2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar kimani'yi kaçırdık diyoruz ama adam 30 yaşına geldi ve söyler misinizi son 2 sezondur kimani neler yaptı nerelerdeydi??emin olunki eğer bjk'de ki gibi bir performans sergileseydi.şimdiye kadar çoktan bir takımın kadrosunda gedikli bir yer bulmuş olurdu kendisine yani transfer isterken takımımız adamı avutmasın bilakis adam takımımızı çoştursun
 
Hüseyin'in de sakatlanması ile 5 numara ihtiyacı daha da belirginleşti. Atletik, pota altını karartan, hücumda da birşeyler yapabilen bir oyuncu olmalı. Murat Hoca takımın yapısını bozmak istemiyor ama nereye kadar. Oda belli bir zamanı bekliyordur. Umarım en kısa sürede olur...
 
Aslında becerebilirlerse Beykoz'dan Chriss Burgess biçilmiş kaftan. Beykoz'un karşıyaka'nın Hosley için sitediği para gibi bir meblağ isteyeceğini sanmam, chriss te yüksekten uçmaz. En fazla 500 bin dolara 1 buçuk yıllık bir sözleşme yapılabilir. Burgess 28 yaşında önümüzdeki bir kaç sene daha verim alınabilir bu yüzden daha uzun vadeli bir sözleşme yapılabilir. 2 buçuk yıl mesela.

Burgess hem sırtı dönük hem yüzü dönük oynuyor. Orta mesafeli şutu var üçlük te kullanıyor. bu forumda üçlük te atabilen bir uzunun takım için öneminden bahsedildi bir çok kere. Üçlük yüzdesi bir kısa için bile çok iyi: 40.5.. iki syaılık yüzdesi 55. Yalnız faul yüzdesi düşük 50 civarı yanılmıyorsam. çok iyi olmasa da savunması da fena değil. 9 küsür ribaund ortalaması var. Pota altı mücadelesinden kaçmıyor. Hüseyin özellikle üst düzey pivotu olan takımların karşısında ve yorulduğu zaman pota altı mücadelesini bırakıp dışarı çıkma eğiliminde. Böyle takımlara karşı iki iyi pivotla oynamak, üstelik orta ve uzun mesafe şutu da olan iki pivotla oynamak çok avantajlı olacak.

Tek sorun Beykoz'un sponsorunun telekom olması. Telekomun en ciddi rakiplerinden birine böyle bir silah vermek isterler mi, onların da playy off hedefi var ayrıca. Takımının en önemli oyuncusu sonuçta. teleom'da wright2ın sakatlığının ardından uzun arayışı içinde ama Burgess telekom'un oyun tarzına uyan bir oyuncu değil onlar açısından yanlış bir seçim olur. fakat Galatasray'ın oyun stiline cuk oturan takım kimyasını kesinlikle bozmayacak, karakterli bir oyuncu. 20 dakika oynamayı sorun edecek biri değil. hatta belki 3 +2 sorunu olmasa hüseyin onun yedeği olurdu.
 
Yahu arkadaşlar görüşlerinize saygım var ama bence bizim aradığımız oyuncu Chriss Burgess kesinlikle değil.Üstlere oyayacak takımlarda olabilecek bir oyuncu değil.En başta devamlılığı yok,savuma yönü zayıf,hiç ite kaka oynunu yok sadece sut.Bize rakibin içerideki adamını dövecek sallayacak Tonako Beard tarzı size iyi bir eleman gerekiyor.Savunmasınında en az hücumu kadar iyi olması gerekir.
 
arkadaşlar daha önce de yazdım yine yazıyorum.banvit'de oynayan ümit sonkol var.milli takımın aday kadrolarına da seçilmiş fakat son 12 ye kalamamıştı.hücüm gücü var.iyi de ribaund çekiyor.hem de yerli.öyle 3+2 sorunu da yok.
bu seneki istatistikleri ortalama 25 dakika 11,5 sayı 6,1 ribaund 1,1 asist 0,7 top çalma 0,4 blok 1,3 top kaybı

geçen sene ortalama 31 dakika 14,5 sayı 9,4 ribaund 1,1 asist 0,9 top çalma 0,7 blok 1,4 top kaybı

bu sene harvey ve adeleke'nin yedeği olmasına rağmen ortalamalar yine iyi bu oyuncu alınamaz mı??bence alınsa takıma fayda getirir.siz ne düşünüyorsunuz.
 
Banvit'ten oyuncu alabilmemiz için yüksek bir para vermemiz lazım..O kadar para varsa yıldız oyuncu dahi alırız..Sezonun da yarısı geçti zaten..
 
Haftada iki maç yapıldığı göz önüne alındığında ve mevcut seçimlerimiz dahilinde Hüseyin'İn rolü göz önüne alındığında Hüseyin'de sakatlık olmasının şaşırtıcı olmayacağını sene başında çok yazmıştım. Umarım bu onun tek sakatlığı olur. Fatih'in hazır olması Hüseyin'i daha verimli kullanmamızı sağlayabilirdi. Analmadığım bir nedenden dolayı Fatih bir türlü hazır tutulmadı. Gerçekten play-off konumumuzu belirleyecek bir maç öncesinde pivotsuz kaldık.

Arda'nın belirttiği gibi Hüseyin'İn sakatlandığı anda pivot alma girişimine başlasak ve transfer yapsak bile yeni gelen oyuncunun Efes maçında fazlaca bir süre alması pek mümkün olmaz. Transfer konusunda görünen takımın bir pivota ihtiyacı olduğu. Ancak bu noktada Murat Hoca'nın kısa oyuncuların yetersiz kalableceğinden dolayı tereddüt ettiğini düşünüyorum. Tufan'ın hala sakat olması ve takıma nasıl bir katkı vereceğinin belirsizliği, cenk'in de nasıl bir performans göstereceğinin belirsiz olması, daha doğrusu istikrarlı bir kısa skorerden (natural skorer) yoksunluk Murat Hoca'nın mevcut beş yabancı uzun sayısını arttırmaktan alıkoyan neden olduğuu düşünüyorum. Tufan'ın düzelip nasıl bir performans göstereceğine ve cenk'in performansı bence beşinci yabancı oyuncunun hangi bölgeye yapılacağını göstergesi olacak. kafasında bu sorular olmasa boşta kalan slaughter'ın üzerine atlardı diye düşünüyorum. Kimani geçenlerde bir yerle anlaşmıştı. Burgess hem fiziğini hem de şutörlük özelliğini çok iyi kullanıyor. Takımda kendisine yardımcı olabilecek oyuncu olmadığından yorulması ile savunması düşüyor. Yoksa hem vücudunu mücadeleden sakınmayan ve hatta blok tehdidi olan, 1,5 üzeri blok ortalaması olmalı değerli bir oyuncu. Burgess aslında takımımıza yabancı bir oyuncu değil. Yanlış hatırlamıyorsam, Erman Kunter zamanında denemek için getirmiştik.

Jeff Graves'in geçen sene bize büyük emeği geçti. Ama ben şu aşamada çemberden uzak topla buluştuğunda sayı yapamayan bir oyuncunun alınmasının doğru olmayacağı kanntindeyim. Bakalım bekleyip göreceğiz.
 
Arkadaşlar benim anlamadığım kadroda Fatih Solak gibi bir oyuncu varken neden rotasyona sokulmuyor.Tamam ofansif anlamda bence de yetersiz ama boyalı alanı domine edebilen bir pivot.Hüseyin dinlendirilirken neden biz sahada Owens ve Gaines le kalıyoruz zaman zaman Nalga da rotasyona giriyor.Kim ne derse desin Fatih bu ligin kalbur üstü pivotlarından biridir.Oyak maçında 1 dakika bile oynamadı Ve kadroda Erdemle birlikte oynamayan tek oyuncuydu.Oyak maçını biz sert savunma ve fast breaklerle kazandık orda oynamamasını anlarım.Ama ligin başından beri böyle.Takıma 5. yabancının gelmesi yabancı rotasynunu bozacaktır.Zamanında Kaya alınsaydı bir itirazım olmazdı ama şimdi alınacak 5. yabancı takım kimyasını ozabilir.
Benim şahsi fikrim yeni bir yabancı transferin yapılmaması yönündedir
 
SATILIK OYUNCUMUZ YOK!!

Karşıyaka Spor Kulübü basketbol şube başkanı Mutlu Altuğ, beklenenin ötesinde bir başarıyla başladıkları bu sezon, sürekli göz önünde olmanın dezavantajlarını yaşadıklarından yakınıyor.

KSKHaber'e konuşan Altuğ, "Harika bir uyum yakalamıştık. Önce Hosley'in aklı karıştı. O arada çok kritik maçlar kaybettik. Ama kısa zamanda toparlandık. Fakat şimdi de Neal gündeme getiriliyor. Bu girişimlerden rahatsızız"...



Karşıyaka Spor Kulübü basketbol şube başkanı Mutlu Altuğ, son yaşanan gelişmelerin ve 2 Ocak 2008 tarihli Hürriyet gazetesinde yer alan haberin kendilerine başarıya ulaşma noktasında sıkıntı verdiğinin altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi.

"Basketbol, uyum ve takım olmanın başarıda çok önemli bir yer tuttuğu spor dalı. Biz bu ikisinde de bir hayli mesafe almıştık. Bu seneden büyük ümitlerimiz vardı. Ama esas hedefimiz, kulübümüzün 100. yaşını kutlayacağı 2012 senesinde hem ülkemizde hem de yurtdışında çok çok başarılı olacak bir basketbol takımının temellerini atabilmekti. Bunun ilk şartının uyum ve istikrar olduğu malum.

Kurduğumuz kadroyla buna yaklaştık. Kurduğumuz yönetimle de bunu yakaladık. Hatta daha da güçlendik. Bundan sonrasında tek ihtiyacımız olan şey, huzur. Ama bu bile bize çok görülüyor.

Bizim dün satılık oyuncumuz yoktu. Bugün de yok. Zaten şu an için basketbol şubesinin maddi olarak böyle bir gelir beklentisi de yok. Ama sanırım her şey, kulübümüzün mali sıkıntı içinde bulunduğu iddialarının ortaya atılması gibi, gündeme yapay olarak getiriliyor.

Bu konular, KSK yönetim kurulunda konuşularak karara varılabilecek konular. Ama böyle bir şey olmuş değil. Dolayısıyla bu girişimlerin kulübümüzle bir alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Eğer bu konu KSK yönetim kurulunda gündeme gelir, konuşulur ve bir karara varılırsa, biz de o kararı destekler ve uygularız. Bunun dışındaki her türlü spekülasyona ise, Karşıyaka'ya vereceği zararlar sebebiyle karşı çıkarız.

Bizim şu an odaklandığımız tek husus, takımımızı nasıl daha da güçlendirebiliriz sorusuna aradığımız yanıt. Onun dışında başka bir düşüncemiz ve çalışmamız yok.

Bu görüşlerimizi Hürriyet gazetesinin bir tür tekzip olarak kabul etmesini, değerli Karşıyaka camiasının da bu şekilde bilgilenmesini dilerim."

KSKHaber - Özel
 
şu anda ksk zirve havasından uzak olmadağından dolayı hiçbir oyuncuyu vermeyeceklerini aksine oyuncu alacaklarını sölüyolar oyuncu vermezler yani kimseye...
 
Gary Neal kucuk takimlarin buyuk oyuncusudur...

Gelse Avrupada ne yapabilir ki????

Bize acilen bir Pivot lazim... NBA'den takimlarindan kesilen soyle..2.10 kusur mt boyunda veya takiminda mac basina 1 dakika sure alan oyunculardan soyle..
 
d-league de olup benim dikkatimi çeken oyuncular: Ian Mahinmi, Kosta Perovic ve Lance Allred,bu oyunculardan ian oldukça dominant bir oyuncu ancak potadan uzaklaşınca etkisi azalıyor.lance ise post bölgesindende şut sokabiliyor.canı sıkıcılınca 3'lük bile atabiliyor.ve bu oyuncuların hiçbiri undersiz değil ian 2.11, kosta 2.18 ,lance 2.11
 
GS NBA Development League'de oynayan bir pivot ile gorusuyormus.Su ana kadar bu haberin GS ile ilgisi olup olmadigindan tam emin degilim....Rus Medyasinda gordum,hemen bir Telefon actim editor bir arkadasa gazetenin su an icin kesin bir sey soylemek erken..1 hafta bekleyelim bakalim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst