2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
40 bin dolarlık yabancılarla oynuyor arkadaşım adamlar..Anca 1 farkla yendik..Bjk de sattı maçı görmüyormusun ilk periyot takım ezilirken bjk mola bile almadı..

Ama bu neden değil her koyun kendi bacağında asılır..Murat Hoca'nın kesinlikle arkasıdna değilim artık..Yabancı transfer politikasını aklım almıyor.Avery kesin gitmeli..Dee Brown'u ilk gelişinde eleştirdim ancak görünce kendimden utanıyorum..Bu takıma bir 2 bir 3 numara yabancı şart bu kafayla seneye Avrupa falan hayal..
 
kurban olduğun adama şimdi lanet okuyorsun...
ayrıca 3 numara istiyebilirsin herkes bişe ister murat özyerde gidip herkesin istediği bir adamı getirirse ne olur?
seni tanıdığım için yanlış birşey demek istemiyorum burak ama şuan çok öfkelisin ve sakin olman gerekiyor,kendini kontrol edebilirsin iyi olur türkiye kupası sezonun sonu değil başı.



ayrıca burası burak için değil herkes umarım burayı anlar.
geçen sene murat didin beşiktaşa dünya kadar iyi transfer yaptı bütçeler yine denkti.boylarında büyük transfer yaptıkları için sezon sonunu getiremediler ve hepsi gitti başta thomas olmak üzere bu senede aynısı olacak bundan adım gibi eminim aynı tartışmalar geçen senede yaşandı ve söylediklerimiz çıktı bu bütçeyle o beşikta imkansız...
 
3 numarayı sadece ben değil biraz basketbol bilgisi olan herkes istiyor.Beni değil onları biraz dinlesin ya da en kötü maçları tekrar bir kez daha izlesin.Galatasaraylı diye baışımızdan gitmeyecek mi ? Özhan Canaydın'dan daha Galatasaraylı bir insan tanımıyorum ben.
 
basketbolda öyle kolay kolay koç harcanmıyor futboldaki gibi.. sezon sonunda eğer hedeflerine ulaşamazsa o zaman koç hakkında değerlendirme yaparsınız.. böyle bi maçta ne istifası, saçmalıyorsunuz..

yabancı oyuncu tercihlerimiz kesinlikle yanlış ama onu da belirteyim.. 2 tane aynı tipte oyuncu getirmişiz 4 numaraya.en azından biri uzun olsaydı, ikisi de undersized.. 3 tane guardın var, 2si yabancı ve de hiçbiri skorer oynayamıyor. 2 numara pozisyonunda da hiç bir alternatifimiz yok. mecburiyetten 2 guardla oynuyoruz..ama penetre edebilen ya da şutu olan bi guardımız yok .
3 numaraya herkes yeni oyuncu istiyor ama erdem türetken gayet mücadele ediyor..
bu sene yapılmış tartışmaya gerektirmeyen tek transfer hüseyin beşok herhalde..
 
Boyalı alan savunması berbat Gaines ve özellikle Owens iceriyi kapatamıyor. Dış oyuncuların savunma yapamamasının da bunda payı var ama yine de iceri yol gecen hanı.
Kendimden alıntılar yapacagım. Bunu soylemistim demek için degil, bu oyuncuların gelişinin biraz şüpheli oldugunun baştan tahmin edilebilecegini gostermek icin yapıyorum. Berlindeki arkadaslarım cok olumlu konusmamıstı.

"Kenan ve Ahmed'in dedigi gibi albanın yıldızıydı fakat AVERYLE BİRLİKTE KARİYERLERİ DÜŞÜŞTEDİR. Panionious Alba Gs.. Pani onlardan sonra K.Winston A.Hutson'ı almıs, Alba'da bu yıl hedef kucultmedi buyuttu gibi geliyor bana , isin ilginci bizde "

" Albanın formuna yorumlarına pek aldanmayın benim bildigim alba kadroda tutmak isteseydi tutardı. Berlindekiler diyor ben degil.."

"Savunma sut potansiyeli var(dı) takım oyunucusu vb. gencliginde abd de umut vericiydi ama artık o kadar degil, ben isin o tarafından korkuyorum. Avery'de de benzer durum soz konusu umarım ikisinin birlikteligi birbirlerini yukarı cekmeye yarar. Ama biraz umutsuzum acıkcası. İkisi de biraz sermis ve turkiye'ye gelmis gibi geliyor, hayırlısı. Mersin ve O.renault maclarını alalım da gerisi yavas yavas gelir."
 
Yok ya sene sonuna kadar hedef mi bekleyeceğiz ! Mersin bize 20 sayı fark atarken göz göre göre yanlışa doğru mu diyeceğiz. Altta yazılarda hocaya lafları sokmuşsun üstte korumamıs lazım demişşin. Bu ne perhis ne lahana turşusu.
 
Re:

Berk Turanli' Alıntı:
basketbolda öyle kolay kolay koç harcanmıyor futboldaki gibi.. sezon sonunda eğer hedeflerine ulaşamazsa o zaman koç hakkında değerlendirme yaparsınız.. böyle bi maçta ne istifası, saçmalıyorsunuz...

Görüşlerinize katlımıyorum "Baketbolda kolay kolay hoca harcanmaz" kelimesi doğrudur ancak ortada sadece boşa harcanan paralar vardır

Murat hocayı bu kadar sevmeme sürekli desteklememe rağmen bu işin böyle yürümeyeceğini düşünüyorum ayrıca herşey ortadayken sezon sonuna kadar beklemek gibi bir lüksümüz yok ligde ne hallere düşeceğimizi tahmin etmek çokta zor olmasa gerek
 
Re:

ben de memnun değilim takımın halinden, ama bu saatten sonra bi koç değişikliği ne kazandırır ki bize, 1 sezon gideceğimiz kadro 1 2 oyuncu hariç belirlenmiş durumda.. bu takımla devam etmek tek yol gibi..
 
Krizin ortasında hoca degisikligi yapılmaz. Once kadro cok kaliteli olmasa da dengeli hale getirilir. Ardından koça takımın oturmasına yetecek kadar sure verilir. Eger hala koç ve şube gereken yanıtları takımdan alamazsa koç degişir. Şu an sorunlar birden fazla oldugu için birbirilerini kamufle edebilirler. Gerçi Murat Ozyer 1 yılı aşkındır takımın başında ve Aydın Örs boşta :) ama yine de eylem planını dogru yapmak gerekir.
Owens yerine Greene kalsa -seyretmememize ragmen- daha islevsel olurmuş. Aslında mayısta Boddicker ve Perry'i baglasaydık keske. Fatih ve Tufan'la beraber ustune orta sınıf bir takım kurardık. Hem daha az harcardık hem de bundan kotu olmazdı herhalde.
 
Transferlerde tam bir şoktayız.. Şunu kabullenemiyorum sanki gs yatmış diğer bütün takımlar önceden transferlerini yapmış hazır gibiler.Biz neden bu kadar geç başladık herşeye ben buna anlam veremiyorum. Bu kadar bütçe var bu kadar para harcanıyor yazık. Nasıl bu kadar plansız yapılabilir herşey ben anlamıyorum. Bir takımda 3 tane bir numara ve ikisi yabancı. Bizim forvetimiz nerede kim şut sokacak. Üçlük yüzdesi neredeyse onun altında gider bu şekilde oynamaya devam edersek. Yazık yazık çok yazık..
 
Re:

Timur Saglam' Alıntı:
Owens yerine Greene kalsa -seyretmememize ragmen- daha islevsel olurmuş. Aslında mayısta Boddicker ve Perry'i baglasaydık keske. Fatih ve Tufan'la beraber ustune orta sınıf bir takım kurardık. Hem daha az harcardık hem de bundan kotu olmazdı herhalde.

Perry geçen sezon Solomon'a kafa tutabilen tek guarddı.Dee Brown da dahil olmak üzere şu anda takımdaki bütün guardlardan daha çok iş yapardı.

Aslında takımımız kağıt üstünde kötü bir takımda değil ama bir yerde yanlışlık var.Bunu sadece koça bağlamak bence yanlış olur.3-5 maçla antrenör idam edilmez.
 
Takımı büyük bir kriz bekliyor diyebiliriz..Transfer şart savaşmıyoruz-sayı atamıyoruz-boş ceza atışlarını kesemiyoruz..Daha baştan böle eleştiri yapıyoruz yönetimdeki bu zihniyet devam ederse vay bizim halimize..
 
Yönetim de şuöç filan yok.Ahmet Dedehayır ve yanındakiler elinden geleni yapıyor.Yaptılarda.Bizde elimizden geleni yapıyoruz.Gerisi teknik ekip ve oyuncularda.
 
oda zamanla olacak.
ilk avrupa kupası maçında gironayı ayhan şahenke gömecez.bugun konuşanların hepsi susacak.
 
Daha evvel Avery'nin mental bir sorunu olduğunu düşündüğümü belirtmiştim. Şimdi Avery'nin Dee Brown gelmeden evvelki maçlarla, Dee Brown geldikten sonraki maçlarındaki rakamlarını inceledim;

Dee Brown gelmeden evvel:

Alba Berlin: 32 dakika, 14 sayı, 1 ribaund, 3 asist
FMP Zeleznik: 21 sayı
Mega Aqua Monta: 4 sayı, 3 asist, 3 top çalma
Partizan: 13 sayı
Sibenik: 9 sayı

Maç başına ortalama: 12.2 sayı

Dee Brown geldikten sonra:

TTNET Beykoz: 13 sayı (Bu maçta Dee Brown salonda yoktu)
BJK Cola Turka: 3 sayı (Asırlık Çınarlar Turnuvası)
BJK Cola Turka: 2 sayı (Türkiye Kupası)
Mersin B.B: 2 sayı

Maç başına ortalama: 4.75 sayı

Avery için Dee Brown'dan önce ve Dee Brown'dan sonra gibi bir durum olmuş... Dee Brown alınmadan evvel adam Avrupa'nın kalburüstü takımlarına karşı 12.2 gibi bir sayı ortalaması yakalarken; Dee Brown geldikten sonra Mersin'e, Beykoz'a, Beşiktaş'a 4.75 sayı ortalaması tutturmuş. Bu istatistikler Avery'deki düşüş hakkında çok şey anlatıyor...
 
beyler bu gece efesı izledım kendımızı kandırmayalım hani 3 numarada alsak 2 tane efes bu sene sampiyon 2 cılıge oynıcaz en azından fulkeri gecmelim :D tabi bu kadro ile 6 cı oluruz orasıda ayrı
 
Gerçekten çok yanlış transferler yapmışız önce Mitchell kaldı dendi gidip Avery alındı sonra
2 numara veya 3 numara alıcaz dendi Brown geldi sonra tek şut atabilen uzunumuz olan Greene gönderdik Greene 3 numara oynayamıyor diye gönderildi diye düşündük Owens geldi
Owens iyi bir oyuncu biraz Gaines benziyor ama ondan bir artısı dışarıdan şut atması , şutu çok iyi degil ama boş kalınca atıyor
Avery , Brown ile anlaşılmadan son hazırlık maçlarında iyi skor üretiyordu ve takımda maçları kazanıyordu , daha sonra Avery de gerçekten çok büyük düşüş oldu

Transferde geç kalmıştık ama Gaines ve Avery transferleri iyi trasferlerdi sonra Greene aldık izlememiştik ama dışarıdan iyi şut atıyordu herhalde son maçlarda da görüldügü gibi uzunlarımız şu atmadıgı için rakip takımlın uzunları içeri kapanıyor bu durum Hüseyin in etkisini düşürüyor
Brown iyi bir oyuncu ama onun temposuna ayak uyduracak gibi durmuyor takım Brown topu alıyor ama ona eşlik eden yok

Cüneyt konusunda alındıgında görüşlerim olumluydu ama çok formsuz eline geleni potaya atıyor savunması zaten kötü ama ben performansını yükslticegini düşünüyorum

Ben olsam Brown ı almazdın Brown gerçekten çok iyi oyuncu yüksek tempo da oynarsak çok faydalı olur ama bizim takım öle oynayacak gibi durmuyor
Takımda ciddi şekilde skor üretmiyor bir an önce takıma skorer bir oyuncu alınması gerek
 
ya ne ikinciliği allah aşkına bu takım bu sene yarı fina l oynasa başarı olur kim elicez telekomu mu hayır ülkeri mi hayır efes i mi hayır ne finali bana çeyrek finalde eleniriz gibi gelio artık murat hocaya da güvenm kalmadı ayıptır ya bu ne hal bi gün önce awery i hiç oynatmıon bugün nie bu kadar oynatıon son bi şans mı veriyon neyin şansı bu kadar da olmaz adam içeri dalıp bi adam bile geçemio şut desen felaket dee brown da öle tek başına takım sırtlıcak bi adam hiç deil bilmiom allah yardımcımız olsun ama işimiz çok zor bari ii bi forwet bulunsun da sınıf atlayalım bari yoksa bu kadro yla play off bile olmazz kimse daa tufan fatih gelcek demesin 2 we 3 numara şart
 
cüneyt ile brown asla yanyana oynamaz...dee turnikeyi bırakırken cüneyt yarı sahayı geçemez.karakteleri çok farklı.şayet avery de öyle...dee brown set hücumunda iyi değil .gördüğüm kadarıyla öyle ligimizdeki her guarddan 2-3 kademe üstün filan da değil...yapılacak şey ise 3 numaraya 5. hakkı kullanmak(şutör) ve avery'nin yerine hızlı ve çevik bir 2 numara almaktır...bu yapılamıyorsa bile türk bir 2-3 oynayan biri bulunmalı.bi alper yılmaz bile bizim takımda ilk 5 çıkardı.ben şu an ona bile razıyım.kısalararda:
dee -skorer- alper-owens-hüseyin
cüneyt -tufan -erdem -gaines-fatih
murat cemal
ben bu rotasyona bile razıyım şu anda...maliyeti de düşük.avery 'ye 100.000 dolar versen gider bence...alper de bonsevisi ile bile en fazla 250 ye patlar...250 ye de adam getirsen 600 e bitirirsin işi...dee,tufan,alper,gaines,fatih beşi ile de isteyince savunmanın babasını yapar ve maçı 0-0 a bağlarsın...dee ile yeni skorer birbirleriyle anlaşırsa da hücumd sorun yaşamzsın.alper'in de eklenmesiyle takım içi dengeleri sağlama alır ve içeri rahat top inmesini sağlarsın.içerden dışarıya çıkan topları da alper ve tufanla değerlendirip 3 lükleri sıralarsın.yani bu takım bile küçük 2 eklentiyle kurtarılabilir...fakat biz eminim ki bunları yapmayacağız
 
Arda Öztürk' Alıntı:
oda zamanla olacak.
ilk avrupa kupası maçında gironayı ayhan şahenke gömecez.bugun konuşanların hepsi susacak.

Bunun bir şaka olduğunu söylemeni bekliyorum !! Bu takımı izledikten sonra bunu söyleyebiliyorsan ayrıca tebriği hakediyorsun :) Bravo !! :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst