarına seçilmiş ama benim hatırladığım owens'ın öyle süper bir savunması da yoktu. ekstra bir savunması barsa takıma ssertlik kazandırması açısından en azından olumlu bir özelliğini bulabiliriz. natural skorer oalrak tabir edilebilecek bir oyuncu da değil. Bize acilen kısa forvet pozisyonunda oynayan şutör ve skorer bir oyuncu lazım. Her sene aynı hataları tekrarlamaktan bıkmadık gitti...
 
Panikle yapilan transferler var. Yani aman kupa baslayacak Greene gitsin Owens gelsin gibi bir durum var ortada. Murat Hoca'yi Ulker' de iken cok takdir ederdim. Ancak bu yil tam anlamiyla sacmaliyor. Bir kere yaz ligine gitti (NBA) biz de sandik oradan oyuncu etirmek icin giti. Alakasi yok gelen oyuncularin 3 tanesi hatta Greene'de say 4 tanesi Avrupa Liglerinden biri de direkt olarak NBA'den. Ustelik bir yanlisi kac kez yapar bir insan. Hadi Greene geldi. Onu gonderdin. Biz sandik ki 3 numara gelecek. Gelmedi 4 geldi. Hatta 5 geldi. Uleb cup sitesine baktim. Tamam adam 8li finallerde cosmus her macta cift haneli sayilar atmis ribaundlar almis. Ama adam bariz 4 numara. Hos biz Dee Brown gelmeden de 3 numara gelcek derken Dee geldi. Avery kac numara 1 mi 2 mi? Owens gelecekse Gaines niye alindi. O kadar karisik bir durum var ki takimda Huseyin disinda yeri net olan adam yok. Dee 2 numara oynarsa hic sasirmayin. Bu kadar butceyle cok daha iyi bir takim kurulabilirdi. Umarim biz yaniliriz da o olur. Takimi sonuna kadar destekleyecegiz ancak Murat Hoca da cikip "Arkadas ben su nedenlerle soyle transferler yaptim, niyetim sudur, palnim budur." dese icimiz rahatlar biraz oyle bir ey de yok. Daha sezon baslamadan Greene gitsin Owens gelsin baslarsa yazik olur. Ustelik takimin iyi calismadigi da ortada. Yani hazirlik maclari basi kesik kazlar gibi oynayan bir takimdan ote birsey degil. Bosa gecmis bir hazirlik donemi var ortada. Gectigimiz yillarda hep parasizlik vs. diye dovunduk. Ama bu yil paralari da carcur ediyoruz sanki.
 
Tamam ben de dedigin gibi kullandıgını biliyorum. Alınması gereken oyuncu icin 3.5 demistin, demeye calısmıtım. 3.75 geldi :) Dijon Thompson'u gecen yıl onermistim sonrasında nbad-l mvp'si, ozellikle tblde, uzun kolları ve 2.01m boyuyla 4 oynayabilirdi, Owens'ın 3 yapmaktansa..

Onur Beye hak verdim : " "Vardır Murat Hoca´nın bir bildiği."

Artık Murat Hoca bildiklerinin bir kısmını bizle paylaşsa hiç fena olmaz, iyice şişmeye başladım."
 
Gs'nin öncelikli sorunu oyuncu kalitesi degildir.
En temel sorunu Dogru Basketbolu oynayamamasıdır. Kadro kalitesi/darlıgı ile dogru basketbol oynamanın direkt bir iliskisi yoktur. Bu yuzden bunun mazereti olamaz. 2 yıl oncesinin Banviti, gecen sezonun Didinli besiktası, 2 yabancılı dar kadrolu Dackası buna ornektir. Gecen sezon basından bugune kadar takımın oynadıgı basketbol, basketbol dogruları acısından, tatmin etmemistir. Kadromuz ne kadar eksik de olsa,kalitesi tartısılsa da, Onemli olan sahada olan 5 kisinin ne yaptıgıdır, ne kadar yapabildigi baska bir konudur.

İkincil olarak gordugum sorun, olusmamıs Takım Kimyasıdır. Birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu oldugumuzu soyleyemeyecegim. Bazı gorevleri yapabilecek oyuncu yok denecek kadar azken, bazıları icinse oyuncuların formlarını dusurecek oranda bir kalabalık sozkonusu. Ve isin ilginci 7 oyuncu katıldı takıma. Buna ragmen rol paylasımı eksik kalmıs.

Kadro Kalitesi sorunu kanımca bu 2 sorundan sonra gelir. Cunku bireysel bir seydir ilk 2 sorun ise takıma aittir. Kadro kalitesini degerlendirirken gorecelilik onemli bir sorun olabilir. Neye gore diyenler icin kıstaslar, subenin kendi koydugu hedefler ve bu hedefler icin rekabet edecegin takımların kadrosu olamlıdır. Bunu yaptıgımızda ustun oldugumuzu soylemek mumkun degil gibi. Yukarıda dedigim Ne Kadar Yapabildigin tarafı buna baglı.

Pratik : Takımızın en iyi dıs savunmacıları tufan ve erdem, diger takımların asıl ozelligi savunma olmayan oyuncularının savunması kadar savunma yapabiliyorsa , mesela ibrahim kutluay, bunların dısındaki oyuncuların savunmaları kotuyse isin zor. Bizim oyuncuların dıssallıkları yok denecek kadar az. Murat Kaya, murat sutor skorer diye bilinir. fbnin skoreri ibrahimle bu yonuyle karsılastırsak altta kalır. Bu cok onemli degil. Asıl taktıgım nokta ibrahimin savunması da Murat'ı katlar. Cuneyt ve Averynin savunmasıyla Solomonun savunması.. Bizim gibi savunma ozurlu bir takımın onu ne kadar acık?
3 numaralara bakın shumpert gregory williams preldzic erdem/tufan yada owens 2 numara apodaca nicholas murat ibrahim avery 4 numarada da...
Ne takım kimyası ne dogru durust basketbol oynama becerisi ne de kadro efes-tt-fb-bjk ile yarısabilir. Bunların icinde en mazur gorebilecegimiz kadro kalitesi. Kariyerli yabancı pesinde kosarken yasayacagımız handikapları onceden gormek zor mu? Bilindik oyuncu aynı zamanda kalitesi belli(sabit anlamında) oyuncudur. Zaten mucizeler yaratabilen bir teknik heyetimizin olmadıgı belli. Ustune yetmezmis gibi 4 yabancı hakkını 2 guard 2 pf de kullanıyorsan, Sinan ortadayken pegasus'a yoneliyorsan, takımda bircok eksik parca bırakacak bir transfer politikası izliyorsan. sampiyon olursun.
 
radyospordaki programa az kaldı belki birazdan takımla ilgili tüyolar alırız.murat murathonoğlu dee brown sayesnde takıma daha yaklaştı.
 
Murat murathanoğlu asist programında bizim bir yabancıyı daha göndermeyi düşündüğümüzü söyledi.Bu yabancı tabiki de Avery'dir.İnş. gönderilip sağlam bir 3 numara alınır.
 
yabancı gitcek yerine gelen oyuncu ne kadar sürede alışcak cok gec kaldık bundan yapılacak işler dahada kötü sonuç doğurabilir of ya murat hoca daha dikkatli seçimler yap
 
Re:

Sercan Özbek' Alıntı:
Murat murathanoğlu asist programında bizim bir yabancıyı daha göndermeyi düşündüğümüzü söyledi.Bu yabancı tabiki de Avery'dir.İnş. gönderilip sağlam bir 3 numara alınır.

Umarım o yabancı Gaines değildir

Bugüne kadar hep destek verdiğim Murat hocaya bu transfer saçmalıklardan sonra birde Gaines'in gönderilmesi eklenirse gerçekten güvenim ve inancım kaybolur... Yinede daha ortada net birşey yokken bekleyip görmek gerekiyor sadece ummuyorum ki böyle bir hata yapılmaz
 
Avery'nin alışınca da böyle oynayacağını düşünüyorum.Adam hiç ışık vermediki umutlanayım.Bu Avery nasıl NBA draftında üst sıradan seçildi ve Alba Berlin de başarılı oldu(15 Sayı Ort.) şaşırıyorum valla.Keşke gönderilse yerine gelecek oyuncunun daha fazla katkı vereceğine inanıyorum ama ... Bekleyip görücez..
 
Cüneyt ve Dee varken zaten Avery gereksiz takımda şu konumda,zaten Dee ile anlaşabileceğimizi tahmin etselerdi teknik ekip kesinlikle Avery ile sözleşme imzalamazdı.Dolayısıyla Avery'i skorer guard oynatmaktansa gönderip sezon başlamadan takımın gerçek ihtiyacı olan üç numara alırsak kadro bütünlüğü sağlanacaktır...
 
ben burada fenerbahçe bomba patlatabilir demiştim cılızda olsa duyumlar geliyor fenerbahçe ü. şu an bir nba oyuncusu ile görüşüyor iş ülker'in yaratacağı kaynakta kaldı. eğer bu isim olmazsa bu isim ayarında bir oyuncu ve gene genç bir oyuncu ( bu sanırım korolev) hazırda tutuluyormuş....

ayrıca ben avery'nin gideceğini sanmam yok eğer gidecekse owens niye alındı ama murat özyer diyorsa ki ben hızlı hücumu dee brown ile de oynatırım o zaman mantıkllı olabilir avery'nin gitmesi....
 
Darrell Mitchell Rytas'da

Yeni sezonda Euroleague'de mücadele edecek Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımı geçen sezon Galatasaray Cafe Crown'da forma giyen Amerikalı oyuncu Darrell Mitchell'i kadrosuna kattı.

Bir süre önce guard pozisyonundaki oyuncularından Janis Blums ve Ivan Koljevic'i başka ekiplere kaptıran Litvanya ekibi Amerikalı oyun kurucu Darrell Mitchell ile anlaşmaya vardı.

Geçen sezon ülkemizde Galatasaray Cafe Crown formasıyla izlediğimiz 23 yaşında ve 1.80 boyundaki genç oyuncu Beko Basketbol Ligi'nde çıktığı 30 normal sezon maçında 13.7 sayı, playofflar'da ise oynadığı 5 maçta 13 sayı ortalaması tutturmuştu.

karışık duygular içindeyim :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst