2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir sayfaadn fazla yazıp gönderemeden silinmesi çok can sıkıcı. Timur'un son yazdıkalrına ilişkin birşeyler karalamıştım. Büyük oranda hak verdiğimi belirtmek isterim. Ama biraz fikir cimnastiği yapacağım. bakalım ne çıkacak? Kadrodan önce "doğru basketbol" oynamak gerekir görüşüne katılmamak elde değil. "doğru basketbol" gerekli şarttır ama tek başına yeterli şart olmaya bilir. Öncelikle takımların bir felsefeye ya da (sistem diyelim) ihtiyacı var. hoca sisteme karar verir o sisteme göre takımı kurar ve doğru basketbol oynatır. bu benim her sezon öncesi takımlardan beklediğim hamledir. Önce sisteme karar verilir. sisteme uygun oyuncular alınır ve o oyuncularla o sistemin gerektirdiği basketbol oynatımaya çalışılır. Dolayısıyla bunları birbirinden ayırmamız çok kolay değil. Tavuk-yumurta sorununu andırıyor biraz. ya da bana öyle geliyor. Ben basketbolda sisteme ve takım oyununa taparım. o yüzden benim önceliğim sistemdir. tabi sistem içinde doğru basketbol ise olmazsa olmazdır.

Bizim takıma baktığımızda doğru basketbol adına hiçbirşey geçen sene görmedik. Sistem de yoktu. Ama sistemin olmama sebebi için en azından mazeret vardı. takımın koçu geç belli oldu. bir anda Fitch gökten indi. öyle bi fırsat kaçmazdı. Ama Fitch olunca sistem diye bir şey olmadı. bu sene ise mazaret yok. para var. eksikler geçen senenen belli. Mesele transfer planlamasındaydı. doğru bir transfer politikası izlenerek bundan bir ay önce arzu ettiğimiz oyunuclardan kurulu bir takıma kavuşup, şu anda eksikleri olmayan, hazır güçlü bir kadromuz olabilirdi. Ama Timur'un yerinde belirttiği gibi tek başına kadro çözüm değil. o kadronun doğru basketbol oynaması gerekir. Ama doğru basketbolu oynayacak kadronun da oluşturulmuş olması gerekir. (burada bir açmaz gibi - tavuk-yumurta) ikisinin de olması lazım. hem kadro hem de doğru basketbol. kadro zayıfsa doğru basketbol bir eyre kadar götürür, kadro güçlüyse doğru olmayan basketbol da bir yere kadar götürür.

Bizim şu anda bence en büyük sıkıntımız transferlerin plansız gerçekleşmesi. Hüseyin ve Dee bizim için en önemli transferler. ama örneğin ilk transferimiz dee olsaydı muhtemelen avery alınmazdı ya da Hüseyin gaines'den önce alınmış olsaydı, bu seefr de gaines alınmazdı. gregory gibi isimleri alamayınca orta üstü oyunuclardan gelmeyi kabul edenleri pozisyonlarına bakmadan topladık. Ama hala skorer şutör bir kısa forvete (s.f) ve şutör bir uzun forvete (p.f) sahip değiliz. İkisini bir arada bulmamaız gerek diyorduk. imkansızı istiyorduk aslında. ama o da olmadı. owens'ı aldılar. En iyi ihtimal 3,75'den 4 olur. en azından doğruya yakın bir kadro kuralım...

bu takımın acilen sf ihtiyacı var. 5. yabancı transferinin yapılıp yapılmayacağı konusunda (fikri demiyorum) bilgisi olan var mı?
 
hüseyin yaş itibariyle tüm sezonun yükünü tek başına kaldırmakta zorlanabilir gaines bence gs'ın dee den sonraki en iyi yabancı transferi sezon içinde göreceksiniz....
 
Furkan; FB nin istedigi NBA oyuncusunun mevkkisi nedir?

Herhalde onlar da kadro yapılarına gore 3 numara SF pesinde olmalı.
 
Yaziyoruz ciziyoruz elestiriyoruz. Galatasarayliyiz bununla da gurur duyuyoruz. Dun ben de yazdim. Cekincelerimiz var. Biraz da iyi tarafindan bakmaya calistim. Usenmedim istatistiklere baktim. Calistim yani.

Simdi gecen yilin Uleb Cup istatistiklerinden baslayalim. Normal sezonun ranking istatisliklerine baktigimizda yani istatistik harmanlamasinda yeni oyuncularimizdan Owens Ulebcup'ta 11. bu muthis bir sira. Bu siralamalarin 20. sirasinaki oyuncu ise yine yeni oyuncularimizdan biri olan Avery. Yani Uleb Cuptaki en degerli 20 oyuncunun ikisi bu yil bizde oynayacak. Onlara bu rankingi getiren istatistikere bakarsak pozisyonlarinin (en azindan Uleb Cup icin) en degerli oyuncularindan olduklarini gormek mumkun. Sayi ortalamasinda Avery 7. Owens ise onun hemen arkasindan 8. Yine pozisyonlari itibari ile bakarsak. Owens toplam ribaunlarda Uleb Cup'in 8. oyuncusu. Asist siralamasinda da Avery'nin yeri 9.luk. Gelelim bu oyuncularin savunma yonune Uleb Cup'in blok siralamasinin 6. sirasinda Owens var. Avery'nin belki de istatistik olarak tek eksigi burada top calmalarda ancak 34. olabilmis. Yani oyuncularin oynadiklari yerlere gore istatistikleri son derece heyecan verici. Ikisinin de en onemli eksigi su. Top kayiplari konusunda ikisi de ilk 10'a girmisler. Alba'nin en cok top kullanan oyuncularindan olduklari belli zaten.

Gelelim gecen yil Euroleague'de oynayan Gaines'e. Gaines tum sezon Euroleague rankinglerinin 29. oyuncusu. Onun onundeki ve hatta arkasindaki oyuncularin tamami Avrupanin en kalbur ustu oyunculari. Listenin basinda Vujcic var ki istatistik harmanlamasinin en onemlisi olacagi belli zate. Scola listede 3. Acker Batiste Bodiroga Langdon Smodis bu listenin basindaki diger isimler. Gaines'in buradaki yeri hic yabana atilacak bir yer degil. Siskauskas, Penn, Planinic, Greer gibi adamlar dahi Gaines'in arkasinda kalmislar. Bu siralamayi edinen Gaines ne mi yapmis? Sayi olarak Euro ligi 39. bitirmis. Ribaunt ortalamsinda 9. olmus. Bloklarda ise 34. Top kayiplarinda ise 54. sirada Gaines.

Gelelim Dee Brown'a. Brown icin boyle bir degerlendirme yapma geregi duymadim. Cunku gecen yil Utah'ta basina gelenleri zaten herkes biliyor. Ancak olej kariyeri ki daha 2006 yili sonunda profesyonel oldu cok eski degil. Muthis parlak. Yani Dee Kolej liginde 2006 yilinda Bob Cousey odulu almis. Bu ne mi demek Ligin en iyi point Guard'i odulu demek. 2005'te takimji sampiyon yapmislar. Oyil Big Ten conferansinin yilin oyuncusu ve Defensive Player of the year odulleri de Dee'nin elinde. Yani Dee boru degil arkadaslar.

Simdi gelelim bu istatistiklere gore takim ne oynara. Simdi oyucu yigilmasinin belirli poziyonlara oldugunu dusunerek alina surelere bakalim. Gecen yil Gaines Euroleagu de ortalama yaklasik 25 dakika sure almis. Avery'nin Uleb Cup suresi 34 dakika kadar mac basina. Bu arada Avery ligin 3'luk yuzdesinde 24. Yani oyle bos bir sutor de degil. Owens ise yaklasik olarak 28 dakika sure almis. Bu demektir ki bu sureleri Huseyini de dahil ederek uc adamin 120 dakikasi icinde Cemal ve Fatih ile beraber gayet guzel bolusturebiliriz. Orada herhangi bir sorun yok. Ayrica bizim pota altina da pek oyle girecek babayigit gorunmuyor su saatten sonra.

Buarda tek sorun bence top paylasiminda olur. Yani Avery ve Dee bu isi iyi ayarlayabilirse bu pota alti oyuncularimizi oldukca efektf kullaniriz. Owens cok sutor degil tamam ama Euroleague 3'luk ortalamasi da %37.5 yalniz cok fazla denemiyor mac basina yalnizca 1 3luk filan denemis.

Yani gorunen o ki bizim takimin top paylasimi bu yilki performansi belirler. Savunma olarak oyuncular bireyselde gayet iyi eger takim savunmasi oturursa bir sorun cikmaz.

Biraz da iyi yonden bakmaya calistim. Haydi Murat Hoca guldur bizim yuzumuzu.
 
Avery ve owens iyi oyunculardır. Fakat istatistiklerde soyle bir durum var albanın butun toplarını neredeyse bu oyuncular kullanıyordu. gecen sezon bizde de Graves Mitchell Fitch de harika istatistik yaptılar. İstatistikleri kadar verimli/kaliteli olduklarını soyleyebilir miyiz?

Dee ve Huseyim uzerine takım kurabilseydik bu noktaya gelmezdik. Ama Huseyini haziranda transfer etme ihtimalimiz dusuktu huseyin transferinde oncelik prokom-huseyin arasındaki durumdu. Prokom karar verdi biz almadık yani. Dee'de de benzer durum soz konusu

Owens konusunda yanlıs hatırlamıyorsam yaz ortasında bir sitede Owens'ın bir takıma transfer olacagını okumustum. Albadan daha dusuk ayarda bir takımdı diye hatırlıyorum. Ne siteyi ne de gidecegi soylenilen takımı su an hatırlayamayacagım. Lasta Cup'da da alba takımında yoktu bize ve FMP Zeleznik'e karsı oynamadı. Belki sakatlıgı vardı bilemiyorum. Bildigim albadan ayrılacagının yaz basında belli olmasıydı.
 
Yabancı oyuncuların kalitesini tartışmak yersiz... Efes Pilsen'den sonra en iyi transferi biz yaptık. Oyuncularımızın yaptıkları işler, kaliteleri, kariyerleri ortada. Üçü NBA patentli, biri Euroleague'den geliyor.

Tartışılması gereken sisteme göre mi alındılar, yoksa oyuncuya göre mi sistem oluşturulacak konusudur. Şayet sisteme göre alındılarsa, ki böyle bir durumun olmadığını biliyoruz... Ortaya oyuncuya göre sistem oluşturulacak sonucu çıkıyor. Biz diğer takımlara göre hazırlık dönemine çok daha geç başladığımız ve yabancı oyuncularımız takıma geç katıldıkları için takımın uyumlu oynaması diğer takımlara kıyasla daha fazla zaman alacaktır.

Savunmamızın ne derece yetersiz olduğunu görüyoruz. Ama bu böyle devam etmeyecektir... Elimizde Dee Brown, Avery, Owens, Gaines, Fatih, Erdem gibi savunma yönü güçlü oyuncular var. Takımın hücum potansiyelide ortada... Sadece takımın kaynaşması, yardımlaşmanın yerleşmesi ve form yakalanması gerekiyor... Asırlık Çınarlar Turnuvası'nı hatırlayın, takım halinde henüz form tutmamış olduğumuzdan yığınla boş şut kaçırıyorduk. O kadar buş şut kaçırınca, oyuncularımızın normal olarak savunmadaki direncide kırılıyordu. Bu böyle sürmeyecektir...

Aceleci değilim, takımımıza güveniyorum. Geçen seneden çok daha güçlü ve çokyönlü bir kadromuzun olduğunu biliyorum. Şu an için sadece normal sezonun ilk üç sırada tamamlanmasını temenni ediyorum.
 
Tau Kaya Peker i serbest bırakmış.Bu gelişme ile ilgili bilgisi olan var mı?
 
evet ama kaya için hem bütçemiz yok hemde gerek yok bjk'yle görüşme halindeler
 
Emre Oral' Alıntı:
Tau Kaya Peker i serbest bırakmış.Bu gelişme ile ilgili bilgisi olan var mı?
tau üstüne para vermiş kurtulmak için aynen böyle yazıyor haberde,kaya peker transferi de aynı dee transferi gibi olur,herşey silbastan olur o zaman gaines gider(owens ,kaya ve gaınese göre daha farklı bir oyuncu),yani herşey arapsacına döner,bize gerekli olan kaya değil,huzur ve istikrar...
 
Arkadaşlar GS nin resmi sitesinde GS erkek basketbol takımının kadrosu açıklanmış.Bu da demek oluyoki başka transfer yapmıcağız.İnşallah yanılırım. Bence acil olarak 5. yabancı hakkımızı kullanarak iyi
şutör bi 3 numara almalıyız. Yoksa bu takımdan fazla bişey beklemek doğru olmaz.Bütün güçlü rakiplerimiz 5. yabancı hakkını kullandı biz niye kullanmıyoruz; anlamk mümkün değil. Böyle olursa diğer takımlara ezilmemiz muhtemel
 
Re:

Arda EZER' Alıntı:
Furkan; FB nin istedigi NBA oyuncusunun mevkkisi nedir?

Herhalde onlar da kadro yapılarına gore 3 numara SF pesinde olmalı.

siteye ulaşım problemi çekiyorum sayfalar gözükmüyor bende doğru düzgün her neyse zaten sır olmaktan çıktı yaz aylarında efes pilsen'inde kadrosuna katmak için çok uğraştığı james white fenerbahçe ü. ile 4 yıllık anlaşmaya vardı... bugün 17:30 da istanbula gelecek kendisi.......

kendisini bu forumda yakından tanıyan arkadaşlar vardır mutlaka ben ciddi sorun yaşıyorum forum sayfalarını görüntülemede......
 
avery gonderip 2 oyuncu almak gerekli(2 ve 3 numaralara) hatta owens'a da 3luk calıstırılmalı , koça da iyi bir yardımcı koç bulunmalı.. Kenan onerilerini bekliyoruz.
 
Furkan şu transferleri basketbol dünyasına yaz.Orayada girip okuyoruz.Haberimiz olur.

James White'ı almış F.Ülker.Eğer basketbol oyunu sadece smaçtan ibaret olsaydı dünyanın en iyisi olabilirdi ma ne yazik ki bu değil.Çok süper biri filan da değil.Kimse kendini kandırması.Hatta sorunlu bir tip.Ondan 1 sezonda 3 takım değiştir ya.Valla Basden kadar yararlı olursa sevinin bence.

Bize gelirsek Avery yollanmalı... Adam gibi bir 3 numara alınmalı.Bulunmalı.
 
Eyup, "Kesinlikle Avery'i gönderip 2 transfer daha yapılmalı, yoksa her şey boşa gidecek gibi...
Bu oyuncularda 2-3 numara olmalı çok kariyerli üst düzey birilerini alamayabiliriz ama gelecek vaad eden yetenekli 2 kişi bulabiliriz diye düşünüyorum....." demis.

Avrupanın tanınmıs veya orta sınıf takımlarının, dususte olan oyuncularını almaktansa, ksk gibi gelecek vaad eden oyuncuları tercih ederdim. Daha once de bunun nedenlerini yazmıstım. Besiktas ornegi yanıltıcıdır, Ergin Ataman faktoru nedeniyle o oyuncuları alabilmislerdir.

Bahsettigim hatanın bir benzerini Casa Ted yapmıs. Ivan Mcfarlin'i almıs, Antalya BŞB. macını kazandılar ama Mcfarlin vasatı gecemedi. Besiktas'ta ne yaptıysa hala o seviyede.. Transfer ederken nba patentli, gecen sezon Besiktaş'ta oynamıs, o halde bizde haydi haydi oynar diye dusunmuslerdir. Halbuki sahaya baksalar yeterliydi.

Umarım Galatasaray son iki sezondaki 12. yabancısını alırken aynı hataya dusmez.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst